Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Η καινοτομία, καθοριστικός παράγοντας για την ενεργειακή μετάβαση



Οι επιπτώσεις από την τρέχουσα πανδημία κορωνοϊού που έχει ήδη επιφέρει ριζικές αλλαγές σε καταναλωτικά πρότυπα και συνήθειες, αλλά και η οικουμενική αναγκαιότητα για μετριασμό των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή, επισπεύδουν τον ευρείας κλίμακας μετασχηματισμό που χαρακτηρίζει διεθνώς στις μέρες μας τον ενεργειακό τομέα.

Πληθώρα ενεργειακών ομίλων είχαν..

ΕΛΠΕ: Πτώση συγκρίσιμων EBITDA στα €66 εκατ.

 


Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοίνωσε ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα Γ’ Τριμήνου 2020, με τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA να ανέρχονται στα €66 εκατ. για το Tρίμηνο και στα €256 εκατ. για το Εννεάμηνο.

Αναφορικά με το επιχειρησιακό περιβάλλον κατά το Γ’ Τρίμηνο, η σημαντική υποχώρηση των διεθνών περιθωρίων διύλισης σε αρνητικά επίπεδα κατά μέσο όρο, σε συνδυασμό..

DFI: «Παύση» στην χρηματοδότηση δανείων για έργα ορυκτών καυσίμων ως το 2030

 


Η ομάδα ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών οργανισμών ανάπτυξης (DFI) που διαχειρίζεται 50 δισ. δολάρια, δήλωσε σήμερα Πέμπτη (5/11) ότι σχεδιάζει να σταματήσει να δανείζει χρήματα για έργα ορυκτών καυσίμων μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτικών Ιδρυμάτων Ανάπτυξης (EDFI), της οποίας τα 15 κυβερνητικά μέλη επενδύουν σε αναδυόμενες και παραμεθόριες αγορές, δήλωσε επίσης ότι θα ευθυγραμμίσει κάθε νέο δανεισμό με τη Συμφωνία του Παρισιού για την..

Αναγκαίες Οι Επενδύσεις Στην Τεχνολογία Και Τον Άνθρωπο Στον Κλάδο Υδρογονανθράκων



 Αναγκαίες κρίνονται οι επενδύσεις στην ψηφιακή τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό, στον κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, σύμφωνα με την έρευνα της EY, Oil and Gas Digital Transformation and the Workforce Survey 2020

Συγκεκριμένα, το 90% των στελεχών του κλάδου του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, συμφωνούν ότι..

Έκθεση WEMO Capgemini: Λιγότερο από το 1% των Κεφαλαίων των Πετρελαϊκών Ομίλων για Επενδύσεις σε μη Ορυκτά Καύσιμα

 


Οι ευρωπαϊκοί εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξάνουν σιγά σιγά τη δέσμευσή τους για τη μετάβαση στην ενέργεια, αλλά η ευρύτερη βιομηχανία πετρελαίου «παρέμεινε σταθερή στην ταυτότητα και το ρόλο της» στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα, με τον τομέα να επενδύει λιγότερο από το 1% του κεφαλαίου του σε μη ορυκτά - βασισμένα σε έργα - η επίτευξη στόχων δράσης για το κλίμα «πολύ δύσκολο να επιτευχθεί», σύμφωνα με την τελευταία έκθεση..

Το ανώτατο δικαστήριο της Νορβηγίας ξεκινά ακρόαση για την εξερεύνηση πετρελαίου στην Αρκτική

 


Το ανώτατο δικαστήριο της Νορβηγίας άρχισε να ακούει επιχειρήματα την Τετάρτη σχετικά με τη νομιμότητα της χορήγησης υπεράκτιων αδειών πετρελαίου στην Αρκτική, σε μια υπόθεση ορόσημο που θα μπορούσε να σταματήσει την επέκταση του κλάδου.

Η αγωγή, με επικεφαλής τις περιβαλλοντικές ομάδες Greenpeace Norway και Nature and Youth, είναι μέρος ενός αναδυόμενου κλάδου δικαίου παγκοσμίως όπου οι ενάγοντες επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν..

ΕΛΠΕ: Εκτιμήσεις για συγκρίσιμα EBITDA €49 εκατ. στο 3ο τρίμηνο - «Αντοχή» στο δυσμενές διεθνές περιβάλλον

 


Σε περιδίνηση διαρκείας, από τις παρενέργειες που έχει προκαλέσει διεθνώς η παρατεταμένη κρίση του COVID-19, έχουν εισέλθει οι εταιρίες-κολοσσοί του πετρελαϊκού κλάδου, ενώ ισχυρό είναι το χτύπημα που έχουν δεχθεί τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια, καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν στο πιο δυσμενές περιβάλλον διύλισης που έχουν αντιμετωπίσει στην ιστορία τους.

Ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί είναι το γεγονός ότι τα διυλιστήρια στην..

Ο ΔΕΣΦΑ, μέτοχος του πλωτού σταθμού ΥΦΑ Αλεξανδρούπολης

 


Υπεγράφη σήμερα η συμφωνία για την απόκτηση του 20% των μετοχών της Gastrade, που αναπτύσσει τον πλωτό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη, από τον ΔΕΣΦΑ.

Η συμφωνία υπεγράφη στην Αθήνα από την Ιδρυτή Μέτοχο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Gastrade, Ελμίνα Κοπελούζου και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ΔΕΣΦΑ, Nicola Battilana παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη.

Ταυτόχρονα, υπεγράφη και το νέο..