Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Ισραήλ: Το Leviathan θα ξεκινήσει στις 31/12 την παραγωγή φυσικού αερίου

Από το worldenergynews.gr
Οι εταιρείες που αναπτύσσουν το τεράστιο πεδίο φυσικού αερίου, Leviathan θα ξεκινήσoyn την παραγωγή την Τρίτη 31/12/2019, αφού λάβει έγκριση από το υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος του Ισραήλ, ανέφερε την Παρασκευή 27/12/2019 ένας από τους εταίρους του έργου.
Tο Leviathan υποτίθεται ότι θα άρχιζε να λειτουργεί στις 24 Δεκεμβρίου, αλλά το υπουργείο, το οποίο παρακολουθεί τις εκπομπές από..

Ο ενεργειακός πόλεμος κλιμακώνεται - Η Ρωσία μεταξύ Ευρώπης και Κίνας

Από το slpress.gr
Η ΕΕ εισάγει επί του παρόντος το 53% της ενέργειας που καταναλώνει. Η ενεργειακή εξάρτηση, αφορά το αργό πετρέλαιο (σχεδόν 90%), το φυσικό αέριο (66%) και, σε μικρότερο βαθμό τα στερεά καύσιμα (42%), καθώς και τα πυρηνικά καύσιμα (40%). Οι εξωτερικές ενεργειακές δαπάνες της ΕΕ υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ ημερησίως(!) και καλύπτουν περισσότερο από το ένα πέμπτο των συνολικών εισαγωγών της.

Η ΕΕ εισάγει αργό πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου αξίας άνω των 300 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το ένα τρίτο από τη Ρωσία. Η ενεργειακή ..

Οι κορυφαίες ενεργειακές ιστορίες του 2019

Από το capital.gr
Ο επικεφαλής ενός εργοστασίου στο οποίο δούλευα συνήθιζε να λέει πως "ό,τι αντιλαμβάνεσαι είναι η πραγματικότητα". Διαφωνούσα με τη συγκεκριμένη φράση, γιατί είμαι οπαδός των μαθηματικών και της λογικής. 1 + 1 δεν θα κάνουν ποτέ 3, όπως και να το δεις.

Ωστόσο, γρήγορα αντιλήφθηκα τι εννοούσε με αυτό που έλεγε. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα επηρεάζει..

Πως «μπουκώνει» γρήγορα ένας ντίζελ κινητήρας;

Από το autogreeknews.gr
Όλα τα αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου διαθέτουν φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων DPF (Diesel Particulate Filter), το οποίο μειώνει δραστικά τις εκπομπές βλαβερών ρύπων και καθιστά το σύστημα ελέγχου εκπομπών καυσαερίων πιο αποτελεσματικό.

Τα σωματίδια που προκαλούνται από τα καυσαέρια του ντίζελ κινητήρα συλλέγονται στο φίλτρο κατά την πορεία του αυτοκινήτου. Η επονομαζόμενη «ανανέωση» αρχίζει..