Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΕΕ: Ανταλλαγή απόψεων και διαφωνίες στο θέμα ενέργειας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΕ: Ανταλλαγή απόψεων και διαφωνίες στο θέμα ενέργειας
Στα ενεργειακά ζητήματα και στις διαφωνίες μεταξύ των κρατών- μελών της ΕΕ αναφέρεται δημοσίευμα στο δελτίο κοινοτικής ενημέρωσης Europolitics με τίτλο «Ενεργειακή Ένωση: Πρώτη ανταλλαγή απόψεων στο Συμβούλιο».

Αναλυτικότερα, επισημαίνει ότι ήδη από την πρώτη συνάντηση, τα εθνικά συμφέροντα ήταν αυτά που αναδείχθηκαν και πως η Ελλάδα εμφανίστηκε εξαιρετικά επιφυλακτική.

Επιπλέον, σχολιάζει ότι οι υπουργοί Ενέργειας ...

Οι 25 προτάσεις της Βιομηχανίας για μια νέα βιομηχανική Πολιτική

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι 25 προτάσεις της Βιομηχανίας για μια νέα βιομηχανική Πολιτική
Την πρόταση πολιτικής που στηρίζεται σε έξι γενικούς άξονες και 25 συγκεκριμένες δράσεις για μια νέα βιομηχανική πολιτική στην Ελλάδα παρουσίασε ο ΣΕΒ από κοινού με 4 ακόμη βιομηχανικούς συνδέσμους της χώρας. Μια τέτοια πολιτική χαρακτηρίζεται ως εθνική ανάγκη για την ανάπτυξη και ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας, αλλά και για την αναγέννηση της παραγωγικής βάσης, τις επενδύσεις και την απασχόληση.

Η πρόταση που ευθυγραμμίζεται και με τον ευρωπαϊκό στόχο να προέρχεται...

Διαμαρτυρία των εργαζομένων στις Σκουριές- «Είμαστε οι πρώτοι απολυμένοι του κ. Λαφαζάνη»

Αποτέλεσμα εικόνας για Διαμαρτυρία των εργαζομένων στις Σκουριές- «Είμαστε οι πρώτοι απολυμένοι του κ. Λαφαζάνη»
Διαμαρτυρία των εργαζομένων στις Σκουριές
Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο περιβάλλοντος πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στις Σκουριές. Υψώνοντας πανό που γράφει «Είμαστε οι πρώτοι απολυμένοι του κ. Λαφαζάνη», οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν κατά της απόφασης του Παναγιώτη Λαφαζάνη για την ανάκληση των αδειών, σύμφωνα με το seleo.gr.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ...


Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο εργαζόμενος για την προστασία του μισθού του

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο εργαζόμενος για την προστασία του μισθού του
Μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και ειδικότερα διατάξεις οι οποίες εξασφαλίζουν ότι με οποιεσδήποτε συνθήκες θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι τους μισθούς τους, προβλέπει μεταξύ άλλων η ισχύουσα εργασιακή νομοθεσία. 

Έτσι σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος:
- Απαγορεύεται...

Κομισιόν: ευθεία χειραγώγηση της αγοράς δικαιωμάτων εκπομπών CO2. Κατά τα λοιπά μιλάνε για ελεύθερη οικονομία ...


Αρχικά βάφτισαν το CO2 "ρύπο". Ύστερα επέβαλαν φόρο στις εκπομπές "ρύπων", για να προωθήσουν πιο εύκολα τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά, που παρήγαγε η Γερμανία και η Δανία (Siemens, Vestas, κλπ). Ούτε κι αυτό τους "έκατσε": μπήκαν στη μέση οι Κινέζοι, σάρωσαν την αγορά και πολλά γερμανικά εργοστάσια είτε ...

ΠΟΕ:8 ΜΑΡΤΗ 2015

Π.Ο.Ε.

                                                                8 ΜΑΡΤΗ 2015

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ οφείλουμε ως γυναίκες με δύναμη και αποφασιστικότητα να

διεκδικήσουμε όχι μόνο τα δικά μας δικαιώματα, αλλά και όλων των αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Παίρνουμε τη σκυτάλη του αγώνα από τις ράφτρες και τις υφάντρες της Ν. Υόρκης, που στις 8 του Μάρτη του 1857, σήκωσαν ανάστημα απέναντι στη εκμετάλλευση τους. Μας έδειξαν το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης και της κοινωνικής απελευθέρωσης.
158 χρόνια μετά η επέτειος της 8 Μάρτη 2015, αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Βιώνουμε ξανά όχι μόνο έναν εργασιακό μεσαίωνα, αλλά και την απειλή κατάλυσης όλων των ανθρώπινων βασικών
δικαιωμάτων. Ζούμε την εξαθλίωση, την ανεργία, την άκρατη εκμετάλλευση , την καταπάτηση
της Δημοκρατίας και της Αξιοπρέπειας. Βρισκόμαστε σε πόλεμο θεμελιωδών αξιών, αλλά και
επιβίωσης.
Η γυναίκα σήμερα καλείται να αναλάβει έναν ρόλο ακόμη πιο δύσκολο. Να σταθεί όρθια η ίδια
και να στηρίξει την οικογένειά της, αλλά και όλη την κοινωνία, για να μπορέσουμε να
αντισταθούμε όλοι μαζί και να πολεμήσουμε τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, που αδιαφορεί για τον
άνθρωπο, που μας βλέπει ως αριθμούς και ως αναλώσιμα προϊόντα μπροστά στο κέρδος των αγορών. Η φωνή μας πρέπει να ακουστεί και να φτάσει ψηλά, πρέπει να είμαστε παρούσες σε όλους τους τομείς: στον κοινωνικό, στον εργασιακό, στον συνδικαλιστικό, στον πολιτικό.
Γυναίκα σημαίνει Ζωή, σημαίνει Ελπίδα!! Και αυτό οφείλουμε να είμαστε για όλους


ΠΗΓΗ
:poenergias.gr

8 ΜΑΡΤΗ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ

flower
Η Γ.Σ.Ε.Ε.απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, μετανάστριες που ακόμα σηκώνουν το βάρος του πολλαπλού τους ρόλου σ’ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που η τυπική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων εξουδετερώνεται καθημερινά από τις διαρκείς παραβιάσεις και το έλλειμμα αποκατάστασής τους.
Η πραγματικότητα της μικρότερης αμοιβής, της επιβολής ευέλικτων όρων εργασίας, των απολύσεων και τελικά της περιθωριοποίησης των γυναικών στην εργασία, ιδιαίτερα εάν αναπτύξουν συνδικαλιστική δράση, κάνουν οικογένεια, είναι μετανάστριες ή ευάλωτες λόγω ηλικίας, ήταν και είναι σκληρή, υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει και δυστυχώς έχει εμπεδωθεί με τη μνημονιακή επιβολή της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, της άκρατης ευελιξίας και των ατομικών συμβάσεων εργασίας.
Καλούμε την εργοδοσία....

Τεράστιο γκράφιτι κάλυψε το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου- Απίστευτος βανδαλισμός

Αποτέλεσμα εικόνας για Τεράστιο γκράφιτι κάλυψε το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου- Απίστευτος βανδαλισμός
H όψη του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου, επί της οδού Στουρνάρη, είναι καλυμμένη με ένα γιγαντιαίο γκράφιτι, που καλύπτει σχεδόν όλη την επιφάνεια του τοίχου, γεγονός που καθιστά την αφαίρεση ή τον καθαρισμό του σχεδόν αδύνατο.

Ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ιωάννης Γκόλιας, ο οποίος αρνήθηκε να καταδικάσει τον βανδαλισμό..

Τα ΕΛ.ΠΕ. στηρίζουν για ακόμη μια χρονιά τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες


Στα Κεντρικά Γραφεία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στην Αθήνα και αντίστοιχα στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κοινωφελών οργανώσεων, που επελέγησαν να υποστηριχθούν και αυτή τη χρονιά.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, τα ΕΛΠΕ έχουν....

Ημερίδα για τους υδρογονάνθρακες στο ΑΠΘ


Ημερίδα για τους υδρογονάνθρακες διοργανώνει το τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ερευνών του πανεπιστημίου και την «European Association of Geoscientists and Engineers - EAGE».

Η ημερίδα πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή στις 10:00, στο Αμφιθέατρο Ι του ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ ΑΕ), Ανδρέας Γεωργακόπουλος θα παρουσιάσει αναλυτικά τις εξελίξεις αναφορικά με την έρευνα των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα στην ομιλία του, με τίτλο: «Νέοι ορίζοντες στην έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Εξελίξεις σε ακαδημαϊκό επίπεδο».

Αμέσως μετά, θα παρουσιάσει το νέο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τίτλο: «Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων» το οποίο θα λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο του 2015, στο Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ.

Ο επικεφαλής του Τομέα Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων της Ιταλικής Eni, Paolo Dell’ Aversana, στην ομιλία του, με τίτλο: «Integrated Geophysical Models. Theory, examples and implications on creativity  - Ολοκληρωμένα γεωφυσικά μοντέλα. Θεωρία, παραδείγματα και επιδράσεις στην καινοτομία» θα παρουσιάσει μια σύνθετη συζήτηση γύρω από τις θεωρητικές και πρακτικές απόψεις της εφαρμοσμένης στην πετρελαϊκή έρευνα επιστήμης της Γεωφυσικής και τις επιστημολογικές συνέπειες στη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Η ημερίδα πραγματοποιείται με τη στήριξη της EAGE και της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι εργασίες της ημερίδας θα μεταδοθούν ζωντανά, μέσω διαδικτύου, από το σύνδεσμο http://www.auth.gr/news/conferences/18355 Προεγγραφές:http://www.eage.org/students/index.php?evp=16282



ΠΗΓΗ:energypress.gr

Γιατί δεν θα ανέβουν οι τιμές του πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Το περασμένο καλοκαίρι, έπειτα από μια μακρά περίοδο σταθερότητας, οι τιμές του πετρελαίου ακολούθησαν πτωτική πορεία και μειώθηκαν μέσα σε έξι μήνες στο μισό.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, δημιουργήθηκε ένα κατώτατο όριο στην αγορά επιτρέποντας στις τιμές να ανακτήσουν μέρος από το χαμένο έδαφος. Ακόμη και έπειτα από την εξέλιξη αυτή, πάντως, οι τιμές δεν αναμένεται να επιστρέψουν σύντομα στα 100 δολάρια το βαρέλι.

Οι μεγάλες μειώσεις ...

Δικαστικό φρένο στην εργασία... εκ περιτροπής


Ο συνδικαλιστικός αλλά και ο δικαστικός αγώνας ενάντια στις παράνομες και αυθαίρετες συμπεριφορές των εργοδοτών συνεχίζεται και εντείνεται. 
Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν δύο νέες θετικές εξελίξεις από τα δικαστήρια και από το συνήγορο του πολίτη για το θέμα της μονομερούς εκ περιτροπής εργασίας. 
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θήβας με την 263/2012 απόφασή του αναγνωρίζει ότι η επιβολή εκ περιτροπής εργασία μιας (1) ημέρας την εβδομάδα ισοδυναμεί με απόλυση και υποκρύπτει την επιθυμία του εργοδότη να αποφύγει την καταβολή αποζημίωσης απόλυσης, ειδικά όταν ο εργαζόμενος έχει και πολλά χρόνια προϋπηρεσίας. Επίσης αναγνωρίζει ότι εφόσον ο εργαζόμενος έχει επιφυλαχθεί για τα δικαιώματά του, δεν είναι απαραίτητο να εγκαταλείψει την εργασία του και να αναλάβει τους κινδύνους ενός δικαστικού αγώνα, αλλά μπορεί να συνεχίσει την εργασία του με τους νέους όρους και στη συνέχεια να δώσει το δικαστικό αγώνα για τον παράνομο χαρακτήρα της μεταβολής. 
Την ίδια ώρα σε έκθεσή του ο Συνήγορος του Πολίτη, αναγνωρίζει την καταχρηστικότητα της μονομερούς επιβολής εκ περιτροπής εργασίας σε εργαζόμενες μετά από άδεια μητρότητας. Διαπιστώνει δε την εκτεταμένη δυνατότητα αυθαιρεσιών σε βάρος των εργαζομένων εξαιτίας του ιδιαίτερα ασαφούς πλαισίου για τη μονομερή επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, που οδηγεί στην καταπάτηση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων. 
Δυστυχώς και τα στοιχεία του Σ.ΕΠ.Ε. για την εκτόξευση της σύγχρονης αυτής μορφής ομηρίας των εργαζομένων στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την εργασιακή ανασφάλεια αποδεικνύουν την ανάγκη άμεσης εφαρμογής της απαίτησης της Γ.Σ.Ε.Ε. για την κατάργηση όλων αυτών των μορφών ευελιξίας στην απασχόληση, που οδηγούν στην εμπέδωση της ζούγκλας στις εργασιακές σχέσεις. Ο αγώνας για την ακύρωση αυτών των απαράδεκτων προβλέψεων θα συνεχιστεί με κάθε μέσο και τρόπο.


ΠΗΓΗ:kepea.gr

Κάτω Από τα 1,10 Δολάρια το Ευρώ Μετά τις Ανακοινώσεις της ΕΚΤ Για το QE

Αποτέλεσμα εικόνας για Κάτω Από τα 1,10 Δολάρια το Ευρώ Μετά τις Ανακοινώσεις της ΕΚΤ Για το QE
Κάτω από τα 1,10 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο των 11 τελευταίων ετών, υποχώρησε το ευρώ την Πέμπτη, μετά τις ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι για τις παραμέτρους του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.

Μετά τη σύντομη άνοδο που σημείωσε, με αφορμή τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις της ΕΚΤ για την ανάπτυξη τα προσεχή έτη, το ευρώ εξασθένισε έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας τελικά στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Σεπτεμβρίου 2003, στα 1,0988 δολάρια.

Ο κ. Ντράγκι ανακοίνωσε πως η ΕΚΤ θα αγοράσει ακόμα και ομόλογα με αρνητική απόδοση, αρκεί αυτή να μην είναι κάτω από το επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ που σήμερα διαμορφώνεται στο -0,2%. 

Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων -γνωστό ως ποσοτική χαλάρωση- αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα.


ΠΗΓΗ:energia.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Μετά τις συνεχόμενες διακοπές λειτουργίας στο Διυλιστήριο των ΒΕΘ, ήρθε ένα ακόμα περιστατικό στο πολύ βεβαρημένο Διυλιστήριο του Ασπροπύργου για να αναδείξει άλλη μία φορά τους προβληματισμούς που απασχολούν έντονα τους εργαζόμενους αλλά και την αναγκαιότητα της επιβεβλημένης Συντήρησης των Εγκαταστάσεων.

Η προγραμματισμένη Γενική Συντήρηση του Ασπροπύργου πρέπει να γίνει χωρίς ανούσιες περικοπές κόστους, στο σωστό χρόνο, ανεξάρτητα από EBITDA, Margins ή τοκοχρεολύσια, με εξειδικευμένο προσωπικό και με απόλυτη Ασφάλεια για τους εργαζόμενους.  Δεν είναι δυνατόν οι Εγκαταστάσεις των ΒΕΑ που είναι ένας από τους πυλώνες του Ομίλου να ψυχορραγεί, οι εργαζόμενοι να δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν και το γενικό σταμάτημα να μην γίνει μέσα στο χρόνο του και για όσο διάστημα χρειαστεί. Είναι το ελάχιστο που οφείλει η Διοίκηση στους εργαζόμενους που παρά το απαράδεκτο και στα όρια του επικίνδυνου Οργανογράμματος της, εξακολουθούν και κρατούν τις Εγκαταστάσεις σε λειτουργία.

Όσο για τους θιασώτες "εκπροσώπους μας" χειροκροτητές της Διοίκησης, τους προτρέπουμε να αφήσουν τους χορούς και τα πανηγύρια, να ενδιαφερθούν για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, τις συνεχείς πτώσεις των Διυλιστηρίων όπως και για τις ασταμάτητες υπερωρίες λόγω των μειωμένων Οργανογραμμάτων που συμφωνήσανε.

Οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε θεματοφύλακες στα συμφέροντα των εργαζομένων την ώρα που και οι ίδιοι υπερβάλουν τους εαυτούς τους καθημερινά για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των Εγκαταστάσεων και τους καλούμε να μην διστάσουν να καταγγείλουν οτιδήποτε μπορεί να επιφέρει επικίνδυνες συνθήκες ασφαλείας στην εργασία τους.