Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ....«ΕΜΠΛΕΞΕ»




Διαβάστε και διαδώστε : δεν έρχεται…ήρθε

Έως τις 20 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν αποστείλει σε ηλεκτρονική μορφή στη ΓΓΠΣ κάθε στοιχείο συναλλαγών των πελατών τους, όλες οι τράπεζες, τα θεραπευτήρια, οι ΔΕΚΟ, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι ασφαλιστικές εταιρίες και τα Ταμεία.


Με τα στοιχεία αυτά θα ξεκινήσουν από τις αρχές του νέου έτους μαζικές διασταυρώσεις για το πόθεν έσχες μισθωτών, συνταξιούχων, ελευθέρων επαγγελματιών, μετά και την υποβολή των δηλώσεων Ε9 και Περιουσιολογίου.

Με απόφαση που εξέδωσε, στο στόχαστρο μπαίνουν και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια από τα οποία ζητούνται ο ΑΦΜ και το ονοματεπώνυμο των πελατών τους μαζί με τα καταβληθέντα δίδακτρα.
Ειδικά για τις τράπεζες, το υπουργείο Οικονομικών ζητεί και αναδρομικά στοιχεία από το 2009 που αφορούν στην ύπαρξη-κίνηση επενδυτικών χαρτοφυλακίων, δηλαδή επενδύσεις σε αμοιβαία, μετοχές, ομόλογα, πολύτιμα μέταλλα, στην ύπαρξη θυρίδων και στην αγορά χρυσών λιρών-ράβδων χρυσού.

Ποιοι θα στείλουν στοιχεία

Τα πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, τα χρηματοδοτικά ιδρύματα, οι φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών και τα ιδρύματα πληρωμών που λειτουργούν στην Ελλάδα, τα Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κάθε βαθμίδας, τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, τα δημόσια θεραπευτήρια και οι κλινικές των ταμείων ασφάλισης, οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και οι εταιρείες ύδρευσης, υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών αρχεία με στοιχεία οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την απόφαση.
Επιπλέον:

- Οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του υπουργείου Οικονομικών, σε ηλεκτρονική κατάσταση, περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους πελάτες τους για να τύχουν της ωφέλειας της μείωσης φόρου.

- Τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. σε ηλεκτρονική κατάσταση, περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους ασφαλισμένους τους για τις υποχρεωτικές τους εισφορές σε αυτά, καθώς και για τις προαιρετικές τους εισφορές.
Ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

Τα ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης, με εξαίρεση τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια, καθώς και τα ειδικά σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες, υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. κατάσταση καταβληθέντων διδάκτρων και πληρωμών για πρόσθετες παροχές ανά ημερολογιακό έτος.

Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι τα ακόλουθα:

α) ΑΦΜ υπόχρεου προς καταβολή,

β) Ονοματεπώνυμο υπόχρεου, εφόσον δεν υπάρχει Α.Φ.Μ. έως την ημερομηνία υπογραφής της παρούσης.

γ) Ποσό καταβληθέντων διδάκτρων και αμοιβών για πρόσθετες παροχές.
Τις ίδιες υποχρεώσεις έχουν και όλα τα λοιπά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κάθε βαθμίδας που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα (Πανεπιστήμια, Κολλέγια, Παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων, Φροντιστήρια, Σχολές, Εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, Ι.Ι.Ε.Κ., κ.λπ.).
Πιστωτικές κάρτες εξωτερικού

- Οι φορείς (τράπεζες κ.λπ.) εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών (πιστωτικών ή και χρεωστικών) συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών ανάληψης σε ελληνικά Α.Τ.Μ. (Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές) διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών στοιχεία που αφορούν σε συναλλαγές καρτών πληρωμών που έχουν εκδοθεί στην αλλοδαπή από πιστωτικό ίδρυμα, με έδρα εκτός Ελλάδας.

Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι: πλήθος συναλλαγών καρτών που εκκαθαρίστηκαν, ανά μήνα για τα έτη 2010 και 2011, βάσει της ημερομηνίας συναλλαγής από την τράπεζα, αξία συναλλαγών καρτών σε ευρώ ανά μήνα κλπ. Στην αξία των συναλλαγών καταγράφεται το σύνολο του ποσού της αγοράς σε περιπτώσεις δόσεων (και όχι το ποσό της δόσης), ενώ διαγράφονται τυχόν ακυρώσεις.
Η διαταγή αναφέρει πως μπορεί να ζητηθούν και στοιχεία που αφορούν χρήσεις από το 2009 και εφεξής. Αρχή θα γίνει από τα έτη 2009 έως και 2011, ενώ για τα στοιχεία των άρθρων 3 έως και 9 θα αφορά μόνο το έτος 2011.

Η αποστολή αυτή θα επαναλαμβάνεται εφεξής κάθε χρόνο, με καταληκτική ημερομηνία την 28η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους από έτος αναφοράς.
Η Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών θα διατηρεί τα ως στοιχεία αυτά για χρονικό διάστημα έξι ετών. Η πρώτη αποστολή στοιχείων θα γίνει έως την 20η του 2ου μήνα από την υπογραφή της υπουργικής απόφασης (υπεγράφη στις 12.10.2012). 
ΠΗΓΗstrange-files.blogspot.gr

"Πράσινο φως" από τη Βουλή για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε Πρίνο και Ν. Καβάλα



Το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η τροποποιητική σύμβαση μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και των εταιρειών KAVALA OIL και Energean Oil και αφορά την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στον Πρίνο και τη Ν. Καβάλα, υπέρψηφίστηκε με 164 ψήφους.

  Κατά του νομοθετήματος ψήφισαν 110 βουλευτές και τρεις «παρών».

  Στην ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, υπέρ ψήφισαν τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

  Η τροποποίηση της σύμβασης είχε τεθεί στο στόχαστρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε προηγούμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας μετά την ενδοεταιρική κρίση που ξέσπασε ανάμεσα στην KAVALA OIL και την Energean Oil. Συγκεκριμένα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος να αποσύρει το νομοσχέδιο σταθμίζοντας τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κρίση στις σχέσεις των δύο εταιρειών.

  Σε παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης ζήτησε από το προεδρείο να μην βάλει σε δοκιμασία το Σώμα να ψηφίσει μια «σκανδαλώδη», όπως τη χαρακτήρισε, σύμβαση.

  Ωστόσο ο αρμόδιος υπουργός, Ευάγγελος Λιβιεράτος επέμεινε στην ανάγκη κύρωσης της σύμβασης ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή «δεν συναρτάται ούτε εξαρτάται από τις όποιες τυχόν όψιμες επιστολές και επιγενόμενες ενδοεταιρικές διενέξεις - οι οποίες στο βαθμό που υφίστανται ή θα εκδηλωθούν - δεν αφορούν το ελληνικό κοινοβούλιο ούτε την εκτελεστική εξουσία αλλά θα πρέπει να επιλυθούν με άλλα μέσα και σε άλλα ακροατήρια».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Σαν σήμερα τραβήχτηκε η ιστορική φωτογραφία του Che


Σαν σήμερα, το 1960 ο διάσημος φωτογράφος, Alberto Korda, «φυλάκισε» με το φακό του την εικόνα του Che Guevara και έδωσε στο κοινό το πιο γνωστό πορτραίτο.

Γυρίζοντας 53 χρόνια πίσω, και πηγαίνοντας στην εκδήλωση για τον ύστατο αποχαιρετισμό των θυμάτων της έκρηξης του La Coubre ο Alberto Korda φωτογραφίζει την ιστορική φωτογραφία του Che η οποία ξεχωρίζει και γράφει τη δική της ιστορία...
Αυτό το πορτρέτο του Che έμελλε να γίνει το πιο πολυανατυπωμένο στην ιστορία της φωτογραφίας. Ωστόσο έμεινε στην αφάνεια για πάνω από επτά χρόνια. Τον Ιούνη του 1967, ένας Ιταλός εκδότης, ο Giangiacomo Feltrinelli, ζητάει από τον Korda κάποιο καλό πορτρέτο του Che για κάποια μελλοντική του έκδοση. Εκείνη την εποχή ο Che μάχεται στο αντάρτικο της Βολιβίας. Θα συλληφθεί και θα εκτελεστεί από τον βολιβιανό στρατό και πράκτορες της CIA τον Οκτώβρη του ίδιου έτους. Μερικούς μήνες μετά ο Φιντέλ Κάστρο παραδίδει προς έκδοση στον Φελτρινέλι το ημερολόγιο του Τσε από το αντάρτικο της Βολιβίας. Μαζί με αυτό ο Ιταλός εκδότης θα τυπώσει τις πρώτες χιλιάδες αντίγραφα του περίφημου πορτρέτου, που θα γίνει σύμβολο λαϊκής αντίστασης και πάλης και θα ανατυπωθεί σε εκατομμύρια ακόμα 
 
  
ΠΗΓΗ:vathiprasino.blogspot.gr

Μια χαρά βολεύτηκε το ΚΚΕ με το μνημόνιο


Ο δημοσιογράφος Κυριάκος Ζηλάκος ο οποίος απολύθηκε από τον Ριζοσπάστη ύστερα από 25 χρόνια προϋπηρεσίας μαζί με άλλους 13 συναδέλφους καταγγέλλει τη διεύθυνση της εφημερίδας, αλλά και την ηγεσία του ΚΚΕ ότι προχωρούν σε μαζικές εκκαθαρίσεις στην εφημερίδα.

Ο στόχος είναι, υποστηρίζει, να αντικατασταθεί η πλειοψηφία των δημοσιογράφων μελών ή μη του ΚΚΕ που είχε μισθό 1.400 ευρώ κατά μέσο όρο με νέους κάτω των 25 ετών οι οποιοι θα αμείβονται με 426 ευρώ το μήνα, όπως ορίζουν οι διατάξεις των Μνημονίων.

Αναλυτικά, ο δημοσιογράφος υποστηρίζει:

Η διεύθυνση του Ριζοσπάστη, με σειρά άρθρων και σχολίων της που δημοσιεύει τις τελευταίες μέρες(http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=3/3/2013&id=14453&pageNo=2&di…) επιχειρεί να αντιστρέψει στα μάτια των αναγνωστών της εφημερίδας την πραγματικότητα, σχετικά με όσα συμβαίνουν στον Ριζοσπάστη, που έχουν να κάνουν με τις απολύσεις και την ουσιαστική παύση πληρωμών στους εργαζόμενους. Βασικά τους εργαλεία το ψέμα, η εκμετάλλευση των συναισθημάτων των αναγνωστών τους και η στοχοποίηση όσων τολμάνε όχι να πούνε κάτι διαφορετικό αλλά ακόμα και να ρωτήσουν κάτι.

Είναι ενδεικτικό ότι αποφεύγουν επιμελώς να κάνουν χρήση της λέξης «απολύσεις» και αντί γι’ αυτό μιλάνε για «μειώσεις προσωπικού». Ταυτόχρονα, για να περιχαρακώσουν την πληροφόρηση και να την «αποστειρώσουν» καταγγέλουν τα «διάφορα ύποπτα μπλογκς και ιστοσελίδες», δαιμονοποιώντας οτιδήποτε θεωρείται μη ελεγχόμενο και ως εκ τούτου εχθρικό. Θέλουν να εμφανίσουν ως αληθινό, όλα τα ψέματα που αραδιάζουν για να στηρίζουν τις καταστροφικές για την εφημερίδα επιλογές τους, που εκθέτουν το ΚΚΕ και την ιστορική του πορεία. Το πιο αισχρό στοιχείο αυτής της άθλιας προπαγάνδας που κάνουν είναι ότι επιχειρούν να χρεώσουν στους ανθρώπους που απολύουν και στους άλλους που κρατάνε απλήρωτους για 7 μήνες, προθέσεις για… υπονομευτική δουλειά κατά του Ριζοσπάστη και κατά του ΚΚΕ.

Πέρα από όλα τα άλλα είναι και ανήθικο να συκοφαντούν ανθρώπους που έβαλαν πλάτη στην εφημερίδα επί δεκαετίες, με την ιδιότητα είτε του μέλους είτε του μη μέλους του ΚΚΕ. Δούλεψαν με αυταπάρνηση και αυτοθυσία επί δύο και τρεις δεκαετίες για την εξυπηρέτηση των σκοπών της εφημερίδας για την ενημέρωση του λαού και τώρα αντιμετωπίζονται σαν παράπλευρες απώλειες μιας ελεηνής επιχείρησης που ακούει στο όνομα «εκκαθάριση».
 ΠEΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΤΟ ΠΕΔΙΟ Η. Kissinger: «Ακούστε τα τύμπανα του πολέμου»




Μια αξιοσημείωτη ομολογία του πρώην Γενικού Γραμματέα του κράτους, της εποχής Νίξον, Henry Kissinger, αποκαλύπτει το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κόσμο και ιδίως στη Μέση Ανατολή.

Μιλώντας από το πολυτελές διαμέρισμά του στο Μανχάταν, ο ηλικιωμένος πολιτικός, ο οποίος θα είναι 89 χρονών τον Μάιο, είναι πολύ μπροστά με τις αναλύσεις του για την τρέχουσα κατάσταση των παγκόσμιων γεγονότων Γεωπολιτικής και οικονομικών.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χτυπούν την Κίνα και την Ρωσία, και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο θα είναι το Ιράν, το οποίο είναι, φυσικά, ο κύριος στόχος του Ισραήλ. Έχουμε επιτρέψει στην Κίνα να αυξήσει τη στρατιωτική της δύναμη και στη Ρωσία να ανακτήσει τις δυνάμεις της από το Sovietization, να τους δώσουμε μια ψευδή αίσθηση . Είμαστε σαν τον ακροβολιστή ο οποίος προκαλεί το υποχείριο να πάρει το όπλο του και όταν αυτό προσπαθήσει να πάρει το όπλο του το πυροβολεί αμέσως. Αυτό, θα δημιουργήσει ένα κοινό και γρήγορο αφανισμό τους.

Ο επικείμενος πόλεμος θα είναι τόσο σκληρός που μόνο μία υπερδύναμη μπορεί να κερδίσει, και αυτή θα είμαστε εμείς. Για το λόγο αυτό η ΕΕ βιάζεται να σχηματίσει ένα ολοκληρωμένο υπέρ-κράτος, γιατί ξέρουν τι έρχεται, και για να επιβιώσει, η Ευρώπη, θα πρέπει να είναι ένα συνολικά συνεκτικό κράτος. Η βιασύνη τους μου λέει ότι ξέρουν πολύ καλά ότι η μεγάλη αναμέτρηση είναι προ των πυλών.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Η ΧΩΡΑ ΣΠΑΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ Ιταλοί και Ελληνες εφοπλιστές μεταφέρουν πετρελαιοειδή στη Συρία


(φωτογραφία αρχείου)

Ιταλοί και Έλληνες εφοπλιστές μετέφεραν 112.000 τόνους βαρέων ελαίων (gasoil) στη Συρία το Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε ναυτιλιακή εταιρία και επιβεβαιώθηκαν από δορυφορικές λήψεις.

Οι φορτώσεις έγιναν στο λιμάνι Banias. Η προμήθεια καυσίμων στη Συρία, όπου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος, δεν είναι παράνομη. Στην αντίθετη περίπτωση θα κατέρρεε πλήρως η οικονομία της και θα ξεσπούσε ανθρωπιστική κρίση.

Τουλάχιστον μία εφοπλιστική εταιρία από την Ελλάδα και μία από την Ιταλία στέλνουν φορτία στη χώρα, η οποία έχει αποκοπεί από τους παραδοσιακούς προμηθευτές της πετρελαιοειδών εξαιτίας των κυρώσεων που επέβαλε η ΕΕ στις κρατικές ενεργειακές εταιρίες της Δαμασκού.

Η προμήθεια πετρελαιοειδών στη Συρία εξακολουθεί όμως να είναι αμφιλεγόμενη γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμο για βαρέα στρατιωτικά οχήματα.

Το μεγαλύτερο μέρος των βαρέων ελαίων (gasoil) φτάνει στη Συρία μέσω Λιβάνου και Τουρκίας.
(πηγή: Reuters) 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΠΕ



Ο Διευθύνων σύμβουλος Κωστόπουλος Ιωάννης είπε: " Είμαι, σήμερα, στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την έναρξη λειτουργίας της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΛΠΕ (HELPE ACADEMY). Με την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΠΕ βάζουμε στέρεες βάσεις για τη λειτουργία ενός σύγχρονου συστήματος Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης δεξιοτήτων και τεχνογνωσίας των εργαζομένων του Ομίλου μας. Στα πλαίσια της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΛΠΕ, η εκπαιδευτική δραστηριότητα θα είναι συστηματοποιημένη, δομημένη και στοχευμένη. Θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες  των ανθρώπων μας, αλλά και θα ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική και τους στόχους του Ομίλου μας. 
Επίσης αναφέρθηκε στα προγράμματα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης των στελεχών του Ομίλου της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΛΠΕ. Συγκεκριμένα, ο κ. Κωστόπουλος Ι. είπε: " Με την έναρξη της λειτουργίας της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΛΠΕ θα ξεκινήσουν δυο νέα και φιλόδοξα κυλιόμενα προγράμματα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης στελεχών του Ομίλου μας, που ονομάζονται EDGE (Educaion & Development for Growth & Excellence). Συγκεκριμένα: το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Στελεχών Ομίλου και το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ικανοτήτών Στελεχών Πωλήσεων Εμπορίας......Στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΠΕ θα ενταχθούν επίσης το πρόγραμμα BMS (Basic Management Skills), το οποίο το 2013 θα επεκταθεί σε όλο το τεχνικό προσωπικό της Διύλισης, το πρόγραμμα WALP (Woek Area Learning Program) και η  Εκπαίδευση των νεοεισερχομένων". 

Το «λάθος» των μεταφραστών στη συνέντευξη Σαμαρά - Ερντογάν


Το «λάθος» των μεταφραστών στη συνέντευξη Σαμαρά - Ερντογάν
Γιατί δεν μεταφράστηκε η ατάκα του Ερντογάν για την ΑΟΖ -  Οι «κουτοπονηριές» των Τούρκων προκαλούν ανησυχία στο Μαξίμου 

Από διαφορετική σκοπιά φαίνεται πως βλέπουν το θέμα της ΑΟΖ Σαμαράς και Ερντογάν.
Μπορεί από το Μαξίμου να διαμηνύουν ότι η επίσκεψη Σαμαρά στην Τουρκία κρίνεται θετική, ωστόσο το σημαντικό είναι πως στη διάρκεια των επαφών του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του δεν υπήρξε συμφωνία για κανένα από τα λεγόμενα «αγκάθια» των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Μεταφράζοντας τις δηλώσεις των δύο ηγετών θα μπορούσε κανείς να πει πως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μοιάζουν να περνούν σε άλλη φάση.
«Η Ανάπτυξη στην υπηρεσία της Ειρήνης» δήλωσε ο κ. Σαμαράς στέλνοντας μήνυμα στην γειτονική χώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα. 
«Μπορούμε να κάνουμε δουλειές μαζί που θα τρίβετε τα μάτια σας», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας “yavas yavas”, δηλαδή σιγά όλα θα γίνουν.
Ωστόσο, μια φράση του κ. Ερντογάν που δεν μεταφράστηκε (σκοπίμως;) έχει προκαλέσει ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου.
Την ώρα που ο Σαμαράς δήλωνε χθες ότι το θέμα της ΑΟΖ θα το προσεγγίσουμε με βάση το διεθνές δίκαιο, ο Ερντογάν φάνηκε να αντιδρά και να στραβοκοιτάζει τον Έλληνα ομόλογό του.
«Το θέμα της ΑΟΖ θα λυθεί με αμοιβαία επωφελή συμφωνία», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός. Οι μεταφραστές όμως παρέλειψαν να μεταφράσουν τη φράση του κ. Ερντογάν περνώντας παρακάτω…
Γιατί άραγε δεν μεταφράστηκε η ατάκα του Ερντογάν για την ΑΟΖ;
Έγινε σκόπιμα ή είναι λάθος των μεταφραστών;
Αυτό που θεωρείται δεδομένο και φάνηκε ξεκάθαρα από τι χθεσινές δηλώσεις είναι πως ο Ερντογάν πιστεύει ότι το θέμα της ΑΟΖ αποτελεί θέμα … προς συζήτηση μεταξύ των δύο χωρών. Να το κουβεντιάσουμε δηλαδή και … βλέπουμε (yavas yavas).
Οι προθέσεις της Τουρκίας και του Ερντογάν είναι γνωστές και δεν χρειάζεται η μετάφραση για να καταλάβουμε που αποσκοπούν οι γείτονες. Η «κουτοπονηριά» όμως να μην μεταφραστεί η φράση του Ερντογάν αποδεικνύει τις προθέσεις για όσους… χάθηκαν στη μετάφραση! 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Απίστευτη γκάφα του Υπουργείου Οικονομικών! Έκαναν ..”ρετούς” στα οικονομικά στοιχεία της χώρας επειδή δεν τους άρεσε το αποτέλεσμα!


χωρίς τίτλο

Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Οικονομικών έδειξαν – για μια ακόμα φορά – ότι όλα γίνονται στο ..πόδι! Γι’ αυτό και αναγκάστηκε να στείλει δυο φορές το μηνιαίο δελτίο με τα στοιχεία της γενικής κυβέρνησης για το μήνα Ιανουάριο, αφού η ..γκάφα έδειξε ότι το δημόσιο αυξάνει τα χρέη του προς τους ιδιώτες!

Τα στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες στο πρώτο μηνιαίο δελτίο έδειχναν ότι τον πρώτο μήνα του 2013 αυξήθηκαν σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2012, παρά τις επιστροφές που πραγματοποίησε με τα λεφτά της δόσης στο τέλος του περασμένου έτους. Αναλυτικά: στη σελίδα 5, αναφέρεται ότι το Δεκέμβριο του 2012 τα ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν στα 8,045 δις ευρώ και τον Ιανουάριο του 2013 στα 8,075 δις!

Στο δεύτερο που ακολούθησε μετά από λίγη ώρα, στην ίδια σελίδα (5), δείχνει ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη τον Δεκέμβριο του 2012 ήταν στα 8,045 δις και τον Ιανουάριο του 2013 στα ..7,921 δις ευρώ! Ως δια μαγείας «χάθηκαν» 154 εκατ. ευρώ !

Περίεργα μαθηματικά σε αυτό το Υπουργείο…

Για του λόγου το αληθές δείτε τα δυο μηνιαία δελτία....  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΒΕ: 2.000 Λουκέτα σε Πρατήρια Λόγω της Ασθενούς Ζήτησης




Λουκέτο έβαλαν περίπου 2.000 πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, καθώς εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η πτώση των πωλήσεων στα καύσιμα κίνησης φθάνει στο 40% και στο πετρέλαιο θέρμανσης στο 75%, όπως τονίστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας.

Στην ημερίδα τέθηκε επί τάπητος η εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, ζήτημα με το οποίο συμφωνούν απόλυτα οι βενζινοπώλες, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΟΒΕ, Μιχάλης Κιούσης, προσθέτοντας μάλιστα, “επιτέλους θα μπει ένα νοικοκύρεμα στην αγορά”.

Διευκρίνισε μάλιστα, ότι όσοι πρατηριούχοι δεν τηρήσουν τις προθεσμίες και δεν συμμορφωθούν με τις επιταγές της ελληνικής νομοθεσίας, σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση των ολοκληρωμένων συστημάτων εισροών-εκροών, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ανάκληση της άδεια λειτουργίας των καταστημάτων τους. Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Μαρτίου 2013, λήγει η προθεσμία για την εγκατάσταση των συστημάτων αυτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, τονίζοντας -μεταξύ άλλων-, ότι χρειάζεται εκσυγχρονισμό η νομοθεσία για τις κυκλοφοριακές συνδέσεις που απασχολούν και τα πρατήρια υγρών καυσίμων. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ



Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι

Με αυτή μας την ανακοίνωση, ερχόμαστε να ευχαριστήσουμε εσάς που με την ψήφο σας τιμήσατε το ψηφοδέλτιο του ΣΚΕΕΠ, στις πρόσφατες εκλογές για την εκλογή των εκπροσώπων μας στο ΔΣ της εταιρείας. Εσάς που με την στήριξή σας, εκλέξατε μέσα από το ψηφοδέλτιό μας τον συνάδελφό μας, τον Κώστα τον Παπαγιαννόπουλο, και του δώσατε την εντολή για τα επόμενα 5 χρόνια, να διαδραματίσει αυτό τον ουσιαστικό αλλά συνάμα και  δύσκολο ρόλο, προς όφελος όλων των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ. Και να δηλώσουμε για άλλη μια φορά, όπως και προεκλογικά είχαμε πει, ότι όλοι μας θα σταθούμε δίπλα στον νεοεκλεγέντα συνάδελφο, αρωγοί στην προσπάθειά του αυτή.

Η ανταπόκρισή σας, σε αυτή την πρώτη, για εμάς στο ΣΚΕΕΠ, εκλογική αναμέτρηση, αλλά και η στήριξή σας στην νέα αυτή προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν λίγες μόνο βδομάδες, μας γεμίζει αισιοδοξία. Το κυριότερο στοιχείο όμως είναι οι υποχρεώσεις που απορρέουν και ουσιαστικά σχετίζονται  με την συχνότερη επαφή που πρέπει να έχουμε μεταξύ μας. Για να έρθουμε επιτέλους κοντά ο ένας στον άλλον, να κουβεντιάσουμε, να καταγράψουμε και να βρούμε λύσεις στα προβλήματά μας. Για να ανανεώσουμε τον τρόπο σκέψης μας, για να αφυπνιστούμε και να παλέψουμε γι αυτό που δικαιούμαστε όλοι μας. Ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Γιατί εμείς, οι εργαζόμενοι, είμαστε το μεγαλύτερο κεφάλαιο για την εταιρεία μας. Γιατί εμείς αναπτύσσουμε συνεχώς την εταιρεία μας αυξάνοντας τα κέρδη της, ακόμη και σε εποχή οικονομικής κρίσης. Γιατί εμάς ενδιαφέρει περισσότερο στην τελική ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η εκτέλεση και η καλή λειτουργία των επενδύσεων αλλά και των γενικότερων αποφάσεων εν γένει που λαμβάνονται στο ΔΣ της Εταιρείας.

Σας καλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε με τις ανησυχίες σας και τους προβληματισμούς σας, σε κάθε βήμα που σας δίνεται η ευκαιρία, ώστε να είστε μέτοχοι των εξελίξεων και όχι εντολοδόχοι αντιπροσώπων που σας γυρίζουν την πλάτη, μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση. Εμείς δεσμευόμαστε να είμαστε παρόντες και ακροατές των παρατηρήσεων σας αλλά και αρωγοί στη συλλογική, κοινή προσπάθεια για διεκδίκηση.    

ΣΚΕΕΠ

Πώς να ρυθμίσετε το στεγαστικό σας με τη μικρότερη …ζημιά


Πώς να ρυθμίσετε το στεγαστικό σας με τη μικρότερη …ζημιά

Υποτίθεται ότι η κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης από το υπουργείο Ανάπτυξης για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων είναι θέμα χρόνου. Υποτίθεται επίσης ότι οι τράπεζες κάνουν και από μόνες τους ρυθμίσεις. Υπάρχει και ο νόμος Κατσέλη ο οποίος όμως, ακόμη και αν αποφασίσει κάποιος να αιτηθεί σήμερα την υπαγωγή του, θα πάρει απάντηση ύστερα από τέσσερα χρόνια. Όμως οι περισσότεροι εξ ημών, δεν μπορούμε να περιμένουμε τόσο. Υπάρχει λύση;

Στέλεχος της τραπεζικής αγοράς, έλεγε χαρακτηριστικά (και φαίνεται ότι έχει δίκιο). «Αν ρυθμίσετε το δάνειο ενώ αυτό είναι ενήμερο, η ρύθμιση θα είναι υπέρ σας. Αν ρυθμίσετε το δάνειο ενώ έχετε ήδη αρχίσει να καθυστερείτε δύο-τρεις δόσεις, η ρύθμιση θα είναι υπέρ της τράπεζας». Ποια είναι λοιπόν η «χρυσή συμβουλή» για όσους εξυπηρετούν στεγαστικό εν μέσω χιλίων οικονομικών δυσκολιών. «Μην αφήσετε τον χρόνο να περάσει ώστε να εξαντληθείτε οικονομικά και να μην μπορέσετε να πληρώσετε τη δόση στην ώρα της. Διαγνώστε το πρόβλημα και κάνετε την αίτηση εγκαίρως. Οι όροι που θα σας προτείνουν θα είναι σαφώς καλύτεροι».
Το να κρατήσετε ενήμερο το στεγαστικό δάνειο ασφαλώς δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Πρέπει να έχετε προηγουμένως εξασφαλίσει την κάλυψη των βασικών αναγκών ενώ με τόσες αναποδιές (αιφνιδιαστικές απολύσεις, εργαζόμενοι «φαντάσματα» που πληρώνονται με έξι και οκτώ μήνες καθυστέρηση, λουκέτα και απομακρύνσεις χωρίς καν αποζημίωση) είναι πολύ εύκολο να πάει η δόση λίγο πίσω. Τι κερδίζετε όμως αν κρατήσετε ενήμερο το δάνειο;
1.Το «προνόμιο» να μην αλλάξουν οι όροι της δανειακής σας σύμβασης. Ειδικά αν έχετε πάρει ένα στεγαστικό δάνειο το 2005 το 2006 ή το 2007, είναι πολύ πιθανό ότι πληρώνετε δόση η οποία υπολογίζεται αυτή τη στιγμή με επιτόκιο της τάξεως του 1,75%-2% δεδομένου ότι για τη συγκεκριμένη τριετία, τα δάνεια δίνονταν με επιτόκιο ίσο με αυτό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα, προσαυξημένο κατά μισή ή μία ποσοστιαία μονάδα. Αν κάποιος ζητήσει ρύθμιση του στεγαστικού του ενώ το στεγαστικό έχει ήδη καταστεί ληξιπρόθεσμο, είναι πολύ πιθανό ότι η τράπεζα θα σας αυξήσει το λεγόμενο spreadενώ την αύξηση του επιτοκίου θα την «κουβαλάτε» μέχρι να αποπληρώσετε το δάνειο. Είναι μια μεγάλη οικονομική ζημιά την οποία μπορείτε να αποφύγετε κρατώντας το δάνειο ενήμερο.
2.Ευνοϊκούς όρους για να περάσετε την επόμενη κρίσιμη διετία. Αρχικά οι ρυθμίσεις για τα ενήμερα δάνεια, δεν ξεπερνούσαν σε διάρκεια τους έξι ή τους 12 μήνες. Τώρα, οι τράπεζες έχουν ρίξει νερό στο κρασί τους και παρατείνουν τις ρυθμίσεις ακόμη και για τρία χρόνια. Ποιες είναι αυτές οι ρυθμίσεις; Σε μεγάλη τράπεζα (μια από τους λεγόμενους «πυλώνες» του συστήματος, ο ενήμερος δανειολήπτης έχει να διαλέξει:
Να πληρώνει το 50% της δόσης του όποια και αν είναι αυτή για διάστημα ακόμη και τριών ετών.
Να πληρώνει μόνο τους τόκους για όλη αυτή την περίοδο.
Να πληρώνει το 30% της δόσης.
Για αυτά τα δύο πλεονεκτήματα, αξίζει να κάνετε μια επίσκεψη στο υποκατάστημα της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε. Θα ρωτήσετε δύο πράγματα:
1.Τι ακριβώς σας προσφέρουν
2.Σε ποιο επίπεδο θα διαμορφωθεί η δόση σας αφού λήξει η περίοδος της ρύθμισης
Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί να πληρώνετε περισσότερα χρήματα καθώς αυτές οι ρυθμίσεις για τα ενήμερα δάνεια δεν συνοδεύονται και από αύξηση στη συνολική διάρκεια αποπληρωμής του δανείου. Άρα, αν ρυθμίσετε ένα δάνειο 150.000 ευρώ για το οποίο σήμερα πληρώνετε περίπου 800 ευρώ, αποφασίζοντας να καταβάλλετε μόνο τους τόκους, η δόση θα πέσει περίπου στα 350 ευρώ. Δηλαδή θα γλιτώνετε 450 ευρώ τον μήνα για να περάσετε τα δύσκολα χρόνια της ύφεσης. Μετά την περίοδο τα ρύθμισης όμως, η δόση αντί να επανέλθει στα 800 ευρώ, θα ανέβει στα 860 ή στα 880 ευρώ κάτι που εξαρτάται από τη διάρκεια της ρύθμισης αλλά και από το τι ακριβώς θα αποφασίσετε να πληρώνετε κατά τη διάρκειά της.
Προσοχή: Ακόμη και για τη ρύθμιση των δανείων στους «ενήμερους» πελάτες, οι τράπεζες είναι πιθανό να ζητήσουν έξοδα τουλάχιστον 50-80 ευρώ, ανάλογα με την πολιτική της κάθε τράπεζας. ' 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

Παραιτήθηκε η Μαριλένα Κοππά




Την παραίτησή της από τη θέση της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γνωστοποίησε με επιστολή προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο η Μαριλένα Κοππά.
Η κίνησή της έρχεται μετά την απόφαση στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να αποκλειστούν από το κεντρικό πολιτικό όργανό του τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πάντα μετείχαν αυτοδικαίως.
Η επιστολή:
Κύριε Πρόεδρε,
Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μετά από σχετική εισήγηση αποφάσισε, κατά την ψηφοφορία του καταστατικού, για πρώτη φορά στην ιστορία ελληνικού κόμματος αλλά και ευρωπαϊκού να αποκλείσει από το κεντρικό πολιτικό όργανό του τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πάντα μετείχαν αυτοδικαίως, όπως και οι λοιποί, εκλεγμένοι με σταυρό προτίμησης ή μη, βουλευτές. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΛΑΓΟΙ, ΑΝΕΛΑΒΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !...




Μια μέρα, μόλις, μετά το Συνέδριο ο Βαγγέλας πέταξε τη μάσκα του συναινετικού και του ενωτικού και σε μια απόλυτα σκηνοθετημένη τηλεοπτική παράσταση, επανήλθε στα «κιλά» του, δηλαδή, στη διαβολή, τις κατηγόριες και τα υπονοούμενα. Συνεργός του η μεγαλύτερη μαγάρα των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, ενσαρκωτής, κατά καιρούς, διάφορων σκηνών και ρόλων των λαϊκών ρήσεων και στην προκειμένη περίπτωση του «όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη !...».

Αφού σ΄ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης παρουσιάστηκε ο Βαγγέλας , περίπου, ως όσιος μάρτυρας, για τα όσα έχουν συμβεί και η Ελλάδα, περίπου, ως η ατυχέστερη των χωρών, για το γεγονός, πως ο Βενιζέλος δεν είχε από το 2007 έρθει στα πράγματα, κερδίζοντας την Προεδρεία του ΠΑΣΟΚ, εκεί προς το τέλος, με αφορμή μια …τυχαία ερώτηση του Πρετεντέρη, άνοιξαν οι κρουνοί : αυτός (ο Βαγγέλας) είναι ενάντια στις στημένες επευφημίες, (ενώ ο Γιώργος είναι υπέρ) και δεν πάει τους κλακαδόρους ! Η αποθέωση του Παπανδρέου το Σάββατο, ήταν στημένη κι από …κλακαδόρους…  
Δεν έφτανε, όμως, αυτό γι αυτό και, μέσα από εκείνη την πλαδαρή και εκνευριστική λογοδιάρροιά του, ο …ενωτικός, τωρινός, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε τον Παπανδρέου και τους οπαδούς του, ως ανεύθυνους, που δεν κάνουν την αυτοκριτική τους, για όσα έπραξαν, διαχειριζόμενοι την κυβερνητική εξουσία. Κι όλ΄ αυτά, βέβαια, σε αντίθεση μ΄ αυτόν, που έχει ξεσκιστεί στην …αυτοκριτική !

Λαγοί, (Γρηγοράκηδες, Λιτζέρηδες κλπ), τέλος, λοιπόν, το αφεντικό ανέλαβε το ίδιο και τη βρώμικη δουλειά, (για την καθαρή δεν ξέρω τίποτα…), η οποία και θα διεκπεραιώνεται όμορφα και ωραία, με μονόπρακτα στην TV και μαζί με τους διαθέσιμους ηθοποιούς της «ενημέρωσης», με μακρόσυρτες αναλύσεις και λογύδρια, ευκολοχώνευτα, για τον πολύ κόσμο ! 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Χίλιες λέξεις

 
ΠΗΓΗ:.topontiki.gr

Γ.Μανιάτης: «Δεν συζητάμε συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο»




«Τα ζητήματα περί συνεκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο είναι έξω από οποιαδήποτε συζήτηση» τονίζει μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού –Μακεδονικού Πρακτορείου ο πρώην υπουργός και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης.

«Εμείς έχουμε το δίκαιο της θάλασσας με το μέρος μας. Οι χερσαίες και οι νησιωτικές περιοχές της χώρας μας έχουν τη δική τους αποκλειστική οικονομική ζώνη ,που προσδιορίζεται με βάση την αρχή της μέσης γραμμής ίσων αποστάσεων. Είναι αυτό που το δίκαιο της θάλασσας μας δίνει και το οποίο εμείς χρησιμοποιούμε ως ισχυρό όπλο μας στις διαπραγματεύσεις με όλους τους γείτονες» τονίζει ο κ. Μανιάτης.

Αναφερόμενος στο θέμα του ορυκτού πλούτου της χώρας ο κ. Μανιάτης σημειώνει ότι «πρέπει να πιστέψουμε όλοι ότι η φύση η γεωγραφία μας προίκισε ως χώρα με πολύ πλούτο. Και ασφαλώς είναι οι υδρογονάνθρακες, αλλά είναι και ο υπόλοιπος ορυκτός πλούτος στη χερσαία Ελλάδα. Αρα, αν επενδύσουμε με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, σταθερότητα και διακομματική συνεννόηση στους υδρογονάνθρακες και στις θαλάσσιες περιοχές και στις χερσαίες, μπορούμε να περιμένουμε να έχουμε έσοδα ως ελληνικό δημόσιο, τα οποία δεν τα είχαμε καν υπολογίσει πριν λίγα χρόνια».

Ο ορυκτός πλούτος είναι «κουμπαράς» για τις επόμενες γενιές υποστηρίζει ο Γιάννης Μανιάτης και τονίζει πως «ο ορυκτός πλούτος της χώρας, που πραγματικά αποτελεί μια μεγάλη προίκα και για τη σημερινή γενιά αλλά και τις επόμενες, ο ορυκτός μας πλούτος αποτελεί μια μεγάλη παρακαταθήκη για ένα μέλλον της χώρας που δεν θα στηρίζεται σε δανεικά».

Όσον αφορά το θέμα συνεκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο με την Τουρκία ο πρώην υπουργός ήταν κατηγορηματικός.

«Τον Αύγουστο του 2011 περάσαμε στον νόμο για τους υδρογονάνθρακες, που ψηφίστηκε από τη Βουλή το άρθρο 156 που λέει ότι και οι χερσαίες και οι νησιωτικές περιοχές της χώρας μας έχουν τη δική τους αποκλειστική οικονομική ζώνη, που προσδιορίζεται με βάση την αρχή της μέσης γραμμής ίσων αποστάσεων. Είναι αυτό που το δίκαιο της θάλασασας μας δίνει και το οποίο εμείς χρησιμοποιούμε ως ισχυρό όπλο μας στις διαπραγματεύσεις με όλους τους γείτονες». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και ΜΕΤΚΑ στο ελληνοτουρκικό φόρουμ




Με χαρακτηριστικά τη μεγάλη συμμετοχή των τουρκικών και ελληνικών επιχειρήσεων απ΄όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, και με την πολιτική στήριξη που εκφράστηκε από τα χείλη των πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Ταγίπ Ερντογάν, ως «εγγύηση» για την ενθάρρυνση των συνεργασιών, συνεχίζεται το επιχειρηματικό συνέδριο Ελλάδας - Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο φόρουμ μετέχουν 90 ελληνικές επιχειρήσεις και 175 τουρκικές, ενώ παρίστανται 270 εκπρόσωποι του τουρκικού επιχειρηματικού κόσμου και θεσμικών φορέων, και αναμένεται να γίνουν 270 επιχειρηματικές συναντήσεις, με τις οποίες ολοκληρώνονται απόψε οι εργασίες του συνεδρίου.
Από ελληνικής πλευράς, μετέχουν μεταξύ άλλων, οι εταιρίες Alumil, Αντένα, Αρχιρόδον, Dynacom (δεξαμενόπλοια), Fashion Box, Folli Follie, ΕΛΠΕ, Ιντραλότ, Καρέλιας, Kleemann (ανελκυστήρες), Lamda Development (ακίνητα), ΜΕΤΚΑ (παραγωγή ενέργειας), Ομιλος Μιχαηλίδη, οι τράπεζες Εθνική και Πειραιώς, Νηρέας, Olympus Plaza (σταθμοί αναψυχής εθνικών οδών), Olympia electronics ( ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας), ΔΕΗ, Φιλίππου (δομικά υλικά) Βιοχάλκο, Thermi group, SNB Βιομηχανικά Ορυκτά. Από τους θεσμικους φορείς, εκτός από τον ΣΕΒ Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνείς Δράσεις που οργάνωσε την εκδήλωση, είναι παρόντες: η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, τα Επιμελητήρια Ξάνθης, Ροδόπης, Εβρου, ο ΣΕΒΕ, το ΚΑΠΕ, το Invest in Greece.
Σημειώνεται ότι το διμερές εμπόριο Ελλάδας-Τουρκία έχει ξεπεράσει ετησίως τα 6 δισεκ. ευρώ, με θετικό ισοζύγιο για την Ελλάδα, ενώ σε πάνω από 6 δισεκ. ανέρχονται οι ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία
 ΠΗΓΗ:energypress.gr