Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου - Συνεδρίαση Γενικού Συμβουλίου ΓΣΕΕ




Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή περίπου 180 συνδικαλιστικών στελεχών (Πρόεδροι ή αναπληρωτές Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών) από όλη τη χώρα.
Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα σοβαρά και κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί από τις μνημονιακές αντεργατικές και αντικοινωνικές κυβερνητικές πολιτικές και κυρίως αυτό της ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
Αναδείχτηκε για μια ακόμα φορά η αναγκαιότητα για συντονισμό των αγώνων, των δράσεων και παρεμβάσεων του σ.κινήματος για την αποδέσμευση από τα δεσμά των μνημονίων, της ύφεσης και αναπαραγωγής της κρίσης.
Γι΄αυτό το λόγο, το Γενικό Συμβούλιο έδωσε ομόφωνη κατεύθυνση για συνέχιση των αγωνιστικών απεργιακών κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα με πλαίσιο, αιτήματα και ημερομηνία που θα καθοριστούν από τα Όργανα Διοίκησης της ΓΣΕΕ.
Στο επικείμενο 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ που θα γίνει το Μάρτιο θα καθοριστούν αναλυτικά και συγκεκριμένα το Πρόγραμμα Δράσης, οι διεκδικήσεις και οι προτάσεις των συνδικάτων για την απόκρουση και ακύρωση των ασκούμενων νεοφιλελεύθερων πολιτικών. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Αποκλειστικό: Τουρκικός φορέας πιστοποιεί τα Δημόσια ΚΤΕΟ




Εύγε! Νέες επενδυτικές ευκαιρίες στα Βαλκάνια

Tουρκικός φορέας πιστοποιεί τα Δημόσια ΚΤΕΟ κι αυτό είναι ένα ακόμη επίτευγμα της Ελληνικής πολιτείας. Η χώρα μας είναι το ιδανικό επενδυτικό πεδίο για κάθε ξένη εταιρεία και η κυβέρνηση έχει φροντίσει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για το σκοπό αυτό. Στα χέρια του gocar έπεσε το έγγραφο που αποδεικνύει την εμπλοκή του Τουρκικού Φορέα FQCο οποίος ανέλαβε να πιστοποιήσει το δημόσιο ΚΤΕΟ Καστοριάς σύμφωνα με το πρότυπο 9001.

Ο «φάκελος ΚΤΕΟ» είναι μία τρανή απόδειξη τις ανεπάρκειας των κρατούντων να αντιμετωπίσουν θέματα διαφθοράς, αφού όσοι χειρίστηκαν τα θέματά του υπέκυψαν στις πιέσεις ώστε να λειτουργούν ανεξέλεγκτα εις βάρος της κοινωνίας.
Η κατάσταση ήταν δρομολογημένη από καιρό καθώς πρώτα το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών (δια της υπογραφής του κ. Βορίδη) φρόντισε να καταργήσει την διαπίστευση από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο ελεύθερο για τους επιτήδειους. Ο έλεγχος του ΕΣΥΔ δεν περιορίζονταν μόνο στον έλεγχο των ποιοτικών προτύπων, αλλά κυρίως στην τεχνική επάρκεια των ελεγκτών και στην τήρηση της προβλεπόμενης νομοθεσίας. Κι αυτό ήταν το ζητούμενο. Με την κατάργηση της διαπίστευσης και τη μετατροπή της υποχρέωσης σε μια απλή πιστοποίηση κατά ISO:9001 που ελέγχει αποκλειστικά και μόνο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιχείρησης, ανακουφίστηκαν οι απατεώνες επιχειρηματίες. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και τα ΙΚΤΕΟ που πραγματοποιούν εικονικούς ελέγχους τείνουν να γίνουν η πλειονότητα, ξεπερνώντας μάλιστα σε διαφθορά τα Δημόσια. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων όπου ξεκίνησε ο Τουρκικός φορέας FQC να πιστοποιεί Δημόσια ΚΤΕΟ. Ο κ. Βορίδης που έθεσε τα θεμέλια για τη φυσική αυτή μετεξέλιξη, προσφάτως ζορίστηκε με την κατάθεση της τροπολογίας για τους Ιμάμηδες της Θράκης. Τώρα μπορεί να απολαύσει τη συνέχεια και γιατί όχι, να ζητήσει προσφορά για να πιστοποιήσει και τα υπόλοιπα Δημόσια ΚΤΕΟ. Αν δεν προλάβουν οι τουρκικές εταιρείες, έρχονται σύντομα οι Βουλγαρικές και οσονούπω κι αυτές εκ των Σκοπίων. Ο κ. Χατζηδάκης πριν από ένα μήνα ανέκρουσε πρύμναν όταν πήγε να περάσει με τροπολογία την επαναφορά της διαπίστευσης. Τα λαμόγια με τις απαραίτητες προσβάσεις του τράβηξαν το αυτί προκειμένου να μην διαταραχθεί η ισορροπία στο διεφθαρμένο σύστημα. Όταν με το καλό τον Ιούλιο εγκατασταθούν οι κάμερες καταγραφής στις γραμμές ΚΤΕΟ θα δούμε στο διαδίκτυο image galleries με φωτογραφίες μπαλαντέρ για κάθε αυτοκίνητο.
ΠΗΓΗ:news.pathfinder.gr

«Υπόθεση ζαρντινιέρα» - Αθώοι οι έξι Αστυνομικοί που χτύπησαν τον κύπριο φοιτητή


«Υπόθεση ζαρντινιέρα» - Αθώοι οι έξι Αστυνομικοί που χτύπησαν τον κύπριο φοιτητή

Αθώοι κρίθηκαν έξι από τους οκτώ αστυνομικούς στο β' βαθμό, που κατηγορούνταν για τον ξυλοδαρμό του 29χρονου, σήμερα, Κύπριου Αυγουστίνου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, που έγινε γνωστή και ως η υπόθεση της ζαρντινιέρας.
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, δικάζοντας σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, αθώωσε, κατά πλειοψηφία, τους έξι αστυνομικούς, ενώ καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης 2,5 ετών, στον καθένα, με τριετή αναστολή, τους άλλους δύο, έναν εν ενεργεία κι έναν εν αποστρατεία, για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Οι δύο καταδικασθέντες, στους οποίους το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά, απολογούμενοι ομολόγησαν ότι χτύπησαν τον νεαρό Κύπριο, αλλά δικαιολόγησαν τη βία λέγοντας ότι προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, επειδή αυτός αντιδρούσε.
Η απόφαση αυτή του Εφετείου προκάλεσε την αντίδραση του Αυγουστίνου Δημητρίου ο οποίος εξέφρασε την πικρία του λέγοντας: «Εξι χρόνια τώρα έχω διαλυθεί, έχω χάσει τη ζωή μου, δε θα ξαναέρθω ποτέ στην Ελλάδα».
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλλει στους οκτώ αστυνομικούς ποινές φυλάκισης από 15 μήνες έως 3 χρόνια και 3 μήνες. Οι συγκεκριμένες ποινές ήταν κατά περίπτωση με 3ετή αναστολή και εξαγοράσιμες.
Για την ίδια υπόθεση το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης είχε επιδικάσει στον Αυγ. Δημητρίου το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ ως αποζημίωση για τον ξυλοδαρμό που έγινε στις 17 Νοεμβρίου 2006. 
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Λυπηρό! Άρχισε να συκοφαντεί την χώρα και ο Στουρνάρας;




Τελικά όσοι πάνε στο CNN κάνουν τα ίδια. Μετά τον Παπανδρέου ήρθε η σειρά του κ. Στουρνάρα να ξεφωνίσει την χώρα σε παγκόσμια κλίμακα.
Μιλώντας  στο CNN -όπως αναφέρει το enet.gr -για την προωθούμενη  νέα και  ακόμη χειρότερη απελευθέρωση της αγοράς και των εργασιακών σχέσεων  στην Ελλάδα, αναφερόμενος στην Ελλαδα μίλησε για την «Τελευταία σοβιετικού τύπου οικονομία της Ευρώπης».
Αν με βάση τις εργασιακές σχέσεις χαρακτηρίζουμε μια χώρα Σοβιετικού
 τύπου τότε ο πρώτος διδάξας είναι η Γερμανία στην οποία η καγκελάριος ζήτησε να μην πειραχθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Αυτό το γεγονός αποσιωπάται  για να κάνει ο κ. Στουρναρας το κομμάτι στο CNN παρουσιάζοντας την χώρα μας ως καθυστερημένη.
Είναι λυπηρό που ξανά ένας Έλληνας αξιωματούχος δείχνει να έχει βασική του έννοια να δείξει -κι αυτός- ότι διαφέρει από τους  Έλληνες και την  καθυστερημένη Ελλάδα. Όπως ακριβώς έκανε και ο κ. Παπανδρέου, ο Παπακωνσταντίνου και δεκάδες άλλοι. Όπως κάνουν τόσοι άλλοι αξιωματούχοι και όχι μόνο που θα βρεθούν ”εις τα ευρώπας” ή όταν συνομιλούν με κάποιους εκεί έξω!
Δεν ξέρω πως είναι δυνατόν ένας Έλληνας μπορεί να εμφανίζει την χώρα του   σε κάποια θέματα ως “καθυστερημένη”,  και να  θεωρεί πως εξαιρεί τον εαυτό του από  αυτή την κατηγορία.  Κι αυτό διότι είναι προφανώς  αδύνατον να αποκομίζει κάποιος κέρδη ή ωφέλεια κάποιου είδους συκοφαντώντας ένα σύνολο του οποίου μετέχει και ο ίδιος και που θα μετέχει και στο μέλλον. Για αυτό καταλήγω πως είναι κάποιο μειονεκτικό σύνδρομο στο οποίο η διαφορά από  τον Κανόνα γίνεται δεκτή  αποκλειστικά ως  Ελληνική μειονεξία.
Είναι λυπηρό ακόμη το γεγονός ότι αυτή η προσωπική άποψη-εκτίμηση ενός αξιωματούχου είναι και “χαρακτηρισμός” ο οποίος θα μείνει στην χώρα  ως λεκές όταν ο αξιωματούχος αποχωρήσει.
 Και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να βγαίνει προς τα έξω γιατί κάνει ζημιά σε  μια εύθραυστη εικόνα της χώρας.
Αφήνω κατά μέρος ότι ο χαρακτηρισμός «Τελευταία σοβιετικού τύπου οικονομία της Ευρώπης» είναι  ένα καραμπινάτο Ψέμα.
Είναι  ψέμα  γιατί  στην  χώρα  μας πλέον σε υφίσταται καμία εργασιακή σχέση. Συλλογικές συμβάσεις απλώς δεν υπάρχουν και συγκρινόμενη με όλη την Ευρώπη η Ελλάδα είναι στα εργασιακά η… Ευρωπαϊκή Κίνα! 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Είναι τυχαία η ανακίνηση του θέματος των υδρογονανθράκων σε μια αδύναμη χώρα;


Για δεκάδες χρόνια μας  είχαν εν ύπνο και μας έπεισαν ότι δεν υπαρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα ώσπου χρεοκοπήσαμε  και   λόγω της εξάρτηση μας με το ευρώ γίναμε εντελώς αδύναμοι να διαπραγματευτουμε ακόμη και τα βασικά!
Οπότε ξαφνικά  όλα ήρθαν στην επιφάνεια! Προέκυψε η σχετική ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης με δημοσιεύματα και όλα έγιναν με τρόπο που δεν χωρούσε αμφιβολίες για την  ύπαρξη υδρογονανθράκων:  Φυσικό αέριο και στο υπέδαφος της Κρήτης
Εντελώς τυχαία… Όλα ήρθαν στην καλύτερη στιγμη. Η ανακίνηση του θέματος των υδρογονανθράκων σε μια αδύναμη χώρα ίσως είναι το τέλειο σχέδιο ίσως πάλι όχι.
Ας δούμε το Ιστορικό αναζητήσεων υδρογονανθράκων στην χώρα μας και ας σκεφτούμε…
Aναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα
[www.ypeka.gr]

Το ιστορικό ερευνών για υδρογονάνθρακες στον ελλαδικό χώρο μπορεί, σε γενικές γραμμές, να συστηματοποιηθεί σε ξεχωριστές χρονικές περιόδους, όπως παρακάτω:
Α. Αρχές 20ου αιώνα έως αρχές δεκαετίας του 60
Οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα ανάγονται στις αρχές του 20ου αιώνα (1903), παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αναφορές για κάποιες προσπάθειες οι οποίες έλαβαν χώρα τη δεκαετία του 1860.
Οι πρώτες γεωτρητικές εργασίες εκτελέστηκαν από εταιρείες όπως η London Oil Development, HELLIS, PAN-ISRAEL, DEILMAN-ILIO στις περιοχές Έλος Κερί Ζακύνθου, ΒΔ. Πελοπόννησο και Έβρο.
Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 60 οι ερευνητικές προσπάθειες υπήρξαν μη συνεχείς και εντοπίζονται, κυρίως, σε περιοχές στην ξηρά (on-shore) όπου υπάρχουν επιφανειακές ενδείξεις υδρογονανθράκων, και κατά κύριο λόγο στη δυτική Ελλάδα.
Β. Αρχές δεκαετίας του 60 έως μέσα δεκαετίας του 70........  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αποτρέψουμε την πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ



«Η τρικομματική συγκυβέρνηση εγκλωβισμένη στις μνημονιακές δεσμεύσεις που συνδιαμόρφωσε, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, προχωρά στην προετοιμασία της πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΕΛΠΕ», τονίζει το τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ με σημερινή ανακοίνωσή του.
Και συνεχίζει:
«Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την εθνική σημασία, που μπορεί να έχουν τέτοιου είδους επιχειρήσεις, στην χάραξη πολιτικής ανασυγκρότησης της οικονομίας και δεν λαμβάνει υπόψη τα αποτελέσματα των προηγούμενων ιδιωτικοποιήσεων, που ήταν αρνητικά και επιζήμια.
Έτσι, μετά την οριακή υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου, που δρομολογεί τις λεπτομέρειες των ιδιωτικοποιήσεων στην «καρδιά» της ήδη ραγδαία συρρικνούμενης ελληνικής βαριάς βιομηχανίας, συγκαλεί, την 29η Γενάρη 2013, έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΠΕ με θέμα τροποποίηση του καταστατικού.
Το καταστατικό της ΕΛΠΕ (που συντάχθηκε το 2003 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά τη συγχώνευση της ΠΕΤΡΟΛΑ του Λάτση με την κρατική ΕΛΠΕ) προβλέπει το διορισμό της πλειοψηφίας των μελών του ΔΣ από το Υ.Π.Ε.Κ.Α. εφ’ όσον το Δημόσιο κατέχει τουλάχιστον το 35 % των μετοχών της ΕΛΠΕ.
Βέβαια, εδώ και μια πενταετία περίπου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας είναι επιλογής του ομίλου Λάτση (που πλέον κατέχει 42 % των μετοχών), βαφτίζονται «εκπρόσωποι του Δημοσίου» και διορίζονται διοικητές δείγμα των «αντοχών» της κυβέρνησης απέναντι στις διαθέσεις του ομίλου Λάτση.
Με την προτεινόμενη τροποποίηση του καταστατικού η κυβέρνηση ρίχνει και το τελευταίο προσωπείο, επιτρέποντας στη Γενική Συνέλευση των μετόχων την πώληση των μετοχών του δημοσίου, γεγονός που επιτρέπει την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας.
Η κυβέρνηση αδιαφορεί και για το γεγονός ότι, η ΕΛΠΕ είναι το μεγαλύτερο βιομηχανικό και εμπορικό συγκρότημα της χώρας που:
• Κατέχει το 70 % της εγχώριας αγοράς παραγωγής καυσίμων και το 30% της εμπορίας
• Η δράση της επεκτείνεται σε όλα τα Βαλκάνια και περιοχές εθνικής σημασίας για τη χώρα (Αλβανία, Σκόπια, Κύπρο κλπ)
• Παρουσιάζει συνεχή υψηλή κερδοφορία, που αναμένεται να εκτιναχθεί, μετά τον τελευταίο επιτυχή εκσυγχρονισμό (ύψους 1,8 ευρώ σε Θεσσαλονίκη και Ελευσίνα).
• Είναι σε εξέλιξη έρευνα από τους οικονομικούς εισαγγελείς, για την υπόθεση χρηματισμού του Τσοχατζόπουλου από το γεν. διευθυντή του ομίλου Λάτση, την περίοδο της προαναφερόμενης συγχώνευσης, γεγονός που από μόνο του αμφισβητεί τη νομιμότητα και τονίζει το διαβλητό της «συγχώνευσης» ΕΛΠΕ-Πετρόλα.
• Προχωρά στην αλλαγή του καταστατικού με ρύθμιση, που ανάγει σε μοναδικό ρυθμιστή των εξελίξεων τον όμιλο Λάτση, με το Δημόσιο να χάνει πλήρως τον έλεγχο του ομίλους. Και αυτό δεν είναι επιταγή του μνημονίου, αλλά επιλογή της τρικομματικής κυβέρνησης καθιστώντας την έρμαιο των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Και ενώ ο ελληνικός λαός θα περίμενε :
· Την διατήρηση της ΕΛΠΕ υπό δημόσιο έλεγχο για να αποτελέσει μοχλό και εργαλείο της ενεργειακής πολιτικής
· Την ολοκληρωμένη αποτίμηση για την ιδιωτικοποίηση του 2003, που μόνο αυξήσεις τιμών έφερε στους καταναλωτές .
· Την εκπόνηση επιτέλους ενός συνολικού ενεργειακού σχεδιασμού για τη χώρα που κομβικό εργαλείο θα αποτελέσει η ΕΛΠΕ
· Την επιλογή και ορισμό Διοίκησης μετά από έγκριση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής με αυξημένη πλειοψηφία που θα υλοποιήσει συγκεκριμένους παραγωγικούς στόχους σε όφελος της Εθνικής Οικονομίας ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης
· Τη συμβολή της ΕΛΠΕ στη συμπίεση της τιμής των καυσίμων στις μεταφορές, την οικιακή δραστηριότητα αλλά και τη βιομηχανική και αγροτική παραγωγή
· Την εντονότερη διεθνή δραστηριοποίησή της στις Βαλκανικές χώρες στα πλαίσια μιας Εθνικής στρατηγικής οικονομικής και κοινωνικής δράσης αμοιβαίου οφέλους
· Τη ουσιαστικότερη συμμετοχή της ΕΛΠΕ σε ενδεχόμενες δραστηριότητες αξιοποίησης εγχώριων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων
· Την συμμετοχή της στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών ενέργειας
Αντίθετα, η τρικομματική συγκυβέρνηση αποφασίζει την ολοκληρωτική εκποίηση της ΕΛΠΕ, με αναμενόμενα έσοδα 700 εκ ευρώ, ποσό το οποίο θα εισπράξει από τα κέρδη ο αγοραστής σε 4- 5 χρόνια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος με αυτή την ιδιωτικοποίηση-εκποίηση της ΕΛΠΕ και καλεί τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές , τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΠΕ , τα συνδικάτα , τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη Διοίκηση της εταιρείας, τον Τύπο και τους καταναλωτές να συσπειρωθούν σε ένα εθνικό μέτωπο σωτηρίας και ανάκτησης του δημόσιου ελέγχου -περιλαμβανομένου του μάνατζμεντ- των στρατηγικής σημασίας ενεργειακών επιχειρήσεων της χώρας και να μην υποκύψει στα μεγάλα συμφέροντα, που θέλουν, χωρίς κανένα ρίσκο, να αγοράζουν δυναμικές δημόσιες επιχειρήσεις.
Η ΕΛΠΕ παραδόθηκε στο δημόσιο απαρχαιωμένη και σταδιακά εκσυγχρονίστηκε, χωρίς κρατικά δάνεια και επιχορηγήσεις. Αυτό που τελικά χρειάζεται δεν είναι η πλήρης παράδοση της εταιρείας σε ιδιώτες, αλλά μια νέα πολιτική με κοινωνικό και αναπτυξιακό προσανατολισμό.
Η διαδικασία ξεπουλήματος μας βρίσκει ριζικά αντίθετους και όχι μόνο θα παλέψουμε με κάθε τρόπο να την αποτρέψουμε, αλλά θα αγωνιστούμε ώστε να επανέλθει η ΕΛΠΕ στον ουσιαστικό έλεγχο του ελληνικού δημοσίου και της κοινωνίας».
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ....

  
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Προσθήκες στο νομοσχέδιο για τα πετρελαιοειδή...



Τροπολογίες καθώς και αλλαγές σε επιμέρους θέματα θα περιλαμβάνει σύμφωνα με τις πληροφορίες το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τα πετρελαιοειδή. Το νομοσχέδιο που έχει τίτλο "Διατήρηση ενός ελάχιστου επιπέδου αποθεμάτων αργού πετρελαίου ή και προϊόντων πετρελαίου μαζί με άλλες διατάξεις» συζητείται τη Δευτέρα στη Βουλή, και σύμφωνα με τις πληροφορίες κάποιες από τις αλλαγές θα αφορούν στα αγροτικά φωτοβολταικά. Δεν θα είναι όμως και οι μόνες... 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ανάκληση εμφιαλωμένου νερού από τον ΕΦΕΤ



Στην ανάκληση μη ασφαλούς εμφιαλωμένου νερού, προέλευσης Ρουμανίας, με την εμπορική ονομασία «Water Spring Pramen Divu Φυσικό Μεταλλικό Νερό» στο οποίο ανιχνεύθηκε μικροβιολογικό φορτίο, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, κατά τη διενέργεια ελέγχων βάσει του προγράμματος «Επίσημος έλεγχος για τα εμφιαλωμένα νερά έτους 2012» (δειγματοληψία και ανάλυση) και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, προέβη σε δειγματοληψία φυσικού μεταλλικού νερού από την Υπεραγορά MOLDOVA MON/ΠH E.Π.E. Αχαρνών 131, Αθήνα.
Το δείγμα, εμφιαλωμένο νερό, προέλευσης Ρουμανίας, από την Firma Producatoare S.C. European Drinks SA, με την εμπορική ονομασία "Water Spring Pramen Divu Φυσικό Μεταλλικό Νερό", σε συσκευασία των 2 λίτρων, με αριθμό παρτίδας SID A 08:56 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 9/10/2013, κρίθηκε "ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ" διότι ανιχνεύθηκε μικροβιολογικό φορτίο. Το συγκεκριμένο προϊόν εισάγεται στην Ελλάδα από την εταιρεία Κ.Π.Ευθυμίου Ε.Π.Ε. που εδρεύει στην οδό Ράμφου 1, Άγιο Ελευθέριο, Αθήνα. 
ΠΗΓΗ:.zougla.gr

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

 
ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

Στήσε τη δική σου δουλειά με επιχορήγηση 60% - Οι προθεσμίες, η διαδικασία


Στήσε τη δική σου δουλειά με επιχορήγηση 60% - Οι προθεσμίες, η διαδικασία
Eως και 10.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανά την ελληνική επικράτεια, φιλοδοξεί να ενισχύσει το υπουργείο Ανάπτυξης μέσα από τη δράση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων η οποία χρηματοδοτείται με κονδύλια από το ΕΣΠΑ. Τα 465 εκατομμύρια που θα μοιραστούν ως επιχορήγηση, θα πρέπει λογικά να οδηγήσουν σε επενδύσεις ύψους περίπου 900 εκατ. ευρώ αλλά και 4000 νέες εργασίας. Για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει και οι τράπεζες να ρίξουν χρήμα στην αγορά. Διότι εκτός από την επιχορήγηση που φτάνει στο 60%, υπάρχουν και τα ίδια κεφάλαια του 40% τα οποία με κάποιο τρόπο θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν. Όλες οι χρηστικές λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζει ο ενδιαφερόμενος, έχουν ως εξής:

Ποιους αφορά: Υφιστάμενες επιχειρήσεις οι οποίες μέχρι τις 31.12.2011, έχουν δύο ή περισσότερες κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις τουλάχιστον δωδεκάμηνης διάρκειας. Αφορά επίσης και νέες ή υποσύσταση επιχειρήσεις που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των υφιστάμενων.
Πόσα χρήματα είναι η επιδότηση: Εξαρτάται από τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται η εταιρεία και τα ποσά έχουν ως εξής:
1.30.000 έως 300.000 ευρώ για τη Θεματική Ενότητα «Μεταποίηση»
2. 20.000 έως 300.000 ευρώ για τη Θεματική Ενότητα «Τουρισμός»
3. 20.000 έως 100.000 ευρώ για τη Θεματική Ενότητα «Εμπόριο -Υπηρεσίες»
Οι προθεσμίες ολοκλήρωσης της επένδυσης:
Και πάλι οι προθεσμίες εξαρτώνται από τον κλάδο:
(1)    δεκαπέντε (15) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης για τις Θεματικές Ενότητες «Μεταποίηση» και «Τουρισμός»
(2)    δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης για τη Θεματική Ενότητα «Εμπόριο -Υπηρεσίες». Υπάρχει η δυνατότητα τρίμηνης παράτασης ενώ η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου δεν δύναται να υπερβαίνει την 30/06/2015.
Η διαδικασία αξιολόγησης:
Η αξιολόγηση γίνεται σε δύο στάδια:
έλεγχος από τον ΕΦΕΠΑΕ (που επιλέχτηκε ως ο ενδιάμεσος φορέας) τυπικών προϋποθέσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής των προτάσεων
αξιολόγηση των προτάσεων με βάση τα παρακάτω κριτήρια:
                α.     Τεχνική Κατάσταση Επιχείρησης
                β.     Οικονομική Κατάσταση Επιχείρησης (μόνο για τις υφιστάμενες)
                γ.     Κατάσταση Επενδυτικού Σχεδίου
                δ.     Επιπτώσεις Επενδυτικού Σχεδίου στην κοινωνία και οικονομία
Για τις ανάγκες της εγκριτικής διαδικασίας του προγράμματος, δημιουργούνται 13 Επιτροπές Αξιολόγησης (μία ανά περιφέρεια) οι οποίες είναι 5μελείς. Μετά το τέλος της διαδικασίας αξιολόγησης, εκδίδεται η Απόφαση Ένταξης των έργων στα Ε.Π. του ΕΣΠΑ  
Τα διαδικαστικά
Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 25 Φεβρουαρίου ενώ ο κύκλος θα κλείσει στις 25/04/2013. Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να μελετήσουν τον οδηγό του προγράμματος. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν στις ιστοσελίδες:
1)http://www.antagonistikotita.gr
2)www.espa.gr
3)www.efepae.gr
Επίσης, πληροφορίες διατίθενται μέσω του ΕΦΕΠΑΕ (τηλ. 210 – 6985210) αλλά και του γραφείου πληροφόρησης ΕΥΔΕΠΑΕ (τηλ 8011136300)
Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής είναι υποχρεωτική και οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω της ιστοσελίδας: www.ependyseis.gr 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

ΤΖΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΥ & CIA Υπογραφές για να μην δικαστεί ο Ελληνοαμερικανός πράκτορας!




Ο πρώτος αξιωματικός των αμερικανικών υπηρεσιών που παραδέχτηκε δημόσια ότι το μαρτύριο του εικονικού πνιγμού εφαρμόστηκε από τους πράκτορες της CIA. Και το πλήρωσε, αφού πρόσφατα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 μηνών, επειδή αποκάλυψε το όνομα άλλου πράκτορα της CIA.
O λόγος για τον 48χρονο Ελληνοαμερικανό Τζον Κυριακού που κατηγορείται ότι αποκάλυψε την ταυτότητα δύο στελεχών της CIA, ότι είπε ψέματα στην υπηρεσία του, καθώς και ότι έδωσε στοιχεία για την ανάκριση ενός μέλους της Αλ Κάιντα.
Λίγες μέρες πριν τη δίκη του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου, ελληνοαμερικανικός οργανισμός ζητά να συμπληρωθεί ειδική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα του προκειμένου ο Τζον Κυριάκου να μην αποπεμφθεί σε δίκη. Στόχος της συγκεκριμένης κίνησης είναι να μαζευτούν 5.000 υπογραφές.
«Ο Τζον Κυριάκου ποτέ δε βασάνισε κανέναν, όμως είναι το μοναδικό άτομο που θα καταδικαστεί σε σχέση με τα βασανιστήρια της προηγούμενης δεκαετίας. Σας καλούμε να λάβετε δράση σε αυτό το θέμα, κύριε Πρόεδρε», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή προς τον Μπαράκ Ομπάμα.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

FINANCIAL TIMES "Η Κύπρος θα ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας"!




Oι δύο κυπριακές τράπεζες χρειάζονται χρήματα. Και οι δύο έχασαν χρήματα στην Ελλάδα, ενώ περίπου το 40% των εργασιών τους πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια, "κούρεμα" στους καταθέτες θα σήμαινε "κούρεμα" στους Έλληνες καταθέτες και (για τους αξιωματούχους) αυτό ισοδυναμεί με αυτοπυροβολισμό".
Οι Financial Times εξηγούν γιατί, ενώ το κυπριακό χρέος είναι συγκριτικά μικρό, το δημοσιονομικό κόστος για την Κύπρο μπορεί να είναι το μεγαλύτερο από οποιαδήποτε τραπεζική κρίση στη σύγχρονη ιστορία.
Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: Η Κύπρος θα ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας
''Ορισμένοι θεωρούν ότι η Κύπρος είναι πολύ μικρή για να έχει σημασία. Άλλοι όμως, προειδοποιούν ότι μπορεί τελικά να αποδειχθεί ότι η Κύπρος είναι η σκανδάλη που θα πυροδοτήσει μία ακόμη ανάφλεξη στην ευρωζώνη.
Τον Ιούνιο η Κύπρος έγινε η πέμπτη χώρα που προσέφυγε στους διεθνείς πιστωτές καθώς τράπεζές της, εκ των οποίων η Τράπεζα Κύπρου και η Cyprus Popular Bank, εγκλωβίστηκαν από την αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών.
Τώρα, εν αναμονή της ανακοίνωσης των stress test από την Pimco (που ελέγχονται από στελέχη της BlackRock) που θα κρίνουν τις ανάγκες των κυπριακών τραπεζών και ενόψει των διαπραγματεύσεων για το πακέτο στήριξης της χώρας (οι οποίες αναβλήθηκαν για το Φεβρουάριο, αν όχι για το Μάρτιο), ορισμένοι αναλυτές διερωτώνται μήπως οι επενδυτές έχουν υποτιμήσει τους κινδύνους που ενδέχεται να προκύψουν από την Κύπρο.
Προειδοποιούν ότι ένα λάθος βήμα στην Κύπρο θα μπορούσε να ανατρέψει το πρόσφατο ράλι στις αγορές και να υπονομεύσει τις προσπάθειες αξιωματούχων και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος διάσπασης της ευρωζώνης, καθώς θα αναζωπυρώσει ανησυχίες για χρεοκοπίες τραπεζών.
«Δεν θα αλλάξω τη δομή του χαρτοφυλακίου μου απλώς επειδή υπάρχουν κάποιες αρνητικές ειδήσεις αναφορικά με την Κύπρο, αλλά παρακολουθώ το θέμα», δήλωσε ο Μαρκ Τσάντλερ, της Brown Brothers Harriman. Επισημαίνει ότι η σημασία του θέματος δεν αφορά το μέγεθος του πακέτου για την Κύπρο, αλλά εστιάζεται στον τρόπο με τον οποίο η ευρωζώνη χειρίζεται την κατάσταση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Eνιαίο μισθολόγιο: Μισθοί -25% σε ΗΣΑΠ, -17% σε Μετρό, -7% σε Τραμ



Μέτωπο συστήνουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά του ενιαίου μισθολογίου. Σήμερα δεν θα λειτουργήσουν Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ, ως μέτρο αντίδρασης στις νέες μισθολογικές περικοπές που επιφέρει το ενιαίο μισθολόγιο.
Του Φώτη Φωτεινού
Οι εργαζόμενοι στις «Σταθερές Συγκοινωνίες» (Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ), στις «Οδικές Συγκοινωνίες» (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ) και στο σιδηρόδρομο (ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ) πραγματοποιούν σήμερα ευρεία σύσκεψη, προκειμένου να συντονίσουν τη περαιτέρω δράση τους.  
«Η εμμονή της κυβέρνησης να εντάξει τους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ στο ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο του στενού δημόσιου τομέα, καταργώντας με παράνομο και βίαιο τρόπο την Συλλογική Σύμβασης Εργασίας, μας υποχρεώνει να ξεκινήσουμε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας», αναφέρουν – σε κοινή ανακοίνωση – τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ.
Μπορεί οι εργαζόμενοι να συστήνουν μέτωπο, ωστόσο ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης απέκλεισε χθες κάθε ενδεχόμενο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο.  
«Δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης για την κυβέρνηση. Έχει ψηφιστεί νόμος. Κατανοώ τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη απόφαση ότι, από το ενιαίο μισθολόγιο, δεν θα εξαιρεθεί καμία κατηγορία εργαζομένων στο δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών.
Η πραγματοποίηση της σημερινής απεργίας αποτελεί απόρροια του αδιεξόδου που επήλθε από τη συνάντηση των διοικήσεων της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων παρουσίασαν στον ΥΠΟΙΚ ένα πιο «ήπιο μισθολόγιο», ωστόσο ο υπουργός εμφανίστηκε ανένδοτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Στουρνάρας «ξέκοψε από την αρχή» κάθε συζήτηση, έχοντας κατά νου του ότι παρόμοια αιτήματα έχει δεχθεί από δεκάδες οργανισμούς του Δημοσίου.
«Αν προχωρούσε στην εξαίρεση των αστικών συγκοινωνιών, θα δημιουργούταν δεδικασμένο, με αποτέλεσμα κι άλλες ΔΕΚΟ να εγείρουν ανάλογες διεκδικήσεις», σχολιάζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.      
Οι περικοπές στους μισθούς από το ενιαίο μισθολόγιο
Μεσοσταθμικά, για τους εργαζομένους του ΗΣΑΠ επέρχονται μειώσεις 25%, του Μετρό 17% και του Τραμ 9%. Εξαιτίας και των νέων περικοπών στις δαπάνες μισθοδοσίας, σε συνδυασμό με τις ήδη συντελεσθείσες υποχρεωτικές μετατάξεις, ο Προϋπολογισμός του 2013 αναφέρει για τις Σταθερές Συγκοινωνίες (Μετρό – Τραμ – ΗΣΑΠ) ότι εφέτος θα παρουσιάσουν κέρδη 2,65 εκατ.
Στον τομέα των εσόδων, το 2013 θα ανέλθουν στα 162,8 εκατ., έναντι 191,8 εκατ. που είναι η εκτίμηση του 2012. Εντυπωσιακή είναι η μείωση των δαπανών μισθοδοσίας. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, οι δαπάνες μισθοδοσίας της ΣΤΑΣΥ, το 2012, εκτιμώνται στα 102,8 εκατ. και στα 71 εκατ. το 2013.  
Για τις Οδικές Συγκοινωνίες (ΕΘΕΛ – ΗΛΠΑΠ), ο προϋπολογισμός – πραγματικά – εκπλήσσει. Η ΟΣΥ προβλέπεται να παρουσιάσει κέρδη 1,83 εκατ. το 2013, έναντι ζημιών 60,57 εκατ. το 2012 (εκτίμηση).
Σημαντική είναι η μείωση των δαπανών μισθοδοσίας. Οι δαπάνες μισθοδοσίας  προβλέπονται να φτάσουν το 2013 στα 174 εκατ., έναντι 201,6 εκατ. το 2012. Συνήθως, τα ανωτέρω νούμερα αναθεωρούνται κατά τη διάρκεια του έτους. 
ΠΗΓΗ:metaforespress.gr

Στα Δύο «Σπάει» η ΔΕΗ Προκειμένου να Ιδιωτικοποιηθεί




Στα δύο «σπάει» η ΔΕΗ, ώστε να ιδιωτικοποιηθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Ειδικότερα, το ένα τμήμα θα δοθεί προς ιδιωτικοποίηση, ενώ για το υπόλοιπο τμήμα της ΔΕΗ, η κυβέρνηση θα αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή. Το παραπάνω σενάριο φαίνεται να είναι το επικρατέστερο σενάριο από όσα εξετάζει η κυβέρνηση για την αποκρατικοποίηση της Επιχείρησης.
Στο προς ιδιωτικοποίηση κομμάτι, θα περάσει το 20% - 30% των ορυχείων, των μονάδων και των υπηρεσιών της σημερινής επιχείρησης, καθώς και τμήμα του προσωπικού των 19.000 εργαζομένων, ώστε εν συνεχεία να πωληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ. Συνεπώς, ο αγοραστής της «μικρής ΔΕΗ» θα έχει στα χέρια του το ίδιο φθηνό μείγμα καυσίμων ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις τη δημόσια Επιχείρηση. Έτσι, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα», στη δεύτερη φάση, και αφού, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για το υπόλοιπο της ΔΕΗ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, εξετάζεται η πώληση σε στρατηγικό επενδυτή πακέτου 17% των μετοχών της ΔΕΗ μαζί με το μάνατζμεντ. Σε αυτήν την περίπτωση το Δημόσιο θα μειώσει το ποσοστό του από το 51% που κατέχει σήμερα στο 34% διατηρώντας την καταστατική μειοψηφία, ώστε να μπορεί να έχει λόγο σε κρίσιμες αποφάσεις.
Ας σημειωθεί, ότι το τελικό μοντέλο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ πρόκειται να έχει οριστικοποιηθεί και ανακοινωθεί στην τρόικα ως το τέλος Ιανουαρίου, καθώς έχει ήδη παρέλθει η προθεσμία του Δεκεμβρίου του 2012 που είχε τεθεί από το Μνημόνιο για την ολοκλήρωση του σχεδίου. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Γκάζι για ΔΕΠΑ ζητά η τρόικα, γιατί έχουν σειρά τα ΕΛΠΕ




Επιτάχυνση ζητά σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα από την κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση του συνόλου των ενεργειακών εταιρειών, και εν προκειμένω για τα ΕΛΠΕ, αφού οι καθυστερήσεις στο μέτωπο της ΔΕΠΑ, πηγαίνουν προς τα πίσω και το συγκεκριμένο διαγωνισμό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το ΤΑΙΠΕΔ έχει βάλει μπροστά τις προκαταρκτικές διαδικασίες για την εν λόγω προκήρυξη, αφού με βάση το χρονοδιάγραμμα η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του 35% του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ προσδιορίζεται για το α’ 3μηνο του 2013. Απαραίτητη ωστόσο προϋπόθεση είναι να έχει ολοκληρωθεί πρώτα ο διαγωνισμός της ΔΕΠΑ.
Αυτός είναι και ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο η τρόικα έχει διαμηνύσει στο ΤΑΙΠΕΔ ότι δεν διαπραγματεύεται άλλη καθυστέρηση στο μέτωπο ΔΕΠΑ. Διότι ως γνωστόν από την πώληση του μεριδίου 35% που κατέχουν τα ΕΛΠΕ στη ΔΕΠΑ, θα αυξηθεί και η δική τους αποτίμηση ενόψει της ιδιωτικοποίησής τους. Ενήμερο για τις πιέσεις αυτές είναι και το υπουργείο Οικονομικών.
Στο πλαίσιο αυτό, και μπροστά στον κίνδυνο τα χρονοδιαγράμματα να πέσουν έξω, στελέχη του Ταμείου έχουν ενημερώσει το σύμβουλο της κυβέρνησης στην αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ, τη δικηγορική εταιρεία “Baker & McKenzie” να έχει έτοιμα τα τεύχη προκήρυξης.
Η γενική συνέλευση…
Οι κινήσεις αυτές συνδυάζονται φυσικά με την προγραμματισμένη για τις 29 Ιανουαρίου γενική συνέλευση των μετόχων των ΕΛΠΕ, με στόχο την αλλαγή του καταστατικού τους. Στις 8 Ιανουαρίου η διοίκηση των ΕΛΠΕ συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση, προκειμένου να αλλάξει το άρθρο 8 του καταστατικού τους, που προβλέπει την ελάχιστη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου στα ελληνικά διυλιστήρια στο 35%. Η συγκεκριμένη μεταβολή, σε συνδυασμό με την ψήφιση του ν. 4092/2012, αίρει πλέον όλα τα ειδικά δικαιώματα που διέθετε το ελληνικό Δημόσιο ως μέτοχος των ΕΛΠΕ.
Τις επόμενες πάντως ημέρες το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει και σε άλλες προπαρασκευαστικές κινήσεις, μετά και τις επιφυλάξεις που του μετέφεραν στελέχη της τρόικας ως προς την επίτευξη των χρονοδιαγραμμάτων πολλών διαγωνισμών, και ειδικά όταν μια ιδιωτικοποίηση εξαρτάται άμεσα από την πορεία της προηγούμενης, όπως ακριβώς στην περίπτωση ΔΕΠΑ- ΕΛΠΕ.
Η πίεση της τρόικας πιθανώς να συνδέεται και με τη προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ για τη ΔΕΠΑ, η οποία προγραμματίστηκε τελευταία στιγμή.
Η ατζέντα προέβλεπε την έγκριση από τα μέλη του Δ.Σ της σύμβασης πώλησης της ΔΕΠΑ, επειδή ωστόσο δεν είχε  γίνει η κατάλληλη προεργασία, και τα τεύχη δημοπράτησης είναι πολλά (4 τον αριθμό), το τελικό «οκ» παραπέμφθηκε για την επόμενη εβδομάδα. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Αυξάνονται τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων



Μέσω της αύξησης στο επικουρικό των ασφαλιστικών εταιρειών θα έρθει η νέα αύξηση στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων για όλους τους πολίτες.
Οι ασφαλιστικές καλούνται να αυξήσουν το επικουρικό κατά 50% και έτσι αναμένεται το κόστος να το μετακυλήσουν στους πολίτες.
Όλα δείχνουν ότι η αύξηση στο επικουρικό θα επιβαρύνει τις ίδιες τις εταιρείες ασφάλισης από 1% ως και 6% κάτι που θα σημάνει αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων από 3%.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Τα εύκολα "πετρέλαια" δύσκολα διατηρούνται...



Έστω πως βρεθούν μερικά... τρισεκατομμύρια ευρώ εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων. Γιατί αυτή η περίπτωση απότομου πλουτισμού θα είναι καλύτερη από εκείνη του ’99. Τι είναι αυτό που μας κάνει να πιστεύουμε πως αυτά που θα αποκτήσουμε εύκολα είμαστε ικανοί να τα διατηρήσουμε και δεν θα αποτελέσουν αιτία να βρεθούμε σε ακόμη χειρότερη θέση. Τι είναι αυτό που μας κάνει να αισιοδοξούμε πως αν μας προκύψει ένα τρισ. χωρίς ανάλογη προσπάθεια θα το αξιοποιήσουμε προς όφελος μας; Φυσικά όπως και στην περίπτωση της Θεσσαλικής του ’99 κάποιοι θα πιστέψουν πως αυτό το άρθρο αποτελεί υποβολή από συμφέροντα που θέλουν να επωφεληθούν του ορυκτού πλούτου της χώρας αντί πινακίου φακής. Πόσο πασιφανές είναι πως τα καθέκαστα δεν είναι παρά τα λόγια της ίδιας θεατρικής παράστασης, απλά με άλλους ηθοποιούς κάθε φορά.
ΠΗΓΗ:capital.gr

Μεταρρύθμιση Ομπάμα: Εγκρίθηκε η εισαγωγή RFID τσιπ




Η εισαγωγή του τσιπ του σώματος για λόγους υγείας δεν είναι πλέον ένας μύθος. Το 2012 εχει «επικυρωθεί (από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ - σημείωμα του μεταφραστή) το νομοσχέδιο HR 3962 που ονομάζεται Obamacare, το οποίο ανοίγει την εισαγωγή του μικροτσίπ RFID για τον σκοπό της «υγείας».
Ένα κεφάλαιο στη σελίδα 1501 περιγράφει τις ιδιαιτερότητες των συσκευών.
Το σύστημα του δικαίου έχει αφήσει «ανοιχτό», ότι ο Γενικός Γραμματέας μπορεί να αποφασίσει να προσθέσει κι άλλες πληροφορίες στο εσωτερικό του τσιπ που δεν είναι απαραίτητα για την υγεία. 
Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από την ιατρικές παραμέτρους μπορεί να εισάγονται στο τσιπ πληροφορίες σχετικά με τον τραπεζικό λογαριασμό του ασθενούς, έτσι ώστε να προσδιοριστεί σε πραγματικό χρόνο η οικονομική του ικανότητα.
Οι γιατροί και τα νοσοκομεία στη συνέχεια θα επιτρέπεται να σαρώνουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς, έτσι ώστε να μπορούν να αποσύρουν άμεσα, σε πραγματικό χρόνο, από τον αριθμό τους ασθενούς χρήματα για την θεραπευτική αγωγή.
Οι Ρεπουμπλικανοί δεν έχουν σχέδιο για την αντιμετώπιση της μεταρρύθμισης του Ομπάμα για την υγεια, τόσο στο σύνολο όσο και στο τμήμα σχετικά με την εισαγωγή του τσιπ στο σώμα. Παίζουν το ρόλο τους στην τηλεόραση που προσποιείται ότι θέλουν να αντιταχθούν, αλλά είναι σαφές ότι ο απώτερος στόχος όλων των εμπλεκόμενων μερών, είναι η εισαγωγή του μικροτσίπ RFID στο σύνολο του πληθυσμού.
Και οι δύο πλευρές βρίσκονται υπό των διαταγών της Νέας Παγκόσμια Τάξης. Η Federal Reserve θα είναι η νέα παγκόσμια κυβέρνηση, και οι φόροι που θα προκύπτουν από τη μεταρρύθμιση Ομπάμα θα τάσσονται άμεσα στα ταμεία της Federal Reserve. Όλος ο κόσμος καλπάζει προς ένα σύστημα που λειτουργεί χωρίς μετρητά.
Για τη μεταρρύθμιση Ομπάμα αναμένεται ότι η διαδικασία της εμφύτευσης του τσιπ στον πληθυσμό θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2013. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η κυβέρνηση λειτουργεί αργά, και η νέα παγκόσμια τάξη είναι ασθενής.
 Αναμείνετε το μικροτσίπ να καθίσταται υποχρεωτικό από το 2022. Το RFID τσιπ θα εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο (μετά την ιδιωτικοποίηση της υγειονομικής περίθαλψης - σημείωμα του μεταφραστή), ο οποίος δεν ζει στις ΗΠΑ, και πιστεύει ότι θα είναι δύσκολο να ξεφύγεις από αυτό. Το Μεξικό έχει ήδη μικροτσίπ σε μεγάλο αριθμό πολιτών.
Άρχισαν με χρεωστικές κάρτες που περιέχουν μικροτσίπ για να πάρουν τη νομική υποχρέωση και να επωφεληθούν από την υγειονομική περίθαλψη. Θα χρησιμοποιεί μεγάλη προπαγάνδα και λέξεις όπως ευκολία χρήσης, ασφάλεια για την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση, για να πείσουν τον κόσμο, να είστε ενημερωμένοι για να μπορείτε να αντισταθείτε όταν έρθει εκείνη η ώρα. 
ΠΗΓΗ:strange-files.blogspot.gr

Δωρεά από τον Παπαστράτο για πετρέλαιο θέρμανσης σε 30 σχολεία Θα διαθέσει 70.000 ευρώ για τις ανάγκες θέρμανσης σχολείων σε καπνοπαραγωγικές περιοχές


Δωρεά από τον Παπαστράτο για πετρέλαιο θέρμανσης σε 30 σχολεία
Η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει αρχικά 70.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης 30 σχολείων σε καπνοπαραγωγικές περιοχές των νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Πιερίας, Ροδόπης και Σερρών.
Σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νικήτας Θεοφιλόπουλος ανέφερε: «Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια των κρατικών φορέων και να στηρίξουμε τους καπνοκαλλιεργητές με τους οποίους μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί. Ευελπιστώ ότι στην πρωτοβουλία μας αυτή θα ανταποκριθούν και άλλες εταιρείες και ιδιώτες ώστε να επεκταθεί πανελλαδικά σε περιοχές που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση».
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ» που θα κάνει την τελική επιλογή των σχολείων με βάση κριτήρια που συμφωνήθηκαν με την Παπαστράτος.
Εταιρείες ή ιδιώτες που θέλουν να συνεισφέρουν στην προσφορά πετρελαίου θέρμανσης για σχολεία, μπορούν να καταθέσουν το ποσό που επιθυμούν στον τραπεζικό λογαριασμό (124002002007025) που διατηρεί ο «ΔΕΣΜΟΣ» στην Alpha Bank.  
ΠΗΓΗ:tovima.gr

ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΔΡΩΝ Ποιες περιφέρειες κερδίζουν και ποιες χάνουν έδρες




Τις βουλευτικές έδρες κάθε εκλογικής περιφέρειας για τις γενικές βουλευτικές εκλογές καθορίζει το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ A 10 - 14.01.2013) και βάσει του οποίου επέρχονται αυξομειώσεις εδρών σε εκλογικές περιφέρειες της χώρας μετά την απογραφή της 9ης Μαΐου 2011.
Έχει προηγηθεί η γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (αριθ. Δ 224/2012) που το έκρινε συνταγματικό και νόμιμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι  οι πιο σημαντικές αλλαγές επέρχονται στο Νομό Αττικής (υπόλοιπο) όπου οι έδρες αυξάνονται από 12 σε 15 (εκλέγονται 3 επιπλέον βουλευτές) ενώ μειώνονται κατά 3 στην Α΄Αθηνών -οι έδρες από 17 ορίζονται σε 14.
Επίσης, στην Β΄Αθηνών οι έδρες ορίζονται σε 44 από 42, στη Β΄Θεσσαλονίκης από 7 γίνονται 9 , στο νομό Θεσπρωτίας από μία ορίζονται δυο οι έδρες, στο νομό Μαγνησία προστίθεται μια έδρα (από 5 σε 6) , όπως και στο νομό Κυκλάδων (από 3 σε 4). Μια έδρα λιγότερη καθορίζεται στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Βοιωτίας,  Ηλείας, Καρδίτσας, Σερρών, Τρικάλων.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr