Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Η Ε.Ε. έχει δώσει 17 δισ. ευρώ στη Ρωσία για αγορά ενέργειας από την αρχή του πολέμου

 



Διανύουμε την 27η ημέρα του πολέμου με τη Ρωσία να κλιμακώνει την επίθεσή της, τις ΗΠΑ να εκφράζουν φόβους για χρήση χημικών και την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην μπορεί να συμφωνήσει έως πού θα πρέπει να επεκτείνει τις κυρώσεις της κατά της Μόσχας. Το πετρελαϊκό εμπάργκο έπεσε στο τραπέζι, αλλά θα πρέπει να θεωρείται μάλλον απίθανο. Και τούτο γιατί τα δεδομένα για την εξάρτηση της γηραιάς ηπείρου..

Γιατί δεξαμενόπλοια με ρωσικό πετρέλαιο κατευθύνονται προς τις ΗΠΑ για να ξεφορτώσουν

 




Υπάρχει αρκετή αταξία στις παγκόσμιες αγορές, δεδομένης του πολέμου στην Ουκρανία.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ναι μεν οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις στις εξαγωγές του αργού πετρελαίου από τη Ρωσία όμως..

Mongstad refinery ground fire put out, no production impact

 





A heather fire near Equinor's Mongstad refinery in western Norway was extinguished on Monday without affecting production, Equinor said.

Police had been evacuating staff from the premises after..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ

 











συνημμένα ..

Vitol: Οι περιορισμένες επενδύσεις στην παραγωγή πετρελαίου θα διευρύνουν το χάσμα ζήτησης τα επόμενα χρόνια

 



Η ζήτηση πετρελαίου αυξάνεται και αναμένεται να ξεπεράσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία φέτος, σύμφωνα με τον παγκόσμιο γίγαντα του ενεργειακού εμπορίου Vitol, ο οποίος βλέπει την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου να συνεχίζει να αυξάνεται την επόμενη δεκαετία.

Παράλληλα, σημειώνει ότι..

Αυξάνει κατακόρυφα τις εκτιμήσεις της για την πορεία του πετρελαίου η Fitch



 


Τις εκτιμήσεις της για την πορεία των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου αύξησε η Fitch Ratings για το χρονικό διάστημα 2022 - 2024, αντανακλώντας τους σημαντικά αυξημένους κινδύνους διακοπής του εφοδιασμού ρωσικών υδρογονανθράκων μετά τη σύγκρουση στην Ουκρανία και την πρόθεση της Ευρώπης και άλλων χωρών να μειώσουν..

Βόμβα! Αυτός είναι ο επιχειρηματίας στον χώρο των καυσίμων με 700 πρατήρια στην Ελλάδα που αγοράζει ποσοστό στα ΕΛΠΕ. Όλο το παρασκήνιο και φυσικά... το όνομα αυτού!



 


Του Άρη Σπίνου

Αν όλα πάνε καλά και ολοκληρωθεί το Deal τότε αλλάζει ο εντός Ελλάδος χάρτης κυριαρχίας στα Καύσιμα. Μία έντονη φημολογία κυκλοφόρησε στην αγορά από την Πέμπτη το μεσημέρι, ότι επώνυμος και πολύ ισχυρός επιχειρηματικός παράγων, ο οποίος αποδεδειγμένα διαθέτει μεγάλη ρευστότητα την ώρα..