Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Ισλανδία: Ξεκίνησε την λειτουργία της η μεγαλύτερη μονάδα δέσμευσης και αποθήκευσης CO2 απευθείας από τον αέρα

 


Σήμερα, Τετάρτη ξεκίνησε την λειτουργία του το μεγαλύτερο εργοστάσιο στο κόσμο απορρόφησης διοξειδίου του άνθρακα απευθείας από την ατμόσφαιρα. Η νέα πρωτοποριακή μονάδα βρίσκεται στην Ισλανδία. 

Στη συνέχεια, η δεσμευμένη ποσότητα CO2 θα αποθηκεύεται στο υπέδαφος, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την εν λόγω αναδυόμενη..

Στα ύψη η τιμή του φυσικού αερίου – Προβλέψεις για συνέχιση των αυξήσεων

 




Οι περιορισμένες προμήθειες και η αυξημένη ζήτηση οδήγησαν τις τιμές της ενέργειας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, με την τιμή του φυσικού αερίου να διαπραγματεύεται στα 4,919 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (MMBtu) προκαλώντας ανησυχίες για το χειμώνα. Καθώς οι οικονομίες αγωνίζονται να ανακάμψουν από την πανδημία, οι αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου απειλούν να αποτελέσουν..

ΣΥΡΙΖΑ: Να διασφαλιστούν οι εργασιακές σχέσεις στα ΕΛΠΕ

 




Με εκπροσώπους των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΕΚΟ (ΠΕΠΕΚΟ) των εργαζομένων, και στη συνέχεια με τη διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων, συναντήθηκε χθες αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Βασικό ζήτημα των..

Διυλιστήριο μειώνει την παραγωγή, αντιμετωπίζει αναστολή λόγω αδύναμης ζήτησης

 





Η Βιετναμέζικη Binh Son Refining and Petrochemical μείωσε την παραγωγή της στο διυλιστήριο για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα και ενδέχεται να διακοπεί η λειτουργία της λόγω της αδύναμης..