Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Γιατί ο Εγκέλαδος, δορυφόρος του Κρόνου, είναι ισχυρός υποψήφιος για παρουσία εξωγήινης ζωής

Από το naftemporiki.gr
Ο ωκεανός ο οποίος κρύβεται κάτω από την παγωμένη επιφάνεια του Εγκέλαδου, δορυφόρου του Κρόνου, έχει ηλικία που εκτιμάται στο 1 δισεκατομμύριο χρόνια, κάτι που τον καθιστά ιδανικό, από άποψης ηλικίας, για να φιλοξενεί ζωή, όπως δήλωσε ο Μαρν Νεβό, ερευνητής του NASA Goddard Space Flight Center την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της 2019 Astrobiology Science Conference.

Όπως αναφέρει το Live Science, o Nεβό και οι συνάδελφοί του χρησιμοποίησαν προσομοιώσεις για να υπολογίσουν..

Ένα σύστημα είναι υπεύθυνο για την εξοικονόμηση 1 δις λίτρων πετρελαίου

Από το zougla.gr
Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2012. Ονομάζεται eHorizon και σχεδιάστηκε από την Continental με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το σύστημα αισθητήρων παρέχει στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου των φορτηγών πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της οδικής διαδρομής..

Δήλωση της Αντιπροέδρου της ΕΕ, Federica Mogherini για τις ενέργειες του Yavuz

Από το bankingnews.gr
Πριν από λίγα λεπτά εκδόθηκε Δήλωση της Ύπατης Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, καθώς και αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Federica Mogherini, σχετικά με τη νέα επιχείρηση γεωτρήσεων βορειοανατολικά της Κύπρου.

Ακολουθεί η δήλωση..

ΙGI Poseidon: Άδεια κατασκευής και για τον δεύτερο εξ ανατολάς αγωγό

Από το euro2day.gr
Ένας ακόμη αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου -μετά τον TAP, που τελειώνει κατασκευαστικά- είναι πλέον ώριμος ώστε να διασχίσει την Ελλάδα, με σκοπό να αποτελέσει μία διαφοροποιημένη πηγή προμήθειας για την Ε.Ε.

Ο λόγος για τον IGI Poseidon, για τον οποίο δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή 5 Ιουλίου η απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της κατασκευής του χερσαίου τμήματος.

Ο αγωγός των ΔΕΠΑ - Edison International Holding θα ξεκινά..

ΕΛΠΕ: νέες διαβουλεύσεις για να αλλάξει το μοντέλο αποκρατικοποίησης

Από το kathimerini.gr
Η ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων εκτιμάται ότι θα είναι από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ., καθώς είναι μεγάλη επιχείρηση και θα εκπέμψει ένα ισχυρό μήνυμα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Ωστόσο, διαγωνισμός με τα ίδια χαρακτηριστικά που είχε ο προηγούμενος (ταυτόχρονη πώληση από Δημόσιο και όμιλο Λάτση) είναι δύσκολο..

Επενδύσεις δις στην παραγωγή πετροχημικών

Από το naftikachronika.gr
Η βρετανική INEOS αναμένεται να επενδύσει $2 δις, κατασκευάζοντας τρία εργοστάσια, σε συγκρότημα παραγωγής πετροχημικών που υλοποιούν η Saudi Aramco με την Total.

Το συγκρότημα εργοστασίων παραγωγής πετροχημικών των ενεργειακών κολοσσών Saudi Aramco και Total έχει συνολική..

«Ανάσα» στην αγορά καυσίμων από το πετρέλαιο θέρμανσης – Αύξηση 5,1% στις πωλήσεις πενταμήνου

Από το worldenergynews.gr
Με θετικό πρόσημο έκλεισε η αγορά υγρών καυσίμων το πρώτο πεντάμηνο του 2019, σημειώνοντας άνοδο 5,1% έναντι της αντίστοιχης χρονικής περιόδου της περσινής χρονιάς. 

Ειδικότερα, το διάστημα Ιανουάριος - Μάιος 2019 οι πωλήσεις άγγιξαν τα 2,81 εκατ. μετρικούς τόνους από 2,68 εκατ. το πρώτο πεντάμηνο του 2018. 

Βασικός παράγοντας ώθησης ήταν..