Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Στατιστική Έκθεση FuelsEurope 2016


Από το fuelseurope.eu
Η Επαλήθευση αξιόπιστων δεδομένων είναι απαραίτητη για την στήριξη της οικονομικής και πολιτικής ανάλυσης. Από αυτή την άποψη FuelsEurope Στατιστική Έκθεση 2016 στοχεύει στην παροχή μιας ολοκληρωμένης στο  σύνολο των στατιστικών για τη βιομηχανία διύλισης που θα χρησιμοποιηθεί από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. 

Αυτή η 3η έκδοση, με μια νέα εμφάνιση και μορφή φιλική προς το χρήστη παρέχει την πιο up-to-ενημερωμένες πληροφορίες με βάση τις διαθέσιμες μέχρι σήμερα δεδομένα σχετικά με τον τομέα.
            
 Η τελευταία έκδοση του 2016 περιέχει στοιχεία για τις παγκόσμιες ενεργειακές αγορές, τα προϊόντα πετρελαίου ζήτησης και διεθνείς εμπορικές ροές, τις προδιαγραφές των καυσίμων, οι τιμές και τα περιθώρια κέρδους, στενή ενοποίηση με τον τομέα των πετροχημικών, καθώς και των περιβαλλοντικών επιδόσεων της βιομηχανίας διύλισης ΕΕ.

Μια πλευρά πλοήγησης καθώς και η χρωματική κωδικοποίηση με στόχο να βοηθήσει τους αναγνώστες μας να περιηγηθούν στο  effortlesslythrough έγγραφο. Κάθε χρώμα αντιστοιχεί σε μια περιήγηση με συγκεκριμένο  θέμα αποφάσεων μεταξύ των εδαφίων φιλικό προς το χρήστη. 

Ελπίζουμε ότι θα βρείτε αυτή την Έκθεση χρήσιμη.

Αναζητείται ένεση ρευστότητας........

 





Στο 9,72% το μερίδιο των ιδιωτών, πέρασε δεύτερη η Protergia

Αποτέλεσμα εικόνας για ρευμα
Από το capital.gr
Ανακατατάξεις κατεγράφησαν τον περασμένο μήνα στη λιανική αγορά του ηλεκτρισμού μεταξύ των ιδιωτών προμηθευτών, την ίδια στιγμή που η ΔΕΗ δείχνει να περιορίζει το ρυθμό των απωλειών της προς ανταγωνισμό. Έτσι η σημαντικότερη αλλαγή που καταγράφηκε τον Ιούνιο ήταν η άνοδος της εταιρείας Protergia στην τρίτη θέση (δεύτερη μεταξύ των ιδιωτών προμηθευτών) με μερίδιο 2,37% (από μερίδιο 2,22% το Μάιο).

Την ίδια στιγμή η ΔΕΗ που το Μάιο είχε μερίδιο 90,54% τον Ιούνιο έχασε μόλις 0,26 μονάδες υποχωρώντας στο 90,28% τερματίζοντας ένα σερί πολλών μηνών κατά το οποίο το μερίδιό της υποχωρούσε κατά τουλάχιστον μία ποσοστιαία μονάδα.

Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις του περασμένου μήνα έπαιξαν ..

Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για τα Λιπάσματα Καβάλας

Αποτέλεσμα εικόνας για Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για τα Λιπάσματα Καβάλας
Από το euro2day.gr
Χωρίς αποτέλεσμα ήταν οι τέσσερις τριμερείς συναντήσεις που έγιναν από τον Μάρτιο και μετά αλλά και οι πολλές διμερείς επαφές με την επιχείρηση και τους εργαζόμενους, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, όλες αυτές οι προσπάθειες για την εξεύρεση συνθετικής λύσης για τα Βιομηχανικά Φωσφορικά Λιπάσματα Καβάλας κατέληξαν σε αδιέξοδο, αφού η εταιρεία αρνείται να ανακαλέσει τις απολύσεις 33 εργαζομένων και να συνάψει (μαζί με τις άλλες 3 εταιρείες) σύμβαση αορίστου χρόνου με όλους τους εργαζόμενους που είτε εργάζονται, είτε θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε αυτές.

Από τον φάκελο της υπόθεσης φαίνεται να..

Η Ομάδα Ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής ευχαριστεί τα ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Κατά την ημέρα επίσκεψης του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΛΠΕ, Γρ. Στεργιούλη στο εργοστάσιο της Diaxon στις 6 Ιουλίου, στο πλαίσιο της Ενημερωτικής Συνάντησης με τους εργαζόμενους, επισκέφθηκε το εργοστάσιο η ομάδα Ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής ("Robotgang"),  η οποία πρόσφατα έλαβε χορηγία από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για να συμμετάσχει σε παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής στις ΗΠΑ. 

Το Μάρτιο, η ομάδα Ρομποτικής "Robotgang", είχε συμμετάσχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας "First Lego League", ο οποίος διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στη Θεσσαλονίκη. Ξεκινώντας από μηδενική βάση, με τη συνδρομή της Μητρόπολης και επιχειρήσεων της τοπικής κοινωνίας, κατάφερε να καλύψει τα απαραίτητα έξοδα για τη συμμετοχή της. Αν και ομάδα ενός δημόσιου σχολείου, συναγωνίστηκε..

Οι πετρελαιοπαραγωγοί ετοιμάζονται για βουτιά το β' εξάμηνο

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι πετρελαιοπαραγωγοί
Από το euro2day.gr
Έπειτα από δύο χρόνια χαμηλών τιμών, οι πετρελαιοπαραγωγοί δεν ποντάρουν σε ένα ράλι. Αντίθετα ετοιμάζονται για τρίτη χρονιά μειωμένων τιμών, «αγοράζοντας» προστασία έναντι της βουτιάς που αναμένεται.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Laredo Petroleum γνωστοποίησε στις 14 Ιουλίου ότι αντιστάθμισε πάνω από δύο εκατομμύρια βαρέλια της παραγωγής του 2017, νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι εταιρίες εξόρυξης έχουν αυξήσει τα πονταρίσματά τους στις μειούμενες τιμές κατά 29% φέτος.

«Οι παραγωγοί έχουν ξεπουλήσει σε αυτό το ράλι», επεσήμανε ο Stephen Schork, πρόεδρος του Schork Group στην Πενσιλβάνια. «Οι εταιρίες που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν, αντισταθμίζουν σε αυτό το ράλι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στοιχεία της..

"Εκρηκτική" κατάσταση στα καύσιμα λόγω υπερφορολόγησης

Αποτέλεσμα εικόνας για "Εκρηκτική" κατάσταση στα καύσιμα λόγω υπερφορολόγησης
Από το capital.gr
Η υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα οδήγησε σε μείωση της κατανάλωσης σχεδόν κατά 40%, ενώ παράλληλα έβαλε "λουκέτο" σε 3.000 πρατήρια και έξι εταιρίες εμπορίες. Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", που φιλοξενεί συνέντευξη του προέδρου του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας (ΣΕΕΠΕ), κ. Γιάννη Αληγιζάκη,  η μείωση της κατανάλωσης οδήγησε και στην απώλεια 15.000 θέσεων εργασίας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το κράτος θεωρεί τη..

Το ΥΠΕΝ εξετάζει τις δυνατότητες αξιοποίησης του κοιτάσματος «Νότια Καβάλα» ως Υπόγειας Αποθήκης Φυσικού Αερίου

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο
Από το news247.gr
Ως εθνικό asset που θα μπορούσε να συμβάλλει στην ενίσχυση του ενεργειακού γεωπολιτικού ρόλου της χώρας μας και να ενταχθεί στην ευρύτερη προσπάθεια ανάδειξής της σε ενεργειακό κόμβο, ειδικά στον τομέα του φυσικού αερίου, «βλέπει» η κυβέρνηση το χώρο του εξαντλημένου κοιτάσματος φυσικού αερίου στον κόλπο της Καβάλας, με τη λογική της μετατροπής του σε υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου.

Αυτό προκύπτει από την τοποθέτηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη Βουλή ο οποίος, αφήνοντας εκ νέου αιχμές για το ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι «είναι αλήθεια ότι το ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο έχει μεταφερθεί το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον όλα αυτά τα χρόνια, παρά το γεγονός ότι σε όλη την Ευρώπη η αποθήκευση αερίου έχει πολύ μεγάλη σημασία και είναι περιζήτητοι τέτοιοι χώροι».

Οι πληροφορίες  αναφέρουν ότι ..