Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Ο Νίγηρας σταματά τις εξαγωγές πετρελαίου καθώς το διυλιστήριο Soraz κλείνει λόγω σπασμένου τμήματος

 


 



Ο Νίγηρας ανέστειλε τις εξαγωγές πετρελαίου για να βοηθήσει στην εκπλήρωση της εγχώριας ζήτησης, ανέφερε σε επιστολή η εταιρεία εκμετάλλευσης διυλιστηρίων Soraz της χώρας, καθώς περίμενε την αντικατάσταση ενός σπασμένου τμήματος που έχει..

Τα διυλιστήρια της Κίνας αποτελούν μια υπαρκτική απειλή για τους περιφερειακούς ανταγωνιστές

 


Η αύξηση της ικανότητας διύλισης πετρελαίου από την Κίνα απειλεί τη βιωσιμότητα άλλων ασιατικών διυλιστηρίων, καθώς η χώρα πρόκειται να γίνει το μεγαλύτερο διυλιστήριο στον κόσμο φέτος εν μέσω της παρατεταμένης ζήτησης για καύσιμα.

Το Bloomberg αναφέρει ότι..

Το διυλιστήριο Neste Porvoo ετοιμάζεται για σημαντική ανάκαμψη

 




Η Neste εξασφαλίζει τις ασφαλείς και αδιάλειπτες λειτουργίες του διυλιστηρίου Porvoo στη Φινλανδία με σημαντικές εναλλαγές, που εκτελούνται περίπου κάθε πέντε χρόνια. Ο κύριος κύκλος εργασιών του διυλιστηρίου Porvoo είχε αρχικά προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2020, αλλά λόγω της πανδημίας του κορανοϊού, η εκτέλεση της ανακύκλωσης στο προγραμματισμένο πεδίο δεν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Η ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΗΛΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 


Η ΓΣΕΕ δίνει στη δημοσιότητα τις προτάσεις της προς την Κυβέρνηση και τις εργοδοτικές οργανώσεις για την θεσμική κατοχύρωση του δικαιώματος αποσύνδεσης και την αντιμετώπιση με συγκεκριμένο ρυθμιστικό πλαίσιο των επιπτώσεων που επιφέρει η τηλεργασία, στην εργασία με στόχο τη βελτίωση του παρεχόμενου επιπέδου προστασίας των εργαζομένων σε σχέση με το ήδη ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Για τη διαμόρφωση των προτάσεών της η ΓΣΕΕ έλαβε υπόψη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ



N. Ζαχαριάδης (Εlpedison): Τρία προβλήματα στη λειτουργία του Target Model – Σημαντική εκκρεμότητα το πλαίσιο για τις μονάδες αποθήκευσης

 



Το εγχώριο σύστημα μπήκε σε μία νέα εποχή με την έναρξη του Target Model, επισήμανε στο 2ο συνέδριο Power & Gas Supply Forum ο Νίκος Ζαχαριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Εlpedison, με το νέο «τοπίο» να χαρακτηρίζεται από την κυριαρχία των ΑΠΕ. Ωστόσο, όλες οι μελέτες δείχνουν πως θα πρέπει παράλληλα να δοθεί βάρος στις μονάδες..

Μέσα στο Πανδαιμόνιο της Κλιματικής Αλλαγής


 

Στο κλασσικό έπος του Τζων Μίλτον ‘Paradise Lost’, το ‘Πανδαιμόνιον’ είναι ο τόπος όπου κατοικούν οι δαίμονες. Στην καθομιλουμένη εκδοχή του ο όρος δηλώνει συχνά τον εκκωφαντικό θόρυβο από έναν απροσδιόριστο αριθμό φωνασκούντων (δαιμόνων;!), που ο καθένας τους προσπαθεί, με την ένταση της φωνής, να επιβάλει την δική του άποψη. Σε κάποιον σκεπτόμενο άνθρωπο του καιρού μας, νομίζω θα έπρεπε να του συγχωρηθεί το δίλημμα σε ποια από τις δυο παραπάνω..