Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Η Άνδρος, η στάθμη της θάλασσας και η απάτη της "κλιματικής αλλαγής


Από το greeklignite.blogspot.gr
Οι κλιματικοί ΑΠΕτεώνες μας πιπιλίζουν το μυαλό με την προπαγάνδα πως με την "παγκόσμια υπερθέρμανση", (αυτή που κανείς πλέον δεν τη δέχεται, μόνο ενόψει της προεδρικής εκλογής στις ΗΠΑ την ξέθαψαν απ' το σεντούκι), "θα λιώσουν οι πάγοι" και "θ' ανεβεί η στάθμη της θάλασσας". Λες και η στάθμη της θάλασσας είναι σταθερή, όπως η στάθμη του νερού σ' ένα ποτήρι, και δεν μεταβάλλεται με την πάροδο των ετών, σ' ένα πλανήτη που η γεωλογική του ιστορία δείχνει πως διαρκώς μεταβάλλεται. Και δυστυχώς για τους κλιματικούς ΑΠΕτεώνες υπάρχουν πολλά ντοκουμέντα για τη διαχρονική μεταβολή της στάθμης της θάλασσας: το είχαμε δει στην ανάρτηση για τα λιοντάρια της Αμφίπολης και της Πέλλας, το είχαμε δει για τη Doggerland,  θα το δούμε σήμερα σε πιο "καλοκαιρινή" έκδοση, καθώς αυτή ..

Λήγουν οι άδειες εγκαταστάσεων για υπηρεσίες υδρογονανθράκων

Αποτέλεσμα εικόνας για Λήγουν οι άδειες εγκαταστάσεων για υπηρεσίες υδρογονανθράκων
Από το philenews.com
Λήγουν στο τέλος του τρέχοντος μήνα οι τέσσερις από τις πέντε άδειες εγκαταστάσεων για τις παράκτιες υπηρεσίες εξυπηρέτησης της βιομηχανίας υδρογονανθράκων εντός του λιμανιού της Λάρνακας, που είχαν δοθεί την περίοδο 2013 – 2014.   

Η λήξη των αδειών συμπίπτει με την περίοδο που ξεκίνησε και ο προγραμματισμός μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών, των ΕΚΟ, ΕΣΣΟ και ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ, όπως και την αποξήλωση του πρώην διυλιστηρίου, αλλά και τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου από την πόλη. Αυτό σημαίνει ότι προοδευτικά το επόμενο διάστημα και αφού διαφανεί το μέγεθος του επηρεασμού του υπεδάφους στη περιοχή, θα ξεκινήσει η μεγάλη αλλαγή σε όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης από τη μαρίνα Λάρνακας μέχρι και την Ορόκλινη.   

Συγκεκριμένα, ήδη έληξε την περασμένη Παρασκευή η άδεια που είχε για ..

ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Από το ekeda.gr
Η περιοχή που έχει στην ευθύνη του το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας είναι η μεγαλύτερη Βιομηχανική Περιοχή της χώρας.

Οι βιομηχανίες , οι βιοτεχνίες, το Logistic και ένα σωρό χώροι εργασίας με άλλες δραστηριότητες είναι κατανεμημένες ίσως στην πιο άναρχη και χωρίς υποδομές περιοχή.

Από την ΒΙΠΕ ΜΑΝΔΡΑΣ έως και τα Λιόσια με την κατάσταση που επικρατεί ειδικά στην λεωφόρο ΝΑΤΟ, η μετακίνηση εργαζομένων από και προς την εργασία τους είναι καθημερινός γολγοθάς.

Ακόμα και σε περιοχές όπου υπάρχει υποτυπώδης συγκοινωνία είναι αδύνατον να φθάσει εργαζόμενος στην δουλειά του με αυτήν.

Η συγκοινωνιακή υποδομή στην περιοχή αντιμετωπίστηκε διαχρονικά με την λογική της « πίσω αυλής».

Δεν ξεχνάμε ότι..

Οι φυσικοί πόροι εξαντλούνται

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το efsyn.gr
Η αύξηση της κατανάλωσης που τροφοδοτείται από μία ταχέως αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη σε πολλές χώρες του πλανήτη έχει τριπλασιάσει την ποσότητα των πρώτων υλών που προέρχονται από τη γη τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, σύμφωνα με νέα έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής Πόρων, μέρος του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον.

Αυτή η δραματική αύξηση της χρήσης των ορυκτών καυσίμων, των μετάλλων και άλλων υλικών, θα εντείνει την κλιματική αλλαγή, την αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τη μείωση της βιοποικιλότητας και τελικά θα οδηγήσει στην εξάντληση των φυσικών πόρων, προκαλώντας ανησυχητική έλλειψη κρίσιμων υλικών και αυξάνοντας τον κίνδυνο ανάφλεξης τοπικών συγκρούσεων, προειδοποιεί η έκθεση.

Η ποσότητα των πρώτων υλών που προέρχονται από τη γη εκτινάχτηκε από..

Φτάνει πια τόση απραξία

Αποτέλεσμα εικόνας για αοζ
Από το lygeros.org
Οι εξελίξεις στην Κύπρο με την ενέργεια και τη στρατηγική αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την απραξία και την ανικανότητα που υπάρχει στην πολιτική της Ελλάδας. Τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση, κανείς δεν κάνει χρήση αυτών των δεδομένων για να βοηθήσει την πατρίδα μας: οι μεν τα αγνοούν λες και δεν υπάρχουν και οι δε δεν ασκούν πίεση λες και περιμένουν. 

Η Ελλάδα χρειάζεται ανάκαμψη και μόνο η ΑΟΖ της έχει τη δυνατότητα να της το προσφέρει. Τώρα έχουμε πολλούς ψηφοφόρους που έχουν ενοχές, άλλοι που βρίσκονται σε αμηχανία κι άλλοι που δεν βλέπουν πότε θα τελειώσει η όλη διαδικασία της κρίσης. Διότι οι πρώτοι πίστεψαν στο..

ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, απατεώνες!


Από το sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ξεκινάμε με το εξής βασικό δεδομένο:
Ερώτηση: Τι είναι;
Απάντηση: Απατεώνες!
Πάμε, τώρα, στο προκείμενο:
Τι λέει ο αξιότιμος υπουργός κ.Σκουρλέτης; Ότι δεν θα πωληθεί (και) το 17% της ΔΕΗ. Μάλιστα. Τόσο, δε, αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να μην ξεπουλήσει (και) το 17% της ΔΕΗ που στο...
πλαίσιο αυτής της νέας «(κατα)κόκκινης γραμμής» της, τσακώνεται με τη ΝΔ. Η καημένη δε η ΝΔ, ζαλισμένη από το γεγονός ότι της έχει κλέψει την πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ, υποδύεται ότι κάνει «αντιπολίτευση» ισχυριζόμενη ότι η πολιτική που εφαρμόζεται… δεν εφαρμόζεται.
Ας γυρίσουμε, όμως, στον ΣΥΡΙΖΑ, που – όπως λέει – δεν θα ξεπουλήσει το 17% της ΔΕΗ και να κάτσουνε καλά οι του ΤΑΙΠΕΔ και οι δανειστές γιατί άμα τσαντιστεί (ο ΣΥΡΙΖΑ) μπορεί να αρχίσει και να σκίζει Μνημόνια…

Προσάραξε πλατφόρμα πετρελαίου στη Βρετανία (video)

Από το energypress.gr
Προσάραξε πλατφόρμα πετρελαίου στην Βρετανία, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα εν μέσω θαλασσοταραχής, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Στο σχετικό βίντεο εμφανίζεται η πλατφόρμα της εταιρείας Transocean, η οποία είναι ημιβυθιζόμενου τύπου. Οι αρχές επιστράτευσαν ρυμουλκό, αλλά οι πρώτες προσπάθειες ήταν αποτυχημένες το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Καλοουγέι.

Αύξηση στην διακίνηση φορτίων στο μεγαλύτερο τερματικό σταθμό LNG της Βρετανίας

Από το naftikachronika.gr
Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) «Rasheeda», κατηγορίας Q-Max, ένα από τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια LNG στον κόσμο, αναμένεται να φτάσει στον τερματικό σταθμό South Hook στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, μεταφέροντας ένα φορτίο 266.000 κυβικών μέτρων υγροποιημένου φυσικού αερίου.

To φορτίο LNG παρελήφθη από το «Rasheeda» από τον λιμένα του Ras Laffan στο Κατάρ και στις 14 Αυγούστου εκτιμάται ότι θα έχει δέσει στον τερματικό σταθμό επαναεριοποίησης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η λιμενική αρχή του Milford Haven στην δυτική Ουαλία.

Να σημειωθεί ότι ..