Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Αυτές είναι οι ρυθμίσεις των "κόκκινων" δανείων

Αυτές είναι οι ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων
Με προγράμματα ρυθμίσεων δανείων που περιλαμβάνουν μειώσεις επιτοκίων, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής έως και 40 χρόνια, αλλά και περιόδους χάριτος πολλών μηνών, επιχειρούν οι τράπεζες να αντιμετωπίσουν τα κόκκινα δάνεια που έχουν μετατραπεί σε εφιάλτη για τις ίδιες, αλλά και για εκατομμύρια νοικοκυριά.

Η αξία των δανείων αυτών φθάνει ήδη τα 60 δισ. ευρώ, ενώ οι προβλέψεις των τραπεζιτών μιλούν για εκτίναξή τους στο 30% του συνόλου μέχρι το τέλος του έτους, την ίδια ώρα που υπάρχουν περιπτώσεις τραπεζών στις οποίες τα μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες ξεπερνούν το 50% του συνόλου.

Γι΄ αυτό και οι τράπεζες, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, αλλά και με την τρόικα, ξεκινούν προγράμματα μαζικών αναχρηματοδοτήσεων, με στόχο να μειωθεί το ύψος των δόσεων εξόφλησης των δανείων αυτών, να καταστεί βιώσιμη η εξυπηρέτησή τους από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και να ανασχεθεί η εξαιρετικά δυσμενής αυτή κατάσταση.

Ταυτόχρονα, «ψαλιδίζουν» τα όρια των πιστωτικών καρτών, μειώνουν τις γραμμές χρηματοδότησης προς επιχειρήσεις, αλλά και ουσιαστικά «παγώνουν» τις εκταμιεύσεις νέων καταναλωτικών δανείων.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
 ΠΗΓΗ:.enikos.gr

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΕΩΤΡΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Μανιάτης: Εθνική υπόθεση η αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων

Μανιάτης: Εθνική υπόθεση η αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων
Πανηγυρικό χαρακτήρα είχε η σημερινή παρουσίαση του νέου επενδυτικού-γεωτρητικού προγράμματος της εταιρείας Energean Oil & Gas παρουσία του υπουργού Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, καθώς ύστερα από δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια αδράνειας η ελληνική αγορά έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων δραστηριοποιείται και πάλι έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας και σηματοδοτώντας ένα νέο ξεκίνημα στο τομέα της αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
Μανιάτης: Εθνική υπόθεση η αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων
Ο κ. Μανιάτης όχι μόνο δεν έκρυψε τη μεγάλη του ικανοποίηση για τη σημαντική εξέλιξη αλλά τόνισε ότι πριν από δυο χρόνια «βρισκόμασταν στο σημείο μηδέν όσον αφορά τη αξιοποίηση των υδρογονανθράκων. Δεν υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο, δεν υπήρχε τεχνογνωσία, δεν υπήρχε αξιοπιστία στην ελληνική αγορά, δεν υπήρχε καθεστώς αδειοδοτήσεων. Όλα ήταν ανιχνεύσιμα, και μέσα σε δυο χρόνια χάρη σε μια ομάδα λιγοστών ανθρώπων χάρη στη στήριξη ελλήνων επιστημόνων και με τη συνεργασία ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων καταφέραμε το ακατόρθωτο. Όλα όσα πετύχαμε έγιναν χάρη στην ελληνική τεχνογνωσία από έλληνες επιστήμονες για να φτάσουμε σήμερα να πιστεύουμε ότι υπάρχει ελπίδα και προοπτική στην ανάπτυξη της χώρας».
Ευχαρίστησε προσωπικά το γενικό γράμματα του ΥΠΕΚΑ Κώστα Μαθιουδάκη αλλά και τον προκάτοχό του Βαγγέλη Λιβιεράτο όπως επίσης και πολλά στελέχη του ΥΠΕΚΑ για το μεγάλο αγώνα που έδωσαν και τη συλλογική προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε το θέμα της αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων να ξεκολλήσει.
Επαίνεσε την αξιοπιστία και τη συνέπεια που επέδειξε η Energean Oil & Gas μαζί με τη θυγατρική της Kavala Oil στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων αλλά και στις συνεχείς επενδύσεις που υλοποιεί στη χώρας. Συμπλήρωσε μάλιστα πως σε μια εποχή που κάποιοι έβγαζαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό για να μη τα χάσουν, υπήρχαν επιχειρηματίες που έπαιρναν το ρίσκο και επένδυαν στη χώρα, υπήρχαν εργαζόμενοι που εργάστηκαν και εργάζονται με ζήλο σε αυτές τις επενδύσεις και υπήρχαν τοπικές κοινωνίες που στήριξαν αυτό το έργο. «Η σημερινή εκδήλωση», τόνισε ο υπουργός αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα ότι η Ελλάδα μπορεί να παράγει νέο πλούτο και μπορεί να ζει χωρίς δανεικά».
Αναφερόμενος στο τι ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια σημείωσε με έμφαση ότι κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν «αρπαχτές» με τον ορυκτό πλούτο της χώρας υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό σε κάθε προσπάθεια εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Καβάλα λέγοντας ότι εδώ και τριάντα χρόνια γίνονται επενδύσει εξόρυξης και δεν «άνοιξε ρουθούνι» γιατί η πολίτες και οι αρχές δείχνουν εμπιστοσύνης στους επενδυτές και βλέπουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη προστασία και τη διαφύλαξη του φυσικού και θαλάσσιου περιβάλλοντος».
Ο κ. Μανιάτης χαρακτήρισε την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων εθνική υπόθεση υπογραμμίζοντας την κοινή γραμμή που ακολούθησαν όλες οι μέχρι σήμερα οι ελληνικές κυβερνήσεις προς αυτή την κατεύθυνση με επιστέγασμα τη μεγάλη γεωπολιτική επιλογή του αγωγού ΤΑΡ που θα μεταφέρει το αζέρικο αέριο στην Ιταλία δια μέσου της Ελλάδας. Τόνισε τη συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των πρώην πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμα, υπογραμμίζοντας ότι το τελευταίο ταξίδι του έλληνα πρωθυπουργού στο Μπακού ήταν καθοριστικής σημασίας. Έκανε επίσης λόγο για διακομματική συμπεφωνημένη απόφαση όλων των κυβερνήσεων απέναντι σε μια μεγάλη απόφαση με εθνική διάσταση ν' αξιοποιηθούν τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων υιοθετώντας όμως τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς κανόνες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Αυτό ο τόπος έχει μια εθνική προτεραιότητα να γίνει κόμβος ενεργειακός της νοτιοανατολικής Μεσογείου και της νοτιοανατολικής Ευρώπης» σημείωσε με έμφαση ο Γιάννης Μανιάτης και συμπλήρωσε: «οι μεγάλοι αγώνες είναι μπροστά μας και πρέπει να κινηθούμε με ταχύτητα και μεθοδικότητα σε πάρα πολλούς τομείς όπως οι αδειοδοτήσεις, οι σύναψη διακριτικών και διεθνικών συνεργασιών, η υλοποίηση συγκεκριμένων στόχων, η εξασφάλιση χρημάτων. Μόνο έτσι η αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων έχουν μέλλον στην Ελλάδα, μόνο έτσι θα πείσουμε στους έλληνες και ξένους επενδυτές ότι στην Ελλάδα υπάρχει συνέπεια και σταθερότητα και οι αγορές μπορούν και πρέπει να μας εμπιστευτούν». 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Στο δρόμο όλοι μιλούν για "λαϊκή εξέγερση" αλλά κανείς δεν εξεγείρεται...


του Στρατή Μαζίδη
"Στο δρόμο από την Ηπειρο έως την Αθήνα όλοι μιλούν για λαϊκή εξέγερση" γράφει το πρωί μεταξύ άλλων στο σχόλιό του ο συγγραφέας Γιώργος Παπασωτηρίου.
Όλοι μιλούν για εξέγερση αλλά κανείς δεν εξεγείρεται....

Πόσο μάλλον τώρα που το εκστρατευτικό σώμα δίνει τη μεγάλη μάχη στήθος με στήθος (κυριολεκτικά καμιά φορά) για την κατάληψη της Μυκόνου, της Πάρου και της Υδρας. Όχι ότι αν είχαμε χειμώνα θα άλλαζε κάτι.

Οι μάχες δίνονται σκληρά για την κατάληψη ξαπλώστρας ή τραπεζιού στην Πειραϊκή. Σαράντα λεπτά μποτιλιαρίστηκε φίλος τις προάλλες εκεί με τα καταστήματα γεμάτα και ουρές να περιμένουν.

Ποιος ξέρει; Μπορεί ο κόσμος να τρομάζει στο άκουσμα και μόνο της λέξης. Εξέγερση! Ίσως να την έχει συνδεδεμένη με ξύλα, ρόπαλα, οδοφράγματα και αιματοχυσίες. Η εξέγερση με την έννοια της αντίδρασης, του ως εδώ, του δεν πάει άλλο, δεν είναι απαραίτητο να χαρακτηρίζεται πάντα από την πιο ακραία της μορφή. Το να βγει ο λαός στους δρόμους για να απαιτήσει δυναμικά αλλά και ειρηνικά μια πραγματική αλλάγη και διόρθωση πορείας δεν πρέπει να είναι ταυτόσημο με τον πόλεμο.

Όμως ο λαός δε βγαίνει. Το συζητάει, το ψιθυρίζει, το γυροφέρνει αλλά μέχρι εκεί. Προφανώς δεν το επιθυμεί γιατί υπάρχουν ακόμη περιθώρια αντοχής. Στη βράση κολλάει το σιδέρο αλλά δεν υπάρχει για την ώρα ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Το κακό είναι ότι ευρωπαίοι και κυβερνώντες μας έχουν αντιληφθεί τι υπομονετικά υποζύγια είμαστε και για αυτό μας φορτώνουν διαρκώς με νέα βάρη.

Ας μη γελιόμαστε, δε μας φοβούνται. Αν μας φοβούνταν θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα σήμερα. 
ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.gr

Ήρωας Αντισυνταγματάρχης Παύλος Κουρούπης

Τουρκική εισβολή στην Κύπρο (20 Ιουλίου του 1974)


Ήταν 20 Ιουλίου του 1974, όταν ο χρόνος για την Κύπρο σταμάτησε...

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, αναρωτιέμαι αν τελικά έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στο μεγαλύτερο εθνικό ζήτημα, το Κυπριακό. Ημέρα μνήμης η σημερινή, για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, μια από τις πιο «μαύρες» σελίδες στην ιστορία του Ελληνισμού. Ίσως το ζήτημα έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και πολλά χρόνια αλλά πάντα βασιζόμασταν στο δόγμα «το δίκιο είναι με το μέρος μας».

Ήταν 20 Ιουλίου του 1974, όταν ο χρόνος για την Κύπρο σταμάτησε. Περίπου 40.000 Τούρκοι στρατιώτες, υπό την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του ναυτικού εισέβαλαν παράνομα και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις βόρειες ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από τις 5.30΄ η ώρα το πρωί του Σαββάτου, 20 Ιουλίου 1974, η πόλη της Κερύνειας στην περιοχή του φρουρίου και οι εγκαταστάσεις ραδιοεπισήμανσης της Εθνικής Φρουράς, δέχονται απρόσμενα και απροκάλυπτα τους πρώτους βομβαρδισμούς των τουρκικών αεροπλάνων, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα πλήττονται και από θαλάσσης με κανονιοβολισμούς. Στη συνέχεια, με το ξημέρωμα της μέρας το κακό γενικεύεται και οι βομβαρδισμοί επεκτείνονται σ' ολόκληρη την επαρχία της Κερύνειας.

Οι Τούρκοι εστιάζουν την πολεμική τους δραστηριότητα μέσα σε μια λωρίδα μήκους 20 χιλιομέτρων και πλάτους τεσσάρων, βόρεια του Πεντα¬δακτύλου, από την πόλη της Κερύνειας μέχρι την παραλιακή περιοχή των Πανάγρων. Επίκεντρο των βομβαρδισμών παραμένουν κυρίως οι παρα-λιακές περιοχές του Αγίου Γεωργίου Κερύνειας, το στρατόπεδο του 251ου Τάγματος Πεζικού, που βρίσκεται δυτικά της Κερύνειας και δυτικότερα οι περιοχές Πικρό-Νερό, 5-Μίλι, 6-Μίλι, Ζέφυρος, Αχειροποίητος και Αϊρκώτισσα, που βρίσκονται εντός των δημοτικών ορίων των κοινοτή¬των Καραβά και Λαπήθου. Οι κάτοικοι της περιοχής ξυπνούν έντρομοι και πανικοβλημένοι, και προσπαθούν να σωθούν χωρίς να λαμβάνουν έστω και τα στοιχειώδη και ελάχιστα μέτρα αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας.

Κανένας δεν πιστεύει στο τι βλέπει και τι ακούει, μα κανένας δεν είναι σε θέση να προβλέψει για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Η απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, με ένα μήνα σχεδόν διαφορά η πρώτη από τη δεύτερη, είχε σαν αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Περίπου 200.000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, περίπου 4.000 νεκροί, και 1.619 δηλώθηκαν αγνοούμενοι. Οι Τούρκοι κατακτούν το 65% της καλλιεργήσιμης έκτασης, το 70%του ορυκτού πλούτου, το 70% της βιομηχανίας, το 80% των τουριστικών εγκαταστάσεων.

Η Τουρκία υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για εισβολή αλλά για «ειρηνική επέμβαση» με σκοπό την επαναφορά του συνταγματικού σκηνικού στην πριν του πραξικοπήματος κατάσταση. 
ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com

Στην επαρχία δεν έχει γίνει κτηματογράφηση - Τη λύση αναζητούν η ΓΓΠΣ και η διεύθυνση Κεφαλαίου του ΥΠΟΙΚ Νέα εμπλοκή με το Ε9 στο Taxisnet - Ζητάει αριθμό Κτηματολογίου ακόμα κι όταν δεν υπάρχει

Νέα εμπλοκή με το Ε9 στο Taxisnet - Ζητάει αριθμό Κτηματολογίου ακόμα κι όταν δεν υπάρχει
Συνεχίζεται το θρίλερ με την υποβολή δηλώσεων στο Taxisnet καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα των δηλώσεων δεν δέχεται δηλώσεις Ε9 επειδή ζητάει στοιχεία που… δεν υπάρχουν.
 ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Οριακά κέρδη για το αργό στη Ν. Υόρκη, "έπιασε" το Brent


Οριακή άνοδο σημείωσε το αργό την Παρασκευή καταγράφοντας ωστόσο κέρδη για τέταρτη συνεχή εβδομάδα κυρίως λόγω της μεγάλης υποχώρησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Ειδικότερα, το αργό τύπου light sweet παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε 1 σεντ κλείνοντας στα 108,05 δολ. το βαρέλι, ενώ σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε 2%.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια των συναλλαγών το light sweet ξεπέρασε προσωρινά το Brent, κάτι που είχε να γίνει από τον Οκτώβριο του 2010. Ωστόσο, στο Λονδίνο το Brent έκλεισε στα 108,07 δολ. το βαρέλι καταγράφοντας πτώση 63 σεντς.


ΠΗΓΗ:capital.gr

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ Εξετάζουν "σιωπηρή" παράταση στις δηλώσεις


Την επίσπευση της υποβολής φορολογικών δηλώσεων χωρίς να προκληθεί πανικός και άγχος στους πολίτες επιδιώκει το οικονομικό επιτελείο. Λίγο πριν τα μπάνια του λαού το υπουργείο Οικονομικών βλέπει ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία για την κατάθεση των δηλώσεων εισοδημάτων είναι απογοητευτικά με αποτέλεσμα να πέφτουν έξω οι προβλέψεις για την συγκέντρωση χρημάτων στα δημόσια ταμεία.

Οι περισσότεροι φορολογούμενοι περιμένουν μέχρι το... παρά πέντε για την υποβολή των δηλώσεων προκειμένου να καθυστερήσει και το εκκαθαριστικό που θα περιλαμβάνει τον φόρο που θα πρέπει να καταβληθεί. Η άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να δώσει παράταση προκάλεσε έντονο άγχος σε πολίτες και φοροτεχνικούς προκειμένου να προλάβουν τις προθεσμίες. Ωστόσο, αφήνεται ένα «κρυφό» παράθυρο για ορισμένους φορολογούμενους προκειμένου να κινηθούν πιο άνετα για την συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης.

Πιο συγκεκριμένα για τους συζύγους που υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση λαμβάνεται υπόψιν το ευνοϊκότερο ψηφίο του ΑΦΜ του ενός εκ των δύο. Εάν δηλαδή ο ένας σύζυγος έχει ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και τους άλλους σύζυγου σε 4 τότε η δήλωση πρέπει να υποβληθεί την ημέρα που λήγει η προθεσμία για το 4.

Μέχρι στιγμής από την παράταση που έχει δοθεί οι φορολογικές δηλώσεις πρέπει να κατατεθούν ως εξής:

• Για τα ψηφία: 1 και 2 έως και την 22η Ιουλίου 2013
• για ψηφία: 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013
• για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013
• για τα ψηφία: 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013
• για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013
• και για το ψηφίο: 0 έως και την 30η Αυγούστου 2013.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να δοθεί σιωπηρή παράταση καθώς οι φορολογούμενοι τρέχουν πάντα την τελευτά στιγμή για τις δηλώσεις ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης ανέφερε στον ΒΗΜΑ FM ότι «αν είναι να δώσουμε σιωπηρή παράταση, πώς θα το πούμε, αν είναι σιωπηρή; Η προσπάθειά μας είναι να μην ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο. Επανεξετάζουμε κάθε μέρα τα δεδομένα για να δούμε πόσοι έχουν υποχρέωση και δεν έχουν καταφέρει να την εκπληρώσουν. Εξετάζουμε τα πάντα και βλέποντας και κάνοντας… θα κοιτάξουμε τι θα κάνουμε».

Σε ό,τι αφορά την εκκαθάριση των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί ανέφερε πως η τρίτη εκκαθάριση θα γίνει το Σαββατοκύριακο. «Μέχρι το τέλος του μηνός, θα έχουμε εκκαθαρίσει όποια δήλωση γίνει ως τότε και όποιος κάνει δήλωση ως το τέλος του μηνός, θα έχει τις τρεις δόσεις (για την εξόφληση του φόρου)», διευκρίνισε ο γ.γ. Εσόδων.

Για τις ρυθμίσεις οφειλών ο Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε ότι όσο πιο νωρίς κάνει κάποιος τη ρύθμιση τόσο πιο πολλές δόσεις παίρνει. Έτσι, αν κάνει κανείς τη ρύθμιση έως το τέλος του μήνα θα πάρει 48 δόσεις, τον επόμενο 47 κτλ.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr