Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Σε συνεχή άνοδο οι εξορυκτικές δραστηριότητες της SOCAR

Από το naftikachronika.gr
SOCAR και BP ανακοίνωσαν την έναρξη της εξόρυξης από το οικόπεδο Shafag-Asiman στη θαλάσσια περιοχή του Αζερμπαϊτζάν, στην Κασπία Θάλασσα. Οι δύο εταιρείες συμμετέχουν κατά 50% στο έργο, το οποίο προβλέπει την εξόρυξη σε βάθος 7.000 μ. σε χρονικό ορίζοντα εννέα μηνών.

Ο Rovnag Abdullayev, CEO της SOCAR, ανέφερε σχετικά ότι «πριν από λίγο καιρό ολοκληρώσαμε τις σεισμικές έρευνες..

Ψευδής κανονικότητα και εθνικός μιθριδατισμός - Ο Ελληνισμός δέχεται επίθεση...

Από το slpress.gr
Με τη νέα παράνομη τουρκική γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως και με τη συμφωνία της Άγκυρας με την κυβέρνηση της Τρίπολης για την --εκτός κανόνων διεθνούς δικαίου-- οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών τελειώνουν και οι τελευταίες δικαιολογίες που θα μπορούσε να είχε κανείς για να μην έλθει αντιμέτωπος με την οδυνηρή πραγματικότητα, με το γεγονός ότι ο Ελληνισμός δέχεται επίθεση.

Η αλήθεια είναι ότι οι δικαιολογίες..

Νέος εξαγωγέας πετρελαίου

Από το naftikachronika.gr
Η πρώτη εξαγωγή πετρελαίου της Γουιάνα είναι γεγονός, καθώς, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο oil major ExxonMobil Corp., ένα έμφορτο πλοίο έβαλε πλώρη από τη μικρή χώρα της Νότιας Αμερικής προς τις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, δεξαμενόπλοιο τύπου Suezmax φόρτωσε από την πλωτή μονάδα παραγωγής Liza Destiny της Γουιάνα περίπου 1 εκατ. τόνους ελαφρού γλυκού..

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενέργειας προσέθεσαν για δεύτερη συνεχή εβδομάδα πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, δημιουργώντας αμφιβολίες σχετικά με τα σχέδια των παραγωγών για το αν συνεχίσουν να μειώνουν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2020.

Οι εταιρείες πρόσθεσαν..