Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Συνελήφθη ένας από τους δολοφόνους των Ισαάκ και Σολωμού



Στα χέρια των αστυνομικών αρχών του Κιργιστάν της Κεντρικής Ασίας βρίσκεται εδώ και 48 ώρες ένας εκ των δολοφόνων του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, που δολοφονήθηκαν το καλοκαίρι του 1996 στην Κύπρο.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε με βάση το κόκκινο δελτίο που έχει εκδώσει η Ιντερπόλ μετά από αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο Ερχάν Αρικλί
Πρόκειται για τον Τούρκο, Ερχάν Αρικλί, τότε πρόεδρο της ένωσης φοιτητών του ψευδοκράτους. Ο Αρικλί συμπεριλαμβάνεται σε λίστα 11 ατόμων που κατηγορούνται για την δολοφονία των δύο Κυπρίων. Στην ίδια λίστα μπορεί κανείς να ανακαλύψει τα ονόματα του τότε στρατιωτικού διοικητή των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο και άλλων αξιωματούχων του ψευδοκράτους.
Ήδη οι τουρκικές διπλωματικές αρχές κινητοποιήθηκαν προκειμένου να απελευθερωθεί ο Ερχάν Αρικλί, ενώ τουρκοκυπριακή εφημερίδα ανάρτησε περί τις 19:15 πώς οι αρχές του Κιργιστάν τον έχουν ήδη απελευθερώσει. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

FEMA: Επείγουσα ειδοποίηση.... ο Σεπτέμβριος είναι μήνας Εθνική ετοιμότητα



 Η γνωστή μας Αμερικανική FEMA (για όσους δεν γνωρίζουν είναι η αντίστοιχη με την Ελληνική, Πολιτική προστασία, καμία σχέση όμως σε οργάνωση και εξοπλισμό) στο site της και στο κεντρικό της άρθρο υπάρχει ο τίτλος "Σεπτέμβριος είναι μήνας Εθνική ετοιμότητα" όπως μπορείτε να δείτε και στην σχετική φωτογραφία του θέματος.
 Είναι γνωστό πως η FEMA είναι προετοιμασμένη και ενημερωμένη για......
κάθε κίνηση που αναμένετε να γίνει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας αλλά και σε τυχών φυσικά φαινόμενα που μπορεί να αναμένονται.    
 Αυτό θα πει πως είναι πολύ πιθανό τον Σεπτέμβριο και μετά να προετοιμάζονται για "κάτι" πολύ μεγάλο .....!  
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ !...



Το «πακέτο» στο 12, παραγγέλνει το αφεντικό και ο …maitre εξειδικεύει περισσότερο : « το μενού στο τραπέζι με τους μαλάκες !...».
Τα γκαρσόνια φέρνουν το ένα «πιάτο» μετά το άλλο στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, που δεν προλαβαίνουν να φάνε τα «σκατά»που τους σερβίρουν.
Το καπηλειό η «χρεοκοπημένη Ελλάς» δουλεύει ρολόι, τουλάχιστον στην …εξυπηρέτηση των διαχρονικών υποζυγίων της κοινωνίας…
Η έρευνα του Πανεπιστήμιου του Σικάγου επιβεβαίωσε και μαθηματικά το «μυστικό», που ο κόσμος τόχει τούμπανο : η φοροδιαφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών, (γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών και πολλών άλλων…), είναι, ακριβώς, όσο το «πακέτο», που τρώνε κατακέφαλα, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αυτής της κωλοχώρας. 11,5 δις € !!!
Οι διαχρονικοί έξυπνοι και οι διαχρονικοί μαλάκες της υπόθεσης, δηλαδή, της πορείας του Ελλαδιστάν, στας Ευρώπας και στας Ευρωζώνας.
Δεν τόδα γραμμένο, αλλά είμαι σίγουρος, πως η συμμετοχή στο κλαμπ του Ευρώ, της ελίτ (τρομάρα μας…) των ευρωπαϊκών οικονομιών, όχι μόνο δεν εξάλειψε, όχι, μόνο δεν μετρίασε το χάσμα, αλλά επέτεινε, έτι περαιτέρω, την κατάσταση και τη διαφορά ανάμεσα στους «έξυπνους» και τους μαλάκες.
Το γαμώτο είναι, πως η μαλακία, (λέξη και έννοια «γεμάτη», που μόνο στα ελληνικά αποτυπώνεται ολοκληρωμένα και μόνο στην Ελλάδα βρίσκει την ουσιαστική εφαρμογή της…), δεν συνίσταται, απλά, στο ό,τι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ρίχνονται μονίμως και πληρώνουν, ωσάν και «πούστηδες», το κράτος των απατεώνων πολιτικών που ψηφίζουν, αλλά και στο ό,τι οι ίδιοι, ως καταναλωτές των υπηρεσιών των διαχρονικών «έξυπνων», τους τα σκάνε συστηματικά, αδιαμαρτύρητα και με …ευχαριστίες, από πάνω !
Το «μενού», εδώ, λοιπόν, σε μας τους μαλάκες και …καλή μας όρεξη  
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Τυφλό όργανο της τρόϊκας

Κώστας Γεωργάκης: 19 Σεπτέμβρη 1970 – 19 Σεπτέμβρη 2012... Σήμερα, μετά από 42 χρόνια, λίγοι θυμούνται εκείνη την θυσία...



Γένοβα 19 Σεπτέμβρη 1970
Ο 22χρονος φοιτητής Κώστας Γεωργάκης διαμαρτυρήθηκε με την αυτοπυρπόλησή του για την δικτατορία στην Ελλάδα.
Στον πατέρα του άφησε το ακόλουθο γράμμα:
«Αγαπημένε μου πατέρα, σε παρακαλώ συγχώρα με χωρίς να κλάψης. Ο γυιός σου δεν είναι ήρωας. Είναι ένας άνθρωπος σαν όλους τους ανθρώπους ίσως με περισσότερο φόβο. Φίλησε το χώμα της πατρίδας για μένα. Μετά από τρία χρόνια καταπίεσης, δεν μπορώ ν’ αντέξω άλλο. Δεν θέλω εσύ να αντιμετωπίσης κανένα κίνδυνο γι αυτή μου την πράξη, αλλά δεν μπορώ ούτε να σκεφθώ ούτε να ενεργήσω αν δεν είμαι ελεύθερος. Ζήτω η Δημοκρατία, Κάτω η Τυραννία. Η πατρίδα μας που γέννησε την ελευθερία θα εξαφανίση τους τυράννους.
Συγχώρα με αν μπορείς
ο Κώστας σου»
Με τον θάνατο του Κώστα Γεωργάκη έγινε φανερό σε όλους πως το φασιστικό εγκληματικό χέρι δουλεύει ασταμάτητα, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, φανερά και κρυφά, για να διαλυθεί το αντιφασιστικό κίνημα στην Ιταλία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θα φορολογείται η έκπτωση στο ρεύμα των εργαζομένων στη ΔΕΗ



Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών το όφελος αυτό αποτελεί εισόδημα υποκείμενο σε φόρο εισοδήματος.
Ως εισόδημα θα φορολογείται η έκπτωση ρεύματος στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο που στάλθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.
«Σύμφωνα με τη Γνωμοδότηση αυτή (του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους), το όφελος που προκύπτει για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ Α.Ε., από την παροχή ορισμένης ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας με μειωμένο τιμολόγιο, αποτελεί εισόδημα υποκείμενο σε φόρο εισοδήματος» αναφέρεται στην εγκύκλιο.
Και οι λόγοι, όπως αναφέρει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είναι οι εξής:
α) δίδεται ως αντάλλαγμα της παρεχόμενης εργασίας,
β) αποτελεί αμοιβή σε είδος που μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήμα,
γ) καταβάλλεται περιοδικά και
δ) από τη φύση της δεν προορίζεται να καλύψει δαπάνες, στις οποίες υποβάλλονται οι εργαζόμενοι στην «ΔΕΗ Α.Ε.», για την εκτέλεση της υπηρεσίας που τους έχει ανατεθεί ή την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεξαγωγή της τούτο δε επιβεβαιώνεται πλήρως και από το γεγονός ότι η παροχή αυτή χορηγείται όχι μόνον στους εργαζομένους αλλά και στους συνταξιούχους της εταιρείας. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Ενώπιον ανακάλυψης εφάμιλλης της Βεργίνας οι αρχαιολόγοι


Ενώπιον ανακάλυψης εφάμιλλης της Βεργίνας οι αρχαιολόγοι
Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών. Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.
Το μεγάλο μυστικό που κρύβεται στο εσωτερικό της αφορά στον εντοπισμό των τάφων της συζύγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ρωξάνης, και του υιού τους, Αλέξανδρου Δ’. Οι προσπάθειες για ανασκαφές στην «τούμπα» ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια τον Ιούλιο του 2009, ωστόσο σταμάτησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το φετινό καλοκαίρι, οι προσπάθειες εντάθηκαν κι εδώ και δύο μήνες οι ενδείξεις είναι σοβαρές για την ανακάλυψη των βασιλικών τάφων της συζύγου και του γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αιματοχυσία φοβάται ο Ψυχάρης και ζητεί να δει προσωπικά τον Τσίπρα!



Ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ προσπαθεί με ιδιαίτερη  επιμονή τις τελευταίες εβδομάδες να συναντηθεί με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε ένα προσωπικό τετ α τετ.
Η αίσθηση που υπάρχει στον ΔΟΛ είναι ότι επίκειται λαική εξέγερση στα όρια της εθνικής τραγωδίας καθώς θα επιχειρηθεί να καταλυθεί βίαια η αντίδραση του κόσμου.
"Σοκ από το πακέτο των 11,5 δις" είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας του ΒΗΜΑτος.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ζήτησε από το Μαξίμου να αλλάξει πόστο προκαλώντας μίνι ανασχηματισμό στην κυβέρνηση.
Ο Τσίπρας  αρνείται να ενδώσει στο ραντεβού με τον Ψυχάρη καθώς εκτιμά πως ότι είχε να πει με το ΔΟΛ εξαντλήθηκε σε πρόσφατη συνάντησή του με τον Αντώνη Καρακούση.
Ο Τσίπρας δεν λησμονεί πόσο γελοιοποιήθηκαν τόσο ο Καραμανλής-Ντόλυ, όσο και ο ΓΑΠ όταν άρχισαν να έχουν πολλά πολλά με τον Σταύρακα.
Μόνο που σ΄αυτή εδώ την συγκυρία ο Αλέξης Τσίπρας και ο Σταύρος Ψυχάρης έχουν κάτι κοινό: Την πεποίθηση πως η  Ελλάδα δεν απέχει πολύ από ένα πρωτόγνωρο ξέσπασμα βίας και μια αιματοχυσία που δεν θα έχει ομοιά της στην σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως η Αθήνα θα βάλει φωτιά σε ολόκληρο τον ευρωπαικό Νότο που έτσι κι αλλιώς βρίσκεται εν βρασμώ ψυχής.
Ο Ψυχάρης πιστεύει ότι δεν νομιμοποιείται η κυβέρνηση που εξελέγει με την υπόσχεση και σημαία την επαναδιαπραγμάτευση να λεηλατήσει 10 δις από μισθούς και συντάξεις συμβάλοντας έτσι στην αφρικανοποίηση της χώρας που απαιτεί η Τρόικα... 
ΠΗΓΗ:kourdistoportocali.com

Καστανίδης: Ας το κάνουμε όπως οι Ισλανδοί!!!



Απίστευτη παρέμβαση από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Χάρη Καστανίδη. Σε μια εξασέλιδη επιστολή του (εδώ) καλεί τον πολιτικό κόσμο της χώρας να μην προχωρήσει στην ψήφιση των εξοντωτικών για την κοινωνία μέτρων, αντιπαρατάσσοντας πέντε συγκεκριμένες προτάσεις για έξοδο από την κρίση. Μάλιστα, στο τέλος της επιστολής του προτείνει ως....
μοντέλο των σχετικών ενεργειών από την πλευρά της Ελλάδος το παράδειγμα με το οποίο αντέδρασαν οι Ισλανδοί σε ανάλογη περίπτωση.
Επισημαίνει ότι οι Ισλανδοί έκαναν δύο δημοψηφίσματα και αρνήθηκαν να πληρώσουν τα χρέη των τραπεζών τους, σε αντίθεση με αυτό που κάνουμε εμείς τώρα, όπου υπενθυμίζουμε, ότι δανειζόμαστε 31,5 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 25 θα δοθούν στις τράπεζες και 5 στους προμηθευτές του Δημοσίου.
Όμως ο κ. Καστανίδης «ξέχασε» και δεν ανέφερε ότι οι Ισλανδοί έκαναν και κάτι άλλο παράλληλα. Συγκρότησαν Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση από απλούς πολίτες οι οποίοι και συνέταξαν νέο Σύνταγμα για την Ισλανδία το οποίο θα τεθεί προς έγκριση με δημοψήφισμα στις 20 Οκτωβρίου.
Να υποθέσουμε ότι του διέφυγε ή ότι θεωρεί ότι δεν πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα;;; 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

24ωρες απεργίες. Σιγά μην σχιστεί κανένα καλσόν.



Εκτονωτικές της λαϊκής οργής και ακίνδυνες για το πολιτικό σύστημα 24ωρες απεργίες, προαναγγέλλουν οι κομματικοί συνδικαλιστές, στο ίδιο σκηνικό με αυτό που χρόνια τώρα κρατά την κοινωνία υπόδουλη στο κομματικό κράτος. Εκτονωτικές απεργίες για να προστατευτούν τα συμφέροντα μιας επαγγελματικής ομάδας, σ’ αυτή τη δύσκολη για όλους  περίοδο, επισύρουν....
(ηθελημένα ή άθελα) την μήνη του υπολοίπου κοινωνικού σώματος. Δεν το γνωρίζουν άραγε αυτό;
Τώρα που η κοινωνία λεηλατείται, τώρα που πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχει ανάγκη τα συνδικαλιστικά της όργανα, τώρα οι συνδικαλιστές είναι παντελώς απόντες. Εμφανίζονται κάθε φορά πριν ψηφιστούν σκληρά μέτρα (όπως κάνουν και τώρα), κηρύσσουν κάποιες 24ωρες απεργίες για κοινωνική εκτόνωση και μετά εξαφανίζονται μέχρι τα επόμενα μέτρα, ευτελίζοντας τελικά και το πολυδιαφημισμένο και μάλλον υπερτιμημένο συνδικαλιστικό κίνημα.  
Αλήθεια, γιατί άραγε δεν ενώνουν τις επιμέρους κοινωνικές ομάδες και δεν τις στρέφουν εναντίον του μοναδικού εχθρού της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή του πολιτικού συστήματος σε μια απεργία διαρκείας μέχρι την πλήρη αλλαγή πολιτικής ή την πλήρη κατάρρευσή του;
Γιατί άραγε;;; 
Απλά δεν το επιτρέπουν τα κόμματά τους. 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

"Άρχισαν τα όργανα" στην Ευρώπη: Απειλεί με Κίνημα ο πορτογαλικός Στρατός!!!



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οδηγείται η Πορτογαλία καθώς για πρώτη φορά μετά την "επανάσταση των γαρυφάλλων" οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας απειλούν με Κίνημα και επέμβαση στην πολιτική ζωή αν συνεχιστεί η πολιτική του Μνημονίου που έχει εξαθλιώσει (και...) τους Πορτογάλους και καλούν τον πρωθυπουργό της χώρας....
Pedro Passos Coelho σε παραίτηση (για την ακρίβεια του ζητούν να "μεταναστεύσει")!
Στην ανακοίνωσή της η Associação de Praças (AP) κατηγορεί παράλληλα την πορτογαλική κυβέρνηση συνασπισμού ότι «καταστρέφει τη χώρα» και πως «έχει μετατρέψει τον λαό της χώρας σε ινδικά χοιρίδια για κοινωνικά πειράματα  με τα νέα μέτρα λιτότητα;».
«Είναι φανερό ότι οι πολιτικές που έχουν επιβληθεί από αυτή την κυβέρνηση έχουν αποτύχει. Έχουν επικεντρωθεί στην εκθεμελίωση των εργαζομένων και των κοινωνικών τους δικαιωμάτων με το να επιβάλλουν όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας, περισσότερη ανεργία και περισσότερη ανασφάλεια» τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Associação de Praças (ΑΡ).
Η ένωση όμως των στρατιωτικών των πορτογαλικών ενόπλων δυνάμεων προχωρά και ένα βήμα παραπάνω εκτός από συστάσεις: Προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι δεν μείνει άπραγη στο νέο κύμα λιτότητας, που σαρώνει την πορτογαλική κοινωνία! 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεγαλώνει η λίστα με τα μέτρα - Βέβαιες οι περικοπές σε μισθούς συντάξεις - Νεα συνάντηση Στουρνάρα - Τρόικας



Ειδικό κλιμάκιο του ΔΝΤ ξαναμετράει το όφελος από την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης
- Έβγαλαν ως και νέα μείωση μισθών στο Δημόσιο!
- Τέλος τα δώρα για όλους και κλιμακωτά οι μειώσεις στις συντάξεις
- Άγριες περικοπές στα οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα
Τα χαμόγελα τέλος. Ό,τι πίστεψαν οι πολιτικοί αρχηγοί ότι μπορούν να το περάσουν μάλλον δεν περνάει απ' τους τροϊκανούς. Έτσι την Πέμπτη όλα δείχνουν ότι θα κληθούν να σφραγίσουν το πλέον σκληρό από τα πακέτα που είχε προτείνει το οικονομικό επιτελείο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δικαίωμα αυτασφάλισης για απολυμένους 55 έως 64 ετών



Όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που έχουν απολυθεί στο χρονικό διάστημα από 15/07/2010 έως και 31/12/2012, είναι ηλικίας από 55 έως 64 ετών και παραμένουν άνεργοι, μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος για αυτασφάλιση, προκειμένου να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης λόγω γήρατος, είτε πρόκειται για πλήρη είτε για μειωμένη σύνταξη.
Αυτό αναφέρει διευκρινιστική εγκύκλιος της Διεύθυνσης Ασφαλίσεων του ΙΚΑ, ερμηνεύοντας το άρθρο 66 του ν. 3996 «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις».
Σύμφωνα με τον νόμο, οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ που είναι ηλικίας 55 έως 64 ετών και έχουν απολυθεί δικαιούνται να προχωρήσουν σε αυτασφάλιση, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4.500 ημέρες ή 15 έτη ασφάλισης.
Ο εργοδότης που τους απέλυσε έχει την υποχρέωση να συμμετέχει στο κόστος της αυτασφάλισης με ποσοστό:
α) 50% για ασφαλισμένους ηλικίας 55 έως 60 ετών και για χρονικό διάστημα μέχρι τη συμπλήρωση τόσο του ορίου ηλικίας όσο και των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης για τη λήψη πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος και
β) 80% για ασφαλισμένους 60 έως 64 ετών και για χρονικό διάστημα ομοίως μέχρι τη συμπλήρωση τόσο του ορίου ηλικίας όσο και των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης για τη λήψη πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος.
Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οι συνταξιούχοι των άλλων φορέων ασφάλισης και του Δημοσίου, καθώς και όσοι κατά τον χρόνο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας έχουν συμπληρώσει αθροιστικά τόσο το όριο ηλικίας όσο και τις απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης για να λάβουν πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος. 
ΠΗΓΗ:.zougla.gr

Η Γεωργία συγκεντρώνει δυνάμεις για νέα πρόκληση;


Карта Южная Осетия Грузия
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Νότιας Οσετίας Λεονίντ Τιμπίλοφ, δεν αποκλείεται ότι η Τιφλίδα ετοιμάζει νέες προκλήσεις εναντίον της Δημοκρατίας του. Ο Λεονίντ Τιμπίλοφ εξέφρασε αυτή τη γνώμη του κατά τη συνάντηση, που είχε με τον Φιλίπ Λεφόρ, συμπρόεδρο των συζητήσεων της Γενεύης από την ΕΕ, τον ΟΑΣΕ και τον ΟΗΕ στο Τσχινβάλι.
Ο Λεονίντ Τιμπίλοφ δήλωσε ότι διαθέτει πληροφορίες σχετικά με τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Γεωργίας σε όλη την περίμετρο των συνόρων της με τη Νότια Οσετία. Το γεωργιανό υπουργείο Άμυνας, π.χ. κατασκευάζει οχυρωματικές εγκαταστάσεις στο έδαφος, που συνορεύει με τη Νότια Οσετία και ότι σε όλα τα παραμεθόρια γεωργιανά χωριά δημιουργούνται αποθήκες πυροβόλων όπλων. Οι ενέργειες αυτές, κατά τη γνώμη του ηγέτη της Νότιας Οσετίας, μπορεί να στρέφονται κατά του λαού της χώρας του. Θα αναλάβει για αυτό όλη την ευθύνη η Τιφλίδα,- παρατήρησε συνοπτικά ο Λεονίντ Τιμπίλοφ. Οι ειδικοί βλέπουν διαφορετικά την πιθανότητα ξεσπάσματος νέας σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο χώρες. Ο Ρώσος ειδικός στα ζητήματα του Καυκάσου Αλεξάντρ Κριλόφ, π.χ., θεωρεί ότι ο νέος κραδασμός όπλων από την πλευρά της Γεωργίας οφείλεται πρώτ’ απ’ όλα στις επικείμενες εκεί βουλευτικές εκλογές. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σημαντική διάκριση για την κυπριακή ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ



Σημαντική διάκριση αποτελεί για την κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ η υποψηφιότητα της στα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία 2012. Η ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ είναι υποψήφια στην κατηγορία Περιβαλλοντικής και Εταιρικής Βιωσιμότητας (Environment And Corporate Sustainability).
Τα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία καθιερώθηκαν για να αναγνωρίζουν και να επιβραβεύουν την αριστεία, τις βέλτιστες πρακτικές και την καινοτομία των επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θεωρούνται η βιτρίνα των επιτευγμάτων και των καινοτομιών της Ευρώπης στον επιχειρηματικό τομέα. Τα Επιχειρηματικά Βραβεία επιβραβεύουν την επιχειρηματική αριστεία σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας, αγκαλιάζοντας επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και ηλικιών, από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα βραβεία επιχορηγούνται από τους οργανισμούς RSM International, Infosys και UKTI.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα της ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://www.businessawardseurope.com/entries/detail/Cyprus/4607. Η ψηφοφορία λήγει στις 17 Οκτωβρίου 2012, ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2013.
Να σημειωθεί ότι η ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ βραβεύθηκε φέτος στο θεσμό  IΝ Business Awards, ως η εταιρεία με την πιο έντονη κοινωνική ευθύνη, στην κατηγορία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το 2011. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ελληνική Αγορά Ηλεκτρισμού: Γιατί Κάποιοι Συνεχίζουν να Επιμένουν στο Μοντέλο ΙΤΟ;



Το μοντέλο ITO για την ενεργειακή αγορά ήταν επιλογή Μπιρμπίλη. Διαφάνηκε εξαρχής ότι η τότε ηγεσία του ΥΠΕΚΑ αποσκοπούσε στην «προστασία» της κυρίαρχης Επιχείρησης, παρά τις σθεναρές αντιδράσεις των ανεξάρτητων παραγωγών και δεν είχε σκοπό να διαταράξει την καθεστηκυία τάξη της αγοράς.
Οι ανεξάρτητοι παραγωγοί είχαν διατυπώσει έγκαιρα τις επιφυλάξεις τους, επικεντρώνοντας την επιχειρηματολογία τους στο γεγονός ότι οι θυγατρικές της μεταφοράς και της διανομής θα ήταν 100% θυγατρικές της ΔΕΗ. Φοβούνταν εξαρχής ότι οι διαχειριστές θα ελέγχονταν από τη μητρική εταιρία, σε βάρος όλων των υπολοίπων συμμετεχόντων στην αγορά. Φόβοι που στηρίζονταν και στις παθογένειες της αγοράς, που προσδιορίζονταν από μια σειρά στρεβλώσεων, με κυριότερη τη διαμόρφωση της ΟΤΣ από τη δημόσια Επιχείρηση. Τελικά, οι αντιρρήσεις τους δεν εισακούσθηκαν. Το μοντέλο ΙΤΟ εφαρμόσθηκε και στο ΔΕΔΔΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ το προσωπικό προέρχεται από τη μητρική εταιρία.
Δύο χρόνια μετά οι φόβοι των ανεξάρτητων παραγωγών επαληθεύθηκαν. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περιουσιακά Στοιχεία της Βουλγαρικής ΝΕΚ Ενδέχεται να Ζητήσει ως Αποζημίωση η Rosatom



Η Rosatom εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει περιουσιακά στοιχεία της βουλγαρικής επιχείρησης ηλεκτρισμού, ΝΕΚ, ως αποζημίωση για την ακύρωση του σχεδίου κατασκευής του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε.
Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της Rosatom, οι υψηλές αποζημιώσεις (1 δις. ευρώ) που ζητά από τους Βούλγαρους θα μπορούσαν να προκαλέσουν οξύτατο οικονομικό πρόβλημα στη ΝΕΚ, αν και η κυβέρνηση Μπορίσωφ αποκλείει το ενδεχόμενο να καταβληθούν τόσο υψηλά ποσά.
Την περασμένη εβδομάδα, η θυγατρική της Rosatom, Atomstroyexport, προανήγγειλε καταγγελία στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας στο Παρίσι, γεγονός που ασφαλώς ανησυχεί την Σόφια 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Κίνα: διαδηλωτές επιτέθηκαν κατά του αυτοκινήτου του Πρέσβη των ΗΠΑ


Китай протест Китай Япония Китай острова Сенкаку Китай
Δεκάδες μετέχοντες σε αντιαπωνική διαδήλωση στο Πεκίνο περικύκλωσαν την Τρίτη το αυτοκίνητο του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κίνα Γκάρι Λοκ.
Το αυτοκίνητό του υπέστη ελαφρές βλάβες, ενώ ο ίδιος ο πρέσβης δεν έπαθε τίποτα.
Η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ ειδοποίησε ήδη το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας για το συμβάν και ζήτησε από τις κινεζικές αρχές να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του προσωπικού και της περιουσίας της.
Στην Κίνα, για μία και περισσότερο εβδομάδα συνεχίζονται πολυπληθείς αντιαπωνικές διαδηλώσεις σε σχέση με την εθνικοποίηση των νησιών Σενκάκου. Οι ΗΠΑ, ως σύμμαχος της Ιαπωνίας, μπορεί γίνουν επίσης στόχος της οργής των διαδηλωτών. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Λεηλατείται άγρια το Καστελόριζο


Λεηλατείται άγρια το Καστελόριζο
Λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή, ο οικονομικός επιθεωρητής Κρήτης και Δωδεκανήσου Μανώλης Χριστοδουλάκης υπέβαλλε επίσημη έκθεση στο υπουργείο Οικονομικών με την οποία ζητούσε να γίνει επειγόντως έλεγχος σε όλους τους τίτλους κτήσεων μεγάλων οικοπέδων στο Καστελόριζο για να διαπιστωθεί τι...
κρύβεται πίσω από την σκοτεινή αυτή υπόθεση.
Λόγω της ύψιστης στρατηγικής σημασίας του νησιού για την Ελλάδα ο αείμνηστος Χριστοδουλάκης ζητούσε να ξεκαθαριστεί αν οι τελικοί αποδέκτες των εκτάσεων στο Καστελόριζο ήταν Τούρκοι ιδιώτες ή εταιρείες τουρκικών συμφερόντων.
Ο έλεγχος Χριστοδουλάκη έγινε το 2008 και αποκάλυπτε ότι από το 2000 είχαν γίνει 1.500 συμβολαιογραφικές πράξεις για την αλλαγή ιδιοκτησίας στο ακριτικό νησί το οποίο δεν έχει περισσότερους από 200 κατοίκους.
Προφανώς μιλάμε για ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων που εφάπτεται των κυριαρχικών και εθνικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΡΚΕΤΟΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ Μεξικό: Τουλάχιστον 26 νεκροί από φωτιά σε μονάδα αερίου


Μεξικό: Τουλάχιστον 26 νεκροί από φωτιά σε μονάδα αερίου
Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη από πυρκαγιά που ξέσπασε σε μονάδα υποδοχής φυσικού αερίου της εταιρείας Pemex στο Μεξικό, κοντά στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία.
«Δυστυχώς, ο αριθμός των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους στο ατύχημα, σήμερα το πρωί στην επαρχία Ταμαουλίπας στα βορειοανατολικά της χώρας, έχει αυξηθεί σε 26», δήλωσε η Pemex με μήνυμα της στο Twitter.
Στην προηγούμενη αναφορά της εταιρείας ο αριθμός των νεκρών δεν ξεπερνούσε τους 10.
«Τέσσερα από τα θύματα ήταν μόνιμοι υπάλληλοι της Pemex και οι υπόλοιποι 22 ανήκαν σε υπεργολάβους», σημειώνει η εταιρεία σε δεύτερο μήνυμα.
Από την πλευρά του ο μεξικανός Ερυθρός Σταυρός, δήλωσε ότι σαράντα άτομα τραυματίστηκαν στη φωτιά, χωρίς να αναφέρει αν κάποια από αυτά αργότερα πέθαναν.
Η φωτιά ξέσπασε σε μονάδα υποδοχής και διανομής του συμπυκνωμένου αερίου, κοντά σε ένα δρόμο που συνδέει τις πόλεις, Ρεινόσα στην πολιτεία Ταμαουλίπας και Μοντορέι στην πολιτεία Νουέβο Λεόν, στα βόρεια της χώρας.
Η Pemex ανακοίνωσε ότι έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένου του άμεσου κλεισίματος όλων των βαλβίδων στη μονάδα και την άμεση αποστολή πυροσβεστών που κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά δύο ώρες από την ώρα που ξέσπασε. 
ΠΗΓΗ:.ethnos.gr/

Πιο Φιλικό Περιβάλλον για τις Ξένες Επενδύσεις Ζητά από την Ελλάδα η Κινεζική Sky Solar



Περισσότερα κίνητρα ζήτησε από τη χώρα μας η διευθύνουσα σύμβουλος της κινεζικής Sky Solar, κα Άμι Ζανγκ, ώστε να αυξηθούν οι ξένες επενδύσεις. Η ίδια μίλησε χθες στο ελληνοκινεζικό συνέδριο και υπογράμμισε την ανάγκη επαρκούς στήριξης των επενδύσεων για φωτοβολταϊκά τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Ευρώπη.
Σημειώνεται ότι η Sky Solar, με έδρα τη Σαγκάη, είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινεζικούς ομίλους στον χώρο των ΑΠΕ, με παρουσία σε 6 ηπείρους και 20 θυγατρικές ανά τον κόσμο. Στη χώρα μας, η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2007 και έχει θέσει στόχο την προμήθεια εξοπλισμού για φ/β πάρκα συνολικής ισχύος πάνω από τα 150 MW, ενώ μεταξύ άλλων ήδη έχει συμμετάσχει στην ανάπτυξη πάρκου 6 MW στην Κοζάνη.
Η κα Ζανγκ χαρακτήρισε υποσχόμενη την ελληνική αγορά και τόνισε ότι ο συνδυασμός του τουρισμού με τα φωτοβολταϊκά έχει νόημα για τη χώρα μας. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με τον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην ηλιακή ενέργεια, λέγοντας ότι η στήριξη της Ε.Ε. είναι απαραίτητη για την συνέχιση των κινεζικών επενδύσεων στο ευρωπαϊκό έδαφος.
Τέλος, η κα Ζανγκ δήλωσε ότι «σαν πολίτης μου αρέσει πολύ να επισκέπτομαι την Ελλάδα και το κάνω συχνά, αλλά σαν επενδυτής περιμένω περισσότερα», αναφερόμενη στο επενδυτικό κλίμα και στα κίνητρα που χρειάζονται. 
ΠΗΓΗ:.energia.gr

Χαμένοι και κερδισμένοι από την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης



Από 690 εκατ. ευρώ έως κι 1,4 δισ. ευρώ υπολογίζουν στην κυβέρνηση ότι θα αποδώσει η αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από 1 έως και 2 χρόνια, παράλληλα  βέβαια με την αύξηση και όλων των ενδιάμεσων ειδικών ορίων που ισχύουν ακόμη, παρά τη μεταρρύθμιση του 2010 (νόμος Λοβέρδου – Κουτρουμάνη). Μετά και τη χθεσινή σύσκεψη μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Εργασίας Γ. Βρούτση, η  επιλογή αύξησης των ορίων ηλικίας μοιάζει να προκρίνεται τόσο από το Μαξίμου όσο και από το ΠΑΣΟΚ «προκειμένου να αποφευχθούν βαθύτερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις». Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, πάντως, ο προβληματισμός παραμένει, αν και διαφαίνεται πως οι κόκκινες γραμμές είναι διακεκομμένες...
Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις των ειδικών, η απόδοση ενός οριζόντιου, και βίου μέτρου εφόσον εφαρμοστεί για όλους, παλαιούς και νέους ασφαλισμένους χωρίς μεταβατικές διατάξεις, δεν θα έχει το προσδοκώμενο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Και αυτό, γιατί τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου που κατέληξαν στη λύση της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης δεν έλαβαν υπ’ όψιν τους δύο πολύ σημαντικούς παράγοντες. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ :

ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ !...



Στις διαπιστώσεις όλοι συμφωνούν, κόμματα, αναλυτές αξιωματούχοι. Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης χρειάζεται ριζικές τομές για να ανταποκριθεί στις ανάγκες διακυβέρνησης μιας νέας ιστορικής περιόδου.
Βασικό ρόλο στο πολιτικό σύστημα έχουν τα κόμματα και η σχέση τους με την διοίκηση και τη διακυβέρνηση.
Κυρίαρχη κριτική του μεταπολιτευτικού σχήματος είναι ο δια-κομματικός χαρακτήρας της νομής εξουσίας δηλαδή οι πελατειακές σχέσεις κομμάτων – δημόσιας διοίκησης.
Τα κριτήρια ανάδειξης στη δημόσια διοίκηση αλλά και η πλήρωση διευθυντικών θέσεων δεν ήταν αξιοκρατικά αλλά κομματικά. Όχι μόνο για τους κυβερνώντες αλλά για το σύνολο των κομμάτων με περίπου απλή αναλογική κυρίως στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Η κυβέρνηση δεν πείθει πως στον τομέα αυτό έχει αλλάξει νοοτροπία ή πως ενδιαφέρεται να αλλάξει.
Η απομάκρυνση του πετυχημένου Ι. Διώτη από την ηγεσία του ΣΔΟΕ και η αντικατάστασή του από εξ αντικειμένου λιγότερο ικανό είναι χαρακτηριστική.
Το ίδιο επαναλαμβάνεται στις ΔΕΚΟ του δημοσίου και τις ημικρατικές με πληθώρα πολιτευτών, τέως βουλευτών και λοιπών συρφετών.
Τελευταία περίπτωση η ΕΡΤ. Στο σύνολο των θέσεων από προέδρους έως νομικούς υπαλλήλους μοιράζονται “ιμάτια”, δεν αξιολογούνται στελέχη.
Η κυβέρνηση δείχνει να στηρίζει και να στηρίζεται από τις νοοτροπίες και τα συμφέροντα που ουσιωδώς συνέβαλλαν στην χρεοκοπία και τις περιπέτειες του τόπου.
Κι αυτό σε αγαστή συνεργασία με τις συντεχνίες του κάθε “μαγαζιού”. Που μάλλον συμμετέχουν για την τοποθέτηση του ενός ή του άλλου, με γνώμονα βέβαια την εξασφάλιση των προνομίων τους.
Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη σιγή της ΕΣΗΕΑ για την ΕΡΤ και την απουσία αξιοκρατικών διαδικασιών ανάδειξης; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι Τούρκοι στήνουν και πολιτοφυλακή στην Θράκη


Οι Τούρκοι στήνουν και πολιτοφυλακή στην Θράκη
Αυτά δεν είναι τάγματα ασφαλείας κύριε Δένδια; Ή μήπως η Θράκη έχει παραγραφεί από τα κυβερνητικά σας καθήκοντα;
Νόμος της φύσης, απαράβατος, ορίζει πως όταν δημιουργείται ένα κενό, τότε αυτό συμπληρώνεται αυτομάτως. Στην περίπτωση της Θράκης, η απομάκρυνση του κράτους οδηγεί στη σταδιακή...
αντικατάστασή του από το τουρκικό προξενείο, το οποίο δεν αφήνει τίποτε να “πέσει κάτω” και εκμεταλλεύεται ένα προς ένα όλα τα “δώρα” από την ελληνόφωνη κυβέρνηση των Αθηνών. Έτσι, μετά τα λουκέτα σε αστυνομικά τμήματα λόγω Μνημονίου, οι τουρκοπράκτορες αξιοποιούν το κενό και φτιάχνουν την δική τους αστυνομία (να σημειώσουμε πως ο “Καλλικράτης” -νόμος του Ελληνικού κράτους και δημιούργημ του υπουργείου Εσωτερικών επί υπουργίας Ραγκούση- δίνει το δικαίωμα ίδρυσης αστυνομίας στις τοπικές αυτοδιοικήσεις…)
Λαϊκή πολιτοφυλακή στήνει το τουρκικό προξενείο στη Θράκη. Tον τελευταίο καιρό και μετά τα λουκέτα που βάζει το Ελληνικό Δημόσιο σε αστυνομικά τμήματα μειονοτικών περιοχών εξαιτίας του Μνημονίου, οι προξενικές αρχές αξιοποιούν το κενό εξουσίας και αναθέτουν -άγνωστο με ποιο αντάλλαγμα- την τήρηση της δημόσιας τάξης σε μειονοτικούς πολιτοφύλακες… 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΓΣΕΕ για συνάξεις συνδικαλιστών: «Άνθρακες» ο θησαυρός Βρούτση



Για θησαυρό που αποδεικνύεται «άνθρακες» έκανε λόγο η ΓΣΕΕ απαντώντας
Δεν βρέθηκε ο Θησαυρός
στην εξαγγελία του υπουργού Εργασίας για κατάργηση των ειδικών συντάξεων που λαμβάνουν οι συνδικαλιστές.
«Οι συνδικαλιστικές συντάξεις, δεν αφορούν τους εν ενεργεία συνδικαλιστές, αλλά μόνο μερικές δεκάδες παλαιούς πριν το 1999 και με τη θέση των συνδικάτων να είναι απόλυτη και ξεκάθαρη, από το Συνέδριο της ΓΣΕΕ το 1982, για κατάργηση αυτής της απαράδεκτης ρύθμισης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, προσθέτοντας ότι «οι απεργίες και οι αγώνες των συνδικάτων ενάντια στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές δεν πρόκειται να υποσταλούν από τέτοιου είδους επιθέσεις».
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, οι συντάξεις αυτές είναι «μερικές εκατοντάδες», κυμαίνονται από τα 200 έως τα 600 ευρώ, ενώ περιλαμβάνουν και συνδικαλιστικά στελέχη που είχαν εκλεγεί έως το 1998 και συμπλήρωσαν τη 12ετία στη συνέχεια. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Ν. Χουντής: Πωλούν την ΕΥΔΑΠ 200-250 εκατ. ευρώ ενώ αξίζει 6,5 δις!


Πωλούν την ΕΥΔΑΠ 200-250 εκατ. ευρώ ενώ αξίζει 6,5 δισ., λέει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής, επικαλούμενος απάντηση του Ευρωπαίου επιτρόπου
Ετοιμάζονται να πουλήσουν την ΕΥΔΑΠ για 200-250 εκατ. ευρώ, τιμή μικρότερη ακόμα και του κόστους  του βιολογικού καθαρισμού της Β’ φάσης Ψυττάλειας και του Θριασίου πεδίου (250 εκ €) και 30 φορές φθηνότερα του κόστους των υφιστάμενων δικτύων και εγκαταστάσεων  που ανέρχεται σε 6,5 δις €!. Αυτό αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής επικαλούμενος απάντηση της Κομισιόν σε ερώτημά του.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Χουντής είχε καταθέσει ερώτηση στην Επιτροπή ζητώντας να πληροφορηθεί σχετικά με την καθυστέρηση παραλαβής του έργου Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (Κ.Ε.Λ.) του Θριασίου Πεδίου το οποίο βρισκόταν σε φάση ολοκλήρωσης από το 2010, αλλά και το κόστος κατασκευής των έργων βιολογικών καθαρισμών που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (ΚΕΛ Ψυττάλειας και Θριασίου).
Από την απάντηση του κ. Hahn προκύπτει ότι το κόστος κατασκευής των δύο έργων ανέρχεται στο ποσό των 320.000.000 ευρώ, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα έργα ξεκίνησαν την δεκαετία του 90. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Και πάλι ασκήσεις


Φωτογραφία: EPA
Οι ΗΠΑ μεταφέρουν επιπρόσθετα στρατεύματα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Πρόκειται για μερικά πολεμικά πλοία και 4 χιλιάδες πεζοναύτες.
Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λεόν Πανέτα αιτιολόγησε την κοινητοποίηση των δυνάμεων στη Μέση Ανατολή με το επιχείρημα της υπεράσπισης του διπλωματικού προσωπικού. Η ενίσχυση θα παραμείνει στην περιοχή για 7 μήνες. Σε ποια ακριβώς περιοχή προς το παρόν είναι άγνωστο. Οι πεζοναύτες θα μπορούν να συμμετάσχουν στις μεγαλύτερες στην ιστορία της περιοχής στρατιωτικές ναυτικές ασκήσεις. Σ΄αυτές συμμετέχουν 25 χώρες υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ.
Ο στόχος των ασκήσεων είναι η δοκιμή του σχήματος για τη διασφάλιση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και της καταπολέμησης των ναρκών στα νερά της Ερυθράς θάλασσας, του κόλπου του Ομάν και του Περσικού κόλπου. Το Πεντάγωνο υπογραμμίζει ότι αυτές ήταν προγραμματισμένες στα πλαίσια τακτικού σχεδίου. Πάντως, ας δούμε τι είπε στη "Φωνή της Ρωσίας" ο στρατιωτικός αναλυτής Κωνσταντίν Σιβκόφ:
- Αυτές οι ασκήσεις μπορεί να αποτελούν μέρος της προετοιμασίας των ενόπλων δυνάμεων και κυρίως των στρατιωτικών ναυτικών δυνάμεων και της αεροπορίας για την εξαπόλυση χτυπήματος στο Ιράν. Όμως στο σημερινό στάδιο η ετοιμότητα για εξαπόλυση χτυπήματος εναντίον του Ιράν είναι μικρή.
Όπως είναι γνωστό, το Ιράν φοβάται πως θα δεχτεί χτύπημα κατά των πυρηνικών του εγκαταστάσεων. Σε περίπτωση έξωθεν επίθεσης η Τεχεράνη υπόσχεται να κλείσει τα στενά του Ορμούζ, που αποτελούν δρόμο-κλειδί για τη μεταφορά πετρελαίου. Οι ιρανικές αρχές αντέδρασαν στις ασκήσεις στον Περσικό κόλπο πολύ οδυνηρά. Την ερχόμενη βδομάδα στην Ισλαμική Δημοκρατία αρχίζουν ασκήσεις των δυνάμεων αεράμυνας, που θα είναι επίσης οι μεγαλύτερες στην ιστορία της χώρας. Το Ιράν επιδεικνύει ότι έχει δυνατότητες αντιχτυπήματος, θεωρεί ο εμπειρογνώμονας:
- Το Ιράν θα μπορέσει να αποκρούσει αεροπορικό χτύπημα συγκροτήματος 300 έως 500 αεροσκαφών.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η διαμάχη στη Συρία αποκτά διεθνή χαρακτήρα – υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας


Лоран Фабиус
Η διαμάχη στη Συρία αποκτά διεθνή χαρακτήρα. Σχετική άποψη εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φάμπιους.
«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Δεν είναι πια μία απλή τοπική κρίση – είναι μία περιφερειακή διαμάχη, η οποία μπορεί να έχει διεθνή αντίκτυπο», - είπε ο υπουργός. Σύμφωνα με τον Φάμπιους, «είναι αναγκαίο να αποφευχθεί το σενάριο των γεγονότων στη Συρία, κατά τα οποία η κρίση μπορεί να επεκταθεί στο γειτονικό Λίβανο, γεγονός το οποίο το θέλει δίχως αμφιβολία το καθεστώς του Μπασάρ Άσαντ».
Ο επικεφαλής του ΥΠΕΞ της Γαλλίας για ακόμη μια φορά επισήμανε, πως σύμφωνα με τη γνώμη του Παρισιού, η επίλυση του προβλήματος της Συρίας δεν είναι δυνατή χωρίς την παραίτηση του Άσαντ. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Tουλάχιστον 10 νεκροί από πυρκαγιά σε πετρελαϊκή εταιρεία


Tουλάχιστον 10 νεκροί από πυρκαγιά σε πετρελαϊκή εταιρεία
Η Pemex ανακοίνωσε ότι έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε μια πυρκαγιά σε μία μονάδα λήψης και διανομής φυσικού αερίου που ανήκει στην μεξικανική πετρελαϊκή εταιρεία Pemex, κοντά στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία.
«Η Pemex είναι στη δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσει ότι αυτή τη στιγμή ο θάνατος 10 ατόμων έχει επιβεβαιωθεί μετά από το δυστύχημα αυτό», αναφέρει σε ανακοινωσή της η εταιρεία.
Η πυρκαγιά σημειώθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 10:45 (15:45 GMT), σε μια μονάδα λήψης και διανομής συμπυκνωμένου αερίου που βρίσκεται κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις κοινότητες Ρεϊνόσα και Μοντερέι, στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της χώρας
Η Pemex ανακοίνωσε ότι έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, που προβλέπει το άμεσο κλείσιμο όλων των βαλβίδων ελέγχου της κυκλοφορίας του αερίου στη μονάδα και την αποστολή πυροσβεστών που κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά δύο ώρες μετά το ξεσπασμά της.
Εξειδικευμένοι τεχνικοί μετέβησαν σήμερα το απόγευμα στην περιοχή για να προσπαθήσουν να προσδιορίσουν τα αίτια του δυστυχήματος που κατέστρεψε επίσης έναν αγωγό, διευκρίνισε περαιτέρω η εταιρεία. 
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Ο λιβανέζικος στρατός συγκρούστηκε με Σύρους εξεγερμένους


сирия оппозиция боевики боевик оружие
Λιβανέζοι στρατιωτικοί ενεπλάκησαν σήμερα σε μάχη με Σύρους εξεγερμένους στη συνοριακή περιοχή Ερσάλ.
Ο αριθμός των ανταρτών ήταν κατ’ εκτίμηση 150 άνδρες. Οι λιβανέζικες Αρχές προηγουμένως αρνούνταν την ύπαρξη βάσεων και στρατοπέδων του Συριακού Ελεύθερου Στρατού στο έδαφός τους. Ωστόσο υπό την πίεση της Δαμασκού η Βηρυτός αναγκάστηκε να στείλει ενισχυμένες στρατιωτικές μονάδες στα βόρεια σύνορά της 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Τι υποστηρίζουν τα ΕΛΠΕ για τις τιμές των καυσίμων



Στη διατύπωση μιας σειράς επισημάνσεων σχετικά με τις στρεβλώσεις που οδηγούν στα ύψη τις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" (9/9/2012).
Αναλυτικά ο κ. Κωστόπουλος επισημαίνει:
- Οσον αφορά στη δημιουργία Κεντρικού Φορέα Τήρησης Αποθεμάτων Ασφαλείας, η Ελληνικά Πετρέλαια υποστηρίζει τη λύση αυτή, έχει δε υποβάλει και αναπτύξει γραπτώς και κατ’ επανάληψη τις σχετικές απόψεις της στις Αρχές.
Η ύπαρξη τέτοιου φορέα θα είναι σύμφωνη με τα ισχύοντα σε 20 άλλες χώρες της Ε.Ε., θα σταματήσει δε τις κατά καιρούς τελείως ανυπόστατες γνώμες που εκφράζονται δημόσια, ότι δήθεν οι τιμές των πετρελαιοειδών προϊόντων επιβαρύνονται υπέρμετρα, λόγω του ισχύοντος πλαισίου τήρησης αποθεμάτων ασφαλείας που προβλέπει την τήρησή τους από τους εισαγωγείς (κυρίως τα διυλιστήρια που χρεώνουν το κόστος αυτό στους πελάτες τους).
Η πραγματικότητα είναι ότι η χρέωση για την τήρηση αποθεμάτων ασφαλείας γίνεται με τρόπο λεπτομερή και απολύτως διαφανή σε επίπεδα συγκρίσιμα, αν όχι χαμηλότερα, από αυτά που χρεώνουν πολλοί λειτουργούντες ευρωπαϊκοί φορείς τήρησης αποθεμάτων.
Αυτονόητο βέβαια είναι ότι, ανεξάρτητα από το ποιος τηρεί τα αποθέματα ασφαλείας (φορέας ή εισαγωγείς), το κόστος τήρησής τους μετακυλίεται στον καταναλωτή.
- Οσον αφορά στον «επιμερισμό των στοιχείων κόστους που περιλαμβάνονται στην προσαύξηση που χρεώνουν τα διυλιστήρια τις εταιρείες εμπορίας και τους μεγάλους καταναλωτές» σε συνδυασμό με το ατυχές σχόλιο ότι «στρεβλώσεις υπάρχουν βεβαίως και στην αγορά λιανικής, όμως όταν η τελική τιμή διαμορφώνεται... κατά 38,4% από την τιμή διυλιστηρίου, τότε θα πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω οι συνθήκες διαμόρφωσης των τιμών στο στάδιο της διύλισης», η συντάκτις σας θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τα πετρελαιοειδή προϊόντα αγοράζονται και πωλούνται σε όλες τις ελεύθερες οικονομίες στις εκάστοτε διεθνείς τους τιμές.
Φέρνοντας ως παράδειγμα την τρέχουσα τιμή πώλησης της βενζίνης στα πρατήρια, η διεθνής τιμή της αντιπροσωπεύει το 37% και η «προσαύξηση που χρεώνουν τα διυλιστήρια», εξαιρουμένου του κόστους τήρησης αποθεμάτων ασφαλείας, το 0,3% αυτής!
- Τέλος, όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα των τιμών πώλησης των ελληνικών διυλιστηρίων στην αγορά, αυτή καταδεικνύεται και από δημοσιευμένα στοιχεία της Ε.Ε., που δείχνουν ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα, πριν από φόρους και δασμούς, είναι κατά κανόνα χαμηλότερη από τις άλλες χώρες του Νότου της Ε.Ε. (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος) 
ΠΗΓΗ:.energypress.gr

Προσοχή κενό ασφαλείας στον Internet Explorer



 Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την ασφάλεια των υπολογιστών προειδοποιεί τους πολίτες της να αποφεύγουν την χρήση του Internet Exlporer. 
 Σύμφωνα με το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD, κινδυνεύουν οι χρήστες των Windows XP, οι οποίοι χρησιμοποιούν την....
7η και 8η έκδοση του προγράμματος περιήγησης, όπως επίσης και οι χρήστες των Windows 7, οι οποίοι έχουν εγκαταστήσει την 8η και την 9η έκδοση του Internet Explorer. 
 Σε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης έχει εντοπιστεί ένα.....
αδύνατο σημείο, το οποίο επιτρέπει το σπάσιμο των υπολογιστών των χρηστών. Αυτό το κενό στην ασφάλεια έχει γίνει συχνά η αιτία των επιθέσεων των χάκερ, ενώ ο αναγκαίος κώδικας μπορεί να βρεθεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com