Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

21 επόμενα χρόνια..

 
Από το mandatoforos.blogspot.gr
  Κατά παραδοχή του ΔΝΤ η Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια ώστε το επίπεδο ανεργίας της να φτάσει στα επίπεδα του 2008.
     Προφανώς το ΔΝΤ έμμεσα ομολογεί την ευθύνη του για την καταστροφή της χώρας,
     ..προφανέστερα όμως ακόμα αυτό δεν το ενοχλεί καθόλου,
     ..και απαιτεί την ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση του λαού,
     ..προκειμένου να αποπληρωθεί με αίμα, σαν καλό και ευσυνείδητο
πιόνι της Παγκοσμιοποίησης, των τραπεζών, του τεράστιου πλούτου.

     Άσχετα με τις αιτιάσεις και τις ειρωνείες της κυβέρνησης σχετικά με παλαιότερες "πετυχημένες" προβλέψεις του ΔΝΤ, καθώς και σε ομολογημένη λάθος συνταγή με λάθος μαθηματικούς συντελεστές

Κοντά σε deal με επενδυτικό κολοσσό η Energean Oil & Gas για τα κοιτάσματα στο Ισραήλ

Από το worldenergynews.gr
Στην τελική ευθεία για τη συμμετοχή επενδυτικού βραχίονα μεγάλου διεθνούς χρηματοοικονομικού ομίλου στις επενδυτικές κινήσεις της Energean Oil & Gas στο Ισραήλ βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαθιός Ρήγας.

Η διαδικασία farm in και farm out που συνηθίζεται για τέτοιες επενδύσεις αποτελεί την μεθοδολογία όπου ο επενδυτής αποκτά δικαιώματα στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων χρηματοδοτώντας από την αρχή το εγχείρημα.

Για το λόγο αυτό..

Μανιάτης προς Κανιέτε: «Σε Απόλυτη Καταστροφή Οδηγεί τη ΔΕΗ η Πολιτική που Έχετε Συμφωνήσει – και με Μηδέν Αντάλλαγμα»

Αποτέλεσμα εικόνας για μανιατησ πασοκ
Από το energia.gr
Στις «Πολιτικές για Ενεργειακή φτώχεια, Εξοικονόμηση και Αγωγούς» αναφέρθηκε στην ομιλία του ο κ. Γ. Μανιάτης στη συζήτηση με τον Επίτροπο της Ε.Ε., αρμόδιο για τη Δράση για το Κλίμα και την Ενέργεια, Miguel Arias Canete, που είχε θέμα: «Δέσμη μέτρων για καθαρή ενέργεια & οι επιπτώσεις της στην Ελλάδα». Μεταξύ άλλων, ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην Υπουργός ΠΕΚΑ, στο πλαίσιο της ομιλίας του, τόνισε, απευθυνόμενος στον Ευρωπαίο Επίτροπο, ότι η πολιτική των ΝΟΜΕ, που συμφωνήθηκε με το ισχύον Μνημόνιο, του 2015, οδηγεί σε απόλυτη καταστροφή τη Δ.Ε.Η., καθώς «υποχρεώνεται τη Δ.Ε.Η. να μειώσει μέσα σε 4 χρόνια κατά 50% το πελατειακό της φάσμα, να συρρικνωθεί, με μηδέν αντάλλαγμα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Αναλυτικά η ομιλία Μανιάτη

Citigroup: Ήλθε η ώρα των Ελληνικών Πετρελαίων - Συστήνει buy με τιμή - στόχο τα 5,3 ευρώ

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το worldenergynews.gr
Στην μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων από τον κλάδο των διυλιστηρίων στρέφει την προσοχή της η Citigroup καθώς θεωρεί ότι η κίνηση της Motor Oil έχει προσωρινά κλείσει τον κύκλο της ανεβαίνοντας 67% τους τελευταίους 12 μήνες και 125% από τον Ιανουάριο του 2015.

Η ανάλυση διατηρεί για τον Ομιλο των ΕΛΠΕ την ένδειξη buy με τιμή - στόχο τα 5,3 ευρώ και βασικά ρίσκα όσα κατά γενικό κανόνα ισχύουν για τα ευρωπαικά διυλιστήρια και την ελληνική οικονομία.

Το ρίσκο για την επενδυτική επιλογή που διατυπώνει ο αναλυτής της Citigroup αναφέρεται στην πορεία της..

Σημαντικό συνέδριο για τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ

Από το energypress.gr
Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και σημαντικό "Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Συνέδριο", πραγματοποιήθηκε χθες και προχθές στη Λάρνακα.

Στο συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κυπριακή ΑΟΖ, εξετάστηκαν οι νέες ανακαλύψεις και ευκαιρίες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στα γεωλογικά χαρακτηριστικά των κοιτασμάτων της περιοχής, τα συστήματα εξόρυξης πετρελαίου, τις γεωφυσικές μεθόδους και τις νέες τεχνολογίες γεωτρήσεων σε βαθιά νερά. 

Αντιπρόεδροι του Συνεδρίου ήταν..

Τι κρύβεται πίσω από τις υποδείξεις Canete - Οι "γκρίζες" ζώνες

Από το worldenergynews.gr
Αυστηρός και απόλυτος στην ανάγκη να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του Μνημονίου στον τομέα της ενέργειας ήταν ο αρμόδιος Επίτροπος Miguel Arias Canete στις επαφές που είχε χθες (19/1) με την ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, είναι θετικό για την Ελλάδα το γεγονός ότι υπάρχει το Μνημόνιο που την οδηγεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες της ευρωπαϊκής ενεργειακής αγοράς, παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες.

Αναφερόμενος ...

Πρόταση ΕΛΠΕ να μετατραπούν σε ενεργειακά αυτόνομα 32 μη διασυνδεδεμένα νησιά - Το σχέδιο Κανιέτε και τι συνέβη στο παρελθόν

Από το energypress.gr
Πρόταση στη ΔΕΗ φαίρονται να έχουν κάνει τα ΕΛΠΕ για την κατάρτιση ενός φιλόδοξου σχεδίου μετατροπής σε ενεργειακά αυτόνομα τα περισσότερα από τα 32 μη διαδυνδεμένά νησιά. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ιδέα είναι να μεταφέρουν τα ΕΛΠΕ το ντίζελ που χρειάζονται στα εν λόγω οι σταθμοί παραγωγής της ΔΕΗ, και σε αντάλλαγμα ο όμιλος να αναλάβει την κατασκευή στα νησιά μονάδων ΑΠΕ (φωτοβολταικά, κοκ) και άλλων συστημάτων φιλικών προς το περιβάλλον.

Στο θέμα της μετατροπής των μη διασυνδεδεμένων νησιών σε ενεργειακά αυτόνομα αναφέρθηκε χθες και ο Επίτροπος για το Κλίμα Μ.Αρίας Κανιέτε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γ.Σταθάκη.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Κανιέτε, η Ευρωπαική Επιτροπή προωθεί ...

Στα χαρτιά η πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζιναδικα
Από το insider.gr
Περισσότεροι από 8 μήνες έχουν περάσει από την υπογραφή υπουργικής απόφασης από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο με την οποία συστάθηκε ειδική «ομάδα κρούσης» για την πάταξη του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων, ωστόσο 240 ημέρες μετά οι εργασίες της Ομάδας Διοίκησης Έργου παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Ενδιάμεσα η τιμή των καυσίμων διεθνώς έχει αυξηθεί και η ανώτατη τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα ξεπερνά το 1,910 ευρώ ανά λίτρο, κάτι που τροφοδοτεί το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Η προαναφερόμενη Ομάδα Διοίκησης Έργου αποτελείται..

Η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση θα Οδηγήσει σε Αύξηση της Απασχόλησης

Από το energia.gr
Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των θέσεων εργασίας παγκοσμίως, αν και είναι πιθανό να είναι μία επώδυνη μετάβαση, σύμφωνα με διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων εταιρειών που συμμετείχαν σε πάνελ του CNBC στο Νταβός.

Η Manpower, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες επιλογής προσωπικού στον κόσμο, δημοσίευσε την έκθεση με τίτλο «Skills Revolution» από κοινού με το φόρουμ στο Νταβός. Η έρευνα -στην οποία συμμετείχαν 18.000 εργαζόμενοι σε 43 διαφορετικές χώρες του κόσμου- έδειξε ότι το 82% των εργοδοτών προβλέπει ότι θα διατηρήσει ή θα ενισχύσει το εργατικό δυναμικό ως αποτέλεσμα του αυτοματισμού.

«Με τον αυτοματισμό (…) σίγουρα θα υπάρχουν θέσεις που..

Συνάντηση των υπουργών Ενέργειας Σ. Αραβίας και Ρωσίας για τη συμφωνία του ΟΠΕΚ

Από το worldenergynews.gr
Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Alexander Novak θα επιδιώξει να έχει στη Βιέννη ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας Khalid Falih, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις σχετικά με τη συμφωνία του ΟΠΕΚ, καθώς και για τις διμερείς ενεργειακές σχέσεις, όπως είπε σήμερα (19/1) ο ίδιος.

Ο Falih είπε μιλώντας στο πρακτορείο Sputnik, ότι θα συναντηθεί με τον Novak στο περιθώριο της επικείμενης συνόδου της επιτροπής παρακολούθησης της υλοποίησης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ στις 21-22 Ιανουαρίου στη Βιέννη.

Σημειώνεται, ότι..

No comments..