Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Τρεις οι Ελληνικές Συμμετοχές για τον 32o Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell

Αποτέλεσμα εικόνας για σηελλ
Από το energia.gr
Αυτό το καλοκαίρι, ένα τετραήμερο φεστιβάλ καινοτομιών φιλοξενεί μερικές από τις πιο λαμπρές και συναρπαστικές ιδέες για τον κλάδο της ενέργειας, οι οποίες θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντός μας. Φέτος, ο Ευρωπαϊκός Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell θα φιλοξενηθεί σ’ ένα φεστιβάλ που κάνει τη διαφορά, το Make the Future London, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Queen Elizabeth Olympic Park, στο Λονδίνο, από τις 30 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου .

Πάνω από 200 ομάδες φοιτητών από 29 χώρες της Ευρώπης κι άλλων γεωγραφικών περιοχών εργάζονται σκληρά για να ολοκληρώσουν τα εξαιρετικά αποδοτικά οχήματά τους, προκειμένου να ανταγωνιστούν στην εν λόγω πίστα, στην εμβληματική πόλη του Λονδίνου. Ο διαγωνισμός προκαλεί τους φοιτητές να..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΕΤΕΑΠΕΠ & ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι ,


Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει τόσο για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με το ΣΕΕΠΕ για τη χρηματοδότηση του ΕΤΕΑΠΕΠ όσο και για την υπογραφή νέας Κλαδικής Σύμβασης σας ενημερώνουμε ότι :

· Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του ΣΕΕΠΕ παρουσία της διαπραγματευτικής ομάδας της ΠΟΕ και της αντίστοιχης του ΣΕΕΠΕ σε καλό κλίμα και συμφωνήθηκε ότι  υπάρχει  η  βούληση και από τις δυο πλευρές  να βρεθεί βιώσιμη και αξιοπρεπή λύση προκειμένου να αισθανθούν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ότι το Ταμείο έχει αύριο.

Τις επόμενες ημέρες και αφού μας δοθούν αναλυτικά στοιχεία από τους αναλογιστές θα συγκληθεί σύσκεψη στην Ομοσπονδία προκειμένου να γίνει μια πρώτη ενημέρωση και συζήτηση για την πρόταση που τέθηκε από την πλευρά του ΣΕΕΠΕ .

· Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαπραγματευτική συνάντηση μεταξύ Ομοσπονδίας και ΣΕΒ στα γραφεία του Συνδέσμου .

Η Ομοσπονδία  ανέλυσε την πρότασή της σύμφωνα..

ΓΓΔΕ: Και για τους δύο συζύγους η έκπτωση φόρου για τα παιδιά

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΓΔΕ: Και για τους δύο συζύγους η έκπτωση φόρου για τα παιδιά
Από το newmoney.gr
Και οι δύο σύζυγοι δικαιούνται την μείωση φόρου λόγω εξαρτώμενων τέκνων, εφόσον είναι μισθωτοί, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΓΔΕ.

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την έκπτωση φόρου των γονέων, όταν υπάρχουν εξαρτώμενα τέκνα και τον υπολογισμό της ανάλογης παρακράτησης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, υπέγραψε την Παρασκευή, 24 Ιουνίου, εγκύκλιο, με την οποία διευκρινίζονται τα εξής:

Το πετρέλαιο από την κρίση του 1973 μέχρι σήμερα...

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το kerdos.gr
Πριν 43 χρόνια, έξι παραγωγοί πετρελαίου στον Περσικό Κόλπο ψήφισαν την αύξηση της τιμής του πετρελαίου κατά 70%. Τους δύο μήνες που ακολούθησαν τα αραβικά μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) μείωσαν την παραγωγή και σταμάτησαν τις αποστολές πετρελαίου προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες που υποστήριζαν το Ισραήλ στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ.

Μέχρι τη στιγμή της..

Στάσου μην φεύγεις!



ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Ο καλός φασίστας στο δημοψήφισμα φαίνεται!..


Από το mandatoforos.blogspot.gr
Και αφού παραθέσουμε το απαύγασμα της φασιστικής νοοτροπίας του καραφλομ@λάκα που σκάει στις 6: " Τζάμπα πήγε κι η Τζο Κοξ ",
     ..που σημαίνει, πως αν δεν έβγαινε το Brexit όλα καλά, δε βαριέσαι, θα
έπιανε τόπο και μιά δολοφονιούλα(!),
     ..θα απευθύνουμε στο κοινό την ερώτηση: 

     Σε τί ακριβώς διαφέρουν από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο (της γνωστής χούντας) όλα αυτά τα φασισταριά που όχι μόνον αρνούνται να αποδεχτούν οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από κείνο που οι ίδιοι θέλουν,
     ..αλλά κάνου και δηλώσεις ιστορικές που άνετα θα έμπαιναν σε οποιοδήποτε " Εγχειρίδιο του καλού Φασίστα";

     Πρώτος-πρώτος ο ίδιος ο βρετανός πρωθυπουργός που δήλωσε  πως "η Βρετανία θα μείνει στην Ε.Ε. ό,τι κι αν βγάλει το δημοψήφισμα".
     Ακολουθούν περήφανοι οι ..

Αλλάζει η αναγνώριση πλασματικών ετών για 3 εκατ. μισθωτούς και 1,5 εκατ. επαγγελματίες

Αποτέλεσμα εικόνας για ενσημα
Από το euro2day.gr
Αλλάζουν όλα στις αναγνωρίσεις πλασματικών ετών για 3 εκατομμύρια μισθωτούς σε Δημόσιο, ιδιωτικό τομέα, ΔΕΚΟ, τράπεζες, καθώς και για 1,5 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Με το νέο ασφαλιστικό το κόστος των πλασματικών ετών από 167,8 ευρώ που ήταν για κάθε μήνα γίνεται ακριβότερο για τους περισσότερους, καθώς καθορίζεται στο..

Σημαντική ανακάλυψη: Βρέθηκε οπάλιο σε μετεωρίτη που είχε πέσει στην Ανταρκτική!

Από το pronews.gr
Βρετανοί επιστήμονες εντόπισαν ίχνη οπάλιου σε ένα μετεωρίτη που είχε βρεθεί στην Ανταρκτική. Επειδή το οπάλιο είναι ένα ένυδρο ορυκτό, που περιέχει πολλά μόρια νερού, η ανακάλυψη ενισχύει την πεποίθηση ότι οι μετεωρίτες, ήδη από τα πρώτα χρόνια δημιουργίας του ηλιακού μας συστήματος, είχαν μεταφέρει σε αστεροειδείς νερό σε μορφή πάγου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Χίλαρι Ντάουνς του Κολλεγίου Μπίρκμπεκ του Λονδίνου, έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σήμερα στο εθνικό συνέδριο της Βασιλικής Εταιρείας Αστρονομίας στο Νότιγχαμ.

Το οπάλιο είναι ένας..

Αυξάνεται εκ νέου η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αλγερία


Από το naftikachronika.gr
Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αλγερίας μετά από αρκετά χρόνια στασιμότητας εμφανίζει τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια αύξησης, όπως σημειώνει σε επίσημη ανακοίνωσή της η κρατική εταιρεία ενέργειας της χώρας Sonatrach.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της Αλγερίας έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να προσελκύσει ξένες ενεργειακές εταιρείες να έρθουν στην χώρα και να επενδύσουν με στόχο την διερεύνηση των δυνατοτήτων για κατασκευή νέων μονάδων εξόρυξης και παραγωγής πετρελαίου και αερίου. Βέβαια, τουλάχιστον μέχρι πρότινος οι προσπάθειες απέβαιναν άκαρπες με μείζονα ανασταλτικό παράγοντα τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου.

«Η εποχή της στασιμότητας είναι πίσω μας και τώρα είμαστε σε μια φάση ανάπτυξης», δήλωσε σε δημοσιογράφους την Κυριακή ο επικεφαλής της Sonatrach, Amine Mazouzi.

Μάλιστα, με βάση την..

"Pause" μέχρι νεωτέρας για τις επενδύσεις στην ενέργεια

Αποτέλεσμα εικόνας για ενεργεια
Από το energypress.gr
Ο "νεκρός" χρόνος που θα προκύψει μέχρι να παρθούν οι αποφάσεις και να μελετηθούν οι επιπτώσεις για τον τρόπο που θα γίνει -αν τελικά γίνει- το Brexit, είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος φόβος όσων ασχολούνται περισσότερο με την πραγματική οικονομία και όχι με τις αγορές.

Το αυτό ισχύει και για την αγορά ενέργειας. Η αναζωπύρωση του ρίσκου και όχι οι άμεσες επιπτώσεις του Brexit είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι επενδύσεις στην ενέργεια.

Το ερώτημα που θα χρειαστεί για να απαντηθεί μερικές ημέρες ή εβδομάδες είναι αν..

Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βρετανίας σε «κρίσιμη καμπή»

Αποτέλεσμα εικόνας για Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βρετανίας σε «κρίσιμη καμπή»
Από το naftikachronika.gr
Η απόφαση των Βρετανών για αποχώρηση από την ΕΕ έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην πετρελαϊκή βιομηχανία της Βόρειας Θάλασσας, υψηλόβαθμα στελέχη της οποίας προειδοποιούν ότι τα προβλήματα και οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι εταιρείες παραγωγής και εμπορίας πετρελαίου στο άμεσο μέλλον θα είναι μεγάλες.

Μάλιστα, την Παρασκευή, στον απόηχο του Brexit, η τιμή του αργού υποχώρησε περισσότερο από 5% ή $ 2,7 και διαμορφώθηκε στα $48,25 ανά βαρέλι. Από την άλλη σημαντική πτώση κατέγραψαν και οι μετοχές των πετρελαϊκών κολοσσών Royal Dutch Shell και η BP.

Από την πλευρά της η Εμπορική Ένωση Oil & Gas UK σε επίσημη ανακοίνωσή της ανέφερε ότι..