Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ούτε κουρείο να είχες!!!


Ασχολήσου με τα σοβαρά θέματα ασφαλείας επιτέλους και ξεκόλλα  από τις τρίχες,Ούτε κουρείο να είχες!!!

Αυτό το camp χωράει 3 εκατ. πρόσφυγες και όμως οι σαουδάραβες δεν δέχονται ούτε έναν ! (φωτό)


Βρίσκεται μόλις 8 χιλιόμετρα μακριά από τη Μέκκα, το λένε «camp» αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μια πραγματική μεγαλούπολη αφού διαθέτει όλες εκείνες τις απαραίτητες υποδομές για να φιλοξενήσει 3.000.000 ανθρώπους. Παρόλα αυτά οι Σαουδάραβες αρνούνται να φιλοξενήσουν σε αυτό έστω και έναν πρόσφυγα καθώς χρησιμοποιείται μόνο μια φορά τον χρόνο, κατά τη διάρκεια της μαζικής επίσκεψης των μουσουλμάνων στο προσκύνημα της Μέκκας και τις υπόλοιπες 360 μένει παντελώς άδειο.

Το συγκεκριμένο «camp» διαθέτει...

Δικαιώνει την Energean η δικαστική απόφαση για τις σεισμικές έρευνες στο Θρακικό Πέλαγος


Στην επί της ουσίας απόρριψη των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει τα Ελληνικά Πετρέλαια κατά της Energean Oil & Gas, με αφορμή τη διενέργεια σεισμικών ερευνών στην Λεκάνη του Πρίνου, προχώρησε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Energean Oil & Gas.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση:

Με την 7642/2015 απόφασή του το Δικαστήριο απέρριψε τις αιτήσεις με τις οποίες τα Ελληνικά Πετρέλαια ζητούσαν να απαγορευθεί η συνέχιση των ερευνών, η επεξεργασία και διάθεση των στοιχείων που συλλέχθηκαν, η κατάσχεσή τους καθώς και να απειληθεί με χρηματική ποινή η Energean.

Στο σκεπτικό του, το Δικαστήριο, δεχόμενο στην...

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων το πετρέλαιο

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων το πετρέλαιο
Τα futures του αμερικανικού πετρελαίου έκλεισαν στο χαμηλότερο σημείο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς τα στοιχεία δείχνουν χαμηλότερη του αναμενόμενου βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα και η πτώση του χρηματιστηρίου της Σανγκάης, αυξάνει τις ανησυχίες για την εξασθένιση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Οι επενδυτές βλέπουν και άλλη μεταβλητότητα και πιθανή πτώση στις τιμές του πετρελαίου τις ερχόμενες εβδομάδες.

Η τιμή τους αμερικανικού αργού, παράδοσης Οκτωβρίου, υποχώρησε 63 σεντς στα 44 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο κλείσιμο από τις 27 Αυγούστου.

Το Brent παράδοσης Οκτωβρίου κατέγραψε πτώση τιμών 1,77 δολάρια ή 3,7% στα 46,37 δολάρια το βαρέλι.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Την Παρασκευή 11 Σεπτεµβρίου 2015, η Εταιρεία ανακοίνωσε τα « µέτρα» που αποφάσισε, µετά « την ολοκλήρωση της Εσωτερικής Τεχνικής ∆ιερεύνησης», του τραγικού δυστυχήµατος της 8ης Μαΐου στις Β.Ε.Α.

Από την ανακοίνωση αυτή προκύπτει δυστυχώς, η προσπάθεια της Εταιρείας να κλείσει συνοπτικά και γρήγορα το θέµα, φορτώνοντας όλες τις ευθύνες σε ορισµένους εργαζόµενους άµεσα εµπλεκόµενους, χωρίς να αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της ∆ιοικητικής και ∆ιευθυντικής ιεραρχίας, για τις µειώσεις προσωπικού, την πίεση – εντατικοποίηση, την ελλιπή εκπαίδευση και την γενικευµένη εργολαβοποίηση που επέβαλλε η Εταιρεία τα προηγούµενα χρόνια, όπως και την έλλειψη έµπειρου και εκπαιδευµένου προσωπικού στα Τµήµατα Παραγωγής και Συντήρησης, βάζοντας τα κέρδη τους πάνω από τους ανθρώπους.

Το ότι η νέα διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ., δήλωσε πως...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

την Παρασκευή 11 του Σεπτέμβρη η εταιρεία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εσωτερικής τεχνικής
διερεύνησης του εργοδοτικού εγκλήματος της 8ης Μάη και την οριστικοποίηση του πορίσματος. Επιβεβαιώνεται η αρχική μας εκτίμηση ότι «σκορπάνε» τις ευθύνες, προσπαθώντας να απαλλάξουν τη διοίκηση απ’ αυτές.

Στην σχετική της ανακοίνωση, εντοπίζει ζήτημα στην «ενίσχυση της κουλτούρας ασφάλειας». Υπονοεί ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν την αίσθηση της τήρησης μέτρων ασφαλείας, ότι δεν τα γνωρίζουν. Αντίθετα, εμείς θεωρούμε ότι η εξασφάλιση των μέτρων ασφαλείας, ο έλεγχος και η τήρησή τους είναι κύρια ευθύνη της εταιρείας. Ακόμα,στην ανακοίνωση, η εταιρεία εμφανίζεται να αγνοεί την...

Ειδικός Διαπραγματευτής των μετοχών των ΕΛ.ΠΕ η Ελληνοαμερικανική Χρηματιστηριακή


Την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή της Ελληνοαμερικανικής Χρηματιστηριακής ΑΕΠΕΥ επί των μετοχών των ΕΛ.ΠΕ, ενέκρινε η Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών, με απόφαση της από 09/09/2015 συνεδρίασής της.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της  ειδικής διαπραγμάτευσης επί των εν λόγω κινητών αξιών τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ




ΠΗΓΗ:skitsoblog.blogspot.gr

Παιχνίδι αγωγών με την Κύπρο στο επίκεντρο


Η κάθοδος στο Προεδρικό στελεχών από εταιρείες, οι οποίες έχουν άμεση εμπλοκή με τα ενεργειακά ζητήματα της ανατολικής Μεσογείου σηματοδοτούν την είσοδο σε μια νέα φάση για τους ενεργειακούς σχεδιασμούς τόσο της Κύπρου όσο και των γειτονικών της χωρών.

Τις τελευταίες εβδομάδες Νίκος Αναστασιάδης και Γιώργος Λακκοτρύπης υποδέχτηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, στελέχη από τη βρετανική BG Group, την αμερικανική Noble, την ισραηλινή Delek αλλά και την ιταλική ΕΝΙ. Η ανακάλυψη του μεγάλου κοιτάσματος Ζορ, από τον ιταλικό κολοσσό ανατρέπει τους έως τώρα σχεδιασμούς βάζοντας στην ενεργειακή εξίσωση της περιοχής, ακόμη περισσότερα στοιχεία.

Στόχος της ΕΝΙ να εδραιωθεί στην περιοχή

Η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ πέραν του μεγάλου κοιτάσματος στο οικόπεδο Ζορ, το οποίο πρόσφατα έχει ανακαλύψει, είναι και μεγαλομέτοχος στο ένα από τα δύο τερματικά υγροποίησης στην Αίγυπτο και πιο συγκεκριμένα σε αυτό της Νταμιέτας. Παράλληλα, η Αίγυπτος μέσω κρατικών εταιρειών συμμετέχει στο τερματικό υγροποίησης, την ώρα μάλιστα που αντιμετωπίζει μία από τις μεγαλύτερες ενεργειακές κρίσεις στην ιστορία της. Η έλλειψη ενέργειας έχει ...

Συγκέντρωση-αστραπή στο Βρετανικό Μουσείο για την BP


Μια ομάδα ατόμων εισέβαλλε στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο σε μια συγκέντρωση-αστραπή για να διαμαρτυρηθεί για την χρηματοδότησή του από τον κολοσσό του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου BP.

Ντυμένοι στα μαύρα και κρατώντας μαύρες ομπρέλες, οι διαμαρτρόμενοι συμμετέχοντες τραγούδησαν και παρουσίασαν δραματουργικά τη δημιουργία μιας πετρελαιοκηλίδας πριν καθίσουν στο πάτωμα στην κυρίως αυλή του μουσείου, σχηματίζοντας τη λέξη "No" (Όχι). 

Οι διαδηλωτές είχαν μαζί τους πινακίδες που έγραφαν "τέλος στο πετρέλαιο" και "Όχι σε νέα συμφωνία με την BP".

Μια από τους συμμετέχοντες, η Γιασμίν ντε Σίλβα, η οποία...

Με τη γραμμή των πιστωτών η Ελλάδα στην απόφαση του ΟΗΕ για το χρέος

Με τη γραμμή των πιστωτών η Ελλάδα στην απόφαση του ΟΗΕ για το χρέος

Η στάση της Ελλάδας στη ψηφοφορία που διεξήχθη στις 10 Σεπτεμβρίου 2015 στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θύμιζε έναν όμηρο μελλοθάνατο που εμφανίζεται μπροστά του ως από μηχανής θεός η δυνατότητα να δραπετεύσει κι αυτός αδιαφορεί! Γυρίζει την πλάτη του, συνεχίζοντας να δηλώνει υποταγή στους δεσμώτες του με την ελπίδα να ανταμειφθεί για τη δουλικότητά του…

Η πρόταση που κατατέθηκε προς ψήφιση από την Αργεντινή με τον τίτλο «βασικές αρχές για τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης δημόσιου χρέους» αποτελεί ένα σοβαρό πλήγψήφιμα στην κερδοσκοπία που δραστηριοποιείται στην αγορά ομολόγων, τα περίφημα αρπακτικά κεφάλαια, καθώς θωρακίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών. Επί της ουσίας νομιμοποιεί τις μονομερείς ενέργειες των κρατών!

Ο ριζοσπαστικός χαρακτήρας της πρότασης, που...