Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Υπ. Εργασίας: Πώς γίνεται η εξαγορά πλασματικού χρόνου ασφάλισης από την 1/1/2002

Από το capital.gr
Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης στις περιπτώσεις συνταξιοδότησης με εξαγορά πλασματικού χρόνου ασφάλισης από την 1/1/2002 και μετά, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισημαίνει, με ανακοίνωση του, τα εξής:

Η εν λόγω κοινή ανάλυση για την ΕΑΥ είναι διαθέσιμη σε διάφορες γλώσσες της ΕΕ.

Από το osha.europa.eu
Τα βασικά πορίσματα της κοινής ανάλυσης της δεύτερης ευρωπαϊκής έρευνας για τους νέους και αναδυόμενους κινδύνους στις επιχειρήσεις (ESENER-2), η οποία εκπονήθηκε από τον EU-OSHA, η ειδική ενότητα της έρευνας εργατικού δυναμικού (LFS) 2013 για τα εργατικά ατυχήματα και άλλα προβλήματα υγείας της Eurostat και η 6η Ευρωπαϊκή Έρευνα για τις Συνθήκες Εργασίας (EWCS ) του Eurofound διατίθενται σε διάφορες γλώσσες της ΕΕ.

Η μελέτη, στόχος της οποίας είναι ..

Οι αβεβαιότητες για την χρήση του LNG ως βασικού καυσίμου στα πλοία

Από το worldenergynews.gr
Προοπτικές σημαντικών εξελίξεων προμηνύει το ολοένα αυξανόμενο επίπεδο ενδιαφέροντος για χρήση του LNG ως καύσιμο για τα πλοία.

Σημαντική αφορμή για τη συγκεκριμένη κατεύθυνση αποτελούν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει όπως η οικονομική ελκυστικότητα, η μείωση των αιωρουμένων σωματιδίων και οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Το ζητούμενο είναι η αβεβαιότητα..

Ενας Αγωγός που Φέρνει και Προβλήματα

Από το energia.gr
Επί δεκαετίες, ένας αγωγός μετέφερε πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη και ζέσταινε τα σπίτια των Γερμανών ακόμη και τις πιο σκοτεινές ημέρες του Ψυχρού Πολέμου. Ο νέος αγωγός, όμως, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία μέσω Βαλτικής στη Γερμανία μπαίνει ανάμεσα στη Γερμανία και στους συμμάχους της και προκαλεί πονοκέφαλο στην Αγκελα Μέρκελ. Για τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Nord Stream 2 είναι..

• Παραβιάσεις Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη (Συλλογική προσφυγή της ΓΣΕΕ στο Συμβούλιο της Ευρώπης) • Επιστολή της ΓΣΕΕ προς την υπουργό Εργασίας

Από το inegsee.gr
Η ΓΣΕΕ με την κατάθεση της Συλλογικής της Προσφυγής τον Σεπτέμβρη του 2014 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης είχε ζητήσει να διαπιστωθεί ότι με σειρά νομοθετικών μέτρων από την Ελληνική Δημοκρατία έχουν λάβει χώρα επανειλημμένες παραβιάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη (Ε.Κ.Χ.). 

Η προσφυγή αυτή επικέντρωνε στις πιο καίριες νομοθετικές παρεμβάσεις της περιόδου 2010-2014 στα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, που περιλαμβάνει και τους φορείς και επιχειρήσεις που ανήκουν..

Η νέα συμφωνία Κύπρου Αιγύπτου για τον αγωγό φυσικού αερίου

Από το lygeros.org
Η νέα συμφωνία της Κύπρου με την Αίγυπτο για τον αγωγό φυσικού αερίου που έχει και την απαραίτητη έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η υλοποίηση της ενδιάμεσης οδού για το θέμα της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου. 
Αποτελεί μία νέα επιτυχία που ενισχύει το συμμαχικό πλαίσιο με την Αίγυπτο αλλά και για το θέμα του τριπλού σημείου επαφής, όπου εμπλέκεται και η Ελλάδα σε γεωπολιτικό επίπεδο αλλά και γεωοικονομικό, αφού θα..

EIΑ: Πτώση κατά 1,35 εκατ. βαρέλια των αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Πτωτικά κινήθηκαν τα πετρελαϊκά αποθέματα των ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Αυγούστου 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας, τα αποθέματα υποχώρησαν κατά 1,351 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές είχαν..

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός πώλησης των ΕΛΠΕ – Πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ για την πρόσληψη fairness adviser

Από το energypress.gr
Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνει ο διαγωνισμός για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων, με τους δύο διεκδικητές Glencore και Vitol να έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την αξιολόγηση των οικονομικοτεχνικών στοιχείων.

Παράλληλα και το ΤΑΙΠΕΔ, που τρέχει τον διαγωνισμό, δημοσιοποίησε και την πρόσκληση υποβολής προσφορών για την ανάθεση του έργου..