Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ο ...ΔΙΔΑΚΤΩΡ !...

Ε.Κ.Θ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Πριν 35 χρόνια περίπου ψηφίστηκε ένας από τους πλέον φιλεργατικούς νόμους, ο 1264/82 που ισχύει μέχρι σήμερα και καμία κυβέρνηση έως σήμερα δεν διανοήθηκε να τον ανατρέψει.
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του νόμου, πέρα από τον εκδημοκρατισμό και την προάσπιση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας, ήταν η κατάργηση του δικαιώματος της εργοδοσίας να προχωρεί σε ανταπεργία (lock out) ,δηλαδή σε περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων ο κάθε εργοδότης μπορούσε να προκηρύξει ανταπεργία που του έδινε την δυνατότητα μεταξύ των άλλων να μην καταβάλει μισθούς ,να δίδει μειωμένη αποζημίωση απόλυσης, να απολύει νόμιμα όσους απεργούν προσλαμβάνοντας άλλους και γενικότερα ήταν το ισχυρό όπλο της εργοδοσίας να καταστείλει κάθε απεργία των εργαζομένων και ανά πάσα στιγμή να τους πετάξει στον δρόμο.

Δυστυχώς η μόνη Κυβέρνηση που επιχείρησε να αγγίξει το θέμα της ανταπεργίας, που σημειωτέον είναι πάγιο αίτημα της εργοδοσίας ( ΣΕΒ ), ήταν η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ,η οποία με ‘’μουλωχτό ‘’ τρόπο και ..

ΔΕΗ: Κατάργηση πλαφόν στις αμοιβές διαπραγματεύεται η ΓΕΝΟΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ
Την κατάργηση του πλαφόν στις αμοιβές των εργαζομένων, διαπραγματεύεται η ΓΕΝΟΠ. Αφορμή διατάξεις νόμου που "ξήλωσαν" αντίστοιχους περιορισμούς για τις διοικήσεις εισηγμένων. Πρόβλημα το πλαφόν, κυρίως για εργαζόμενους σε ορυχεία και μονάδες παραγωγής.

Σε άτυπη διαπραγμάτευση με το υπουργείο Ενέργειας και τη διοίκηση της ΔΕΗ βρίσκεται η ΓΕΝΟΠ, με στόχο να καταργηθεί για τους εργαζόμενους της επιχείρησης το πλαφόν στη μισθοδοσία.

Ήδη σε ένδειξη καλής θέλησης, έχουν ανασταλλεί τα απεργιακά μέτρα που είχε κηρύξει η Ομοσπονδία, ενώ η διοίκησή της βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία για την εξεύρεση λύσης.

Συγκεκριμένα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το..

Σ. Σακοράφα: Eπαίρονται ομού Γερμανική, Αυστριακή και Ελληνική ηγεσία!


«Kυρίες και κύριοι συνάδερφοι,
Όποιος θέλει να κατανοήσει την κατρακύλα της Ενωμένης Ευρώπης και το μέγεθος των ηγετών της, αρκεί να διαβάσει τα συμπεράσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής.
Η Ενωμένη Ευρώπη των «αρχών και των αξιών» στη «σκληρή» διαπραγμάτευσή της με την Τουρκία, το Κράτος που
-παραβιάζει τα ευρωπαϊκά σύνορα,
-κατέχει με στρατό Ευρωπαϊκό έδαφος,
-παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες,
-βομβαρδίζει εντός και εκτός συνόρων της Κούρδους πολίτες, και
-ο Πρόεδρος της εκβιάζει με την...
απελπισία χιλιάδων προσφύγων,
"Πέτυχε":
-την απαλλαγή έκδοσης VISAS,
-το άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων,
-την εκταμίευση 3 δις και επιπρόσθετης χρηματοδότησης
και το κορυφαίο (!) που είναι ντροπή: την ανταλλαγή έναν προς έναν πρόσφυγα.
Παράλληλα έχει ήδη "πετύχει":
-να κλείνουν σύνορα κατά το δοκούν,
-να μετατραπεί η Ελλάδα σε καταυλισμό δυστυχισμένων και
-να εξαργυρώσει το αμόλυντο της ησυχίας της με κατά κεφαλήν ποσά για κάθε πρόσφυγα καταργώντας στην πράξη το άσυλο και παραβιάζοντας Διεθνείς Συνθήκες.
Και επαίρονται ομού Γερμανική, Αυστριακή και Ελληνική ηγεσία!
Δυστυχώς οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και τραγικές»


ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Συνάντηση Στεργιούλη με ξένους οικονομικούς και εμπορικούς ακολούθους


Τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου ΕΛΠΕ στο Μαρούσι επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία από το Club των Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων ξένων Κρατών στην Ελλάδα (ECDC), τα μέλη της οποίας ενημερώθηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα Διευθυντικά στελέχη της ΕΛΠΕ για την παρούσα εικόνα της εταιρείας, αλλά και για τις βασικές κατευθύνσεις της στρατηγικής Ανάπτυξης που έχει χαράξει η εταιρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συνολικά εικοσιοκτώ (28) Οικονομικοί και Εμπορικοί Διπλωμάτες από όλο τον κόσμο, τους οποίους συνόδευε η κα Βάσω Κύρκου ως υπεύθυνη του Διπλωματικού Club, έγιναν δεκτοί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γρηγόρη Στεργιούλη (φωτογραφία), ο οποίος αναφέρθηκε στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του 2015 και στις επιτυχείς συμφωνίες που σύναψε η EΛΠΕ τον τελευταίο χρόνο, όπως εκείνη με το Ιράν.

Σκιαγραφώντας την πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία, ο κ. Στεργιούλης επεσήμανε ότι ..

Ποιοί μεγάλοι traders χτυπούν τη πόρτα των ΕΛΠΕ


Παραγγελίες για βενζίνες από μερικούς εκ των μεγαλύτερων traders διεθνώς όπως η Vitol, και η Glencore International, δέχεται σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα ο όμιλος των ΕΛΠΕ.

Ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν, όπου παραδοσιακά αυξάνεται η ζήτηση για βενζίνες στο Δυτικό ημισφαίριο, και μαζί της και οι τιμές, την πόρτα των ΕΛΠΕ χτύπησαν το τελευταίο διάστημα αρκετοί traders. 

Πιο πρόσφατες, οι περιπτώσεις των Vitol, και Glencore, δύο γίγαντες του κλάδου που διαχειρίζονται commodities αξίας πολλών δισ. δολαρίων, με τους οποίους τα ΕΛΠΕ ετοιμάζονται να κλείσουν συμφωνίες για πώληση βενζινών. 

Σε μια περίοδο όπου η μάχη για τα μερίδια αγοράς ανάμεσα στα δυιλιστήρια της Μεσογείου οξύνεται, τα ΕΛΠΕ καταφέρνουν να βρίσκουν πελάτες για τα προιόντα τους "καθώς στο trading τα πάντα είναι θέμα τιμής", όπως λένε πηγές του ομίλου.

Εχοντας ελαχιστοποιήσει την..

Φυλή του Αμαζονίου απελευθέρωσε υπαλλήλους πετρελαϊκής εταιρείας


Οι αυτόχθονες ενός χωριού στον Αμαζόνιο στο Περού απελευθέρωσαν δημόσιους υπαλλήλους που είχαν κρατήσει ως όμηρους για να απαιτήσουν κρατική βοήθεια μετά από τη ρήξη ενός αγωγού από όπου διέρρευσαν 1.000 βαρέλια αργού πετρελαίου.

Η δημόσια επιχείρηση ενέργειας Petroperu, η οποία διαχειρίζεται τον αγωγό, ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία με τους αρχηγούς του χωριού Γουαμπίς στην περιοχή Μαγιουριάγκα, η οποία περιλαμβάνει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεφωνικών γραμμών στην κοινότητα και βοήθεια στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Οι χωρικοί της Μαγιουριάγκα κατάσχεσαν..

Γιατί οι απόγονοι των πρώτων «πετρελαιάδων» θεωρούν ευκαιρία την πετρελαϊκή κρίση

Γιατί οι απόγονοι των πρώτων «πετρελαιάδων» θεωρούν ευκαιρία την πετρελαϊκή κρίση
O Charlie Fairbank, ζει στο Οντάριο και είναι ο δισέγγονος ενός εκ των πρώτων ανθρώπων που ασχολήθηκε με την εξόρυξη πετρελαίου. Θέλοντας να συνεχίσει την επιχείρηση των προγόνων του ο ίδιος αγωνίζεται σήμερα να διατηρήσει τις 350 πετρελαιοπηγές ανταγωνιστικές σε μια περίοδο όπου η τιμή του πετρελαίου κυμαίνεται στα 35 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Fairbank χρησιμοποιώντας έναν ενιαίο κινητήρα και ξύλινους ράβδους που συνδέονται με πολλαπλές αντλίες , παράγει 65 βαρέλια την ημέρα, την ίδια ποσότητα από τότε που ξεκίνησαν τον 19ο αιώνα οι πρόγονοί του την επιχείρηση στο Oil Spring την γενέτειρα του πετρελαίου. Πρόκειται για την περιοχή όπου το 1858 ο πωλητής James Miller Williams χτύπησε φλέβα πετρελαίου, ένα χρόνο πριν ο Edwin Drake άρχισε να αντλεί πετρέλαιο από το διάσημο πηγάδι στο Titusville, της Πενσυλβάνια.

«Χρησιμοποιούμε παλιούς..

Γιατί τα διυλιστήρια Θεσσαλονίκης άλλαξαν την εικόνα της πόλης. Επεκτάθηκε η ηλεκτροδότηση, δημιουργήθηκαν νέα εργοστάσια, ανασχέθηκε η μετανάστευση. Οι επενδύσεις που άλλαξαν την Ελλάδα...

Dummy_aircraft_-_Oct._1943
Άνοιξη 1962. Ένας Ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας ανακοινώνει ότι με τη συνεργασία της αμερικάνικης Standard Oil Company, θα κατασκεύαζε τα διυλιστήρια Θεσσαλονίκης και έτσι θα ξεκινούσε μία νέα περίοδος για τη βόρεια Ελλάδα και συνολικά τη χώρα. Οι αλλαγές που προκλήθηκαν από αυτή την επένδυση ήταν εντυπωσιακές.

Η Θεσσαλονίκη του ‘60

Η Θεσσαλονίκη ήταν μία αγροτική περιοχή, ειδικά μετά την εξόντωση του εβραϊκού πληθυσμού που είχε καταστήσει την πόλη εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων. Η βιομηχανία βρισκόταν σε εμβρυακό στάδιο, ενώ στον αγροτικό τομέα επικρατούσε ο αυτοσχεδιασμός και η χαμηλή απόδοση των καλλιεργειών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή των διυλιστηρίων
 Τα έργα κατασκευής  των διυλιστηρίων

 Ίσως η καλύτερη περιγραφή της κατάστασης που επικρατούσε ήταν μία επιστολή που δημοσίευσε η εφημερίδα..