Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Η Εθνική αποκλειστικός ανάδοχος χρηματοδότησης 350 εκ. ευρώ της κοινοπραξίας για την εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ

Από το worldenergynews.gr
Την επιτυχή ολοκλήρωση της δόμησης, έγκρισης και συμβασιοποίησης διμερούς κοινού ομολογιακού δανείου εξαγοράς ύψους 350 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε η Εθνική, με αποκλειστική, πλήρη ανάληψη αυτού από την Τράπεζα, προς την Κοινοπραξία των Ευρωπαϊκών κολοσσών Snam (60%), Enagás (20%) και Fluxys (20%). 

Τον Ιούλιο 2018 η Κοινοπραξία υπέγραψε ..

Ισχυρό εξάμηνο για τα ΕΛΠΕ με άνοδο 34% στην καθαρή κερδοφορία - Ρεκόρ εξαγωγών, μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους

Από το energypress.gr
Σημαντική αύξηση 34% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη των ΕΛΠΕ κατά το α' εξάμηνο του έτους σε σχέση με το περσινό, τη στιγμή που οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 15%. Με αφορμή τα μεγέθη, η διοίκηση του ομίλου εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι και το 2018 θα είναι μια πολύ θετική χρονιά.

Πιο αναλυτικά, τα Δημοσιευμένα Κέρδη EBITDA κατά ΔΠΧΠ ανήλθαν..

150 δισ. ευρώ επιπλέον κόστος για καύσιμα πλήρωσαν οι Ευρωπαίοι - 1,6 δισ ευρώ οι Έλληνες

Από το energypress.gr 
Οι ευρωπαίοι οδηγοί έχουν πληρώσει ως και 150 δισ. ευρώ περισσότερα χρήματα για καύσιμα σε σύγκριση με το ποσό που θα έπρεπε να δώσουν, εάν τα οχήματά τους συμπεριφέρονταν στους αυτοκινητόδρομους με τον ίδιο τρόπο που καταγράφεται στις επίσημες εργαστηριακές δοκιμές που γίνονται πριν την κυκλοφορία τους.

Η έρευνα του Transport and Enviroment που είδε..

1η Σεπτέμβρη Ημέρα Μνήμης

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όσα χρόνια και αν περάσουν, η 1η Σεπτέµβρη του 1992 παραµένει ως µία ακόµη µέρα µνήµης και περισυλλογής για τους εργαζόµενους στα ΕΛ.ΠΕ. Μια αποφράδα µέρα που σηµάδεψε τις µνήµες και τις ψυχές όλων.

∆εκαπέντε συνάδελφοί µας πλήρωσαν..

Αυξήθηκαν κατά 40% οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη - Στη Νορβηγία η πρωτιά

Από το worldenergynews.gr  
Περισσότερα από ένα εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους της Ευρώπης, καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2018 οι πωλήσεις ξεπέρασαν το 40%, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία.

Χρονιά ορόσημο για την Ευρώπη, η οποία βρίσκεται πίσω από την αγορά της Κίνας αλλά μπροστά από αυτήν των ΗΠΑ, που ενδέχεται ..

Τι ισχύει για τους καταναλωτές σε περίπτωση μπλακ άουτ στην Ευρώπη - Οι αποζημιώσεις και οι δείκτες ποιότητας - Ποιες οι ελληνικές ελλείψεις

Από το energypress.gr
Πρόσφατα στα τέλη Ιουλίου εκδόθηκε η πανευρωπαϊκή έκθεση για τους δείκτες ποιότητας των δικτύων, με έτος αναφοράς το 2016. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης στη χώρα μας καταγράφεται σχετική βελτίωση και η Ελλάδα βρίσκεται στην 10η θέση με τις περισσότερες..