Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

WWF: Η Ελλάδα εξακολουθεί να θάβει το μεγαλύτερο μέρος των πλαστικών αποβλήτων της

Από το naftemporiki.gr
Η παγκόσμια κρίση της πλαστικής ρύπανσης θα συνεχίσει να επιδεινώνεται, εάν δεν υπάρξει συλλογική δράση από όλους όσοι εμπλέκονται στην παγκόσμια αλυσίδα αξίας των πλαστικών, σημειώνει έκθεση του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF), με τίτλο «Επιλύοντας το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης μέσω της ανάληψης ευθυνών», που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η έκθεση διαπιστώνει ότι υπερβολικά μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης πέφτει σήμερα στους..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

     Το Σωµατείο µας το Νοέµβριο του 2018 είχε αποστείλει επιστολή προς τη ∆ιοίκηση της Εταιρείας ζητώντας την καταβολή ενός µισθού ως extra bonus, λόγω της µεγάλης κερδοφορίας πουαναµενόταν να φτάσει στο 1 δις ευρώ EBITDA.
      Τα αποτελέσµατα EBITDA του 2018 ήταν µειωµένα κατά 12% από το αντίστοιχο περσινό. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης η εταιρεία µας έκανε γνωστό ότι δεν µπορεί να γίνει αποδεκτό το αίτηµά µας για καταβολή ενός µισθού bonus. Έτσι ξεκίνησε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η ΠΟΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΠΑ και καλεί τα Σωματεία Μέλη της και τους εργαζόμενους του Κλάδου στη Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή, την Πέμπτη 7 Μάρτη και ώρα 17.00 μ.μ. για να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεση μας σε άλλο ένα έγκλημα που πραγματοποιεί..

Edison και ΕΛΠΕ το προτιμησιακό δικαίωμα για το ποσοστό της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην Elpedison - Το τίμημα στο επίκεντρο

Από το worldenergynews.gr
Ως εσωτερική υπόθεση αντιμετωπίζουν τα ΕΛΠΕ και η Edison την πρόθεση της EΛΛΑΚΤΩΡ να πουλήσει το μερίδιο που κατέχει στην εταιρία παροχής προϊόντων ενέργειας Elpedison. 
Οι δύο μεγαλομέτοχοι της Elpedison με συνολικό μερίδιο 75,78% φέρονται να αξιοποιούν το προτιμησιακό δικαίωμα που έχουν από τη συμφωνία μετόχων και να έχουν ήδη ξεκινήσει τις σχετικές ανεπίσημες συζητήσεις με ..

Σταθάκης για ΔΕΠΑ: Πρόσληψη μόνο όσων εργολαβικών καλύπτουν πάγιες και λειτουργικές ανάγκες - Ξεκίνησε η κατάρτιση των business plan

Από το energypress.gr
Πρόθεση της κυβέρνησης είναι "να προσφέρουμε στους εργολαβικούς εργαζόμενους, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των εταιριών, συμβάσεις αορίστου χρόνου" στο πλαίσιο του εταιρικού μετασχηματισμού της ΔΕΠΑ, δήλωσε χθες από τη Βουλή ο ΥΠΕΝ Γ.Σταθάκης.

Στην πράξη, η ερμηνεία της δήλωσης είναι ότι τελικά στα σχήματα που θα προκύψουν από τη διάσπαση της ΔΕΠΑ δεν θα..

Η Socar ξεκίνησε τις εξαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων από το διυλιστήριο STAR στην Τουρκία – Στην Ελλάδα οι πρώτες παραδόσεις

Από το worldenergynews.gr
Η κρατική εταιρεία ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν  SOCAR άρχισε να εξάγει φορτία αποσταγμάτων και πετρελαίου από το διυλιστήριο πετρελαίου STAR στην Τουρκία, σύμφωνα με στοιχεία traders και ναυτιλιακών εταιρειών που επικαλείται το Reuters

Η εταιρία αναλυτών πετρελαίου Vortexa εκτιμά  ότι το διυλιστήριο έχει εξάγει τρία δεξαμενόπλοια μεσαίας απόσταξης από τα μέσα Φεβρουαρίου. Τα δύο δεξαμενόπλοια παρέδωσαν ..

Να μην υπάρξει διχοτόμηση της ΔΕΠΑ, αλλά να ιδιωτικοποιηθεί ως ενιαία εταιρία ζητούν οι εργαζόμενοί της

Από το worldenergynews.gr
Υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ ως ενιαίας εταιρίας και κατά του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του νομοσχεδίου που συζητείται αυτές τις ημέρες στο Κοινοβούλιο, τάσσονται οι εργαζόμενοι της ΔΕΠΑ μέσω των επικεφαλής του Συλλόγου τους, που τοποθετήθηκαν χθες (5/3) στη Βουλή στο πλαίσιο της ακρόασης φορέων από την αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. 

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων στη ΔΕΠΑ υποστήριξε..