Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ

 




Ο συνολικός αριθμός των συνολικών ενεργών γεωτρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε κατά 5 αυτή την εβδομάδα, μετά από αύξηση 6 γεωτρήσεων την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Baker Hughes που..

Αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών Έκτακτα μέτρα






 H ΓΣΕΕ, η Γραμματεία Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), επικαιροποιεί την ενημέρωση προς τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης λόγω υψηλών θερμοκρασιών, στη βάση της υπ.αριθμ. 65581 Απόφασης του..

Τα σενάρια μετοχοποίησης της Helleniq Energy

 





Προχωρεί το θέμα της περαιτέρω μετοχοποίησης της Helleniq Energy. Όλα δείχνουν ότι πάμε για τη διάθεση ενός μικρού ποσοστού μετοχών, της τάξης του 10%, το οποίο θα ανεβάσει το ποσοστό των μετοχών της εταιρείας, που βρίσκεται σε..

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα εκδώσει απόφαση σχετικά με τις εξαιρέσεις για το μείγμα βιοκαυσίμων για μικρά διυλιστήρια






Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα αποκαλύψει την Παρασκευή την απόφασή της να προσφέρει εξαιρέσεις σε μικρά διυλιστήρια που έχουν την εντολή να αναμειγνύουν βιοκαύσιμα στο μείγμα καυσίμων τους, ανέφερε..

Motor Oil: Χρηματοδότηση 127 εκατ. ευρώ από το Innovation Fund για το ΙRIS οικοσύστημα παραγωγής υδρογόνου





 Το Tαμείο Καινοτομίας (Innovation Fund) της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέλεξε, την Πέμπτη, το έργο ΙRIS της Motor Oil για χρηματοδότηση ύψους €127 εκατ., υπό την αίρεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας Προετοιμασίας..

TotalEnergies: Έως και 13 Bcm Αερίου Μπορεί να Παράγει το Han Asparuh

 




Το υπεράκτιο πεδίο πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βουλγαρίας Han Asparuh στη Μαύρη Θάλασσα εκτιμάται ότι έχει τη δυνατότητα να παράγει συνολικά 13 bcm φυσικού αερίου ετησίως από δύο κοιτάσματα, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της TotalEnergies EP Bulgaria, Yves Le Stunff

Ειδικότερα, το κοίτασμα Vinekh, κοντά ..

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΕΙΚΤΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 








Μια παραγνωρισμένη πτυχή των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης της προηγούμενης δεκαετίας είναι το πώς επηρέασε την ποιότητα της εργασίας στη χώρα μας και πώς η εξέλιξη αυτή επέδρασε στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών, στην ευημερία τους, αλλά και στην κατάσταση της ίδιας της οικονομίας στο σύνολό της. Στο πλαίσιο αυτό, η παρούσα μελέτη παρουσιάζει εμπειρικά ευρήματα που δείχνουν τη ραγδαία..