Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Τι αναφέρει η Κομισιόν στην 9η αξιολόγηση για την πρόοδο σε "anti-trust case" και ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΠΑ, Νότιας Καβάλας και ΕΛΠΕ

 


Την πρόοδο των ενεργειακών αποκρατικοποίησεων ΔΕΠΑ Εμπορίας, ΕΛΠΕ και Νότια Καβάλα καθώς και την εξέλιξη του anti-trust case, εστιάζοντας κύρια στα χρονοδιαγράμματα, καταγράφει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην 9η ενδιάμεση έκθεσή της στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας της ελληνικής οικονομίας.

Αναλυτικά ανά project αξιοποίησης η Κομισιόν παρατηρεί τα εξής:

Oil major to sell some assets for over $1 B

 



ExxonMobil Corp said it would sell its non-operating interest in its UK and North Sea exploration and production assets to private-equity fund HitecVision for more than $1 billion.

Exxon has been looking to sell its oil and gas assets since late 2019, seeking to..

Argus: Η ζήτηση πετρελαίου δεν θα βυθιστεί λόγω της ενεργειακής μετάβασης

 


Η ενεργειακή μετάβαση και το αυξανόμενο μερίδιο της ηλεκτροκίνησης των μεταφορών δεν θα οδηγήσει σε γρήγορη μείωση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου, υπογράμμισαν οι αναλυτές της Argus στο Φόρουμ «Argus Crude» κατά τη διάρκεια του χθεσινού (23/2) συνεδρίου IPWeek.

Η τάση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου θα είναι «διελκυστίνδα» μεταξύ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ

 

Ζακί Γιαμανί: Ο “μίστερ πετρέλαιο” που έκανε τη Δύση να τρέμει

 


Στη Μέκκα επιστρέφει για το “τελευταίο ταξίδι” του ο Ζακί Γιαμανί. Ο θάνατός του στο Λονδίνο, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός κύκλου που ξεκίνησε στην ιερή για τους μουσουλμάνους πόλη της Σαουδικής Αραβίας το 1930. Και τί κύκλος! Με την προσωπικότητα και τις ικανότητές του, άφησε τη δική του σφραγίδα στις διεθνείς πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις πολλών δεκαετιών, με όπλο το πετρέλαιο.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που αν και δεν ανήκε..

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η πλήρωση της Σαχάρας με ηλιακά πάνελ είναι μια κακή ιδέα

 


Πριν από δύο χρόνια, μια ομάδα Φινλανδών επιστημόνων υπολόγισε ότι ο κόσμος πρέπει να πάρει το 69% της πρωτογενούς ενέργειας από ηλιακές εκμεταλλεύσεις προκειμένου να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο του καθαρού μηδενικού. Αυτό, ανέφεραν οι επιστήμονες, θα απαιτούσαν την κατασκευή πολλών περισσότερων ηλιακών αγροκτημάτων από ό, τι έχουν προγραμματιστεί. Και έχει συναίνεση ότι..

Παγκόσμιος συναγερμός! Σε πανικό SHELL, BP, EXXON MOBIL, TOTAL

 





Νέα, σαφώς πιο αρνητικά δεδομένα δημιούργησε για την παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου η πρωτοφανής κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφεί μείωση σοκ στη ζήτηση, να υποχωρήσουν οι τιμές και να περικοπούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πτώση της ζήτησης εκτιμάται ότι..

Παγκόσμιο «σοκ» για τα διυλιστήρια λόγω πανδημίας – «Κύμα» λουκέτων και περικοπών θέσεων εργασίας – Επιπτώσεις στην Ελλάδα

 



Η πανδημία έχει προκαλέσει «σοκ» σε όλες τις οικονομίες. Όπως σημειώνουν αναλυτές που παρακολουθούν τον ευρύτερο ενεργειακό χώρο, αναμφίβολα, μεταξύ των κλάδων που βιώνουν μια νέα ασφυκτική πραγματικότητα είναι και η παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η κρίση προκάλεσε ιστορική πτώση..

Επενδυτική εταιρεία πιέζει την Exxon να κάνει περισσότερα για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου

 




Η ακτιβιστική εταιρεία επενδύσεων Engine No. 1 επανέλαβε την Δευτέρα το αίτημά της στην Exxon Mobil Corp, μία από τις πιο εμβληματικές εταιρείες της Αμερικής, να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στο μηδέν έως το 2050, σύμφωνα με επιστολή που εστάλη στην εταιρεία.

«Αυτό δεν είναι απλώς ένα ζήτημα του κλίματος, αλλά ένα θεμελιώδες ζήτημα..