Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Ιράν: Επίπεδα ρεκόρ στην παραγωγή φυσικού αερίου

 


Η ημερήσια παραγωγή και επεξεργασία φυσικού αερίου στο Ιράν έφτασε στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών, αγγίζοντας τα 840 εκατ. κυβικά μέτρα (mcm), πάνω από τη μισή ποσότητα αερίου που καταναλώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Ενέργειας.

Η Εθνική Ιρανική Εταιρεία Φυσικού Αερίου (NIGC) εξέδωσε σχετική ανακοίνωση εν μέσω αυξανόμενων επιπέδων χρήσης φυσικού αερίου στο Ιράν, λόγω των..

ΕΙΑ: Kατά 190.00 βαρέλια την ημέρα θα μειωθεί η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ το 2021

 


Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να μειωθεί κατά 190.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) το 2021 στα 11,1 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) την Τρίτη 12/1/2021, χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για πτώση 240.000 bpd.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας μείωσε επίσης την πρόβλεψη αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης..

Το ένα τρίτο των εργαζομένων πετρελαίου και φυσικού αερίου αντιμετώπισαν περικοπές μισθών το 2020 λόγω πανδημίας

 






Σχεδόν ένας στους τρεις εργαζόμενους στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου αντιμετώπισε περικοπές αμοιβών το 2020, σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα την Τρίτη, καθώς η κρίση του κοροναϊού μείωσε τη ζήτηση και τις τιμές των καυσίμων.

Οι εργάτες πετρελαίου και φυσικού αερίου εξακολουθούν να είναι από τους υψηλότερους αμειβόμενους στον κόσμο, αλλά η πλειονότητα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ένιωθαν λιγότερο ασφαλείς για τις δουλειές τους από..

Honeywell introduces simplified technology to produce renewable diesel

 


Honeywell announced that it has introduced a single-stage UOP Ecofining™ technology offering for the production of renewable diesel fuel. The new single-stage technology is a fast-to-market, low capital cost solution that is ideal for repurposing an underutilized hydrotreating or hydrocracking unit, producing higher yields of renewable diesel fuel than other single-stage technologies.

The single-stage Ecofining process produces Honeywell Green Diesel™ fuel..

Από τον Καύκασο ώς την Κεντρική Ασία, το «μεγάλο παιχνίδι» για το πετρέλαιο



Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ασίας αποτελούν πηγή αντιπαραθέσεων για την ιδιοκτησία αλλά κυρίως για την εκμετάλλευσή τους, ιδιαίτερα από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και μετά. Η διαμάχη του Αζερμπαϊτζάν με την Αρμενία όπως και της Ρωσίας με την Τουρκία βρίσκουν εκεί ένα μέρος από τις ρίζες τους. Επιστροφή, μέσα από το αρχείο μας, στο 2007, όταν η Ρωσία του Πούτιν προσπαθεί ν’ ανακτήσει ένα μέρος των προνομίων..

Reuters: Αναγκαία η θέσπιση κλιματικών στόχων από τις εταιρείες

 


Οι εταιρείες πρέπει να ακούσουν τους επιστήμονες και να ευθυγραμμίσουν τα σχέδιά τους για την επίτευξη καθαρών μηδενικών στόχων με ένα παγκόσμιο σύμφωνο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με στελέχη που συμμετείχαν στο Reuters Next Conference τη Δευτέρα 11/1/2021.

Σύμφωνα με τη Συμφωνία του Παρισιού του 2015, οι χώρες συμφώνησαν..

Η ώρα της κρίσης στη δικαστική διαμάχη της ΔΕΠΑ με την ELFE – Γιατί η εξέλιξη της υπόθεσης καθορίζει την τύχη της ιδιωτικοποίησης

 


Την ερχόμενη εβδομάδα εκδικάζεται η έφεση της ΔΕΠΑ Εμπορίας κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε την ELFE ως προς τις καταγγελίες της για τον τρόπο τιμολόγησης των ποσοτήτων φυσικού αερίου που αγόραζε από τη δημόσια επιχείρηση για την περίοδο 2012 – 2015.

Η πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων απαιτεί αποζημίωση της τάξης των 63 εκ. ευρώ καθώς..

U.S. Supreme Court agrees to hear biofuel waiver case

 


The U.S. Supreme Court agreed to review a lower court ruling that severely limited the government's powers to exempt small refineries from the nation's biofuels law, rekindling a long-running dispute between the oil and corn industries.

The decision came after appeals by refining companies that argued the 10th Circuit Court's decision last year had improperly deprived them of a method to avoid financial..