Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Η Ρωσία θέλει να καταστρέψει τον αστεροειδή Apophis το 2036 πριν αυτός πλησιάσει επικίνδυνα τη Γη [Βίντεο]


Στις 13 Απριλίου του 2036 για την ακρίβεια, είναι πιθανή η σύγκρουση του αστεροειδή Apophis με τη Γη...

Ρώσοι επιστήμονες σχεδιάζουν την μετατροπή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) με στόχο να τον εκτοξεύσουν εναντίον ενός αστεροειδή με διάμετρο μέχρι 50 μέτρα και πρόσθεση να τον καταστρέψουν. Η δοκιμή θα αφορά τον αστεροειδή Apophis ο οποίος πρόκειται να περάσει πολύ κοντά από τον πλανήτη μας το 2036.

Ο επικεφαλής της ρωσικής ομάδας επιστημόνων ο Sabit Saitgarayev του σχεδιαστικού γραφείου πύραυλων Kakeyev δήλωσε στο TASS γιατί ένας ICBM είναι η προτιμητέα λύση από ένα πυραυλικό φορέα.
«Οι περισσότεροι πυραυλικοί φορείς υγρών καυσίμων είναι αναγκαίο να παραλάβουν καύσιμο τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την επικείμενη εκτόξευσή τους.

Στην περίπτωση όμως αστεροειδών που παρουσιάζονται ξαφνικά όπως αυτός που έπεσε στο Chelyabinsk δεν υπάρχει τέτοια...

Ράλι 12,3% για το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Διαστάσεις σπάνιου ράλι πήραν οι επιδόσεις του αργού την Παρασκευή, αφού ανέκαμψε από το χαμηλό 13 ετών που βρέθηκε χτες, λόγω και των αναζωπυρωμένων προσδοκιών για μείωση παραγωγής.

Το WTI παράδοσης Μαρτίου κέρδισε 12,3% - 3,23 δολάρια - και έκλεισε στα 29,44 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση της τελευταίας επταετίας. Από κοντά και το Brent με κέρδη 10,1% ή 3,02 δολάρια, στα 33,08 το βαρέλι.

Η συνεδρίαση είχε ξεκινήσει ήδη καλά, αλλά οι τιμές εκτοξεύτηκαν όταν ..

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !...

Τελεσίγραφο ΔΕΗ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Τελεσίγραφο ΔΕΗ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Προθεσμία μέχρι την επόμενη Τετάρτη θα έχει η διοίκηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας προκειμένου να διευθετήσει την εκκρεμή οφειλή της επιχείρησης προς τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τα περιθώρια ανοχής που επέδειξε η ΔΕΗ αλλά και τις προσπάθειες που έγιναν για ευνοϊκή διευθέτηση των εκκρεμών οφειλών από λογαριασμούς, τα ναυπηγεία Ελευσίνας δεν έχουν τηρήσει καμία ρύθμιση με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να αυξάνονται συνεχώς.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, στα τέλη Ιανουαρίου η ...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ........


Αυτό είναι το Hotspot της Χίου


Με πυρετώδεις ρυθμούς, δύο μόλις 24ωρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας της Ε.Ε. στη χώρα μας, εργάζονται τα συνεργεία της αναδόχου εταιρίας στο υπό κατασκευή hotspot της Χίου στην περιοχή του Χαλκειούς.

Υπό τον συντονισμό του Ταξίαρχου της 96 ΑΔΤΕ Θεμιστοκλή Γριμπίρη και του διοικητή του Hotspot αντισυνταγματάρχη  Χαράλαμπου Λώλου, εργάτες και στρατευμένοι δίνουν μάχη με τον χρόνο ώστε μέχρι την Κυριακή να είναι όλα έτοιμα προκειμένου οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφερθούν στον χώρο.

Οι εργασίες στο κέντρο που θα έχει χωρητικότητα 1095 ατόμων βρίσκονται στο 90%. Μέσα στις επόμενες ώρες θα..

Άλμα καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου

Άλμα καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου
Άλμα καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω ελπίδων για συντονισμένη μείωση της παραγωγής που τροφοδότησαν τα σχόλια του υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μιας χώρας-μέλους του ΟΠΕΚ.

Ωστόσο, αναλυτές είπαν ότι μια τέτοια κίνηση παραμένει απίθανη και ότι οι τιμές του μπρεντ και του αμερικανικού αργού, γνωστού ως West Texas Intermediate (WTI), αναμένεται να καταγράψουν σε εβδομαδιαία βάση απώλειες άνω του 7% και του 11% αντίστοιχα λόγω της υπερβάλλουσας προσφοράς.

Στις 11:38 ώρα Ελλάδας, το μπρεντ ενισχυόταν κατά 4,9% στα 31,53 δολάρια το βαρέλι, με την άνοδο του να φθάνει νωρίτερα έως και το 6%.

«Τα σχόλια από τον υπουργό Πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων οδηγούν τις τιμές ανοδικά…αλλά συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε μια μακροπρόθεσμη πτωτική πορεία. Αυτό δεν έχει αλλάξει», σχολίασε ο Χανς βαν Κλιφ, οικονομολόγος για θέματα ενέργειας στην ABN AMRO. Είπε ότι η σημερινή άνοδος είναι...

Βρετανικά "πλοία φαντάσματα" κατευθύνονται στην Ιαπωνία για να φορτώσουν πλουτώνιο για 80 πυρηνικές κεφαλές!

Αποτέλεσμα εικόνας για Βρετανικά "πλοία φαντάσματα" κατευθύνονται στην Ιαπωνία για να φορτώσουν πλουτώνιο για 80 πυρηνικές κεφαλές!
Δύο βρετανικά «πλοία φαντάσματα» σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κινούνται προς την Ιαπωνία έχοντας αποστολή να συλλέξουν αρκετό πλουτώνιο για 80 πυρηνικές κεφαλές.

Πιστεύεται ότι κάθε πλοίο είναι εξοπλισμένο με ένα πυροβόλο 20mm και φρουρείται από 25 Βρετανούς καταδρομείς SAS. Τα εμπορικά πλοία ακολουθούνται και από ένα υποβρύχιο του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού.

Τα πλοία Pacific Heron και το Pacific Egret επί του παρόντος ευρίσκονται καθ “οδόν προς την Ιαπωνία μετά τον απόπλου τους από την Αγγλία, τον Ιανουάριο. Τα εμπορικά σκάφη κινήθηκαν μέσω του ατλαντικού Ωκεανού, διήλθαν από την διώρυγα του Παναμά και εισήρθαν στον Ειρηνικό Ωκεανό, αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ .

Μόλις τα πλοία ...

ΥΠΕΝ: Χορήγηση άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών στην Ελληνικά Καύσιμα


Με απόφαση του ΥΠΕΝ, χορηγείται Άδεια Εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων κατηγορίας Α΄ στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «HELLENIC FUELS SA», ισχύος πέντε (5) ετών από την 24.01.2016, ήτοι έως τις 24.01.2021.

Οι αποθηκευτικοί χώροι που θα χρησιμοποιηθούν για την άσκηση της δραστηριότητας είναι συνολικής χωρητικότητας 14.899 m 3.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Μεγαλύτερα Discounts από τη Σαουδική Αραβία Προσφέρει το Ιράν στα Διυλιστήρια της Μεσογείου

Αποτέλεσμα εικόνας για διυλιστηρια
Σε μεγαλύτερη μείωση της τιμής του αργού (heavy crude) που εξάγει προς τις αγορές της Μεσογείου, προχώρησε το Ιράν, σε σύγκριση με τη Σαουδική Αραβία, καθώς η Τεχεράνη εντείνει τις προσπάθειες της για να κερδίσει μερίδιο αγοράς μετά την άρση των κυρώσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αρμόδια πηγή που επικαλείται το Reuters, η επίσημη τιμή πώλησης του μηνός Μαρτίου (official selling price - OSP) για το ιρανικό heavy crude που πωλείται στη Μεσόγειο ορίστηκε σε 6,40 δολάρια/βαρέλι κάτω από τη μέση σταθμισμένη τιμή του Μπρεντ (Brent Weighted Average - BWAVE), υποχωρώντας κατά 35 σεντς έναντι του προηγούμενου μήνα.

Η αντίστοιχη OSP για τη..

Σημαντική αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής φυσικού αερίου ως το 2030 αναμένει η BP


Η BP προβλέπει αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου σε όλο τον πλανήτη μακροπρόθεσμα από τους 3,13 δις. τόνους το 2014 σε 4,412 τόνους το 2030, όπως επισημαίνει στην ετήσια έκθεσή της.

Παράλληλα, σημειώνει ότι ενδιάμεσα η παραγωγή θα αγγίξει τους 3,6 εκατ. τόνους το 2020 και τους 3,86 το 2025, ενώ η άνοδος θα στηριχθεί στο σχιστολιθικό αέριο που θα αρχίσει να παράγεται και σε χώρες πλην των ΗΠΑ όσο περνούν τα χρόνια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η BP εκτιμά πως..