Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Τ΄ ΑΚΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ; ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ!



Έτοιμη να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις στα μέτρα λιτότητας που έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες έντονο κύμα διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα είναι η κυβέρνηση της Πορτογαλίας. 
"Το Συμβούλιο του Κράτους ενημερώθηκε για την πρόθεση της κυβέρνησης να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις για την τροποποίηση της κλίμακας των κοινωνικών εισφορών", επισημαίνεται στην ανακοίνωση της προεδρίας της κυβέρνησης, που εκδόθηκε μετά την οκτάωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου, το οποίο αποτελούν πρώην πρόεδροι της χώρας και εξέχουσες προσωπικότητες. 
Τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο, τα οποία προβλέπουν για την επόμενη χρονιά μεγάλη αύξηση των κοινωνικών εισφορών των μισθωτών, με ταυτόχρονη μείωση των εργοδοτικών εισφορών προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις σε όλη την Πορτογαλία. 
Μετά τις διαδηλώσεις του περασμένου Σαββάτου στην Λισσαβόνα και σε περίπου τριάντα πόλεις, χθες Παρασκευή χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο που συνεδρίαζε το Συμβούλιο του Κράτους φωνάζοντας "Κλέφτες, κλέφτες". 
Ο πορτογάλος πρόεδρος Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα, ανήσυχος από το εύρος των διαδηλώσεων συγκάλεσε το Συμβούλιο του Κράτους για να αναλύσει τα νέα μέτρα λιτότητας. Το Συμβούλιο ζήτησε από την κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσει την "κοινωνική συνοχή" και να προωθήσει "τον πολιτικό και κοινωνικό διάλογο". 
Ο Κοέλιο θα ζητήσει την Δευτέρα, από τους κοινωνικούς του εταίρους τις προτάσεις τους για τις εναλλακτικές λύσεις των αυστηρών μέτρων λιτότητας. 
ΠΗΓΗ:to-parakseno.gr

ΠΕΡΙ ΦΗΜΩΝ



Με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο για τα ΕΛΠΕ,για το οποίο ενημερωθήκατε χτες από την Πετρελαιοπηγή,δημιουργήθηκαν σε μας κάποιες σκέψεις και πολλοί προβληματισμοί.Το δημοσιεύμα είναι αρκετά πρόωρο να το αξιολογήσει κανείς εν τούτοις δεν μπορούμε και να το αγνοήσουμε.Πιθανόν είναι να διαψευστεί από τους αρμόδιους,μπορεί όμως και να αποκαλύπτει  προθέσεις....'Αλλωστε "δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά "
 Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι έχει φτάσει ο καιρός όλοι οι εργαζόμενοι να κατανοήσουμε τί είναι αυτό που μας περιμένει αύριο.Σίγουρα οι περισσσότεροι έχουμε συνηδειτοποιήσει ότι τα πράγματα θα είναι τρομερά δύσκολα.Για αυτό πρέπει να είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.Δεν περισεύει κανείς.Μας δίνεται λοιπόν η ευκαιρία μέσα από την ψήφιση της τροποποίησης του καταστατικού να το κάνουμε πράξη.Δηλαδή να αφήσουμε στην άκρη αυτούς που στο κυνήγι μιας καρέκλας είναι ικανοί να διχάσουν τους πάντες για να την κρατήσουν.Αν και μέσω του καταστατικού δεν καταφέρουμε να απομονώσουμε τους λίγους για να ενωθούν οι πολλοί,τότε θα έχουμε χάσει αλλή μια ευκαιρία για την αναγκαία ΕΝΟΤΗΤΑ.Δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια.....

Το «βολεμένο» τσιράκι του Ράιχενμπαχ



Ελλάς το μεγαλείο σου. Το επαγγελματικό οδοιπορικό του Κωνσταντίνου Κυριαζή, χημικού μηχανικού ως προς την κατάρτιση του, απεικονίζει στο ακέραιο την πραγματικότητα της σύγχρονης ελληνικής άποψης περί κοινωνικής ανέλιξης και επαγγελματικής αποκατάστασης στην καμπούρα του… Δημοσίου.
Ο Κωνσταντίνος Κυριαζής δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Γενικός Διευθυντής της Κτηματολόγιο Α.Ε. για πολλά χρόνια και επί κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή, πρώην στέλεχος της εταιρείας PLANET και σήμερα… στέλεχος και μάλιστα, ελεγκτής της διαβόητης «Δύναμης Κρούσης», της περισσότερο γνωστής ως «Task Force», του άτεγκτου παρατηρητή των κακώς κειμένων στην Ελλάδα κ. Ράιχενμπαχ. Ο Κωνσταντίνος Κυριαζής όμως, είναι και κάτι ακόμη. Ίσως μάλιστα, αυτό το κάτι να είναι και το σημαντικότερο στοιχείο στην πλούσια καριέρα του. Διαθέτει όχι μία, αλλά τρείς εταιρείες, δύο ανώνυμες και μία περιορισμένης ευθύνης. Πού εντοπίζεται το πρόβλημα;, θα διερωτηθεί ο καλόπιστος αναγνώστης. Μα στο ότι ο κ. Κυριαζής, δραστηριοποιήθηκε και δραστηριοποιείται σήμερα ως επιχειρηματίας, εργολήπτης projects του Δημοσίου παράλληλα με την ιδιότητα του ως ανώτερο στέλεχος δημόσιας εταιρείας (Κτηματολόγιο Α.Ε. με εργασιακό καθεστώς αποκλειστικής απασχόλησης) και τώρα, ως στέλεχος της κοινοτικής υπηρεσίας ελέγχου της εφαρμογής του Μνημονίου και των μεταρρυθμίσεων στον επίσης δημοσίου χαρακτήρα μηχανισμό της «Ομάδας Ράιχενμπαχ». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ: Το Facebook μας παρακολουθεί παντού και πάντα


Artwork by Jean-naeJ
Το Facebook μπορεί να συνεχίσει τη παρακολούθηση των πλοηγήσεων και των δραστηριοτήτων/ενεργειών των χρηστών του Internet, ακόμη και έπειτα από την αποσύνδεση κάποιου χρήστη από τον συγκεκριμένο ιστότοπο.
Μέσω της χρησιμοποίησης της εφαρμογής Facebook Connect, καθώς και άλλων εφαρμογών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social plug-ins), το Facebook μπορεί να θέσει σε λειτουργία ένα cookie παρακολούθησης σε οποιοδήποτε ιστότοπο διαθέτει κουμπιά "like" ή "share", το οποίο παρέχει στο Facebook τη δυνατότητα πρόσβασης σε έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών των χρηστών, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου Βusiness Insider που βρήκε το pentapostagma.gr . 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ BOWLING ENERGY B.C



Με οδηγούς τη φιλία και την επαγγελματική συνεργασία, μια μερίδα εργαζομένων των Ελληνικών Πετρελαίων αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή ομάδα bowling, την επονομαζόμενη « Energy».
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε ύστερα από τη συμμετοχή σε κάποιο εταιρικό πρωτάθλημα του ομίλου.  Οι φίλοι και συνάδελφοι  Γιώργος Κασσιδάκης, Άκης Καλιούπης και Παναγιώτης Ταραζίκης ξεκίνησαν την οργάνωση αυτής της ομάδας, ως πρώτα και ιδρυτικά μέλη,  που πλέον η ίδια ομάδα αριθμεί 30 μέλη και πάνω.
Η ομάδα bowling  «Energy» έχει συμμετάσχει σε πολλές αγωνιστικές με άλλες αθλητικές ομάδας σε διάφορα αθλητικά κέντρα με πολύ καλά αποτελέσματα και επιδόσεις.  Χαρακτηριστική είναι η συμβολή της ομάδας bowling «Energy» συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, όπως είναι οι αγώνες ενίσχυσης ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς και η συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις γιορτής, όπως εκείνης των Χριστουγέννων κ.α.
Τον Ιούλιου του 2012, η ομάδα bowling  «Energy» επίσημα αναγνωρίστηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Bowling ως Αθλητικός Σύλλογος  και της δόθηκε ο τίτλος «Energy Bowling Club».
Τα μέλη της ομάδας bowling «Energy» χαρακτηριστικά δηλώνουν πως είναι περήφανα, που στην αθλητική τους μπλούζα αναγράφονται από τη μία το όνομα της ομάδας τους «Energy» και από την  άλλη το όνομα της εταιρίας τους, «Ελληνικά Πετρέλαια» και του Σωματείου τους.
Τέτοιες προσπάθειες, που προβάλουν το πνεύμα της άμιλλας και ομαδικότητας αλλά και τη φιλία και υγιή συνεργασία των εργαζομένων πρέπει να επικροτούνται. Η υποστήριξη αυτής της ομάδας, οικονομικής και μη είναι πολύ σημαντική!

Αλλάξτε τους τα φώτα



Καταγγείλαµε την ελληνική κυβέρνηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη µη ενσωµάτωση της κοινοτικής οδηγίας που προβλέπει τη λήψη ειδικών µέτρων για την προστασία των ευπαθών οµάδων από την Ενεργειακή Πενία. Κάντε κι εσείς το ίδιο!
Το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ (κατεβάστε το, τυπώστε το και ακολουθήστε τις οδηγίες που θα βρείτε Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής)
Το ΧΩΝΙ αποκάλυψε την προηγούµενη Κυριακή (φύλλο 25) πως ο νόµος 4001/2011 στο άρθρο 52, παράγραφος 2 προβλέπει:
● την παροχή µειωµένων τιµολογίων
● την εγκατάσταση µετρητών µε δυνατότητα προπληρωµής και
● την απαγόρευση διακοπής σύνδεσης σε κρίσιµες περιόδους.
Και όλα αυτά για µια σειρά από ευάλωτες οµάδες που χρήζουν ιδιαίτερης κοινωνικής φροντίδας. Στις κατηγορίες αυτές εντάσσονται οι:
● οικονοµικά ασθενείς οικιακοί πελάτες
● ασθενείς που χρήζουν µηχανικής υποστήριξης
● ηλικιωµένοι άνω των 70 ετών
● πελάτες µε σοβαρά προβλήµατα υγείας και
● πολίτες που κατοικούν σε αποµακρυσµένες περιοχές και ιδιαίτερα σε µη διασυνδεδεµένα νησιά.
ΕΥΑΙΑΣΘΗΣΙΑ… ΛΟΓΩ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ Ο∆ΗΓΙΑΣ
Το «περίεργο» είναι πως ο νόµος που υπεγράφη τον Αύγουστο του 2011 από τους υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου… έδειχνε τόση ευαισθησία! Κάτι στο οποίο δεν µας έχουν συνηθίσει οι κυβερνήσεις -ειδικά- των τελευταίων τριών ετών. Και αυτό µας κίνησε την περιέργεια.
Επειτα από ρεπορτάζ, ανακαλύψαµε ότι η εν λόγω ρύθµιση αποτελούσε Ευρωπαϊκή Οδηγία (2009/72/ΕΚ), την οποία η ελληνική κυβέρνηση ήταν υποχρεωµένη να ενσωµατώσει στο Εθνικό ∆ίκαιο. Συγκεκριµένα αναφέρει η οδηγία στο άρθρο 53 µεταξύ άλλων: 
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Femen: μια πραγματικά σκανδαλώδης αποκάλυψη


FEMEN Франция FEMEN
Μια δημοσιογράφος ενός από τα ουκρανικά τηλεοπτικά δίκτυα αποκάλυψε το κίνημα Femen. Η κοπέλα εντάχθηκε στις γραμμές της οργάνωσης, δήθεν εμπνευσμένη από τις ιδέες της, συμμετείχε προσωπικά στις γυμνόστηθες πρωτοβουλίες της, καταγράφοντας τα τεκταινόμενα με κρυφή κάμερα. Αποδείχθηκε ότι η ουσία της δραστηριότητας των μελών της οργάνωσης είναι οι δημόσιες σχέσεις και τα χρήματα, τα οποία καταφθάνουν από τη Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Για να αποκαλύψει δημόσια την ουσία της δράσης των Femen, η νεαρή δημοσιογράφος χρειάστηκε να προχωρήσει σε πράξη αυτοθυσίας και να συμμετάσχει στις γυμνόστηθες ενέργειές τους. Κατά τη διάρκεια μερικών εβδομάδων την δίδασκαν επαγγελματικές δημόσιες σχέσεις, επιθετικό τρόπο συμπεριφοράς, ικανότητα να προσελκύει την προσοχή των δημοσιογράφων, παίζοντας το ρόλο του αθώου θύματος. Και το πιο σημαντικό: να εκθέτει σε δημόσια θέα ενώπιον των δημοσιογραφικών φακών το γυμνό της στήθος. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σύγκρουση μέχρις εσχάτων ΔΝΤ-ΕΕ με φόντο την Ελλάδα!



 Μη βιώσιμο το χρέος της Ελλάδος για την Τρόικα, αντιδρά η Ε.Ε θα καταρρεύσει η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα σε περίπτωση νέου κουρέματος του χρέους της Ελλάδος που θα πρέπει να περιέχει και το χρέος που κατέχει.    
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές το πραγματικό πρόβλημα δεν έχει προκύψει μεταξύ Ελλάδας και ΔΝΤ, αλλά μεταξύ του ΔΝΤ και της ΕΕ!!! Ενδεικτικό είναι το ότι τα μέλη της Τρόικας φεύγουν.....
ξεχωριστά από την Αθήνα…
Ο Τόμσεν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τους είπε το αυτονόητο: Ότι βάσει καταστατικού, το ΔΝΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει χρέος χώρας το οποίο δεν είναι βιώσιμο. Άρα θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα νέο «κούρεμα» με τη συμμετοχή της «ιερής αγελάδας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κεντρικής της τράπεζας! Εκεί οι Ευρωπαίοι στύλωσαν τα πόδια και ο Τόμσεν τους χαιρέτισε και έφυγε!
Διέρρευσε το θέμα στο Reuters ότι η εκταμίευση της δόσης θα καθυστερήσει με πρόσχημα τις αμερικανικές εκλογές και το πρόβλημα πλέον είναι ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες απειλούνται άμεσα όχι μόνο με νέο κύμα φυγής κεφαλαίων που θα πλήξει άγρια την οικονομία της, κυρίως δε αυτή της Γερμανίας! Η οποία παρεμπιπτόντως θυμήθηκε σήμερα να μας κοινοποιήσει ότι δεν τίθεται θέμα πολεμικών αποζημιώσεων…
Με απλά λόγια, η αρχική ανάλυση – προσέγγιση της κατάστασης ήταν λανθασμένη και προφανώς όχι μόνο δεν τίθεται θέμα «persona non grata» για τον Τόμσεν, αλλά «ευγενικής σύστασης» προς την ελληνική πλευρά να αντιληφθεί επιτέλους ποιος εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά της και ποιος περιφρουρεί τα δικά του «κεκτημένα»...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΓΙΑΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ 5.000 ΝΕΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2012 ;‏



Η Ρωσία από ότι φαίνεται βιάζεται να είναι προετοιμασμένη για κάτι. Το Russia Today (RT) αναφέρει ότι 5.000 νέα πυρηνικά καταφύγια θα κατασκευαστούν στην πόλη της Μόσχας έως το τέλος του 2012.
Οι Ρωσικές αρχές πιστεύουν ότι αυτά τα νέα καταφύγια χρειάζονται επειγόντως, επειδή τα πυρηνικά καταφύγια που υπάρχουν σήμερα έχουν την ικανότητα να φυλάξουν μόνο το μισό περίπου του πληθυσμού και είναι αρκετά ξεπερασμένα…..
Επιπλέον, υπάρχουν προφανώς πολύ λίγα πυρηνικά καταφύγια για εκείνους που ζουν έξω από το κέντρο της πόλης. Οι αρχές θέλουν σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό της Μόσχας να είναι σε θέση να καταφύγει σε κάποιο καταφύγιο μέσα σε λίγα λεπτά.
Αλλά σε αυτή την εποχή, όταν ο “ψυχρός πόλεμος” υποτίθεται ότι έχει τελειώσει, γιατί τα 5.000 πυρηνικά καταφύγια αποτελούν μια τέτοια επιτακτική ανάγκη;
Αλλά δεν είναι μόνο η Ρωσία που ασχολείται με την κατασκευή καταφυγίων. Πριν από μερικά χρόνια, Γραφείο Πολιτικής Άμυνας της Σαγκάης ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός απόλυτα τεράστιου υπόγειου καταφυγίου. Έχει αναφερθεί ότι το καταφύγιο έχει έκταση πάνω από 90.000 τετραγωνικά μέτρα και θα μπορούσε να φιλοξενήσει μέχρι και 200.000 ανθρώπους κάθε φορά.
Αλλά αυτό γιγαντιαίο καταφύγιο δεν είναι ακόμη τόσο μεγάλο όσο το“Υπόγειο Σινικό Τείχος” που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και του 1970. Εκτιμάται ότι το “Υπόγειο Σινικό Τείχος” περιέχει σήραγγες και καταφύγια έκτασης 19 μιλίων (δηλαδή γύρω στα 30.5 χιλιόμετρα) και θα μπορούσε να χωρέσει μέχρι και 300.000 ανθρώπους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει τι τραβάει ο κόσμος

ΟΧΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ !...



Δεν αμφιβάλλω πως υπάρχουν πολιτικοί που έχουν λερώσει τα χέρια τους. Και δεν σας κρύβω ότι θα ξαφνιαζόμουν αφάνταστα αν μια σοβαρή έρευνα αποδείκνυε ότι άδικα έχω κατά νου κάποιους πολύ συγκεκριμένους. Αλλά στοιχεία που ν' αποδεικνύουν την εκτίμησή μου δεν έχω. Απλώς άλλοι ήταν όταν μπήκαν στην πολιτική και άλλοι είναι σήμερα. 
 Το υπουργείο Οικονομικών, όμως, και οι ελεγκτικοί του μηχανισμοί αποτελούν τελείως διαφορετική περίπτωση. Οταν καταγράφουν κάποιον ως ύποπτο παράνομου πλουτισμού δεν το κάνουν ούτε από γενικές και αόριστες εκτιμήσεις, ούτε από φήμες. Εχουν κάποια στοιχεία. Ισως όχι απόλυτα διασταυρωμένα ή επιβεβαιωμένα, αλλά πάντως αρκετά ισχυρά ώστε να επιτρέπουν την ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού ότι ερευνάται ο τρόπος πλουτισμού 32 τέως και εν ενεργεία βουλευτών.
 Οπως δεν φτάνουν, όμως, οι υποψίες του οιουδήποτε, έτσι δεν φτάνουν και τα ανεπιβεβαίωτα στοιχεία της όποιας δημόσιας υπηρεσίας. Και, πολύ περισσότερο δεν γίνεται να παραμένουν ανεπιβεβαίωτα. Ή να επιβεβαιωθούν πρέπει ή να διαψευστούν. Ή το ένα ή το άλλο. Τρίτη λύση δεν μπορεί να υπάρξει. 
Οταν ένα μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης ταυτίζει τον πολιτικό κόσμο με τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, δεν υπάρχουν περιθώρια για φήμες, κουτσομπολιά, διαδόσεις και υποψίες.
Διαβάζω ότι θα δοθούν τα στοιχεία στη Βουλή για ν' ασχοληθεί μ' αυτά η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Δεν καταλαβαίνω γιατί. 
Την έρευνα πρέπει να τη συνεχίσουν εκείνοι που την ξεκίνησαν. Και να τη φτάσουν ως το τέρμα. Εκείνοι και κανένας άλλος. Για να μην υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία ως προς το όποιο πόρισμα, για να μη θεωρηθεί ότι επιδιώχθηκε ή έγινε συγκάλυψη παρανομιών, για να μην ακουστεί από κάποιους το γνωστό «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Κι αυτό δεν είναι σύσταση ή υπόδειξη. 
Υποχρέωση του ΣΔΟΕ και των όποιων άλλων οικονομικών υπηρεσιών έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση είναι να ολοκληρώσουν την έρευνα και να επιβάλουν τις όποιες κυρώσεις προβλέπονται για τις όποιες παρανομίες έχουν διαπραχθεί. Και πρέπει να το κάνουν το ταχύτερο δυνατό. Τέτοιες εκκρεμότητες δεν επιτρέπεται να σέρνονται. Ιδιαίτερα στις μέρες μας. 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου πρότεινε να μοιραστεί το Κόσοβο


Ивица Дачич сербия
Ο διαχωρισμός της επαρχίας του Κοσόβου σε σερβικό και αλβανικό τμήμα είναι η μοναδική δυνατή και αποδεκτή για όλες τις πλευρές λύση του προβλήματος. Αυτή τη δήλωση έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός και επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας Ίβιτσα Ντάτσιτς.
«Αυτή τη στιγμή είναι για μας αποδεκτό καθετί, που δεν αποτελεί αναγνώριση της μονομερούς ανακηρυχθείσας ανεξαρτησίας της επαρχίας. Οι Βρυξέλλες δεν μπορούν να εξαναγκάσουν τη Σερβία να αναγνωρίσει την κυριαρχία της Πρίστινα», είπε ο Σέρβος πρωθυπουργός.
Ο Ντάτσιτς επίσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η μη αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από τις σερβικές Αρχές δεν θα μπορέσει να εμποδίσει τη χώρα να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Ποιοι "κάρφωσαν" τα ελληνικά όπλα στη Κύπρο! Αποκαλύψεις Τούρκου στρατηγού


Ποιοι `κάρφωσαν` τα ελληνικά όπλα στη Κύπρο! Αποκαλύψεις Τούρκου στρατηγού
Παρασκηνιακές - και κατασκοπευτικές - κινήσεις που ισχυρίζεται πως είχε κάνει η Τουρκία για να διώξει από την Κύπρο ελληνικά όπλα αμερικανικής κατασκευής  παρουσιάζει ο Τούρκος στρατηγός εα Εργκίν Σαϊγκούν σε βιβλίο που έγραψε στην φυλακή.
Στοιχεία από τα όσα σχετικά υποστηρίζει ο απόστρατος στρατηγός παρουσιάζει η εφημερίδα  Vatan στο πλαίσιο της αναφοράς που κάνει στο βιβλίο που αφορά κυρίως σε θέματα όπως ο αγώνας κατά του ΡΚΚ, οι σχέσεις με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Συρία καθώς και σε άλλα εσωτερικά θέματα Το ρεπορταζ, που αποκαλύπτει και το ''πάρε -δώσε'' του αμερικανού πρέσβη - έχει  τον τίτλο « Βαριοπούλα στον τουρκικό στρατό» και  τον υπότιτλο « Η φωτογραφία των λαθραίων όπλων στην Κύπρο» . 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο ιός του αυτονομισμού στο σώμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Евросоюз флаг эмблема знамя Европейский Союз
Η σημερινή κρίση στη Ευρώπη, η οποία έχει οικονομικό περίβλημα, κρύβει και άλλον κίνδυνο: την αύξηση των αυτονομιστικών τάσεων στο χώρο της «Ενωμένης Ευρώπης». Και εδώ μια ιδιαίτερη απειλή υπάρχει από την πλευρά της ανατολικής Ευρώπης με την περίπλοκη ιστορική της «κληρονομιά», πιστεύει ο αρθρογράφος Πιότρ Ισκεντέροφ.
Όταν μιλούν για την απειλή ενός νέου επαναπροσδιορισμού των ευρωπαϊκών συνόρων, εννοούν πρώτα απ’ όλα τα Βαλκάνια - την «πυριτιδαποθήκη» της Ευρώπης. Η περαιτέρω διάσπαση στο έδαφος της πρώην Γιουγκοσλαβίας παραμένει ακόμα πιθανή. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός, ότι ο σημερινός βαλκανικός αυτονομισμός, σε σύγκριση με τα γεγονότα της δεκαετίας του 1990, φέρει έναν ιδιαίτερο εθνικό χαρακτήρα.
Ο αυτονομισμός έχει κατέβει στο επίπεδο των εθνικών κοινοτήτων και εδαφών. Την πρωτιά σε αυτή την διαδικασία την έχουν οι Αλβανοί, και όχι μόνο αυτοί του Κοσόβου. Στη Βουλγαρία για την επιθυμία της διχοτόμησης της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας σε αλβανικό και βουλγαρικό κομμάτι μιλούν οι αρχηγοί των μακεδονικών αλβανών. Έτοιμοι είναι να επαναλάβουν το σενάριο του Κόσοβο οι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες νόμιμοι και παράνομοι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας αλβανικής εθνικότητας.
Έδαφος για αποσχιστικές τάσεις υπάρχει και στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Για παράδειγμα, ο τωρινός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orbán ισχυρίζεται, πως είναι ο σύγχρονος ενοποιητής των ουγγρικών εδαφών – από την Αδριατική έως την Μπουκοβίνα και από την Βιέννη έως την Τρανσυλβανία.
Ενώ οι Ούγγροι εθνικιστές τιμούν το όνειρο της επιστροφής της Τρανσυλβανίας, το επίσημο Βουκουρέστι εξίσου ενεργά συζητά για την αδικία των συνόρων του.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΒΟΜΒΑ:"ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ.ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ"(ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΥΧΑΙΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ)



ΤΑ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΛΌΓΙΑ ΤΟΥ ΚΊΣΣΙΝΓΚΕΡ (ΑΠΌ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΉ ΤΟΥ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΆΡΙΟ 2012) ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΈΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΆ ΜΑΣ ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ. ΚΆΤΙ ΣΑΝ ΤΟ "ΔΈΣΠΟΤΑ ΜΈΜΝΗΣΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΊΩΝ". 
Κι όποιος δεν λέει να πειστεί ότι σε απόσταση αναπνοής καραδοκεί ο χειρότερος πόλεμος της γνωστής ιστορίας - που βεβαίως "Σκοτεινή Κοιλάδα" του θα είναι και η Ελλάδα - με το συμπάθειο αλλά δεν παρέχει και την καλύτερη υπηρεσία ως προς την επιβίωση αυτού του τόπου, αυτού του Λαού κι αυτού του Έθνους...
Απολαύστε λοιπόν τον Κίσσινγκερ να σας λέει : "Θα καταστραφείτε...θα πεθάνετε...θα κυριαρχηθείτε..."
Τη δική του ερμηνεία στα γεγονότα που έρχονται έδωσε ο Χένρι Κίσινγκερ μιλώντας στην “The Daily Squib”. Μία ερμηνεία που είτε προέρχεται από ένα μυαλό που δεν λειτουργεί, είτε προέρχεται από έναν άνθρωπο που ξεδιάντροπα ανακοινώνει την έναρξη μίας τεράστιας καταστροφής μέσω του πολέμου, προκειμένου η Νέα Τάξη να κυβερνήσει σε ολόκληρο τον πλανήτη, έχοντας την απόλυτη εξουσία, την απόλυτη δύναμη και όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές στη διάθεσή της.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Κίνα αγοράζει χρυσό και "απειλεί" το δολάριο



Ο μεγαλύτερος πιστωτής των ΗΠΑ περιορίζει τις αγορές αμερικανικών ομολόγων
Μια αξιοπρόσεκτη τάση, η οποία μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες και τους μελλοντικούς συσχετισμούς στις παγκόσμιες αγορές, καταγράφεται μέσα στο 2012. Η Κίνα... πατά φρένο στις αγορές αμερικανικών κρατικών ομολόγων και, ταυτόχρονα, αυξάνει τα αποθέματά της σε χρυσό.
Σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg, οι εισαγωγές χρυσού της Κίνας μέσω του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν στους 75,8 τόνους τον περασμένο Ιούλιο, έναντι 68 τόνων τον Ιούνιο. Οι ποσότητες από μόνες τους δεν «ζαλίζουν», πόσω μάλλον αν συγκριθούν με τους 103,6 τόνους που εισήγαγε η Κίνα τον περασμένο Απρίλιο.
Το στοιχείο που έχει, όμως, πολύ μεγαλύτερη σημασία είναι οι συνολικές εισαγωγές χρυσού του ασιατικού γίγαντα από την αρχή του χρόνου, οι οποίες διαμορφώνονται στους 458,6 τόνους, δηλαδή σε τετραπλάσια επίπεδα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Και, αν υποθέσουμε ότι οι εισαγωγές χρυσού συνεχίστηκαν περίπου με τον ίδιο ρυθμό τον Αύγουστο, τότε η Κίνα αγόρασε, μόνο το πρώτο οκτάμηνο του 2012, χρυσό ίσο με τα συνολικά αποθέματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα οποία διαμορφώνονται στους 502 τόνους.
Στο μεταξύ, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, η Κίνα, ο μεγαλύτερος πιστωτής των ΗΠΑ, στο πρώτο εξάμηνο του 2012 έχει αυξήσει τις θέσεις σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα μόλις κατά 12,4 δισ. δολάρια, από τα 1,152 τρισ. δολάρια στο τέλος του 2011 στα 1,164 τρισ. δολάρια τον Ιούνιο του 2012. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 Αυγά στο κεφάλι του μισητού Τόμσεν της τρόικας. Έπνιξαν την είδηση οι νταβατζήδες των ΜΜΕ



Στις 7.30 το βράδυ της Τετάρτης έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, ο γνωστός "ακτιβιστής" Δημήτρης Ρέλλος τό'κανε πάλι το θαύμα του. Είχε στήσει καρτέρι στην τρόικα και "τρυπώντας" κυριολεκτικά τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας, πέταξε μια σακούλα με αυγά στον μισητό Πολ Τόμσεν της τρόικας της δοσιλογικής κυβέρνησης των Τσολάκογλου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του makeleio.gr δύο αυγά έσκασαν στο κεφάλι των αστυνομικών φρουρών, ένα έφαγε ο Τόμσεν στη μάπα και τα άλλα δύο έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητο του τροικανού. 
Το θέμα είναι μεγάλο. Πρώτον για τα μέτρα ασφαλείας που υποτίθεται υπάρχουν και τα έκανε κιμά ο Ρέλλος και δεύτερον γιατί το θέμα αποσιωπήθηκε από όλα τα κανάλια τα οποία- από αυτά που πληροφορηθήκαμε- ήταν απαξάπαντα, παρόντα στον προπηλακισμό. Γαργάρα για να μην κυκλοφορήσει το θέμα και μας κάνουν ντα οι τοκογλύφοι; Ή γιατί εξαιτίας του Ρέλλου, θα χάσουμε τη δόση με τα 13δις; Λογοκρισία και για πόσα, ρε παιδιά; 

Εναντίον του Δημήτρη Ρέλλου σχηματίστηκε δικογραφία για απρόκλητη έργω εξύβριση, αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα. 
Ως γνωστόν ο Ρέλλος ήταν ο άνθρωπος που δημιούργησε το γνωστό επεισόδιο που σημειώθηκε το Σεπτέμβριο του 2007 κατά την άφιξη του Ευ.Βενιζέλου στη Χ.Τρικούπη, όπου πραγματοποιείτο η κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου για τη διαδικασία εκλογής προέδρου. Ένας άνδρας πέταξε ένα ποτήρι με καφέ, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Βενιζέλου." Αυτός ήταν ο Ρέλλος. 
ΠΗΓΗ:to-parakseno.gr

Στρος Καν: Να δώσει η Γερμανία τα κέρδη της από τα ομόλογα στο Νότο!



Ούτε οι πλέον αιρετικοί οικονομικοί αναλυτές δεν έχουν ... τολμήσει μέχρι σήμερα να προτείνουν αυτό που δήλωσε δημοσίως ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.
Ο οποίος, από το βήμα του Φόρουμ Ευρωπαϊκής Στρατηγικής της Γιάλτας, πρότεινε στη Γερμανία να κάνει μια «κίνηση αλληλεγγύης προς τον ευρωπαϊκό Νότο. Μια κίνηση που συνίσταται μεν στο να δώσει κι άλλα … λεφτά, αλλά αυτή τη φορά από τα κέρδη της, κέρδη που προκύπτουν από τη «χαοτική διαφορά ανάμεσα στα ομόλογα των οικονομικά ισχυρών χωρών, όπως της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Αυστρίας και των οικονομικά αδύναμων κρατών-μελών της ευρωζώνης, όπως της Ελλάδας και της Πορτογαλίας. Ή, πολύ πρόσφατα, της Ισπανίας και ενδεχομένως της Ιταλίας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην ομιλία του.
«Αφού η Γερμανία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί τη θέσπιση και κυκλοφορία ευρωομολόγου, που θα αποτελούσε την πλέον αποτελεσματική και απάντηση στην κρίση, θα πρέπει να παραχωρήσει ένα μέρος της διαφοράς των ομολόγων, υπέρ των αδύναμων κρατών. Κάτι που θα πρέπει να πράξει και η Γαλλία» ανέφερε ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα.
Για να καταλήξει λέγοντας πως κάτι τέτοιο «θα ήταν η απόδειξη μιας πραγματικής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης Βορρά και Νότου, κάτι που αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση»! 
ΠΗΓΗ:protothema.gr

Χωρίς σύνταξη - εφάπαξ 300.000 ασφαλισμένοι


Χωρίς σύνταξη - εφάπαξ 300.000 ασφαλισμένοι
Χωρίς τις συντάξεις και τα εφάπαξ που δικαιούνται, έχοντας ήδη συνταξιοδοτηθεί, παραμένουν για ένα έως και δυόμισι χρόνια 300.000 ασφαλισμένοι ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου ο αριθμός τους μπορεί να φτάσει και τις 400.000 αν υπάρξει παρέμβαση στα όρια συνταξιοδότησης και ενταθεί το κύμα φυγής.
Την επιδείνωση του χρόνου αναμονής για την καταβολή των συντάξεων και των εφάπαξ και τα οικονομικά αδιέξοδα όσων έχουν συνταξιοδοτηθεί επισημαίνει, με ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα Ταμεία. «Οι καθυστερήσεις έχουν πράγματι αυξηθεί και θα ενταθούν αν σπεύσουν να υποβάλουν αιτήσεις συνταξιοδότησης και οι ασφαλισμένοι με θεμελιωμένα δικαιώματα το 2012 που υπολογίζονται στις 100.000», δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θ. Καποτάς.
Η μαζική έξοδος θα εκτοξεύσει τα ελλείμματα των Ταμείων καθιστώντας προβληματικά ακόμα και όσα αντέχουν.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ηλεκτρονικές οι νέες φοιτητικές ταυτότητες


Ηλεκτρονικές οι νέες φοιτητικές ταυτότητες
Νέου τύπου ταυτότητες θα έχουν από αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά οι φοιτητές σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Η ταυτότητα θα είναι αυστηρά προσωπική, θα διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά μηχανικής αντοχής, καθώς και ασφάλειας έναντι πλαστογραφίας.
Σε αυτή θα μπορούν να συμπεριλαμβάνονται προσωπικά στοιχεία που έχουν να κάνουν με θέματα υγείας, όπως αναγραφή πιθανών αλλεργιών αλλά και δήλωση δωρητή οργάνων.
Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη δωρεάν έκδοση της νέας φοιτητικής ταυτότητας θα ξεκινήσει στις 24 του μήνα, στη διεύθυνση http://academicid.minedu.gov.gr.
Για τους πρωτοετείς φοιτητές  η αίτηση θα υποβάλλεται μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής τους και αφού παραλάβουν τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του οικείου ιδρύματος.
Οι φοιτητές δεν θα επιβαρύνονται για την ταυτότητά τους, εκτός από την περίπτωση ανατύπωσης λόγω απώλειας. 
ΠΗΓΗ:24h.gr

Χωρις λογια….

Ρέει άφθονα λαθραίο πετρέλαιο θέρμανσης από την Αλβανία στην Ελλάδα


Φωτογραφία για Ρέει άφθονα λαθραίο πετρέλαιο θέρμανσης από την Αλβανία στην Ελλάδα
Ακόμη και με μπιτόνια φορτωμένα σε μουλάρια το φέρνουν... 
Ρέει άφθονο το λαθραίο πετρέλαιο θέρμανσης από την Αλβανία στην Ελλάδα. Στη γειτονική χώρα έχει πολύ χαμηλή τιμή και τα κυκλώματα θησαυρίζουν, πουλώντας το στην Ελλάδα. Ακόμη και με μπιτόνια φορτωμένα σε μουλάρια το φέρνουν ενώ χρησιμοποιούν και διάφορους άλλους τρόπους. Για παράδειγμα φορτώνουν πετρέλαιο θέρμανσης σε λεωφορεία, που εκτελούν το δρομολόγιο Τίρανα-Αθήνα. Ακόμη το κρύβουν στα ρεζερβουάρ φορτηγών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στο τελωνείο Κακαβιάς αποκάλυψαν τρεις τρία λεωφορεία και τρία φορτηγά, με τα οποία μεταφέρονταν λαθραίο πετρέλαιο θέρμανσης.  
ΠΗΓΗ:.inews.gr

Νορβηγία: Έρευνα για διαρροή πετρελαίου



Οι νορβηγικές αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη την έναρξη έρευνας για τη «σημαντική» διαρροή υδρογονανθράκων σε κοίτασμα που εκμεταλλεύεται η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ στα ανοικτά της Νορβηγίας.
«Κανείς  δεν τραυματίστηκε και δεν προξενήθηκε καμία ζημιά εξόν από τα άμεσα εμπλεκόμενα μηχανήματα», τονίζει η Αρχή Πετρελαϊκής Ασφάλειας (PSA) στην ανακοίνωσή της.
«Ωστόσο, η Αρχή εκτιμά πως το συμβάν είναι δυνητικά σημαντικό», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Το συμβάν προκλήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στο κοίτασμα Ούλα, στα νορβηγικά χωρικά ύδατα στη Βόρεια Θάλασσα.
Η παραγωγή, που έφθανε λίγο περισσότερο από 10.000 βαρέλια ημερησίως τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της PSA, έχει διακοπεί έκτοτε, τονίζεται στο ίδιο κείμενο.
Ερωτηθείς σχετικά από το Dow Jones Newswires, εκπρόσωπος της BP στη Νορβηγία απάντησε πως ο όμιλος διεκπεραιώνει τη δική του έρευνα για το συμβάν, αλλά είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί η ποσότητα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που έχουν διαρρεύσει. 
ΠΗΓΗ:.energypress.gr

Στο 12% Ανέρχεται το Μερίδιο που Ενδέχεται να Λάβει η BP στον Αγωγό Trans Anatolian



Μερίδιο 12% στον αγωγό Trans Anatolian φιλοδοξεί να λάβει η BP, η οποία έχει ασκήσει πιέσεις και για την απόκτηση μεριδίου στους αγωγούς TAP και Nabucco West, προκειμένου να έχει παρουσία σε όλο το μήκος του Νοτίου Διαδρόμου, από το Σαχ Ντενίζ μέχρι τους Ευρωπαίους καταναλωτές.
Σύμφωνα με τον Αλ Κουκ, αντιπρόεδρο της BP για την ανάπτυξη του Σαχ Ντενίζ, η εταιρεία έλαβε πρόσκληση από την αζέρικη SOCAR για να λάβει ένα μερίδιο 12% στον αγωγό Trans Anatolian που θα περνά μέσα από την Τουρκία.
Ο ίδιος ο Κουκ σχολίασε ότι «θέλουμε να έχουμε περιουσιακά στοιχεία στην αλυσίδα που σχετίζεται με το Σαχ Ντενίζ, δηλαδή τις πλατφόρμες, τις αντλίες και τους αγωγούς, ώστε να εξασφαλίσουμε τα χρονοδιαγράμματα όλων αυτών των σχεδίων». 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Διϋλιστήριο 475.000 Βαρελιών στο Τέξας Πωλεί η BP



Η BP βρίσκεται σε ένα πυρετό διαπραγματεύσεων, αφού εκτός από την προσπάθεια που διεξάγει στη Ρωσία και στο Νότιο Διάδρομο, επιχειρεί να πουλήσει και ένα μεγάλο διϋλιστήριο που διαχειρίζεται στο Τέξας.
Για τον λόγο αυτό, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την αμερικανική Marathon Petroleum εδώ και αρκετούς μήνες. Σύμφωνα με πηγές των Financial Times, το τίμημα εκτιμάται κοντά στα 2,5 δις. δολάρια, ενώ σημειώνεται πως στο εν λόγω διϋλιστήριο είχε σημειωθεί πολύνεκρη έκρηξη το 2005.
Σημειώνεται, τέλος, ότι το διϋλιστήριο έχει δυνατότητα επεξεργασίας 475.000 βαρελιών ανά ημέρα. 
ΠΗΓΗ:.energia.gr