Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΣΕΕ: Πρωτοφανείς διατάξεις για τα δεδομένα του εργατικού δικαίου



 «Οι εργαζόμενοι καλούνται εκ νέου να σηκώσουν το κύριο βάρος αυτής της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης» ανέφερε ο γραμματέας Οικονομικού της ΓΣΕΕ, Γιώργος Γεωργακόπουλος, κατά τη διαδικασία ακρόασης φορέων στις επιτροπές της Βουλής που συζητούν τις ΠΝΠ με τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης του κορωνοϊού. Ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι και με τις νέες διατάξεις οδηγούνται σε συρρίκνωση τα οικονομικά δεδομένα των εργαζομένων την ίδια ώρα που η ανεργία και η περαιτέρω..

Ζημιές στο εξάμηνο ανακοίνωσε η Tullow Oil



 Η Tullow Oil ανακοίνωσε ζημιές στο α εξάμηνο του έτους, κυρίως εξαιτίας των χαμηλότερων πετρελαϊκών τιμών και των σημαντικών απομειώσεων και διαγραφών.

Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία εμφάνισε καθαρές ζημιές 1,33 δισ. δολαρίων στο εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, έναντι των κερδών 103 εκατ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Οι επιδόσεις της εταιρείας δέχθηκαν πλήγμα από..

Αντιμετώπιση της πανδημίας: Μέσα για τον περιορισμό των επιπτώσεων της εποχικής γρίπης στους χώρους εργασίας


 

Πρέπει να διασφαλιστεί η ετοιμότητα των χώρων εργασίας στην ΕΕ σε περίπτωση μελλοντικής έξαρσης της νόσου COVID-19, καθώς επίσης και η εμβολιαστική κάλυψη έναντι της εποχικής γρίπης, ιδίως των ατόμων που απασχολούνται σε τομείς και κλάδους καθοριστικής σημασίας, όπως είναι οι εργαζόμενοι του τομέα της υγείας.

Για τον περιορισμό των επιπτώσεων της εποχικής γρίπης απαιτείται..

Εμφανής η Κυβερνητική Ανακολουθία στην Ανάπτυξη του Φυσικού Αερίου

 


Την στιγμή κατά την οποία η κυβέρνηση δηλώνει ότι σταθερή επιδίωξη της παραμένει η ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου της χώρας με παράλληλη επέκταση σειράς άλλων σημαντικών υποδομών και προσβλέπει στο φυσικό αέριο ως βασική πηγή του ενεργειακού μίγματος της χώρας για την επόμενη 20 ετια τουλάχιστον, οι αναστολές της και η αμφισημία της για την αναγκαιότητα ανάπτυξης των εγχώριων κοιτασμάτων που διαθέτει η χώρα προκαλεί όχι μόνο έκπληξη αλλά και σοβαρό προβληματισμό. Από την..

Σε Στενωπό ο Κλάδος των Καυσίμων Λόγω της Ύφεσης στον Τουρισμό - Οι Εκτιμήσεις του CEO της ΕΛΙΝΟΙΛ

 


Δύσκολος προμηνύεται ο χειμώνας για τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, μετά την ραγδαία πτώση της τουριστικής κίνησης, ως απόρροια της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Τα στοιχεία για τα καύσιμα κίνησης τον περασμένο Ιούλιο έδειξαν υποχώρηση της τάξης του άνω του 5,5% έναντι της αντίστοιχης χρονικής περιόδου το 2019, ενώ ακόμη μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες για το πετρέλαιο κίνησης, καθώς αυτές ανήλθαν σχεδόν στο 11% τον ίδιο μήνα. Παράλληλα, η μείωση στις πωλήσεις βενζίνης και πετρελαίου κίνησης την περίοδο Ιανουάριος-Ιούλιος, ξεπέρασε..