Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Πανευρωπαϊκή πρωτοπορία για τη νέα μονάδα αποθήκευσης καυσίμων της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό: Ενεργειακή αυτονομία, με σύστημα φωτοβολταϊκών και αποθήκευσης

 



Μια από τις ελάχιστες μονάδες τέτοιου μεγέθους στην Ευρώπη που θα είναι ενεργειακά αυτόνομη ετοιμάζεται να γίνει η νέα μονάδα αποθήκευσης καυσίμων της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό, μετά την ολοκλήρωση, σε λίγους μήνες, της εγκατάστασης συστοιχίας φωτοβολταϊκών..

Οι ΗΠΑ αρχίζουν να αγοράζουν πετρέλαιο για στρατηγικό απόθεμα


 




Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα αρχίσει να αγοράζει ξανά πετρέλαιο για το Strategic Petroleum Reserve ή SPR, την πρώτη αγορά μετά το φετινό..

Phillips 66 ενίσχυση των δαπανών για χημικά και ανανεώσιμα καύσιμα

 



Η αμερικανική εταιρεία διύλισης πετρελαίου Phillips 66 θα αυξήσει τις δαπάνες για νέα έργα το επόμενο έτος κατά περίπου 6%, επενδύοντας περισσότερα σε ανανεώσιμα καύσιμα και επιχειρήσεις αγωγών.

Οι συνολικές κεφαλαιουχικές δαπάνες το επόμενο έτος θα είναι περίπου 3,14 δισεκατομμύρια δολάρια, από 2,97 δισεκατομμύρια δολάρια που είχαν..

Η TotalEnergies αποφασίζει να αποσύρει τους διευθυντές της από τη Novatek

 



Εκτός από τις αρχές συμπεριφοράς που ορίστηκαν για τις δραστηριότητές της σε σχέση με τη Ρωσία, που δημοσιεύθηκαν στις 22 Μαρτίου 2022, η TotalEnergies άρχισε σταδιακά να αποσύρεται από τα ρωσικά περιουσιακά της στοιχεία, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι θα..

Να μην αφήσουμε να χαθεί άλλος χρόνος για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες

 



Το ελληνικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, δύο έννοιες που για ένα διάστημα έδειξαν να αποτελούν «ταμπού» στα χείλη πολιτικών όλων των κυβερνήσεων.

Oι οποίες μετέθεταν η καθεμιά με τη σειρά της την επόμενη το θέμα των ερευνών ως «καυτή πατάτα», έχει αρχίσει να απενοχοποείται λόγω της..