Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Πιο στενή συνεργασία ΟΠΕΚ-Ρωσίας για «πάγωμα» των επιπέδων παραγωγής πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΠΕΚ-Ρωσίας για «πάγωμα» των επιπέδων παραγωγής πετρελαίου
Από το energypress.gr
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ M. Μπαρκίντο και ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Α. Νόβακ θα συναντηθούν στα πλαίσια του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ, που θα διεξαχθεί στο Αλγέρι της Αλγερίας 26-28 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του μόνιμου αντιπροσώπου της Ρωσίας στο ΟΠΕΚ, Βλ. Βορόνκοφ στο πρακτορείο TASS, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αναβαθμίσουν τη συνεργασία τους. Τόσο ο ΟΠΕΚ, όσο και η Ρωσία, συμφωνούν ότι είναι άκρως επίκαιρη η συζήτηση για το «πάγωμα» των επιπέδων παραγωγής πετρελαίου.

Όπως δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης, οι σχετικές συζητήσεις θα συνεχιστούν.

Στο Διεθνές Ενεργειακό Φόρουμ του Αλγερίου, οι χώρες-εξαγωγείς πετρελαίου θα διαπραγματευτούν για το «πάγωμα» των επιπέδων παραγωγής, μια συζήτηση που άνοιξε με πρωτοβουλία της Βενεζουέλας, του Εκουαδόρ και του Κουβέιτ.

Deutsche Bank: Διατηρεί τη σύσταση hold για τα Ελληνικά Πετρέλαια

Αποτέλεσμα εικόνας για Deutsche Bank: Διατηρεί τη σύσταση hold για τα Ελληνικά Πετρέλαια
Από το fmvoice.gr
Διατηρεί τη σύσταση hold και την τιμή στόχο στα 4,30 ευρώ για τα Ελληνικά Πετρέλαια η Deutsche Bank, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου του 2016.

Σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, τα αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, ενώ επισημαίνει ότι η επιβράδυνση της διύλισης θα συνεχιστεί μεσοπρόθεσμα, ασκώντας πιέσεις στα κέρδη της εταιρείας.

Τα αποτελέσματα EBITDA ανήλθαν ..

Υποτροφίες για μεταπτυχιακά σχετικά με τους υδρογονάνθρακες στην Κύπρο

Αποτέλεσμα εικόνας για ιραν πετρελαιο
Από το energypress.gr
Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προσφέρει αριθμό υποτροφιών για μεταπτυχιακά προγράμματα, συνολικού ύψους €200.000, για σπουδές που αρχίζουν το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 σε κλάδους σχετικούς με τους υδρογονάνθρακες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, το μέγιστο ποσό για κάθε υποτροφία ανέρχεται στις €20.000 ανά έτος, και θα καλύπτει δίδακτρα και ένα ποσό για μηνιαίο επίδομα συντήρησης. Οι υποτροφίες θα καλύπτουν μόνο τον απαιτούμενο χρόνο σπουδών, όπως καθορίζεται από την περιγραφή του προγράμματος σπουδών και όχι οποιεσδήποτε καθυστερήσεις ή επαναλήψεις λόγω μη ικανοποιητικής επίδοσης των φοιτητών.

Σχετικοί κλάδοι σπουδών ορίζονται ..

Ιράν: Θα Συνεργαστούμε με τον ΟΠΕΚ για τη Σταθεροποίηση της Αγοράς

Αποτέλεσμα εικόνας για ιραν πετρελαιο
Από το energia.gr
Θα συνεργαστούμε με τον ΟΠΕΚ για τη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου, διαμηνύει το Ιράν, ωστόσο την ίδια ώρα η Σαουδική Αραβία «προσγειώνει» τις σχετικές προσδοκίες της αγοράς, ωθώντας χαμηλότερα τις τιμές του αργού.

Ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου, Bijan Namdar Zanganeh, δήλωσε πως το Ιράν θα συνεργαστεί με τον ΟΠΕΚ, για να βοηθήσει στην ανάκαμψη της αγοράς πετρελαίου, αναμένοντας, όμως, και από τους άλλους να σεβαστούν τα δικαιώματά του, σύμφωνα με το το Reuters που επικαλείται το SHANA. 

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο σχεδίου για «πάγωμα» της παραγωγής, ο ίδιος είπε πως το Ιράν στηρίζει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να επέλθει η σταθερότητα στην αγορά.

Την ίδια ώρα, πάντως,..

Η έρευνα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την ανεργία των νέων

Από το naftikachronika.gr
Μια σημαντική έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ/ ILO) προειδοποίησε ότι το 13,1 % των νέων σε όλη τη γη θα είναι άνεργοι το 2016. Το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο από το 12,9 % που καταγράφηκε το 2015.

Σύμφωνα με την έκθεση της ΔΟΕ για τους δείκτες της Παγκόσμιας Απασχόλησης για το 2016, ο συνολικός αριθμός των ανέργων νέων αναμένεται να φθάσει τα 71 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, δηλαδή μισό εκατομμύριο περισσότεροι από ό,τι το 2015.

Επίσης ανησυχητική είναι η αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων νέων που εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες ακραίας ή μέτριας φτώχειας, μια τάση που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Η έρευνα υπογραμμίζει επίσης..

Απορρίφθηκε η επιστροφή απολυμένων στα Λιπάσματα

Αποτέλεσμα εικόνας για Απορρίφθηκε η επιστροφή απολυμένων στα Λιπάσματα
Από το kavalapress.gr
Το Πρωτοδικείο Καβάλας απέρριψε όλες τις αιτήσεις έκδοσης προσωρινής διαταγής προκειμένου 47 απολυμένοι να επιστρέψουν στο εργοστάσιο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, μία διαδικασία που προώθησε το Σωματείο Εργαζομένων στην Βιομηχανία.

Μετά την δικαστική απόφαση που εκδόθηκε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Βογιατζίδης σημείωσε με έμφαση ότι «εμείς συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας».

Η δυναμική της ελληνικής ΑΟΖ

Αποτέλεσμα εικόνας για αοζ ελλαδας
Από το lygeros.org
Όσο και να καθυστερεί η κυβέρνηση, όσο και να αδιαφορεί η αντιπολίτευση διότι δεν είναι το timing, η δυναμική της ελληνικής ΑΟΖ όλο και μεγαλώνει.

Όχι ότι υπάρχει κάποιος λόγος σε πολιτικό επίπεδο αλλά γιατί πολύ απλά οι εξελίξεις με τους υδρογονάνθρακες είναι τόσο μεγάλες τόσο στην έρευνα όσο και στην ανακάλυψη που ο καθένας πια είναι υποχρεωμένος να παραδεχτεί την αξία της Ανατολικής Μεσογείου, τη σημασία της Λεκάνης Ηροδότου και τα στρατηγικά αποθέματα που έχουν ήδη βρεθεί με τα κοιτάσματα Ταμάρ και Αφροδίτη, με το γιγαντιαίο κοίτασμα Λεβιάθαν και το υπεργιγαντιαίο Ζορ. 

Βέβαια ξέρουμε ότι ..

ΗΠΑ: Πρόταση για αγωγό ηλιακής ενέργειας για την αφαλάτωση 7 δισ. λίτρων πόσιμου νερού

Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΠΑ: Πρόταση για αγωγό ηλιακής ενέργειας για την αφαλάτωση 7 δισ. λίτρων πόσιμου νερού
Από το naftemporiki.gr
Με την πολιτεία της Καλιφόρνια να περνάει τη χειρότερη περίοδο ξηρασίας στην ιστορία της, Καναδοί μηχανικοί προτείνουν την κατασκευή αγωγού που θα χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητική αφαλάτωση για την παροχή καθαρού πόσιμου νερού, και θα φιλτράρει την προκύπτουσα άλμη μέσω θερμαινόμενων λεκανών προτού διοχετευτεί εκ νέου στον Ειρηνικό Ωκεανό .

Το σχέδιο των Καναδών μηχανικών της εταιρείας Χαλίλι παρουσιάστηκε σε διαγωνισμό για την αποβάθρα της Σάντα Μόνικα στη Νότια Καλιφόρνια. Για το συγκεκριμένο διαγωνισμό ζητήθηκε από τους σχεδιαστές να υποβάλουν προτάσεις οι οποίες συνδυάζουν μία πηγή ενέργειας με το πόσιμο νερό.

Οι Καναδοί μηχανικοί επέλεξαν να..