Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Μεγάλη επιτυχία του ΣΔΟΕ! Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση Τσίπρα... ήταν ώρα να πάμε μπροστά!




ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Ο Άγιος Βασίλης έρχεται με φθηνό πετρέλαιο για τον Τσίπρα, όχι όμως και για τους πολίτες.


Το ιστολόγιο greeklignite.blogspot.com, "Λιγνίτης, ο δικός μας μαύρος χρυσός", ήταν το πρώτο στο Ελληνικό διαδίκτυο, που πριν περίπου ένα χρόνο, στις 20/8/2014, σας ενημέρωνε για την επικείμενη μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Στις 31 Ιουλίου φέτος είδαμε μια ανασκόπηση της πορείας της τιμής, που ακολούθησε ακριβώς όσα είχαμε προβλέψει και ο τίτλος που βάλαμε ήταν χαρακτηριστικός: Ο Αύγουστος μας έφθασε, εμπρός βήμα ταχύ, να τον προϋπαντήσουμε με πραγματικά φθηνό πετρέλαιο! Και πράγματι μόλις λίγες ώρες μετά την ανάρτηση, η τιμή του πετρελαίου, (παρακολουθούμε πάντα την τιμή για το Brent, συμβόλαιο επόμενου μήνα), έκανε αποφασιστικά την πολυαναμενόμενη διάσπαση της τελευταίας στήριξης πριν τα απόλυτα χαμηλά έτους, τα οποία με τη σειρά τους έσπασαν την Παρασκευή 21 Αυγούστου. Κατόπιν αυτού στις 24 Αυγούστου πάλι πρώτο το greeklignite.blogspot.com μίλησε με τόλμη για νέα τιμή-στόχο, κι αυτό μόνο σε πρώτη φάση, στο σημαντικό ψυχολογικά επίπεδο των τριανταπέντε! (35) δολαρίων/βαρέλι, μια πτώση 22% απ' τα επίπεδα της 21/8.

Στη συνέχεια παρατηρήσαμε μια έντονη ανοδική αντίδραση, που σημειώθηκε με εκτεταμένη παρέμβαση στην αγορά, απλά και μόνο για να καθυστερήσει το αναπόφευκτο: ..