Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Γαλλία: Συνδικαλιστές έκοψαν το ρεύμα κατά τη διάρκεια ομιλίας του Βαλς

Έρευνα άρχισε να διεξάγεται σήμερα διότι στελέχη συνδικαλιστικών ενώσεων της Γαλλίας έκοψαν το ρεύμα κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής ομιλίας που εκφωνούσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στον τομέα της ενέργειας.

Ο Βαλς είχε μόλις αρχίσει να μιλάει σε ένα κοινό περίπου 700 προσώπων, σε μια προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος ενόψει των επαναληπτικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν στο Ντουμπ, όταν τα φώτα έσβησαν και το μικρόφωνό του σταμάτησε να λειτουργεί.

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν για σχεδόν μία ώρα όχι μόνο ο χώρος όπου ο πρωθυπουργός εκφωνούσε την ομιλία του, αλλά ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο στο Οντικούρ, στην ανατολική Γαλλία. Ο Βαλς συνέχισε την ομιλία του μόλις επανήλθε το ρεύμα.

Το συνδικάτο CGT, όπου υπάγονται οι ομοσπονδίες εργαζομένων στα ορυχεία και στον τομέα της ενέργειας, εξέφρασε σε μία ανακοίνωση την υποστήριξή του σε αυτήν τη διαμαρτυρία.

«Όταν δεν μας ακούνε, πρέπει να διατυπώσουμε τις απόψεις μας με διαφορετικό τρόπο, έτσι κόψαμε το ρεύμα» δήλωσε ο επικεφαλής του τοπικού παραρτήματος του CGT Μαρκ Ποτό στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info.

Η εταιρεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας ERDF ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

Οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση στον τομέα της ενέργειας έχουν ως απώτερο στόχο να δώσουν ώθηση στην χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως η ηλιακή και η αιολική και να μειώσουν το μερίδιο της πυρηνικής ενέργειας στο ενεργειακό μίγμα στη Γαλλία στο 50% από 75% και πλέον σήμερα.

Τα συνδικάτα απαντούν ότι τα μέτρα αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την αύξηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ενώ θα επιτείνουν τον κίνδυνο ενός μπλακάουτ.

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ


ΠΗΓΗ.capital.gr

Εντολή Erdogan να αποκτήσει η Τουρκία δική της πλατφόρμα γεωτρήσεων


Οδηγίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΕΑ) για πλατφόρμα γεώτρησης για την Ανατολική Μεσόγειο έδωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα "Σαμπάχ". Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, αποφασίστηκε όπως η τουρκική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αποκτήσει πλατφόρμα γεώτρησης 1,5 δισ. δολαρίων και να αυξήσει τη δραστηριότητά της στην ανατολική Μεσόγειο. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να δήλωσε: "Η Τουρκία θα αποκτήσει την δική της πλατφόρμα. Ή θα την παράξει μόνη της ή θα την αγοράσει". 

Σύμφωνα με την "Σαμπάχ", συμπληρώνει ο "Φιλελεύθερος" ο Ερντογάν έθεσε ενώπιον του ΣΕΑ τα βήματα που θα κάνει η Τουρκία “για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο”. Ανέφερε ότι θα επιστρατευτούν όλα τα μέσα για να προστατευτούν αυτά τα “δικαιώματα”. "Με το ερευνητικό μας πλοίο διανύσαμε σημαντική απόσταση. Ας κάνουμε το αναγκαίο βήμα και για την πλατφόρμα γεώτρησης", φέρεται να είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Αναφερόμενος στις ξένες εταιρείες και στην άρνησή τους να δραστηριοποιηθούν σε μια περιοχή όπου υπάρχει διαμάχη, ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να είπε: "Θα κάνουμε κι εμείς μόνοι μας αυτό που πρέπει". Σύμφωνα με την εφημερίδα με αυτή την απόφαση η Τουρκία δεν θα χρειάζεται την συγκατάθεση των μεγάλων εταιρειών για να προχωρήσει σε γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο. Στόχος είναι να γίνει ο ΤΡΑΟ μια εταιρεία που να μπορεί να δραστηριοποιείται παγκοσμίως όπως οι μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες ΒΡ, Shell, Chevron. Επισημαίνεται ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν και τα έσοδα του ΤΡΑΟ καθώς για την ενοικίαση μιας πλατφόρμας γεώτρησης απαιτείται το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων την ημέρα.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Αυξήθηκαν κατά 8,9 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αμερικάνικου αργού


Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα ανήλθαν τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (EIA).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 8,9 εκατ. βαρέλια την εξεταζόμενη περίοδο στα 406,7 εκατ. βαρέλια ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση των αποθεμάτων κατά 4 εκατ. βαρέλια στην εβδομάδα. Σύμφωνα με την EIA πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο αποθεμάτων από τότε που ξεκίνησαν οι μετρήσεις της αμερικανικής υπηρεσίας το 1982.
Στο μεταξύ, τα αποθέματα αερίου υποχώρησαν κατά 2,6 εκατομμύρια βαρέλια στα 238,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 23 Ιανουαρίου διαψεύδοντας και πάλι τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal και έκανα λόγο για αύξηση των αποθεμάτων κατά 400.000 βαρέλια


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων για τις ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας στη Βρετανία "χτυπάει κόκκινο". Κι έρχονται εκλογές ...


                          Η αγορά ενέργειας της Βρετανίας είναι πλήρως ιδιωτικοποιημένη: 34 διαφορετικοί πάροχοι θεωρητικά τουλάχιστον "ανταγωνίζονται" μεταξύ τους, για να παρέχουν φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.

Απ' την εποχή της Θάτσερ, που έκλεισε τα ανθρακωρυχεία, επικρατεί στη Βρετανία η ιδεοληψία πως στην ενέργεια πρέπει να υπάρχει "ιδιωτικοποίηση" και "ανταγωνισμός". Στην πραγματικότητα αυτό που υπάρχει είναι παράδοση των καταναλωτών ως ομήρων σε οργανωμένα συμφέροντα και πλέον η 
υπομονή των καταναλωτών έχει προ πολλού εξαντληθεί.

Σε πρόσφατη έρευνα του Guardian οι πάροχοι ενέργειας αναδείχθηκαν οι μακράν πιο μισητές επιχειρήσεις, πολύ μπροστά απ' τις τράπεζες, που παραδοσιακά κρατούσαν τα πρωτεία και με 255% χειρότερο ποσοστό απ’ τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας/τηλεόρασης. Κι έχει κι ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα η έρευνα του Guardian:


Ρώτησαν τους πολίτες, (δείγμα 2007 ατόμων άνω των 18 ετών σε όλη τη Βρετανία), αν μετά την πρόσφατη μείωση των τιμών φυσικού αερίου επιθυμούν μεγαλύτερη ή μικρότερη παρέμβαση του κράτους στις τιμές των ενεργειακών προϊόντων. 25% απάντησαν πως η αγορά πρέπει να ρυθμίζει τις τιμές, αλλά ένα εντυπωσιακό 60% απάντησε πως θέλει την κυβερνητική παρέμβαση, καθώς δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στη λειτουργία της αγοράς. Ιδιαίτερα οι "Έξι Μεγάλες" εταιρείες "έχουν πιάσει πάτο" στη συνείδηση των καταναλωτών σε δείκτες όπως το "value for money", η διαφανής και ορθή τιμολόγηση, καθώς και η διαδικασία χειρισμού παραπόνων.

Ειδικά στον ηλεκτρισμό η ιδιωτικοποίηση δεν μπορεί ποτέ να είναι σε όφελος του καταναλωτή, καθώς το ρεύμα δεν αποθηκεύεται, πρέπει να παράγεται τη στιγμή που καταναλώνεται και να έχει συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Και υπάρχει η έννοια του φορτίου βάσης, που είναι η ελάχιστη σταθερή ζήτηση στη διάρκεια του 24ώρου σε ετήσια βάση, του μεταβλητού φορτίου και του φορτίου αιχμής. Αν έχεις πολλά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής, που να ανταγωνίζονται αληθινά μεταξύ τους, θα καταλήξεις αργά ή γρήγορα ή με κλειστά εργοστάσια και έλλειμμα εφεδρικής ισχύος ή με επιδοτούμενα απ' τον καταναλωτή εργοστάσια -για να μην κλείσουν τα λιγότερο οικονομικά και βρεθείς πάλι με έλλειμμα εφεδρικής ισχύος. Επιπλέον, ό,τι και να λένε οι Γερμανοί, που θέλουν τις φαραωνικές διασυνδέσεις των δικτύων υψηλής τάσης όλης της Ευρώπης για να πουλούν παντού αιολικό ρεύμα απ' τη Βόρεια Θάλασσα, η μεταφορά σε μεγάλες αποστάσεις δεν είναι οικονομικά συμφέρουσα, η παραγωγή κοντά στην κατανάλωση είναι πάντα προτιμότερη. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το ρεύμα των μονάδων φυσικού αερίου της ΑττικοΒοιωτίας δεν μπορεί να πουληθεί π.χ. στη διψασμένη για ενέργεια Κωνσταντινούπολη των 14 εκατομμυρίων κατοίκων.

Στις αρχές Μαΐου στη Βρετανία θα γίνουν βουλευτικές εκλογές. Όποιος Κάμερον δεν έχει τυχόν καταλάβει ακόμα πώς ψηφίζουν οι εξαγριωμένοι ψηφοφόροι, ας μελετήσει το αποτέλεσμα των Ελληνικών εκλογών.  Όσο έχει καιρό ακόμα ...


ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

Παπαθανασίου: Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος


Είναι γνωστό ότι τα ποντίκια φεύγουν πρώτα από το καράβι. Τις πιο πολλές φορές λουφάζουν στις τρύπες τους και καμιά φορά δαγκώνουν τον ευεργέτη τους.
Από την άλλη, χαμαιλέοντες στην πολιτική υπάρχουν πάντα και αχάριστοι ακόμη περισσότεροι. Καλή ώρα ο πρώην υπουργός της χρεοκοπίας της Ελλάδας, ο Γιάννης Παπαθανασίου ο οποίος έμαθε και το facebook και κάνει δηλώσεις κατά του Σαμαρά. Γράφει χαρακτηριστικά: «Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό για τη Νέα Δημοκρατία. Το ποσοστό που συγκέντρωσε είναι από τα χαμηλότερα ιστορικά και η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιολογείται. Η Νέα Δημοκρατία, από την ίδρυση της, λειτουργούσε με πρόταγμα το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον. Πολλές φορές στην ιστορία της χρειάστηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις και να πάει κόντρα στις παρορμήσεις της κοινής γνώμης, χωρίς όμως να υποστεί τέτοιου μεγέθους απώλεια των ερεισμάτων της στην κοινωνία. Θεωρώ ότι η ηγεσία της έχει χρέος να ξεκινήσει μια ανοιχτή συζήτηση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και για την πορεία της παράταξης από εδώ και στο εξής».
Μάλιστα. Ο κ. Παπαθανασίου κατηγορεί την ηγεσία της ΝΔ για κομματικό συμφέρον κι όχι για εθνικό. Δηλαδή ο Σαμαράς που πήρε στα χέρια του τα κάρβουνα και τα ερείπια που άφησαν πίσω τους άφρονες πολιτικοί όπως ο Παπαθανασίου, λειτούργησε κομματικά.
Δεν δούλεψε επί 2,5 χρόνια ο Σαμαράς με βάση το εθνικό συμφέρον; Δεν εγκατέλειψε τη ΝΔ και την προσωπική του διαδρομή μόνο και μόνο για να σωθεί η χώρα; Κι έρχονται τώρα απίθανοι «πεθαμένοι» πολιτικοί και ασκούν κριτική;

Μα καλά; Ο Γιάννης Παπαθανασίου δεν ήταν αυτός που πριν από ένα χρόνο πέρασε την πόρτα του Μαξίμου και πήρε το διορισμό του στα ΕΛΠΕ με καθαρό ετήσιο μισθό 100.000 ευρώ; Μια αργομισθία που του δόθηκε απλόχερα από τον Σαμαρά; Μη εκτελεστικός Πρόεδρος στα Ελληνικά Πετρέλαια διορίστηκε και αφού τσίμπησε την κατοστάρα του τώρα επιτίθεται στον ευεργέτη του.

Αν θυμόμαστε επίσης καλά ο εν λόγω κύριος ως υπουργός το 2009 δεν ήταν αυτός που έλεγε μέχρι τις παραμονές των εκλογών ότι το έλλειμμα ήταν 6% ενώ ήταν τουλάχιστον διπλάσιο; Δεν ήξερε ο υπουργός Οικονομικών το χάλι της χώρας; Τότε είναι επικίνδυνος. Και οι επικίνδυνοι δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν.
Και κάτι ακόμα, λέει ότι πρέπει να γίνει συζήτηση για την πορεία της παράταξης από εδώ και στο εξής. Προφανώς εννοεί, για το πως η ΝΔ θα ξεφορτωθεί παλιά φθαρμένα υλικά όπως ο ίδιος.


ΠΗΓΗ:antinews.gr

Τι σηματοδοτεί η έλευση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο υπερυπουργείο Ενέργειας


Η έλευση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο νέο υπερυπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκτιμάται ότι βγάζει από την πρίζα της αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, ενώ σηματοδοτεί και την υλοποίηση της δέσμευσης για καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, με παροχή δωρεάν ρεύματος σε 300.000 ευπαθή νοικοκυριά. Σηματοδοτεί επίσης την επαναξιολόγηση του ήδη παγωμένου (από την Κομισιόν) σχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ.
Οι τίτλοι τέλους στο τριπλό πείραμα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ (πώληση του ΑΔΜΗΕ, δημιουργία-παραχώρηση Μικρής ΔΕΗ, και στη συνέχεια πώληση του 17% της ΔΕΗ), θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι. Είχαν άλλωστε προαναγγελθεί εδώ και πολύ καιρό από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και προεξοφληθεί από την αγορά, όπως έδειξε χθες και η πορεία της μετοχής της ΔΕΗ. Στο πλαίσιο αυτό, ένα από τα πρώτα βήματα του Π. Λαφαζάνη εκτιμάται ότι θα είναι η κατάθεση στη Βουλή νομοσχέδιου που θα ακυρώνει τον επίμαχο νόμο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Υπό αυτή όμως την προϋπόθεση ο νέος υπουργός θα πρέπει να παρουσιάσει και ένα εναλλακτικό σχέδιο για το άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη, θέμα για το οποίο η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωδικαστήριο.
Στις άμεσες προτεραιότητές του εκτιμάται ότι θα είναι επίσης η μείωση της τιμής του φυσικού αερίου για νοικοκυριά και βιομηχανία, η μείωση του ενεργειακού κόστους για τη βιομηχανία, η αλλαγή του σημερινού μοντέλου έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων (σσ: 6 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία στο διαγωνισμό για τη Δ. Ελλάδα), και η επαναξιολόγηση της πολιτικής της Ελλάδας στο μέτωπο των αγωγών, πόσο μάλλον όταν προεκλογικά είχε διαφανεί μια τάση επαναπροσέγγισης στο θέμα αυτό με τη Ρωσία.
Επιπλέον, και στο πλαίσιο κατάργησης του ΤΑΙΠΕΔ, θα επιστραφούν πίσω στο Δημόσιο όλες οι μετοχές των ενεργειακών επιχειρήσεων που αυτό έχει στην κατοχή του. Στις πρώτες προτεραιότητές του νέου υπουργού εκτιμάται επίσης ότι θα είναι η αναδιοργάνωση της ΔΕΗ και των θυγατρικών της, στο βαθμό που αυτό επιτρέπεται από το κοινοτικό δίκαιο.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Kι όμως, ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε επακριβώς τη στιγμή της αποχώρησης του κ. Σαμαρά από το μέγαρο Μαξίμου...




ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για τις γεωτρήσεις πετρελαίου στο δυτικό Ατλαντικό

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για τις γεωτρήσεις πετρελαίου στο δυτικό Ατλαντικό
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επιτρέψει στις εταιρείες πετρελαίου την εγκατάσταση πλωτών εξέδρων γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στο δυτικό Ατλαντικό, σε αντιστάθμισμα για την προστασία των νερών στις ακτές της Αλάσκας.
Το υπουργείο Εσωτερικών, που είναι υπεύθυνο για το περιβάλλον, παρουσίασε το έργο με το οποίο θα επιτρέπονται γεωτρήσεις στον Ατλαντικό κατά μήκος της ακτής που εκτείνεται από την πολιτεία της Βιρτζίνια ως την Τζόρτζια.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα έχει κηρύξει προστατευόμενη περιοχή μια υδάτινη έκταση 9,8 εκατομμύρια στρεμμάτων στις θάλασσες του Μποφόρ και του Τσάτσι ανοικτά των ακτών της Αλάσκας στον Αρκτικό Ωκεανό. Οι προτάσεις αυτές αντικατοπτρίζουν μια «ισορροπημένη προσέγγιση» των γεωτρήσεων των οποίων τα πλεονεκτήματα θα εκτιμηθούν σε κάθε περιοχή που αναφέρεται, σημειώνει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Η απόφαση πάντως για την Αλάσκα θα αυξήσει την οργή των εταιρειών ενέργειας που «ορέγονται» τον ορυκτό πλούτο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της Αλάσκας. Αυτό θα αντισταθμιστεί από νέες περιοχές γεώτρησης και έργα στο νότιο, δυτικό και κεντρικό Ατλαντικό και στον Κόλπο του Μεξικού


ΠΗΓΗ:protothema.gr

Κροατία: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Αδριατική

Κροατία: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Αδριατική
Δράση διαμαρτυρίας με σύνθημα «SOS για την Αδριατική», πραγματοποίησαν μέλη του «Πράσινου Φόρουμ», του κροατικού δικτύου οργανώσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, έξω από κεντρικό ξενοδοχείο του Ζάγκρεμπ.

Εκεί, ο οργανισμός για τους υδρογονάνθρακες διοργανώνει δημόσια παρουσίαση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του σχεδίου - πλαισίου και προγράμματος εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Αδριατική Θάλασσα.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές μπήκαν στην αίθουσα όπου διεξήχθη η εκδήλωση κρατώντας πανό με τα συνθήματα: «Πάρε μέρος - πες όχι σε αυτή τη φάρσα», «SOS για την Αδριατική», «Ποιος ρώτησε τους τουρίστες».

Συγκεκριμένα, ο Τόνι Βίνταν, επικεφαλής του προγράμματος για την ενέργεια της οργάνωσης «Πράσινη Δράση» και η Ντούσιτσα Ράντοϊτσιτς, από την «Πράσινη Ίστρα», τόνισαν ότι η περιβαλλοντική μελέτη, λόγω ελλείψεων, είναι εντελώς απαράδεκτη και αποδεικνύει την ανετοιμότητα των θεσμών της Κροατίας, για σοβαρή επιτήρηση μιας τόσο επικίνδυνης και επιθετικής δραστηριότητας στο πιο πολύτιμο φυσικό αγαθό της Κροατίας, την Αδριατική.

«Από την πρώτη ματιά φαίνεται ότι η μελέτη συντάχθηκε με τέτοιο τρόπο σαν να πρόκειται για πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιφέρεια του Ζάγκρεμπ και όχι για την έκθεση σε κίνδυνο επί δεκαετίες της Αδριατικής από την πλευρά πετρελαϊκών εταιρειών», υπογράμμισε ο Τόνι Βίνταν. Όπως ανέφερε, βασικό μειονέκτημα της μελέτης είναι το γεγονός ότι συντάχθηκε, αφού προηγήθηκε εδώ και καιρό η υιοθέτηση του σχεδίου - πλαισίου και του προγράμματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Αδριατική.

Επιπλέον, η Ντούσιτσα Ράντοϊτσιτς, τόνισε ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων πρέπει να απορριφθεί και υπογράμμισε ότι είναι απαράδεκτο η επιτήρηση της κατάστασης του περιβάλλοντος και της ρύπανσης να ανατίθεται σε αναδόχους, δηλαδή σε πετρελαϊκές εταιρείες.


ΠΗΓΗ:zougla.gr