Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΕΡΙΚ ΤΟΥΣΕΝ - ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ



Ο άνθρωπος που βοήθησε το Εκουαδόρ να διαγράψει το χρέος του και να διώξει το ΔΝΤ..
"Στη δική σας περίπτωση είναι πιο εύκολο,γιατί τα συμβόλαια είναι λιγότερα"..... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΙΝΚΑ: "Μην παραλάβετε την Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη"



To Iνστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ): “καλεί τους πολίτες να MHN παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου”...
ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
GENERAL CONSUMERS’ FEDERATION OF GREECE
Κέντρο Πληροφοριών:Γ. Σεπτεμβρίου 13 – Αθήνα 10432όρ. 5οςτηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976
Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka – http://www.inka.gr/
40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10
Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος ...............
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΣΚΕ: Δεν είμαστε “μαγαζάκι” του ΠΑΣΟΚ για να μας διαλύσει



Με σημερινή της ανακοίνωση η ΠΑΣΚΕ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην Ιπποκράτους, με αφορμή τις “διαρροές” που έγιναν στον τύπο περί προθέσεως του Ευάγγελου Βενιζέλου για διάλυσή της, λέγοντας ότι η ΠΑΣΚΕ είναι αυτόνομη παράταξη λειτουργικά και οργανωτικά.


Η ΠΑΣΚΕ ιδεολογικά, καταστατικά και οργανωτικά διαχώρισε τη θέση από το κόμμα πριν από 8 περίπου χρόνια. Αμέσως μετά τις εκλογές του 2004 συγκλήθηκε Πανελλαδικό Συνέδριο της συνδικαλιστικής παράταξης, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων στελεχών από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και τη ΓΣΕΕ, όπου έλαβαν απόφαση πλήρους αυτονόμησης της ΠΑΣΚΕ από τον κομματικό φορέα. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, διατυπώθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η ΠΑΣΚΕ είναι η μεγάλη σοσιαλιστική – αριστερή παράταξη των εργαζομένων που διαχωρίζει τη θέση της και δεν αντιστοιχίζεται πίσω από κόμματα και ειδικά εκείνα που εκφράζουν νεοφιλεύθερες αντιλήψεις και εφαρμόζουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΠΑ.Σ.Κ.Ε
19.6.2012


Προς
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΠΑΣΚΕ
Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων
Σύντροφοι,
Εν μέσω της περίπλοκης πολιτικής κατάστασης στη χώρα, «διέρρευσαν» πληροφορίες και υπήρξαν δημοσιεύματα ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ενόψει πρωτοβουλιών για την ανασύσταση-ανασυγκρότηση του κόμματος σχεδιάζει τη διάλυση και της ΠΑΣΚΕ.
Διακηρυκτικά ο καθένας μπορεί να σχεδιάζει όπως θεωρεί.
Πρακτικά όμως όλοι γνωρίζετε ότι η ΠΑΣΚΕ είναι παράταξη λειτουργικά και οργανωτικά πλήρως αυτόνομη από κόμματα, κυβερνήσεις, εργοδότες.
Ως εκ τούτου τα δημοσιεύματα πετυχαίνουν το αντίθετο από τα επιδιωκόμενα.
Την μεγάλη, ισχυρή, αποτελεσματική, σοσιαλιστική παράταξη των εργαζομένων τη συγκροτούν τα χιλιάδες μέλη και στελέχη της και υπάρχει ως αποτέλεσμα της δράσης της και όχι ως προϊόν κομματικών αποφάσεων.
Δεν είμαστε παράταξη κόμματος.
Είμαστε η μεγάλη παράταξη των δυνάμεων της εργασίας στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Και τέτοια θα παραμείνουμε.
Τα κόμματα έχουν το ρόλο και τη στρατηγική τους και εμείς τη δική μας.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες δημοκράτες, σοσιαλιστές, αριστεροί εργαζόμενοι που δεν εκφράζονται από άλλες συνδικαλιστικές-κομματικές παρατάξεις αποτελούν τη δύναμη και τη δυναμική μας.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς,
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 
ΠΗΓΗ:/papaioannou.wordpress.com

Ρομπόλης: Θα ξεπεράσει το 24% η ανεργία


http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_0711.jpeg
Οι δυνατότητες ανάταξης της οικονομίας, η ωρολογιακή βόμβα της ανεργίας, και το μνημόνιο στη μετά την 17η Ιουνίου εποχή συζητήθηκαν σε εκπομπή του ΣΚΑΙ.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, Σάββας Ρομπόλης, για πρώτη φορά ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ξεπερνά τον ενεργό.  «Οι στατιστικές δείχνουν 1.200.000 ανέργους» τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Ρομπόλη, το πέρασμα από την ύφεση στην ανάκαμψη δεν σημαίνει απαραίτητα απορρόφηση της ανεργίας, με το μέσο όρο της ανεργίας να φτάνει το 24% το 2012 και να αυξάνεται περαιτέρω το 2013. «Το εισόδημα σε εργαζόμενους πολλών κλάδων έχει μειωθεί έως 40% τα 2 τελευταία χρόνια» ανέφερε. 
ΠΗΓΗ:/marketbeast.gr

Πρώτο ΘΕΜΑ online : "Όχι" στην πώληση του ΟΠΑΠ λέει ο Γ.Ιωαννίδης - Πολιτική

Πρώτο ΘΕΜΑ online : "Όχι" στην πώληση του ΟΠΑΠ λέει ο Γ.Ιωαννίδης - Πολιτική

eglimatikotita.gr: Αγίοι Σαράντα: Αλβανοί εθνικιστές παραλίγο να πνίξ...

eglimatikotita.gr: Αγίοι Σαράντα: Αλβανοί εθνικιστές παραλίγο να πνίξ...: Τσάμιδες και Κοσσοβάροι καίνε την Ελληνική σημαία στους Αγίους Σαράντα! Το θλιβερό περιστατικό αφορά την επίθεση και τον τραυματισμό νεαρ...

Υπουργός την ημέρα της ορκωμοσίας του έκανε το πρώτο ρουσφέτι!!!



Την ημέρα της ορκωμοσίας, προτού καν ορκιστεί, υπουργός έστειλε τον οδηγό του σε αρμόδιο διευθυντή του ΣΔΟΕ για να ζητήσει ρουσφέτι. Τουτέστιν, να σβήσουν πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε πρατήριο βενζίνης  ύψους 15.000 ευρώ.
Κρίνουμε ως πολύ σοβαρό το περιστατικό επειδή δείχνει τη νοοτροπία που δεν απέβαλαν ορισμένοι και από την οποία … κινδυνεύουν κυρίως και η νέα κυβέρνηση και ο νέος πρωθυπουργός
Ο εν λόγω  υπουργός είναι γνωστός για την υπερκινητικότητά του, αλλά και για το πάθος του να βγαίνει φωτογραφίες 
ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

eglimatikotita.gr: Ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων στην Ελλάδα - Αίσχος!

eglimatikotita.gr: Ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων στην Ελλάδα - Αίσχος!: Έναν σαφώς ανεπιθύμητο και επικίνδυνο επισκέπτη θα έχει η χώρα την ερχόμενη εβδομάδα: Την Τετάρτη αναμένεται στην Θράκη ο αρχηγός των Γκρίζω...

Συναγερμός πετρελαϊκών στις Η.Π.Α.



Προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα για τμήματα των ακτών της Λουϊζιάνας εκδόθηκαν αφότου η τροπική καταιγίδα «Ντέμπι» σχηματίστηκε χθες στο κεντρικό τμήμα του Κόλπου του Μεξικού.
Η Ντέμπι καλύπτει ήδη μεγάλο μέρος του ανατολικού Κόλπου και το επίκεντρό της βρίσκεται περίπου 354 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά των εκβολών του Μισισιπή. Έχει ανέμους 81 χιλιομέτρων ανά ώρα και αναμένεται να ενισχυθεί σταδιακά, πλησιάζοντας στην ισχύ ενός τυφώνα ως την Πέμπτη.
Το φαινόμενο κινείται αργά προς βορρά κι αναμένεται να στραφεί προς τα δυτικά την Κυριακή. Θα περάσει κοντά από τις ακτές της Λουϊζιάνας την Τρίτη και θα κινηθεί προς το Τέξας στα τέλη της εβδομάδας.
Η BP Plc, που αντλεί τις μεγαλύτερες ποσότητες αργού από τον Κόλπο, ανέφερε ότι θα διακόψει τις δραστηριότητές της σε επτά εξέδρες και επιτάχυνε την απομάκρυνση των εργαζομένων της από αυτές. Η Anadarko Petroleum Corp ήδη ανέστειλε την παραγωγή της και απομάκρυνε τους εργαζόμενους σε τέσσερις από τις οκτώ εξέδρες.
Η Ντέμπι ενδέχεται να προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις 8-15 εκατοστών στην Κόλπο του Μεξικού από τη νότια Λουϊζιάνα ως το Πάνχαντλ στη Φλόριδα, έως και 25 εκατ. κατά τόπους.
Από τον Κόλπο του Μεξικού εξορύσσεται το 20% του πετρελαίου και το 6% του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ. 
ΠΗΓΗ:/www.inews.gr