Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Ας Σταματήσει Επιτέλους η Μεγαλοστομία για τα Πετρελαϊκά Πλούτη της Χώρας

Από το energia.gr
Ως να μην έφθανε ο χορός των επί σειρά ετών κραυγαζόντων υπερπατριωτών περί της εξυφαινόμενης συνωμοσίας από τις ξένες δυνάμεις και τις μεγάλες πετρελαϊκές που τόσα χρόνια εσκεμμένα εμπόδιζαν τις έρευνες πετρελαίου στην χώρα μας, με τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες να κατηγορούνται για προδοτική συμπεριφορά λόγω της υποτιθέμενης άρνησης τους να προχωρήσουν στην ανακήρυξη ΑΟΖ στο Αιγαίο, τώρα έχουμε φθάσει στο άλλο άκρο με ορισμένα κυβερνητικά στελέχη να προβαίνουν σε πομπώδεις δηλώσεις -υποτίθεται προς τόνωση του εθνικού φρονήματος- όπου λίγο πολύ φέρουν την χώρα μας να γίνεται οσονούπω σημαντικός πετρελαιοπαραγωγός.

Γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσουμε..

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ επιβραβεύει τους Φοιτητές του Ασπρόπυργου

Από το dikaiologitika.gr
Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κ. Νικόλαος Μελετίου ενημερώνει όλους τους νεοεισαχθέντες φοιτητές, ότι για δέκατη χρονιά, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ο όμιλος Εταιρειών «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ» (ΕΛΠΕ), επιβραβεύει τους μαθητές που πέτυχαν, με υψηλή βαθμολογία, την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, τα ΕΛΠΕ. θα χορηγήσουν..

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΣΕΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠO ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ EU-OSHA

Από το gsee.gr
Τον ασφυκτικό μνημονιακό κλοιό στον οποίο βρίσκονται οι έλληνες εργαζόμενοι έθεσε η ΓΣΕΕ στην Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση και τα κοινωνικά δικαιώματα, στο περιθώριο των συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, που πραγματοποιήθηκαν στο Μπιλμπάο της Ισπανίας.

Η Συνομοσπονδία, μέσω του εκπροσώπου της Ανδρέα Στοϊμενίδη, ο οποίος εξελέγη στο Προεδρείο του Οργανισμού, τόνισε ..

No comment


Ο ρόλος του LNG στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια

Από το energypress.gr
Τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά το 2014 η Παγκόσμια Αγορά Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) έχει εξελιχθεί, και μπορεί να χαρακτηριστεί πλέον μια «ώριμη» παγκόσμια αγορά. Με πολλές πηγές-χώρες εξαγωγής LNG να εμφανίζονται και να προβλέπεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια, όπως οι ΗΠΑ η Αυστραλία και η Ρωσία, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση ανταγωνισμού ανάμεσα σε αυτές τις χώρες για το ποιος θα κερδίσει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Βέβαια, μην ξεχνάμε..

Η JetOil απευθύνει «SOS» προς το Πρωτοδικείο

Από το energypress.gr
Την έκδοση της απόφασης αναφορικά με την ένταξη της Jet Oil στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα ζητούν η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της εταιρείας με επιστολές τους προς τον πρόεδρο του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σημειώνεται ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα απόφαση παρόλο που η υπόθεση έχει εκδικαστεί στις 27 Σεπτεμβρίου. Όλα αυτά ενώ..

ΠΣΕΕΠ: Οι συµφωνίες Σωµατείου - Εταιρείας δεν είναι αντικείµενο πολιτικής - κοµµατικής αντιπαράθεσης

Από το energypress.gr
Ανακοίνωση με αφορμή την ερώτηση της ΝΔ προς το ΥΠΕΝ για τα ΕΛΠΕ εξέδωσε το σωματείο ΠΣΕΕΠ. Αναφέρει σχετικά τα εξής:

Η σωστή, έγκυρη και πολύπλευρη ενηµέρωση γύρω από οποιοδήποτε θέµα µας αφορά αποτελεί υποχρέωσή µας, πολύ δε περισσότερο όταν ασχολούµαστε µε τα κοινά στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Αναφερόµαστε σαφώς..