Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Στον αέρα η δόση λόγω ΕΚΤ


Η ΕΚΤ δεν αποφάσισε για Ελλάδα, στον αέρα η δόση

Η αναβλητικότητα των Ευρωπαίων προκαλεί αναστάτωση στο ΔΝΤ και ανησυχίες στις αγορές
Κολλημένο στη γραφειοκρατία και στις αντιδράσεις παραμένει το θέμα της προαποφαισμένης -από το Eurogroup- αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με τη μετακύλιση των ομολόγων που κατέχουν οι κεντρικές τράπεζες. Το θέμα αν και συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ έμεινε ανοιχτό, με τον Μάριο Ντράγκι να δηλώνει ότι δεν έγινε εις βάθος συζήτηση ούτε ελήφθη κάποια απόφαση. 
Η έκβαση αυτή επηρρεάζει αρνητικά τη διαδικασία επαναγοράς κρατικών ομολόγων που είναι σε εξέλιξη. Η απροθυμία των πολιτικών και τεχνοκρατών στην Ευρωζώνη και την ΕΚΤ να λάβουν άμεσα τις απαιτούμενες αποφάσεις κάνει αίσθηση στις αγορές και ανεβάζει το ρίσκο των επενδύσεων στην Ελλάδα απομακρύνοντας τους εν δυνάμει επενδυτές.
Αυτές οι εξελίξεις προακολούν ανησυχία στο ΔΝΤ και δίνουν χώρο για κριτικη΄στην Ευρωζώνη Καλά πληροφορημένες πηγές εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί αθέτηση της συμφωνίας του Eurogroup καθώς δεν έχουν υλοποιηθεί οι προαπαιτούμενες δράσεις και συνεπώς η έγκριση της εκταμίευσης της δόσης από το ΔΝΤ τίθεται εν αμφιβόλω.
“Δεν έγινε εις βάθος συζήτηση για ελληνικά ομόλογα. Συζητήσαμε το ζήτημα, αλλά δεν καταλήξαμε σε συμπέρασμα», δήλωσε ο κ. Ντράγκι. Παράλληλα, ο κ. Ντράγκι αρνήθηκε να σχολιάσει την πορεία του προγράμματος επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές, λέγοντας ότι είναι πρόωρο να πει οτιδήποτε.
Ο Μάριο Ντράγκι χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά η Ευρωζώνη εμφανίζεται πρόθυμη, υπό προϋποθέσεις, να συνεχίσει να χρηματοδοτεί μεσοπρόθεσμα την Ελλάδα.
“Το σημαντικότερο (στοιχείο) της απόφασης είναι η μεσοπρόθεσμη συμφωνία για πιθανή παροχή νέων χρημάτων στην περίπτωση που η Ελλάδα φτάσει σε πρωτογενές πλεόνασμα αλλά δεν μπορεί να επιτύχει τους στόχους για λόγους που δεν μπορεί να ελέγξει η ίδια. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά”.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ απαντώντας σε ερώτηση αν το «φονικό φάρμακο» που λαμβάνει η Ελλάδα δεν αποδίδει, παρατήρησε ότι «εχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα, πολύ σημαντική σε δημοσιονομικό επίπεδο αλλά και στις μεταρρυθμίσεις. Δεν συμφωνώ με την εκτίμηση περί φονικού φαρμάκου και ας μην ξεχνάμε ότι η ΕΚΤ είναι ο βασικός χρηματοδότης του ελληνικού προγράμματος».
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Ο Βενιζέλος τον έδιωξε, ο Σκανδαλίδης επιστρέφει


Ο Βενιζέλος τον έδιωξε, ο Σκανδαλίδης επιστρέφει

Ο κ.Σκανδαλίδης, επιστρέφει, και εφόσον η αίτηση που κατέθεσε για εγγραφή στο κόμμα, ίσως είναι ο μόνος που έχει κάνει κάτι τέτοιο του τελευταίουςμήνες, γίνει αποδεκτή, θα επιδιώξει να εκλεγεί αντιπρόσωπος στο Συντακτικό Συνέδριο του Φεβρουαρίου, εντασσόμενος και πάλι πλήρως στο ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας στο Mega μάλιστα, ο πρώην υπουργός κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κάνει πράξη όσα λέει για ένα «ανοικτό συνέδριο», καλώντας τους πάντες. «Να πει: Ελάτε όλοι... όλοι, κινήσεις, τάσεις, ρεύματα, διαδικασίες, πρόσωπα, διαγραμμένοι, μη διαγραμμένοι σε ένα ανοικτό συνέδριο να συζητήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά. «Να καλέσει τους πάντες σε ένα ανοικτό συνέδριο. Να βγάλουμε τα μάτια μας, να συνθέσουμε απόψεις. Να αποφασίσουμε το δρόμο που θα ακολουθήσουμε όλοι μαζί. Και να αποδεχτούμε τη δομή και τη λειτουργία ενός συλλογικού επιτέλους κόμματος που υπολογίζει ξανά τη βάση του και ξαναέρχεται στην κοινωνία. Αυτό είναι το κεντρικό θέμα που έχουμε σήμερα», συνέχισε.
 ΠΗΓΗ:dailynews24.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΙΙF "Δεν συμφωνούμε με την επαναγορά χρέους - Θα κάνουν το ίδιο κι άλλοι" - Και τώρα, τι;




Αμφιβολίες για την… χρησιμότητα του προγράμματος επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων διατυπώνει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) ναρκοθετώντας έτσι την διαδικασία, αφού είναι το πλέον αρμόδιο για να μιλήσει για επαναγορά: Είναι το θεσμικό όργανο των παγκόσμιων θεσμικών επενδυτών.
Αν πουν αυτοί "όχι", τότε ποιοι θα πούν "ναι" και θα πάνε να "σπάσουν" τα ομόλογά τους; Πέρα από τους πειρατές της δευτερογενούς που είναι άγνωστο πόσα ομόλογα κατέχουν.
Το πλέον σημαντικό είναι ότι στην ανακοίνωση-βόμβα τίθεται ζήτημα συνολικά του ευρωπαϊκού χρέους με το ΔΝΤ να διερωτάται κατά πόσον ειναι φερέγγυα η ευρωζώνη, αφού υπάρχει κίνδυνος και άλλες χώρες που έχουν πρόβλημα χρέους να ζητήσουν την διαγραφή του!
Σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο, που πρέπει να σημειωθεί πως την περασμένη Άνοιξη ήταν αυτό που οργάνωσε και ουσιαστικά υλοποίησε την πρώτη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, το PSI+, αναφέρει πως «το νέο σχέδιο επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων δεν μπορεί να ελαφρύνει την Ελλάδα από το άμεσο πρόβλημά της, την έλλειψη ρευστότητας και είχε δοθεί η υπόσχεση ότι δεν θα υπάρξει κάτι ανάλογο».
Παράλληλα το IIF προειδοποιεί πως "Το νέο πρόγραμμα επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων εγείρει νέους φόβους στις αγορές, αναφορικά με την εξασφάλιση - ή μη εξασφάλιση - του ευρωπαϊκού χρέους. Με το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα αυξάνει ο κίνδυνος να ζητήσουν και άλλες χώρες της Ευρωζώνης ανάλογη μεταχείριση του χρέους τους".
Τι σημαίνουν τα παραπάνω: Ο IIF στέκεται αυτή την φορά απέναντι από την Ελλάδα στο θέμα του έμμεσου "κουρέματος" με την επαναγορά ύψους 40 δισ. ευρώ. Που σημαίνει ότι τα μέλη του δεν θα λάβουν μέρος στην διαδικασία. Είναι η δεύτερη κακή είδηση μετά την υποβάθμιση σε καθεστ΄ς επιλεκτικής χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας χθες από την S&P για τρίτη φορά μέσα σε 16 μήνες...
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Κίνδυνος στάση πληρωμών απο το Επικουρικό Ασφάλισης για ατυχήματα




Πάνω από 660 εκατομμύρια ευρώ οι εκκρεμείς ζημίες του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από ατυχήματα. Τον κίνδυνο στάσης πληρωμών επισημαίνει ο φορέας
Στο ποσό των 540 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι εκκρεμείς ζημίες από τις ανακλήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ, άλλα 117 εκατομμύρια ευρώ είναι οι εκκρεμείς ζημίες για τα ανασφάλιστα και άγνωστα οχήματα, όπως προκύπτει από έγγραφο του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από ατυχήματα αυτοκινήτων, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή και καταδεικνύει τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Επικουρικό Κεφάλαιο.
Όπως, ειδικότερα, αναφέρεται στο έγγραφο, «σήμερα, μετά την πτώχευση και ανάκληση της άδειας λειτουργίας συνολικά 59 ασφαλιστικών εταιρειών, οι εκκρεμείς ζημιές που αφορούν τον Λογαριασμό Αρωγής, δηλαδή τις ανακλήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών, ανέρχονται στο ποσό των περίπου 540 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν 120.753 υποθέσεις, ενώ οι εκκρεμείς υποθέσεις για τα ανασφάλιστα και άγνωστα αυτοκίνητα ανέρχονται στο ποσό των 117 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν 10.071 υποθέσεις».
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, είναι πως σήμερα το Επικουρικό Κεφάλαιο αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, με άμεσο αποτέλεσμα την αδυναμία έγκαιρης και αποτελεσματικής ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις του προς όλους τους δικαιούχους αποζημιώσεων, αφού, αφενός τα έσοδα του ανέρχονται σε μόλις 75,4 εκατομμύρια ευρώ, που δεν επαρκούν για την κάλυψη των υποχρεώσεων του, και αφετέρου οι ημερομηνίες για την καταβολή των αποζημιώσεων προσδιορίζονται μετά από 2,5 χρόνια.
Όμως, ούτε αυτή η διαδικασία είναι δυνατόν να τηρηθεί επειδή, πλέον, πολλοί από τους δικαιούχους αποζημίωσης προχωρούν σε κατασχέσεις των λογαριασμών του Επικουρικού Κεφαλαίου και των εισφορών του.
 ΠEΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κερδοσκοπεί με ελληνικά ομόλογα μικρής ωρίμανσης βρετανικό hedge fund




Η LNG Capital, μια εταιρεία κερδοσκοπικών κεφαλαιακών τοποθετήσεων (hedge fund) στοιχηματίζει σε ελληνικά ομόλογα που λήγουν σύντομα, διότι θεωρεί, όπως και άλλοι, ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αποπληρώσει ορισμένους ομολογιούχους στην ονομαστική αξία των τίτλων που διακρατούν.
Ο διευθυντής επενδύσεων της εταιρείας που έχει έδρα το Λονδίνο Λούις Γκάργκουρ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι έχει κάνει τοποθετήσεις σε ελληνικά ομόλογα με νόμισμα αναφοράς το ελβετικό φράγκο που λήγουν τον Μάιο του 2013 και σε ομόλογα που έχουν εκδοθεί με νόμισμα αναφοράς το αμερικανικό δολάριο και λήγουν τον Ιούλιο του επόμενου έτους.
Το στοίχημά του είναι ότι η Ελλάδα δεν θα ανησυχήσει και θα εξοφλήσει μικρές δόσεις χρέους που λήγει σε μερικούς μήνες.
Ο Γκάργκουρ αγόρασε τα ελληνικά ομόλογα σε τιμές μεταξύ 65 και 75 σεντς (65% και 75% της ονομαστικής αξίας τους), ενώ τώρα διαπραγματεύονται περί τα 82 σεντς, όπως εξήγησε ο ίδιος.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Εφορία : Φωτιά σε τέλος επιτηδεύματος και τόκους καταθέσεων


Εφορία : Φωτιά σε τέλος επιτηδεύματος και τόκους καταθέσεων

Αύξηση κατά 13% στο τέλος επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες, και κατά 100% για τις επιχειρήσεις, αλλά και κατά 50% στη φορολόγηση των τόκων καταθέσεων προβλέπει η τελική πρόταση της κυβέρνησης για τις αλλαγές στη φορολογία. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με διαρροές από το υπουργείο Οικονομικών, με το νέο σύστημα, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο κατά 92 εκατομ. ευρώ, 869.000 οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά θα πάρουν για πρώτη φορά επίδομα, θα φορολογηθεί από το 2014 (οικονομική δήλωση 2015) το αγροτικό εισόδημα που φοροδιαφεύγει, όχι ως εισόδημα του Έλληνα αγρότη, αλλά ως «μαύρο» εισόδημα των μεσαζόντων. Η εξέλιξη αυτή θα μειώσει επιτέλους την τιμή των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι!
Τέλος, ευνοούνται μέσω σημαντικής μείωσης της φορολογίας οι μικρομεσαίοι εισοδηματίες από ενοίκια, ενώ ανεβαίνουν ελαφρώς οι φορολογικές επιβαρύνσεις στα υψηλά εισοδήματα.
Ειδικότερα:
Αυξάνεται το αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους από 5.000 σε
9.000, ειδικά για τους χαμηλόμισθους, που θα παίρνουν ολόκληρη την απαλλαγή.
Όλοι οι φορολογούμενοι με εισόδημα έως 25.000 θα έχουν σημαντικές ελαφρύνσεις.
Μειώνονται οι συντελεστές σε 3 αντί των 8 σήμερα, με τον ανώτατο συντελεστή
φορολόγησης να διαμορφώνεται στο 40% για τα εισοδήματα από 40.000 ευρώ και
άνω.
Αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες από τα 500 ευρώ το χρόνο στα 650 ευρώ, ενώ για τις επιχειρήσεις αυξάνεται από τα 500 στα 1.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά που θα επιφέρει η αύξηση της εισφοράς σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις (συνολικά 235 εκ. ευρώ) θα διοχετευθούν στην ενίσχυση των πολυτέκνων (από 3 παιδιά και άνω) με ετήσιο εισόδημα έως 45.000 ευρώ.
Ο συντελεστής φορολόγησης των επιχειρήσεων μειώνεται από το 40% σήμερα, στο
32,8%.
Σήμερα, με 45% φορολογούνται όσοι δηλώνουν εισόδημα 100.000 και άνω ενώ με 40% φορολογούνται οι άνω των 60.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τα εισοδήματα του 2011, με βάση τους συντελεστές αυτούς, η φορολόγηση αφορούσε σε 2.600 φορολογούμενους, που δήλωσαν 140.000 ευρώ και άνω, 6800 δήλωσαν πάνω από 100.000 ευρώ και 11.500 δήλωσαν πάνω από 40.000 ευρώ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δελτίο Τύπου - Εκδικάζεται αύριο η προσφυγή της ΓΣΕΕ στο ΣτΕ



Εκδικάζεται αύριο Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 η προσφυγή της ΓΣΕΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της 6ης Πράξης του Υπουργικού συμβουλίου με την οποία ανατράπηκαν βασικές και θεμελιώδεις αρχές του Εργατικού θεσμικού πλαισίου και τέθηκαν σε ισχύ σειρά πρωτοφανών και βάναυσων αντεργατικών μέτρων.
Μια κυβερνητική απόφαση κατ’ εντολή και απαίτηση των δανειστών που διαμόρφωσε στην Ελλάδα ένα εργασιακό τοπίο τριτοκοσμικής χώρας.
Η αντισυνταγματικότητα των μέτρων που καταργούν το εργατικό και θεσμικό πλαίσιο της χώρας και η παραβίαση των Διεθνών Συμβάσεων είναι πρωτοφανής για χώρα της Ε.Ένωσης έχουν καταγγελθεί τόσο από το Συμβούλιο της Ευρώπης όσο και από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.
Με την 6η ΠΥΣ 2012 καταργούνται ΣΣΕ και επιβάλλονται μειώσεις μισθών που υποβιβάζουν το ήδη ισχνό εισόδημα των εργαζομένων κάτω από το όριο φτώχειας, όσων φυσικά έχουν ακόμη εργασία και δεν έχουν προστεθεί στις στρατιές των ανέργων ή των μερικώς απασχολουμένων.
Συγχρόνως οδηγούν σε ακόμη βαθύτερη και καταστροφικότερη ύφεση που θα οδηγήσει σε κλείσιμο και άλλες επιχειρήσεις και σε ακόμη μεγαλύτερη ανεργία.
Η ΓΣΕΕ μετά το Συμβούλιο της Επικρατείας θα συνεχίσει τον αγώνα για την ακύρωση των αντισυνταγματικών, αντιδημοκρατικών και αντεργατικών μέτρων των μνημονίων με προσφυγή και στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η Συνομοσπονδία θα ασκήσει όλα τα δικαιώματά της ενώπιον των Ελληνικών και Διεθνών δικαστηρίων και θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο και τρόπο τα ατομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων της χώρας μας. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Δημοσιεύθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου διαθεσιμότητα των υπαλλήλων ΔΕ



Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με ΦΕΚ Α 237, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη διαθεσιμότητα, με την οποία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι διοικητικού κλάδου, ΔΕ, με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, καθώς σε αυτή τη φάση της διαδικασίας δεν μπορούν να διαπιστωθούν οι εξαιρέσεις.
Όπως αναφέρεται στη νομοθετική πράξη, «η διαρκής επικαιροποίηση και συμπλήρωση των στοιχείων των υπαλλήλων, οι οποίοι περιλαμβάνονται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού, προκειμένου για μεταβολές της υπηρεσιακής τους κατάστασης που επέρχονται αυτοδικαίως από τυπικό νόμο, γίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εφόσον δεν πραγματοποιηθεί από το αρμόδιο όργανο και εντός της προθεσμίας που προβλέπεται από το νόμο».
Επίσης, τονίζεται ότι «για την επέλευση των πάσης φύσεως συνεπειών της ανωτέρω υπηρεσιακής μεταβολής δεν είναι αναγκαία η έκδοση σχετικής πράξης».
Διαβάστε το ΦΕΚ: ../../content/userfiles/files/fek.pdf 
ΠΗΓΗ:e-typos.com

Χάσαμε το 1/5 της Ελληνικής οικονομίας από το 2009 και συνεχίζουμε


progress

Το 2011 το συνολικό εγχώριο προϊών μας (AΕΠ) ήταν μικρότερο από ότι ήταν το 1995 όπως καταδεικνύει ο παρακάτω Πίνακας από την Eurostat!  Συγκεκριμένα  βρίσκονταν στο 82% του μέσου κοινοτικού ΑΕΠ. Το 1995 βρίσκονταν στο 85%!  Χάσαμε 20 χρόνια πρόοδο
και όλα δείχνουν ότι αυτή η εκδικητική(;) ασύλληπτη σε μέγεθος, μαζική φτωχοποίηση του Λαου μας από τον πυρήνα της ευρωζώνης θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια. Ήδη φέτος το ΑΕΠ θα μειωθεί ακόμη 7,1% σύμφωνα και με το παρακάτω πίνακα από την eurostat γυρίζωντας μας πίσω στην δεκαετία του 80. Η Συνολική  μείωση από το 2009 ανέρχεται στο αστρονομικό 22.4% λίγο παραπάνω από το 1/5 της ελληνικής οικονομίας.

Greece

Το αξιοσημείωτο είναι ότι όλα αυτά τα στοιχεία αυτοκαταστροφής  αποτελούν τεράστια επιχειρήματα υπέρ της Ελλάδας αλλά κάνεις από τους κυβερνώντες δεν τα αξιοποιεί διεθνώς στα ΜΜΕ ώστε να αλλάξει η εικόνα  της  χώρας. Ούτε  λόγος βεβαίως να τα παρουσιάσει στους έτερους και να βάλει μια τελεία.
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΔΗΛΩΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΥΠΑΜ "Θα έχουμε τελειώσει με την Συρία και τα χημικά όπλα της μέχρι τις 31 Ιανουαρίου το αργότερο"




H Γερμανία θα στείλει συνολικά 400 άτομα προσωπικό με τις δύο συστοιχίες πυραύλων Patriot PAC-3 που θα αναπτύξει στην Τουρκία μετά την απόφαση που αναμένεται να λάβει σήμερα η γερμανική Βουλή σηματοδοτώντας την πρώτη μείζονα άμεση εμπλοκή της χώρας σε ενδεχόμενες πολμικές επιχειρήσεις μετά τον Β'ΠΠ., αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται αλλού:

"Tο χρονοδιάγραμμα της αποστολής των πυραύλων προγραμματίστηκε να έχει ολοκληρωθεί έως την 31η Ιανουαρίου 2014, όμως έχουμε την πιθανότητα, εάν οι περιστάσεις το επιτρέψουν, να τερματίσουμε αυτήν την επέμβαση νωρίτερα από την ημερομηνία αυτή", αποκάλυψε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ.
Που σημαίνει ότι μέχρι τότε υπολογίζουν οι Γερμανοί και το ΝΑΤΟ θα έχει εκλείψει ο κίνδυνος των συριακών χημικών όπλων, άρα θα έχει υπάρξει επέμβαση του ΝΑΤΟ που πιστεύουν ότι θα είναι επιτυχημένη, παρά το γεγονός ότι έχει περιπλακεί το πρόβλημα σε βαθμό τέτοιο που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος το τι θα συμβεί: Το Ιράν, η Χεζμπολάχ και το ίδιο το συριακό καθεστώς υπόσχονται ότι "δεν θα είναι φρόνιμοι αν συμβεί κάτι τέτοιο"...
Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι υπολογίζουν ο πόλεμος να έχει τελειώσει ενωρίτερα, φυσικά με μία επέμβαση των δυτικών! Άρα η επέμβαση επίκειται, ενώ διατυπώθηκαν πάλι ισχυρισμοί περί επικείμενης χρήσης όπλων από τους Σύρους κυβερνητικούς.
 «Ποτέ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είναι ικανό να πράξει ένα καθεστώς υπό κατάρρευση. Ιδού γιατί είναι φυσικό να θέλουμε να δράσουμε προληπτικά», πρόσθεσε ο Βέστερβελε, διευκρινίζοντας απόλυτα πως «μία (πιθανή) επέμβαση εντός της Συρίας δεν συνδέεται σε καμία  περίπτωση με την αποστολή αυτή».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σιωπηλή Συμφωνία Παραγωγών και Αγορών για την Διατήρηση της Τιμής του Πετρελαίου στα $100 το βαρέλι




Καθώς το 2012 φθάνει στο τέλος του η μέση τιμή του αργού για την ποικιλία Brent, το Ευρωπαϊκό benchmark, τείνει να διαμορφωθεί λίγο πάνω από τα $112 το βαρέλι ενώ η αντίστοιχη τιμή για το 2011 ήτο $111,26. Παρομοίως για το καλάθι ποικιλίας αργών του OPEC όπου η μέση τιμή το 2011 ήτο $107.46, ενώ για το 2012 μέχρι στιγμής φθάνει τα $109.73 το βαρέλι, δηλαδή είναι πιο υψηλή κατά $2.27 σε σύγκριση με πέρυσι. Όπως σημειώνουν παρατηρητές της διεθνούς αγοράς πετρελαίου αυτές οι τιμές αποτελούν ιστορικά υψηλά επίπεδα όλων των εποχών, και μάλιστα με σημαντικές αποκλίσεις απ’ όλα τα προηγούμενα χρόνια, αφού το 2008 όταν σημειώθηκε η τιμή ρεκόρ των $147.0 το βαρέλι ,η μέση τιμή για εκείνο το έτος είχε διαμορφωθεί στα $97.26 το βαρέλι ενώ το 2010, περίοδος υψηλών τιμών επίσης, η μέση τιμή έφθασε τα $79.50. 
Η διατήρηση τόσο υψηλών τιμών, δηλαδή άνω των $100 το βαρέλι, για μια παρατεταμένη περίοδο δύο ετών αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία του πετρελαίου αφού κάτι παρόμοιο έχει να παρατηρηθεί από τον προπερασμένο αιώνα όταν μεταξύ 1865 και 1875 είχαν επικρατήσει εξίσου υψηλές τιμές, σε μια περίοδο όπου η βιομηχανία πετρελαίου έκανε τα πρώτα της βήματα. Οι λόγοι για την σημερινή συγκυρία υψηλών πετρελαϊκών τιμών είναι πολλοί και διάφοροι, με βασική συνιστώσα την υψηλή παγκόσμια ζήτηση η οποία διαμορφώνεται ήδη στα 90.1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, του ΙΕΑ. Ένας ακόμη βασικός λόγος είναι η αστάθεια στην παραγωγή που παρατηρήθηκε τους τελευταίους 18 μήνες από αρκετές χώρες, κυρίως εκτός OPEC, δηλαδή του Αραβοκρατούμενου Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών. Αλλά και χώρες του OPEC, συγκεκριμένα η Λιβύη και το Ιράν, έχουν το μερίδιο ευθύνης τους στην στενότητα της παραγωγής που παρατηρείται τα τελευταία δύο χρόνια, αφού η Λιβύη το 2011 εστέρησε την διεθνή αγορά για μεγάλο διάστημα από το 1.6 εκατ. βαρέλια αρίστης ποιότητας πετρελαίου που παράγει, ενώ το 2012 το Ιράν βρέθηκε με σημαντικά μειωμένη παραγωγή τουλάχιστον κατά 1.0 εκατ. βαρέλια, συνέπεια του embargo που επέβαλε ο Αμερικανό – Ευρωπαϊκός άξονας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποκρυπτογραφείται μυστηριώδες χειρόγραφο του Αρχιμήδη για το άπειρο!




Επρόκειτο για ένα μυστηριώδες χειρόγραφο του Αρχιμήδη, χαμένο για αιώνες. Ακόμα κι όταν βρέθηκε ήταν δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί! Τώρα όμως αποκάλυψε μυστικά που αλλάζουν την σύγχρονη ως τώρα άποψη για το βάθος της αρχαίας ελληνικής μαθηματικής σκέψης
Το χειρόγραφο, γνωστό με το όνομα "Archimedes Palimpsest", περιέχει μεταξύ άλλων το μοναδικό αντίγραφο των «Θεωρημάτων Μηχανικής» του Αρχιμήδη, στο οποίο ο αρχαίος 'Eλληνας μαθηματικός εξηγεί πώς χρησιμοποιούσε μηχανικά μέσα για να αποδείξει κάποια μαθηματικά του θεωρήματα.
Το χειρόγραφο αυτό, βρέθηκε τυχαία το 1906 σε μια βιβλιοθήκη της Κωνσταντινούπολης, από τον Δανό φιλόλογο Johan Ludvig Heiberg.
Oμως συνάντησε ανυπέρβλητες δυσκολίες στην ανάγνωσή του. Πάνω στο αρχαίο κείμενο των μαθηματικών του Αρχιμήδη είχε γραφτεί ένας χριστιανικός ύμνος και αυτό έκανε πολύ δύσκολη την αποκατάσταση του αρχικού κειμένου.
Για πολλές δεκαετίες το χειρόγραφο θεωρήθηκε ξανά χαμένο ώσπου ξαφνικά ο Οίκος Δημοπρασιών Christie's το έβγαλε σε δημοπρασία το 1998. Τελικά κατέληξε στο Walters Art Museum της Βαλτιμόρης των Η.Π.Α.
Εκεί το είδαν και το μελέτησαν πιο συστηματικά οι καθηγητές Netz και Saito το 2001. Η έρευνα, τους έφερε μπροστά σε μια απρόσμενη αλλά σημαντική διαπίστωση...
Ο Αρχιμήδης προσπαθούσε να θεμελιώσει την Μαθηματική Ανάλυση, κάτι που θεωρείται κατόρθωμα του καιρού μας και προϊόν της μαθηματικής επανάστασης που ξεκίνησε απ' το 16ο αιώνα. Κάτι που προϋποθέτει την έννοια του μαθηματικού απείρου.
Η μέχρι τώρα εντύπωση που είχαμε για τα μαθηματικά στην αρχαία Ελλάδα, ήταν ότι οι 'Eλληνες απέφευγαν να καταπιαστούν με την έννοια του «απείρου» και να χειριστούν άπειρα μεγάλα σύνολα. Αυτό θεωρούνταν κατόρθωμα της εποχής μας (από τον 17ο αιώνα και μετά)! Φαίνεται όμως ότι το αρχαίο χειρόγραφο περιέχει και άλλα μυστήρια, επειδή ο Netz και οι συνεργάτες συνεχίζουν τη μελέτη του, όχι μόνο υπό κοινό φωτισμό αλλά και με τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας.
Ποια άλλα καταπληκτικά μυστικά θα μας αποκαλύψει ακόμα που θα κάνουν την ιστορία να πρέπει να ξαναγραφτεί;
[Πηγή: aorata-gegonota.blogspot.gr]
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Βόμβα στη διαθεσιμότητα από το Πρωτοδικείο Ξάνθης - Παγώνει προσωρινά την εφαρμογή του νόμου - Τι προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου




- Οι 14 εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στις θέσεις τους στο Δήμο Ξάνθης
- Στις 16 Ιανουαρίου ορίστηκε η δικάσιμος των ασφαλιστικών
- Πρόκειται για την πρώτη απόφαση σε πανελλαδικό επίπεδο για το μέτρο της διαθεσιμότητας
- Δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού .... Περιεχομένου - Τι αναφέρει για τους δήμους
Στις θέσεις τους παραμένουν οι 14 εργαζόμενοι ΙΔΑΧ του δήμου Ξάνθης που εντάσσονται σε καθεστώς υποχρεωτικής διαθεσιμότητας σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό site ThrakiToday.gr
Στην έκδοση προσωρινής διαταγής εκτέλεσης των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι 14 εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στον δήμο Ξάνθης προχώρησε το πρωί της Τετάρτης το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης. 
Πρόκειται για μια απόφαση σταθμός η οποία βάζει ουσιαστικά στον πάγο το μέτρο της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας καθώς δίνει τη δυνατότητα στους 14 εργαζόμενους του δήμου να παραμείνουν στις θέσεις τους τουλάχιστον μέχρι και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που οι ίδιοι κατέθεσαν κατά του μέτρου της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας. 
Με την απόφασή του αυτή το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης προχωρά στην προσωρινή αναστολή του νόμου 4093/2012 στον οποίον εμπίπτουν και οι 14 εργαζόμενοι, ενώ στις 16 Ιανουαρίου ορίστηκε η δικάσιμος των ασφαλιστικών. Πρόκειται για την πρώτη απόφαση σε πανελλαδικό επίπεδο, μέχρι στιγμής, ενώ συμπίπτει χρονικά και με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προώθησε η κυβέρνηση, στην προσπάθεια της να υπερπηδήσει τα εμπόδια που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του μέτρου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ερώτηση από Βουλευτές της Κρήτης προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ Σχετικά με το ΙΓΜΕ




Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος ,κατέθεσε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου μαζί με δύο συναδέλφους του, ζητώντας να αξιοποιηθεί το ΙΓΜΕ. Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Το ΙΓΜΕ πρέπει να αξιοποιηθεί ως επιστημονικός σύμβουλος της πολιτείας αλλά και ως φορέας που μπορεί να υλοποιήσει ερευνητικό αλλά και ευρύτερο έργο που είναι αναγκαίο για την αναπτυξιακή προοπτική και για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Η αναβάθμιση του ρόλου του ΙΓΜΕ μπορεί να υλοποιηθεί ακόμα και στα πλαίσια του νέου σχήματος στο οποίο εντάχθηκε με την προϋπόθεση επίλυσης σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει:
α) Διασφάλιση χρηματοδότησης που μπορεί να διευρυνθεί μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.
β) Επαρκή στελέχωση και διασφάλιση του απορρήτου για την εκπλήρωση του έργου του επιστημονικού προσωπικού με την ένταξη στις πρόνοιες της παρ.7 του άρθρου 33 του ν.4024/11.
Για όλα τα παραπάνω :
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ
α) Ποιες είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες για το ΙΓΜΕ και ποιες
χρηματοδοτήσεις έχουν διασφαλιστεί;
β) Ποια προγράμματα προτίθεστε να αναθέσετε στο ΙΓΜΕ άμεσα για
υλοποίηση;
γ) Προτίθεστε να εισηγηθείτε διάταξη συμπλήρωσης του άρθρου 33 παρ.7 του
ν.4024/11,ώστε να διασφαλιστεί το απαραίτητο για το ΙΓΜΕ προσωπικό;»
Οι ερωτώντες Βουλευτές:
Βασίλης Κεγκέρογλου
Δημήτρης Σαλτούρος
Χρήστος Γκόκας" 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Παλιά λέγαμε 100.000 νέες θέσεις εργασίας.




Τώρα λένε 100.000 Δωρεάν εξετάσεις και νοσηλεία σε ανέργους. Για τρια χρόνια επι 100.000  το χρόνο.
Άνεργοι και ανασφάλιστοι θα αποκτήσουν για ένα χρόνο ελεύθερη πρόσβαση σε γιατρό, πλήρες πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων, φαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία. Διαβάστε για την νέα απόφαση του υπ. Υγείας. Στην θέσπιση νέου ειδικού προγράμματος προς ανακούφιση χιλιάδων ανέργων προχωρά το υπουργείο Υγείας. Το ειδικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ πρόκειται να προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία, για εξετάσεις και θεραπείες, σε συνολικά 300.000 ανέργους και ανασφάλιστους πολίτες τα επόμενα τρία χρόνια.
Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η ένταξη, έστω και προσωρινά, 100.000 ανέργων και ανασφάλιστων το χρόνο στο πρόγραμμα εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης του ΕΣΠΑ.
Όπως ανακοίνωσαν ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος και οι γενικοί γραμματείς Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης και Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, 100.000 άνεργοι και ανασφάλιστοι θα αποκτήσουν για ένα χρόνο ελεύθερη πρόσβαση σε γιατρό, πλήρες πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων, φαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία.
Το πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει το 2013, θα ανανεώνεται κάθε χρόνο μέχρι το 2015. Θα καλύψει, δηλαδή, συνολικά 300.000 άτομα. Ωστόσο, δεν έχουν διευκρινιστεί, ακόμη, τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν όσοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, αλλά οι αρμόδιοι θεωρούν δίκαιο να ενταχθούν πρώτοι όσοι έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

INE: Ένας στους δύο Έλληνες στα όρια της φτώχειας




Η έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ έρχεται να επιβεβαιώσει τις εικόνες της καθημερινότητας, αφού εκτός του ότι επισημαίνει τη διαρκή πτωτική πορεία των μισθών, δείχνει και την κάθετη μείωση της αγοραστικής δύναμης του Έλληνα.
Όπως αναφέρεται στην έρευνα, κατά την τελευταία διετία ο μέσος πραγματικός μισθός μειώθηκε από το 84% στο 74% του αντίστοιχου ευρωπαϊκού μέσου όρου, ενώ, κατά την ίδια περίοδο η αγοραστική δύναμη του μέσου μισθού έχει μειωθεί κατά 50%.
Σύμφωνα με αυτή, ο βασικός μισθός κυμαίνεται σε επίπεδα χωρών που βρίσκονται στη δεύτερη ταχύτητα της Ευρωζώνης, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Μάλτα και η Σλοβενία, ενώ δείχνει να υποχωρεί προς τα επίπεδα των χωρών της τρίτης ταχύτητας, όπως οι ανατολικοευρωπαϊκές χώρες.
Τραγικά είναι και τα στοιχεία που αφορούν τη φτώχεια. Με βάση τα δεδομένα του 2011, η Ελλάδα παρουσίασε το 2010 το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην ΕΕ των «15» (21,4%), μετά την Ισπανία.
Ένας στους δύο Έλληνες βρίσκεται στο όριο της φτώχειας, με ετήσιο εισόδημα μικρότερο από 4.871 ευρώ.
Ακόμη, το 2011 αυξήθηκε στο 20,1% (από 12% που ήταν το 2008), το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει ότι υπάρχουν προβλήματα λόγω εγκλημάτων, βίας ή βανδαλισμών στη γειτονιά του.
Το ποσοστό των ατόμων που αντιμετώπισαν υλική αποστέρηση το 2011, αυξήθηκε στο 28,4% από 21,8% που ήταν το 2008, ενώ, το ποσοστό φτώχειας των ανέργων αυξήθηκε στο 44,2% το 2010, από 37,9% το 2008.
Στα χαμηλότερα επίπεδα μεταξύ των χωρών της Ευρώπης των 15 βρίσκεται, σύμφωνα με το Ινστιτούτο και η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων επανένταξης ανέργων στην αγορά εργασίας και των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας. 
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Θ΄ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ?...



Το πρώτο πράγμα που είπε η τρόικα όταν ήρθε στην Αθήνα πριν απο τρία χρόνι ήταν: Φτιάξτε ένα φορολογικό νόμο με 25 σελίδες και καταργήστε τους παλιούς, που είναι 25.000 σελίδες.
Φυσικά και δεν έγινε αυτό. Αν είχε γίνει, ίσως να μην είχαμε φοροδιαφυγή, ίσως να μην είχαμε λαδώματα, ίσως να ερχόντουσαν επενδύσεις, ελληνικές και ξένες, ίσως να είχαμε αποφύγει ακόμη και την ύφεση.
Ο φορολογικός νόμος είναι η βάση των οικονομικών συναλλαγών για όλους. Προσδιορίζει πόσο θα πουλιούνται τα προιόντα και οι υπηρεσίες, προσδιορίζει πόσα θα εισπράξει το κράτος, προσδιορίζει πόσα θα έχουμε για κοινωνικό κράτος, προσδιορίζει την θέση του καθενός μας στην εισοδηματική κλίμακα. Ή μάλλον αυτά θα έπρεπε να προσδιορίζει. Δυστυχώς οι φορολογικοί νόμοι στην Ελλάδα αποσκοπούν σε άλλου είδους στόχους. Καθορίζουν πόσα θα ήθελε να εισπράξει το κράτος (αλλά δεν θα τα εισπράξει) και δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο η διαφθορά θα πλουτίσει.
Όλοι οι νόμοι δυστυχώς φτιάχνονται έτσι, πολύπλοκοι, δυσνόητοι, χρήζουν ερμηνείας κατά περίπτωση και αφήνουν παράθυρα. Όλα αυτά γίνονται για έναν και μόνο λόγο: Για να πλουτίσει η διεφθαρμένη γραφειοκρατία εις βάρος των πολιτών.
Το αποτέλεσμα των φορλογικών νόμων στην Ελλάδα είναι ένα: Όλοι να θεωρούνται a priori ένοχοι, έτσι ώστε η γραφειοκρατία να τους καλεί κατά βούληση να την πληρώσουν (αυτήν και όχι το κράτος) για να ξεφύγουν προσωρινά μέχρι την επόμενη πρόσκληση.
Εξαιτιας αυτής της κατάστασης, ο μεν πολίτης δεν ξέρει τι χρωστάει, ο νομοταγής πολίτης που πληρώνει τους φόρους του εξοντώνεται, ο απατεών φοροφυγάς πλουτίζει, το ίδιο και ο απατεών γραφειοκράτης, το κράτος εισπράττει λιγότερα απο όλα τα άλλα κράτη, ένα πλήθος φορολογικών συμβούλων, δικηγόρων, φοροτεχνικών κλπ πλουτίζει εις βάρος του πολίτη και του κράτους.
Για να φτιαχτεί ένας πραγματικά σοβαρός, δίκαιος και αποτελεσματικός φορολογικός νόμος, πρέπει η σελίδα να είναι λευκή και να έχει μόνο ένα πρώτο άρθρο: "Καταργούνται όλοι οι παλιότεροι φορολογικοί νόμοι και διατάξεις"
Και αφού γραφτεί αυτό το πρώτο άρθρο, μετά πρέπει να ξεκινήσει ο σχεδιασμός των υπολοίπων. Το όλο έργο δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 25 σελίδες όπως είπε και η τρόικα.
Αυτό φυσικά δεν μπορεί να το κάνει το Υπουργείο Οικονομικών. Δεν μπορεί και δεν θέλει να το κάνει. Διότι ένας τέτοιος φορολογικός νόμος θα αφαιρούσε όλη τη δύναμη των διεφθαρμένων υπηρεσιών του.
Όταν αναθέτουμε σε μια δημόσια υπηρεσία να εκσυγχρονίσει τον τρόπο λειτουργίας της, είναι σαν να ζητάμε απο τη γραφειοκρατία να αυτοκτονήσει. Και δεν πρόκειται να το κάνει. Προτιμά να σκοτώσει εμάς τους υπόλοιπους.
Για τον λόγο αυτόν, ο φορολογικός νόμος που θα είναι απλός, κατανοητός, δίκαιος και αποτελεσματικός θα φτιαχτεί εκτός υπουργείου Οικονομικών.
Και ο φορολογικός νόμος που συζητάει σήμερα η κυβέρνηση δεν είναι ούτε απλός, ούτε δίκαιος, ούτε αποτελεσματικός. Διότι δεν ξεκινάει με το άρθρο οτι καταργούνται όλοι οι παλιότεροι, διότι δεν είναι μόνο 25 σελίδες και διότι έχει φτιαχτεί απο την ίδια τη διεφθαρμένη γραφειοκρατία. 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Για 2η φορά χρεοκοπεί η Ελλάδα - Τεχνική κίνηση από τη Standard & Poor's και ένδειξη οικονομικής αποτυχίας - Yποβάθμισε κατά 5 κλίμακες την αξιολόγηση της Ελλάδος σε Selective Default, από CCC, λόγω του προβληματικού buyback


Για 2η φορά χρεοκοπεί η Ελλάδα - Τεχνική κίνηση από τη Standard & Poor's και  ένδειξη οικονομικής αποτυχίας  - Yποβάθμισε κατά 5 κλίμακες την αξιολόγηση της Ελλάδος  σε Selective Default, από CCC, λόγω του προβληματικού buyback
Σε μια κίνηση σοκ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, ανακοινώνοντας την υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας (Selective Default), από CCC προηγουμένως λόγω του σχεδίου επαναγοράς του χρέους. 
Η κίνηση αυτή θεωρείται και τεχνικής υφής αλλά δεν αναιρεί το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στον πλανήτη που χρεοκοπεί 2 φορές σε διάστημα 9 μηνών. 
Μετά την επαναγορά χρέους θα αναβαθμιστεί εκ νέου η Ελλάδα αλλά και η πρώτη χρεοκοπία ήταν τεχνική....αλλά καταγράφηκε ως χρεοκοπία. 
Η Standard & Poor's υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας κατά 5 κλίμακες. 
Πιο αναλυτικά, η S&P υποβάθμισε σε καθεστώς Selective Default, όλες τις κύριες αξιολογήσεις της Ελλάδας, όπως:
- Μακροπρόθεσμη αξιολόγηση σε ξένο νόμισμα (Foreign Long Term)
- Βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση σε ξένο νόμισμα (Foreign Short Term)
- Μακροπρόθεσμη αξιολόγηση σε εγχώριο νόμισμα (Local Long Term)
- Βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση σε εγχώριο νόμισμα (Local Short Term)
Όπως αναφέρει ο οίκος, την περασμένη εβδομάδα η Ελλάδα και οι διεθνείς δανειστές της κατέληξαν σε συμφωνία, η οποία έχει στόχο τη μείωση του ελληνικού χρέους. Η συμφωνία αυτή, επισημαίνει ο οίκος, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και σχέδιο επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων.
Μπορεί η υποβάθμιση της Ελλάδας στην κλίμακα της επιλεκτικής χρεοκοπίας να χαρακτηρίζεται μια τεχνικής φύσεως κίνηση, δεδομένης της εκπόνησης του προγράμματος επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων, ωστόσο συνιστά απτή απόδειξη ότι για τους οίκους αξιολόγησης το buyback θεωρείται εκ προοιμίου ένα προβληματικό σχέδιο.
Για την S&P η εθελοντική διαδικασία της επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων χαρακτηρίζεται μια διαδικασία που πραγματοποιείται υπό άκρως δυσμενείς συνθήκες.
Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος είχε υποβαθμίσει ξανά σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας την αξιολόγηση της Ελλάδας, στις 27 Φεβρουαρίου 2012, λίγο πριν την έναρξη του PSI+. 
Mετά την ολοκλήρωση του PSI+, ο οίκος ανακοίνωσε την αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας σε CCC και 9 μήνες μετά υποβάθμισε εκ νέου την Ελλάδα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Eνα τραγουδι για τον Αλεξανδρο Γρηγοροπουλο

Τι κομίζουν οι πασοκογενείς στον ΣΥΡΙΖΑ;




Μου έκανε ιδιαίτερα εντύπωση μια φράση για την ενσωμάτωση των πασοκογενών στον ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρεται από την τοποθέτηση του τελευταίο στελέχους μέχρι τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. «Αποφύγαμε να συζητήσουμε με πρόσωπα, δεν είναι αυτή η λογική μας. Είναι επιτυχία ότι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εντάσσονται οργανωμένα σύνολα απ’ αυτόν τον χώρο». Βέβαια θα ρωτήσει κανείς πρόσωπα όπως ο κ. Μητρόπουλος σε ποιο οργανωμένο σύνολο εντάσσονται. Ψιλά γράμματα, θα πει κανείς. Ας μιλήσουμε λοιπόν για κάποια οργανωμένα σύνολα όπως ο Νέος Αγωνιστής, στον οποίον δόθηκε και η ιδιότητα της συνιστώσας και ο οποίος εμφανίζεται και ιδιαίτερα δραστήριος. Χάριν συντομίας αλλά και ουσίας, θα εξετάσουμε όλους τους πασοκογενείς μαζί, είτε ως οργανωμένα σύνολα είτε ως ατομικότηταες που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα εξαιρέσουμε τους προερχόμενους απ’ το ΔΗΚΚΙ και ο λόγος θα φανεί παρακάτω.
Για τους αριστερούς πάσης φύσεως σε σχέση με το ζήτημα του κόμματος γενικά υπάρχει μια συνωμοσία σιωπής γύρω από την δηλητηριώδη παρατήρηση του Μαξ Βέμπερ. Ο μέγος αυτός «αστός στοχαστής» που συνομιλούσε με το φάντασμα του Μαρξ, παρατηρεί ότι είναι τουλάχιστον παράδοξο για ένα επαναστατικό κόμμα που βρίσκει ανεπαρκή ως προς την δημοκρατία την αστική δημοκρατία, να οργανώνεται βάσει των κανόνων της τελευταίας. Στο τρίπτυχο εκλογείς-βουλή-κυβέρνηση, αντιστοιχεί το ομματική βάση, συνέδριο, κεντρική επιτροπή. Τον Βέμπερ υπενθύμισε ειρωνικά ο γνωστός Μ. Χαραλαμπίδης καλώντας τους ως γερμανομαθείς να τον διαβάσουν μιας και όπως ισχυρίστηκε «δεν διαθέτω πρόχειρη την ποντιακή μετάφραση». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ορθότερο φορολογικό σύστημα είναι η φορολόγηση με βάση το καθαρό εισόδημα.




Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος «Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους». Όταν το πολιτικό σύστημα θέσπιζε αυτή τη συνταγματική διάταξη, επίτηδες άφησε ασάφεια και δεν προσδιόρισε επακριβώς τι εννοεί με τη φράση «ανάλογα με τις δυνάμεις τους». Αυτό προφανώς το έκανε για να...
μην δεσμεύεται το ίδιο όταν φορολογεί τους Έλληνες και να την ερμηνεύει όπως θέλει.
Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει δυνάμεις ο πτωχός συνταξιούχος ή ο μη έχων πελατεία ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά αίφνης δεν έχει δυνάμεις ο εφοπλιστής. Η ερμηνεία εδώ είναι πως αν φορολογηθεί ο εφοπλιστής, τότε θα υποστεί μεγαλύτερο πλήγμα η ελληνική οικονομία, αφού ο εφοπλιστής απειλεί να πάρει τα καράβια του και να φύγει. Και που άραγε θα πάει ώστε να είναι αφορολόγητος; Μόνο στην Ελλάδα η οποία έχει μετατραπεί για τους εφοπλιστές σε φορολογικό παράδεισο. Όταν όμως πρόκειται να καλυφθεί μια άγονη γραμμή, τότε αυτή την πληρώνει ο λαός με επιδοτήσεις ως έχων τις δυνάμεις.
Κατά τον ίδιο τρόπο η κυβέρνηση μπορεί να πεί ότι ο ανύπαντρος εργένης έχει λιγότερες δυνάμεις από τον πολύτεκνο οικογενειάρχη, όπως ήδη συμβαίνει. Ότι η ιδιότητα και μόνο του «ελεύθερου επαγγελματία» για κάποιον Έλληνα, αμέσως τον μετατρέπει σε «χρυσοφόρα αγελάδα» που πρέπει να φορολογηθεί βάναυσα, με την αιτιολογία ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι εξ ορισμού φοροκλέπτες και επομένως θα πρέπει να φορολογηθούν επί εικαζομένων εισοδημάτων και όχι επί πραγματικών ή να πληρώσουν δυσβάστακτα χαράτσια που βαφτίζονται «κοινωνική αλληλεγγύη). Ταυτόχρονα μετατρέπει όλους τους Έλληνες σε κυνηγούς αποδείξεων, διαφορετικά θα υποβληθούν σε ποινή γιατί έχουν προφανώς τις δυνάμεις!!!
Όλα, μα όλα, αυτά τα προβλήματα θα λύνονταν αυτόματα, αν η κυβέρνηση αποφάσιζε να φορολογήσει το καθαρό ατομικό εισόδημα των πολιτών, όπως κάνει με τα κέρδη των επιχειρήσεων και αναγκαστικά θα το έκανε, αν αυτό ήταν ξεκάθαρο στο Σύνταγμα. Και μάλιστα, για να μην θεωρηθεί κάτι αναγκαστικό, να υπάγονταν σ’ αυτό μόνο όσοι το επιθυμούσαν. Τι συμβαίνει με το σύστημα αυτό; Ο φορολογούμενος αφαιρεί από τα εισοδήματά του ότι ξόδεψε και φορολογείται για το καθαρό πλέον εισόδημα το οποίο το κρατά ως χρήμα στα χέρια του προκειμένου προφανώς να το τοκίσει.
Με τον τρόπο αυτό, επέρχεται πλήρης κοινωνική δικαιοσύνη, α) ενισχύεται απόλυτα και αυτόματα η αναδιανομή του εισοδήματος από τις πλουσιότερες τάξεις που συσσωρεύουν χρήμα προς τις ασθενέστερες που το έχουν ανάγκη για επιβίωση, β) ο καθένας θα φορολογείται για τα πλεονάζοντα εισοδήματα και όχι για τα εισοδήματα ανάγκης, γ) ενισχύεται η κατανάλωση και επομένως η είσπραξη φόρων μέσω ΦΠΑ, δ) γίνεται αυτόματη και συνειδητοποιημένη συλλογή αποδείξεων, καθόσον η μη λήψη απόδειξης θα ωφελεί τον επαγγελματία και θα ζημιώνει τον καταναλωτή και πολλά άλλα πλεονεκτήματα για τα οποία θα απαιτούνταν πολύ μεγάλος χώρος να αναφερθούν.
Αυτό όμως δεν πρόκειται ποτέ να το κάνει το παρόν πολιτικό σύστημα, απλά γιατί δεν υπηρετεί τους πολίτες αλλά τους χρηματοδότες του. 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

Ο «Gazprom» για πρώτη φορά προμήθευσε φυσικό αέριο μέσω της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού


Северный морской путь танкер Балтика
Ο ρωσικός όμιλος «Gazprom» ολοκλήρωσε επιτυχώς την πρώτη στον κόσμο μεταφορά υγραερίου μέσω της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού, αναφέρεται στο επίσημο δελτίο τύπου του ομίλου. Στις 5 Δεκεμβρίου το δεξαμενόπλοιο «Ob River» έφτασε στην Ιαπωνία με φορτίο υγραερίου.
Τώρα η «Gazprom» μπορεί να χρησιμοποιήσει την Βόρεια Θαλάσσια Οδό για να προμηθεύει ρωσικό υγραέριο σε χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού Ωκεανού και στην ευρωπαϊκή αγορά.
Η διαδρομή αυτή μειώνει σχεδόν κατά 40% τον χρόνο που απαιτείται για το πέρασμα από την Βόρεια Ευρώπη στην Βόρειο-Ανατολική Ασία σε σχέση με τις νότιες διαδρομές. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru