Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

ΕΙΑ: Aύξηση κατά 15 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ – Άνοδος πάνω από 24% στα αργό

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού, βενζίνης και αποστάγματος αυξήθηκαν απότομα την περασμένη εβδομάδα, καθώς όλο και το πετρέλαιο οδηγείται στην αποθήκευση λόγω της χαμηλής ζήτησης που προκλήθηκε από την πανδημία κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Τετάρτη 22.4.2020 η ΕΙΑ.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 15 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 17 Απριλίου σε 518,6 εκατομμύρια βαρέλια, πολύ κοντά..

Τρία ινδικά διυλιστήρια μείωσαν τις εισαγωγές πετρελαίου από την Μέση Ανατολή για τον Μάιο

Από το worldenergynews.gr
Τουλάχιστον τρία ινδικά διυλιστήρια έχουν περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου από παραγωγούς της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, για το Μάιο λόγω περιορισμών αποθήκευσης καθώς η τοπική ζήτηση καυσίμων μειώθηκε μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού, σύμφωνα με αξιωματούχους της εταιρείας που επικαλείται το Reuters.

Αυτός είναι ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας που ινδικά διυλιστήρια έχουν μειώσει τις μακροπρόθεσμες εισαγωγές αργού..

ΕΛΠΕ: Πώς επηρεάζονται από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και την πτώση της ζήτησης

Από το mononews.gr
Αντιμέτωπα με την πτώση της ζήτησης λόγω της καραντίνας και με τους κινδύνους που δημιουργούν οι χαμηλές τιμές πετρελαίου βρίσκονται τα ΕΛΠΕ, αλλά και γενικά οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών και ελπίζουν σε μια αντιστροφή του κλίματος που θα φέρει η άρση της καραντίνας από τον Μάιο και η επιστροφή στην κανονικότητα.

Η επίπτωση της πτώσης των τιμών του πετρελαίου είναι..

Ρωσία και Αραβική Χερσόνησος και η μετά το πετρέλαιο εποχή

Από το huffingtonpost.gr
Η αιφνιδιαστική κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού και η διάλυση της κρατικής υποστάσεως της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενώσεως, το έτος 1991, βρήκε την παγκόσμια κοινότητα «ex abrupto», ενώ συνάμα αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ανεξαρτητοποιήσεως πλήθους ρωσικών περιοχών, οι οποίες, εντούτοις, δεν πληρούσαν ακόμη τις απαραίτητες προϋποθέσεις ούτως ώστε να υφίσταντο ως κρατικές οντότητες. Πράγματι, η πτώση της εκ παραδόσεως Ηπειρωτικής Ευρασιατικής Δυνάμεως έφερε τη Δύση αλλά και ολόκληρο...

Σε χαμηλό 21 ετών η τιμή του πετρελαίου Brent

Από το mononews.gr
Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 21 ετών διαπραγματεύεται η τιμή του πετρελαίου Brent στο Λονδίνο. Τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του Brent σημείωσαν βουτιά 17%, πριν περιορίσουν τις απώλειες και βρίσκονται κοντά στα 19 δολάρια το βαρέλι.

Τα συμβόλαια West Texas Intermediate (WTI), του αμερικανικού αργού, υποχώρησαν κατά 2,9% στη Νέα Υόρκη, έχοντας χάσει σχεδόν το μισό της αξίας τους. Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να υποχωρούν λόγω των φόβων ότι τα τεράστια..

Γιατί το Brent δεν θα ακολουθήσει τα συμβόλαια WTI των ΗΠΑ σε τιμές κάτω από το μηδέν

Από το worldenergynews.gr
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent είναι έτοιμα για ακραία μεταβλητότητα όταν η σύμβαση του Ιουνίου λήξει την επόμενη εβδομάδα, αλλά θα αποφύγουν την ιστορική πτώση κάτω από το μηδέν που υπέστη το αμερικανικό ομότιμο WTI, σύμφωνα με traders και αναλυτές που επικαλείται το Reuters.
Τα futures του Brent ενισχύονται 5% στα 20,4 δολ/βαρέλι με χαμηλό σήμερα 22/4 κάτω από τα 17 δολ , που είναι και η χαμηλότερη τιμή των τελευταίων 21 ετών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής...

ΥΠΕΝ: «Παράθυρο» για παρεμβάσεις στον κλάδο καυσίμων, λόγω της κατάρρευσης των τιμών πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Ως μια πολύ ανησυχητική εξέλιξη χαρακτηρίζουν την κατάσταση που διαμορφώνεται στην διεθνή πετρελαϊκή αγορά κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι οποίοι βρίσκονται σε επαφή με την αγορά για να διαχειριστούν τις επιπτώσεις.

Μάλιστα το ΥΠΕΝ, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, θα εξετάσει τη δυνατότητα λήψης στοχευμένων μέτρων για τον κλάδο καυσίμων (διυλιστήρια, εταιρίες εμπορίας και πρατήρια) καθώς οι χαμηλές τιμές περιορίζουν τα περιθώρια κέρδους, σε μια στιγμή..

Γιατί το πετρέλαιο μπορεί να φτάσει στα -100 δολάρια το βαρέλι!

Από το euro2day.gr
Καθώς λιγοστεύουν τα περιθώρια αποθήκευσης πετρελαίου -κάτι πρωτοφανές-, ειδήμονες λένε πως μπορεί να είναι ζήτημα εβδομάδων να μην υπάρχει πλέον άλλος χώρος αποθήκευσης του αργού (φαινόμενο που στη γλώσσα του κλάδου ονομάζεται ‘tank tops’), κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές του «μαύρου χρυσού» να περάσουν σε αρνητικό έδαφος και σε άλλες περιοχές του κόσμου, πέραν των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως σχολίαζε ο Florian Thaler, της εταιρείας..

Κοινή Ανακοίνωση των Τομέων Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες από κάθε άλλη φορά. Οι κρίσεις ακολουθούν η μια μετά την άλλη, με τις κοινωνίες και τις οικονομίες μας να πρέπει να προσαρμοστούν αναλόγως προκειμένου να γίνουν πιο ανθεκτικές. Καθώς βρισκόμαστε σε καραντίνα, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της πανδημίας, είναι η ώρα να σχεδιάσουμε τί είδους επόμενη μέρα θέλουμε και πάνω σε ποιους..

Νέο αρνητικό αιολικό ρεκόρ κατέγραψε η Ελλάδα τη Μεγάλη Εβδομάδα! Πιάσαμε -πάλι- επιδόσεις Δανίας!


Από το greeklignite.blogspot.com
Στο Γολγοθά και τα αιολικά τη Μεγάλη Εβδομάδα! Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο πήραμε και δημοσιεύουμε σήμερα, που επικαιροποιεί όσα λέει το ιστολόγιο απ' την πρώτη μέρα. Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός, Δρ Μηχανικός Μεταλλείων- Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ, Μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από το 2010 και Συνυπογράφων την Παγκόσμια Κλιματική Διακήρυξη "Δεν Υπάρχει Κλιματική Κρίση". Θυμίζω πως πρόσφατα είχαμε φιλοξενήσει κι άλλο άρθρο του, με τίτλο "Κορονοϊός: λεφτά για τη δημόσια υγεία, όχι για το Green New Deal!". Ακολουθεί το άρθρο (οι επισημάνσεις είναι του άρθρου):