Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ο Χίτλερ μαθαίνει για την απεργία



Πάτα τους υπότιτλους 

Μνημονιακοί και χουντικοί στην ίδια μοίρα. Κάποτε μαθητές με χάχανα, αποδοκίμαζαν και τον δικτάτορα Παπαδόπουλο! (Video)


Χθες απολαύσαμε, την πρωτότυπη αποδοκιμασία, με χάχανα κατά του Πάνου Παναγιωτόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής από την “Κίνηση Μαβίλη”, όπως μπορείτε να διαβάσετε,  εδω

Δεν ήταν η πρώτη φορά όμως που ο ελληνικός λαός αντιστέκεται με αυτόν τον τρόπο

Το 1969 ο δικτάτορας Παπαδόπουλος, μάζεψε στο Καλλιμάρμαρο μαθητές από τα Γυμνάσια της Αθήνας, για να υμνήσει την “επανάσταση”, ή κοινώς το πραξικόπημα. Όπου και τότε έγινε προσπάθεια να ταυτιστεί ο πατριωτισμός με τον φασισμό, και ο Παττακός ήθελε να παρομοιάσει τον εαυτό του με τον Καραϊσκάκη. 

Οι Μαθητές Γυμνασίων, τον “φιμώνουν” με συνεχή χάχανα! (Απόσπασμα από παλιό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ)
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Απεργία - παρωδία στα ΕΛΠΕ!!!


Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και συναδέλφισσες που απέργησαν και έδωσαν το παρόν στις πύλες των διυλιστηρίων, για να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους στη δουλειά με αξιοπρέπεια.
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του ΠΣΕΕΠ (ΕΝΙΑΙΑ – ΕΛΚΕ), που αποφάσισε χωρίς τη συνεδρίαση του ΔΣ, να υποχωρήσει στο αίτημα της εταιρίας για να επιτραπεί η φόρτωση βυτίων κατά τη διάρκεια της απεργίας. Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία συμφώνησε να γίνει η φόρτωση κανονικά σε Ασπρόπυργο και Καλοχώρι το Σάββατο και τη Δευτέρα.
Η εταιρία από το αίτημά της και μόνο δείχνει, ότι πιέζεται όταν μπλοκάρει η εμπορία και η πώληση των πετρελαιοειδών προϊόντων. Από μεριάς των εργαζομένων είναι μοχλός πίεσης για την υπογραφή ΕΣΣΕ το μπλοκάρισμα των πωλήσεων. Αυτό το όπλο που είχαμε στα χέρια μας, το πετάξαμε στα πόδια της εργοδοσίας.
Το επιχείρημα «να δείξουμε καλή πίστη ενόψει της συνάντησης» είναι σαθρό. Το έχει δείξει η πείρα μας από τις κινητοποιήσεις του 2011. Να θυμίσουμε: Με «κατεβασμένα» τα διυλιστήρια, στο όνομα του ότι η εταιρία δε συζητάει με απεργούς, ξεκινήσαμε τις μονάδες και αυτή επανήρθε με την ίδια πρόταση. Ποιος λοιπόν σήμερα και ύστερα από τις τελευταίες απαιτήσεις της εταιρίας έχει καλή πίστη;
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
είναι πιο επιτακτικό να ριχτούμε στη μάχη αποφασιστικά με περιφρούρηση της απεργίας, τη συμμετοχή περισσοτέρων δυνάμεων. Να μην δεχτούμε να φορτώσουν τα βυτία. Να πιέσουμε για Περιφερειακές Συνελεύσεις, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Οι αποφάσεις που παίρνονται αυτές τις μέρες καθορίζουν τα επόμενα χρόνια στη δουλειά μας, και όχι ένα έτος ή μια τριετία.
Υπάρχουν δυο μορφές ενότητας… η μια είναι η γνήσια ενότητα των εργαζομένων και η άλλη είναι η ενότητα με τους εργοδότες. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
Ξεκαθαρίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε ούτε ένα ευρώ από το μισθό μας, ούτε μια θέση εργασίας.

ΠΗΓΗ:beneas13.blogspot.gr/

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ...!


Διαβάστε τα εύστοχα σχόλια της ιστοσελίδας energia για τις εξελίξεις των Ελληνικών Υδρογονανθράκων...


Ο συνεχής βομβαρδισμός των κυβερνητικών ανακοινώσεων, στοχευμένων διαρροών και δηλώσεων από υπεύθυνους και μη παράγοντες για τα μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που έχουν δήθεν εντοπισθεί στο Ιόνιο και Νοτίως της Κρήτης, έχει αρχίσει όχι μόνο να κουράζει αλλά κινδυνεύει να γίνει ένα κακόγουστο αστείο στους διεθνείς πετρελαϊκούς κύκλους έχοντας μάλλον δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα εις βάρος της αξιοπιστίας της χώρας μας ως επενδυτικού προορισμού. Η όλη ιστορία φαίνεται να έχει ξεκινήσει από τη Νορβηγική εταιρεία γεωλογικών και γεωφυσικών ερευνών Petroleum Geo Services (PGS) η οποία μετά από ανάθεση του Ελληνικού Δημοσίου πραγματοποίησε εκτενείς σεισμικές καταγραφές σε Ιόνιο και Νοτίως της Κρήτης. Οι καταγραφές αυτές, περί τα 12.500 χλμ, ολοκληρώθηκαν τον περασμένο φθινόπωρο και τα αποτελέσματα παραδόθηκαν στο ΥΠΕΚΑ ενώ η PGS προχωρεί ήδη στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων, η οποία βάσει του σχεδιασμού της θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο εφέτος.


ΑΜΟΙΒΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ

Βάσει της σύμβασης της με το Ελληνικό Δημόσιο η PGS αμείβεται για τις υπηρεσίες της από την πώληση των πακέτων δεδομένων, με έκαστο να εκτιμάται περί τα 5 εκατ.δολάρια, στις ενδιαφερόμενες πετρελαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο τομέα των ερευνών. Μ’ αυτό τον τρόπο η Νορβηγική εταιρεία εκτιμά ότι θα μπορέσει όχι μόνο να αποπληρώσει το κόστος ερευνών που διεξήγαγε στην Ελλάδα και εκτιμάται ότι ανήλθε στα 15 εκατ.δολλάρια αλλά και ν’ αποκομίσει ένα εύλογο κέρδος. Για αυτό και η PGS, στην προσπάθεια της να προβάλει τη πραμάτεια της, τρέχει από συνέδριο σε συνέδριο και από διεθνείς εκθέσεις σε διεθνή show. Έτσι εκπρόσωποι της PGS συνοδευόμενοι από κλιμάκιο του ΥΠΕΚΑ βρέθηκαν με περίπτερο στο Houston των ΗΠΑ στην έκθεση North American Prospects (NAPE) στις αρχές Φεβρουαρίου, για ν’ ακολουθήσει συμμετοχή στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων (AAPG Appex) στο Λονδίνο στα μέσα Μαρτίου και μετά πάλι στο Houston στις αρχές Ιουλίου για ακόμα ένα συνέδριο της ΑΑPG.


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ ΤΗΣ PGS

Δηλαδή ένα διεθνές τουρνουά όπου η PGS διαφημίζει τα πακέτα της και η Ελληνική πλευρά, δηλ. εκπρόσωποι του Ελληνικού δημοσίου σεκοντάρουν μπας και η PGS πραγματοποιήσει κάποιες πωλήσεις. Ουσιαστικά οι εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ δεν έχουν τίποτα το νέο να προσθέσουν σ’ αυτό που παρουσιάζει η PGS αφού ούτε ο νέος διεθνής γύρος παραχωρήσεων έχει ανακοινωθεί, παρά τις διακηρύξεις του υπουργού ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη, ούτε κάτι τέτοιο προβλέπεται εντός του τρέχοντος έτους. Και πώς μπορεί εξάλλου να γίνει κάτι τέτοιο αφού ούτε ο επίσημος φορέας, η Ελληνική Διαχειριστική Αρχή Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) έχει οργανωθεί , ούτε τα απαραίτητα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί και εκτιμηθεί ώστε να διαχωριστούν και περιγραφούν γεωλογικά τα θαλάσσια οικόπεδα, ούτε η κατάλληλη υποδομή έχει δημιουργηθεί για την οργάνωση των φακέλων που θα προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό; - μία εργασία η οποία βάσει διεθνούς εμπειρίας απαιτεί πολύμηνη και επίπονη προεργασία. Εκτός εάν εκχωρηθεί, εάν δεν έχει ήδη, και αυτή ακόμη η εργασία στη PGS,κάτι που ασφαλώς θα αντίκειται στις διεθνή πρακτική και το δημόσιο συμφέρον.


ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ;

Και ίσως θα είχε νόημα η συμμετοχή εκπροσώπων του ΥΠΕΚΑ στα διεθνή roadshows της PGS εάν είχε ανακοινωθεί ο Διεθνής Γύρος Παραχωρήσεων ή εάν έστω είχαν προχωρήσει οι παραχωρήσεις του Open Door στη Δυτική Ελλάδα και οι επιλεγείσες κοινοπραξίες είχαν υπογράψει τις συμβάσεις για τα Ιωάννινα, τον Πατραϊκό και το Κατάκολο. Αλλά, απ’ ό, τι γνωρίζουμε, ούτε σε αυτόν το τομέα έχει επιτελεσθεί κάποια πρόοδος. Έτσι η Ελληνική πλευρά εμφανίζεται να συμμετέχει σ’ ένα διεθνές τουρνουά (της PGS) χωρίς δικό της έργο επί σκηνής. 

Και εύλογα δημιουργείται το ερώτημα: Τι προσπαθεί να πετύχει η Ελληνική Κυβέρνηση και το ΥΠΕΚΑ ιδιαιτέρως, από αυτήν την άσκοπη εκθείαση που αν μη τι άλλο φανερώνει τη γύμνια μας στην διεθνή πετρελαϊκή κοινότητα ;

Πηγή: energia.gr




ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ kavalaoil.blogspot.gr ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΙΟΥΛΙΟ
ΟΠΟΥ Η PGS ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ  

ΠΗΓΗ:kavalaoil.blogspot.gr/

Τ.Τέλλογλου: Πώς πραγματοποιείται η απάτη με τις αντλίες καυσίμων


Πριν από περίπου ένα χρόνο, μια ομάδα πρατηριούχων από τη Δυτ. Αττική κατήγγειλε στην τοπική διεύθυνση Ασφάλειας την ύπαρξη ενός κυκλώματος συναδέλφων τους υπό πρώην οδηγό βυτιοφόρου, που διέθετε καύσιμα σε τιμές χαμηλότερες από εκείνη με την οποία τα αγόραζαν από τα διυλιστήρια. Πώς το γνώριζαν; Είχαν εμφανισθεί σαν καταναλωτές και σε πολλές περιπτώσεις είχαν εφοδιασθεί με μικρότερη ποσότητα καυσίμου από εκείνη που έγραφε η αντλία.
Οι ίδιοι επαγγελματίες εξεπλάγησαν όταν ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας εγκατέστησε σύστημα εισροών-εκροών, χωρίς όμως να συνδέσει όλες τις δεξαμενές των πρατηρίων του με τις αντλίες. Πράγματι, όταν η αστυνομία ειδοποίησε το υπ. Ανάπτυξης τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη για να καταμετρήσει τις ποσότητες σε τέσσερα πρατήρια συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία στο Χαλάνδρι, στο Ικόνιο του Πειραιά, στη Χαμοστέρνας και στην Αγ. Παρασκευή, οι υπάλληλοι της μετρονομίας βρέθηκαν μπροστά σε ένα περίεργο φαινόμενο: Το σύστημα εισροών-εκροών είχε «ημιεγκατασταθεί», σε απλά ελληνικά είχαν εγκατασταθεί ορισμένα τμήματά του, αλλά δεν είχε «κλείσει» ώστε να αποτελεί ένα κλειστό κύκλωμα που να αποτυπώνει ηλεκτρονικά το ισοζύγιο των ποσοτήτων που εισάγονταν από τα βυτιοφόρα με εκείνες που εξάγονταν από τις αντλίες. «Δεν υπήρχαν ηλεκτρονικές βέργες και οι δεξαμενές ήταν ασύνδετες με τις αντλίες», είπε στην «Κ» υπάλληλος κοντά στην αστυνομική έρευνα.
Το πιο εντυπωσιακό εύρημα, ωστόσο, ήταν το γεγονός ότι ο «εγκαταστάτης» του συστήματος εισροών-εκροών και στα τέσσερα πρατήρια ήταν ο ίδιος. Συγγενής του είχε συλληφθεί πέρυσι σε αντίστοιχη επιχείρηση της αστυνομίας. Κύκλοι του υπ. Ανάπτυξης ανέφεραν πως αν η δικογραφία επιβεβαιώσει την εμπλοκή του «εγκαταστάτη», θα του αφαιρεθεί η άδεια.
Ενημερωμένες οι Αρχές
Οι Αρχές ήταν ενημερωμένες τουλάχιστον δύο χρόνια για τον ρόλο του συγκεκριμένου «επιχειρηματία» της αλυσίδας των πρατηρίων, που φαίνεται ότι «έκλεβε» τον ιδιοκτήτη της πετρελαϊκής εταιρείας, που κατά την αστυνομία «έκλεβε» το Δημόσιο. Τα πρατήρια αυτά έδιναν το πετρέλαιο 6 και 7 λεπτά κάτω από την τιμή αγοράς, που δεν είχε όμως σημασία. Οι εταιρείες πετρελαιοειδών διά του συνδέσμου τους είχαν προειδοποιήσει ότι δεξαμενές έμεναν εκτός συστημάτων εισροών-εκροών, καθώς αρκετοί πρατηριούχοι συνέδεαν ό,τι ήθελαν με τις αντλίες. Πέρυσι, ο αναπλ. υπουργός Ανάπτυξης κ. Στ. Καλογιάννης είχε ζητήσει να γίνει καταγραφή των δεξαμενών –και των «κρυφών»–, χωρίς ωστόσο να γίνει κάτι τέτοιο. Αντίθετα, με υπεύθυνες δηλώσεις οι ίδιοι οι ελεγχόμενοι δήλωναν πόσες δεξαμενές είχαν. Το σύστημα έπρεπε να δουλέψει από τις 27/8, αλλά η Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων ήταν έτοιμη μόλις στις 2/12/2013. Από τους πρώτους πρατηριούχους που μπήκαν στη ΓΓΠΣ διαπίστωσαν ότι το ηλεκτρονικό αρχείο του συστήματος, λόγω των ανύπαρκτων τεχνικών προδιαγραφών, μπορούσε να αλλοιωθεί.
(Καθημερινή, 20/2/2014)

ΠΗΓΗ:energypress.gr