Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Οι εκτιμήσεις της Rosgeo για τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας

 


Για 30 και 70 χρόνια αρκούν τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας αντίστοιχα με τα υφιστάμενα επίπεδα παραγωγής, σύμφωνα με την γεωλογική εταιρεία της Ρωσίας Rosgeo.

Σύμφωνα με όσα..

BP: Τα προαπαιτούμενα της επιτυχούς ενεργειακής μετάβασης - Τι σχεδιάζει ο Looney



 Όλες οι εταιρείες πετρελαίου αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση από τις ρυθμιστικές αρχές και τους επενδυτές παγκοσμίως για να αναπτύξουν καθαρότερη ενέργεια και να απομακρυνθούν από ορυκτά καύσιμα, μια πρωταρχική πηγή εκπομπών αερίων θερμοκηπίου που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη. Αυτός ο έλεγχος έχει αυξηθεί από τις..

Shell: Προγραμματισμός για αύξηση της παραγωγής αεροπορικού καυσίμου χαμηλής περιεκτικότητας άνθρακα

 


Η Royal Dutch Shell προγραμματίζει να αρχίσει την παραγωγή αεροπορικού καύσιμου χαμηλής περιεκτικότητας άνθρακα σε μεγάλη κλίμακα μέχρι το 2025, σε μία προσπάθεια να ενθαρρύνει τις αεροπορικές εταιρίες να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η πολιτική αεροπορία ευθύνεται..

Marathon confirms refinery power loss due to quake






Marathon Petroleum Corp on Monday said its 363,000-bpd Los Angeles, California refinery experienced a power loss after an earthquake struck the region...

Η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, ο ψυχρότερος χειμώνας θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές του πετρελαίου, λέει η Goldman

 


Η Goldman Sachs δήλωσε ότι με την άνοδο των παγκόσμιων τιμών του φυσικού αερίου, ένας ψυχρότερος χειμώνας στην Ευρώπη και την Ασία θα μπορούσε με τη σειρά του να αυξήσει τη ζήτηση για πετρέλαιο, αυξάνοντας τον κίνδυνο αύξησης των 5 δολαρίων ανά βαρέλι για το τέταρτο τρίμηνο του 2021, τιμή των Brent 80 $. ένα βαρέλι.

Η παγκόσμια άνοδος των τιμών χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου προκάλεσε ..

Πικρές Aλήθειες για την Παραγωγή Υδρογονανθράκων

 




Ας υποθέσουμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα έργα φυσικού αερίου της τελευταίας δεκαετίας που είναι το Gorgon LNG Project και αναπτύχθηκε στην Αυστραλία, ήταν το πρώτο ελληνικό έργο ανάπτυξης υδρογονανθράκων και βρισκόταν νότια της Κρήτης. Η συνολική επένδυση..

ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες: «Σηκώνει πανιά» και στα αιολικά

 



Το νέο πάρκο ισχύος 34 MW στα Δερβενοχώρια, ο σχεδιασμός για τις ΑΠΕ και το πλάνο για το μετασχηματισμό και το rebranding του Ομίλου

Με ισχυρή δυναμική και στο σκέλος της αιολικής ενέργειας προχωρεί ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες. Ο βραχίονας του Ομίλου στις ΑΠΕ εξασφάλισε πριν λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 15 Σεπτεμβρίου, νέα Βεβαίωση Παραγωγού για τη..