Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

No Comments...


Συνάντηση με Ελληνες Ευρωβουλευτές στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο

Από το iefimerida.gr
Ενημερωτική συνάντηση είχε την Παρασκευή 10 Ιουνίου, η Διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ, με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές Νίκο Ανδρουλάκη, Στέλιο Κούλογλου, Γιώργο Κύρτσο, Δημήτρη Παπαδημούλη, Σοφία Σακοράφα και Κώστα Χρυσόγονο.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια πρόσφατης εκδήλωσης στις Βρυξέλλες της Fuels Europe, καθώς και της «6ης Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Διύλισης» που διεξήχθη στο Ευρωκοινοβούλιο. Στόχος είναι να..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΑΕ ΒΕΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για υγιεινη και ασφαλεια
Συναδέλφισσες, -οι

           Σήμερα  10/06/16  συναντήθηκε  η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας των ΒΕΑ με σκοπό την συγκρότησή σε σώμα.

     Η νέα σύνθεση της Επιτροπής αποφασίστηκε ομόφωνα και είναι η εξής:

Εργοστάσιο μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα σε… πέτρα

Εργοστάσιο μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα σε... πέτρα
Από το newsbeast.gr
Επιστήμονες και μηχανικοί που εργάζονται σε ένα μεγάλο σταθμό παραγωγής ενέργειας στην Ισλανδία, βρήκαν για πρώτη φορά ένα έξυπνο τρόπο να αφαιρούν το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, μετατρέποντας το σε... πέτρα. Με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο, συμβάλλουν στη μείωση των ανθρωπογενών «αερίων του θερμοκηπίου» και στη συγκράτηση της κλιματικής αλλαγής.

Οι ερευνητές από διάφορες χώρες (Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ισλανδία), με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή γεωμηχανικής Γιούεργκ Μάτερ του βρετανικού Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», απέδειξαν ότι είναι δυνατόν να διοχετεύσουν -μαζί με νερό- τις εκπομπές διοξειδίου μέσα στη γη, όπου στερεοποιούνται και μετατρέπονται σε πέτρα μέσα σε μερικούς μήνες έως δύο χρόνια, πολύ πιο γρήγορα από τις έως τώρα εκτιμήσεις ότι κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια.

Η τεχνική αυτή διαλύει..

Οι καλύτεροι εργοδότες -επιχειρήσεις στην Ελλάδα - Ποιος είναι στη κορυφή


Από το fpress.gr

Η έρευνα «Καριέρα και Γενιά Υ» διεξήχθη από το Εργαστήριο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το kariera.gr, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά (Απρίλιος-Μάιος 2016).

Έλαβαν μέρος 5.208 νέοι της γενιάς Υ (γεννημένοι μεταξύ 1980 και 2000), ηλικίας 18-35 ετών, φοιτητές και απόφοιτοι ΑΕΙ / ΑΤΕΙ από όλη την Ελλάδα. Στόχος της, ήταν να αναλύσει τις τάσεις των νέων της Γενιάς Υ ως προς τις προτεραιότητες και τους στόχους που θέτουν για την επαγγελματική τους πορεία, να μελετήσει την επίδραση της κρίσης στην καριέρα τους, να αποτυπώσει τι προσδοκούν από την εργασία τους, ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο «ιδανικός» εργοδότης και σε ποιες εταιρείες επιθυμούν να εργαστούν.

Καθοριστικός παράγοντας για την προτίμηση αυτή αποτελούν οι ευκαιρίες καριέρας και εξέλιξης που δίνει η εταιρείες στους ταλαντούχους νέους της χώρας μας καθώς και η συνεχής επένδυση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού.

Οι εταιρείες που αναδείχθηκαν κατά σειρά προτίμησης είναι οι εξής

ΕΛΠΕ: Κόβει την τιμή-στόχο η IBG


Από το energypress.gr
Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, στα 5,8 από 6,5 ευρώ δίνει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τη σύσταση "buy" για τη μετοχή. 

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι υιοθετεί πιο συντηρητικές προβλέψεις για τα ΕΛΠΕ που οδηγούν σε μείωση της εκτίμησης για τις ελεύθερες ταμειακές ροές κατά 800 εκατ. ευρώ ως το 2020. 

Από την άλλη, η μείωση του ρίσκου χώρας μετά και την τελευταία συμφωνία με τους δανειστές επιτρέπει στην εταιρεία να μειώσει το κόστος κεφαλαίου κατά 40 μονάδες βάσης.

Με περιθώριο ανόδου 40% από τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής, η IBG διατηρεί τη σύσταση "buy"

Βρετανία: Η πετρελαϊκή κρίση "έκοψε" 120.000 θέσεις εργασίας


Από το newmoney.gr
Οι βρετανικές αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου πρόκειται να "κόψουν" 120.000 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του χρόνου μετά από την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου.

Φέτος και μόνο, 330.000 θέσεις εργασίας πρόκειται να βασιστούν στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε σχέση με 450.000 το 2014, σύμφωνα με έρευνα της Oil & Gas UK. Τα νούμερα αυτά συμπεριλαμβάνουν και..

Για το καλό μου..


Από το mandatoforos.blogspot.gr

'' Είδα ένα κόσμο να γκρεμίζεται μπροστά μου
      είδα να γίνεται γιαπί η γειτονιά μου
      για το καλό μου..''

     Το blog δεν έχει να σχολιάσει σήμερα τίποτα απ' την επικαιρότητα.
     Έχει να σχολιάσει μόνον πως δεν υπάρχει επικαιρότητα.

     Όλα αυτά τα σημερινά και τα χθεσινά και τα αυριανά έχουν συμβεί και
ξανασυμβεί δεκάδες φορές τα τελευταία έξη χρόνια.
     ''Ψαλίδια'' στις συντάξεις, αύξηση φόρων, ο ΕΝΦΙΑ (κούκου!) τον Αύγουστο, η δόση έρχεται, η ανάπτυξη επίσης,
     ..απειλές της εφορίας, απειλές των..

8.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν από τη βιομηχανία υδρογονανθράκων της Β. Θάλασσας

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Σχεδόν 8.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί από τη βιομηχανία πετρελαίου και αερίου της Βόρειας Θάλασσας κατά τη διάρκεια της πτώσης του "μαύρου χρυσού", εκτιμά η ένωση Oil and Gas UK, ενώ 120.000 θέσεις έχουν χαθεί από την ευρύτερη οικονομία.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν, η απασχόληση στον τομέα έχει μειωθεί από..

Βόμβα από Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για Βόμβα από Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων

Απο το kathimerini.gr
Εισήγηση - βόμβα του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κρίνει ασύμβατη με το κοινοτικό δίκαιο τη δυνατότητα που παρέχει η ελληνική νομοθεσία στον εκάστοτε υπουργό Εργασίας να αρνείται σε επιχειρήσεις τη διενέργεια ομαδικών απολύσεων. Η εισήγηση αλλά και η απόφαση που αναμένεται το επόμενο διάστημα και εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει τη θέση του εισαγγελέα, βάζει φωτιά στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι ομαδικές απολύσεις αποτελούν ένα από τα πλέον δύσκολα, ανοικτά θέματα μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών. Και αυτό γιατί..

Νέο ιστορικό χαμηλό για τους πάγους του Αρκτικού Ωκεανού

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέο ιστορικό χαμηλό για τους πάγους του Αρκτικού Ωκεανού
Από το naftemporiki.gr
Τα επίπεδα του θαλάσσιου πάγου του Αρκτικού Ωκεανού βρίσκονται περίπου ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα κάτω από το μέσο όρο τους για αυτή την εποχή του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Εθνικό Κέντρο Δεδομένων Χιονιού και Πάγου των Ηνωμένων Πολιτειών (NSIDC).

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για άλλο ένα φαινόμενο που αποδεικνύει ότι η δραματική συρρίκνωση του πάγου στο Βόρειο Πόλο από την αύξηση της θερμοκρασίας, συνδέεται με τα ανθρωπογενή αέρια του θερμοκηπίου.

Η άνοδος της θερμοκρασίας οδηγεί στην τήξη των πάγων της Αρκτικής, γεγονός που αφήνει ..

Βγάζω το καπέλο στο Σκουρλέτη: απ' το "Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία" βρεθήκαμε στο "Ελλάς-Γερμανία-Συμμαχία"!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Στις 6 Ιουνίου έγινε στο Λουξεμβούργο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, όπου τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Παν. Σκουρλέτης, (συνοδευόμενος απ' το Διευθυντή του Γραφείου του). Μια μέρα μετά το Υπουργείο έβγαλε σχετικό Δελτίο Τύπου, όπου έχει κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα! Καταρχήν ωστόσο, αν δεν είχατε διαβάσει στις αρχές Απριλίου την ανάρτηση "Τι σκαρώνουν οι Γάλλοι, που φέρνει ρίγη ανατριχίλας στους Γερμανούς;", διαβάστε την για να πάρετε σειρά, καθώς μάλλον έχει ήδη ξεκινήσει ένας ακήρυκτος Γάλλο-Γερμανικός πόλεμος για θέματα ενέργειας και ειδικά ηλεκτροπαραγωγής.

Τι έγινε στο Λουξεμβούργο; Το "ζουμί" ξεκινά απ' την πρώτη-πρώτη παράγραφο του Δελτίου Τύπου (οι επισημάνσεις με έντονα δικές μου): "Κατά τη διάρκεια των εργασιών εκδηλώθηκε η πρωτοβουλία τεσσάρων κρατών – μελών, της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας και του Λουξεμβούργου, αναφορικά με την πυρηνική ασφάλεια και τη μη χρηματοδότηση πυρηνικών σταθμών ενέργειας από την ΕΕ. Στο επίσημο γεύμα του Συμβουλίου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έθεσε το ζήτημα της..

ΓΣΕΕ:ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για γσεε
Από το gsee.gr
Σε σχέση με το προδικαστικό ερώτημα που έχει υποβάλει το Συμβούλιο της Επικρατείας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) για τη συμβατότητα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία της τελικής έγκρισης ή απόρριψης αιτήματος ομαδικών απολύσεων από τον Υπουργό Εργασίας, η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι η υπόθεση είναι ακόμα εκκρεμής, καθώς στη δημοσιότητα δόθηκαν οι Προτάσεις του Εισαγγελέα του Δικαστηρίου.

Σε κάθε περίπτωση η Συνομοσπονδία τονίζει ότι και για τις ομαδικές απολύσεις τα ψέματα πρέπει να σταματήσουν.

Τα συγκριτικά στοιχεία από όλη την Ευρώπη, τα οποία έχει επιβεβαιώσει με εκθέσεις του το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO), αλλά και η αξιολόγηση του εθνικού θεσμικού πλαισίου και των διαδικασιών, έχουν καταδείξει ότι το ..

Σημαντική πτώση στην κατανάλωση πετρελαιοειδών το διάστημα 2010-2015

Αποτέλεσμα εικόνας για Σημαντική πτώση στην κατανάλωση πετρελαιοειδών το διάστημα 2010-2015
Από το euro2day.gr
Υποχώρηση κατέγραψε η κατανάλωση πετρελαιοειδών στη χώρα κατά την περίοδο 2010-2015, παρά την μικρή αύξηση που σημειώθηκε τα έτη 2014 και 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής, το έτος..