Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Τα ΕΛΠΕ Αναζητούν «Συνεταίρους» για τις ΑΠΕ

Από το energia.gr
Σε μια αθόρυβη αναζήτηση ξένων επενδυτών βρίσκονται τα ΕΛΠΕ, προκειμένου να συμπράξουν σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως έκαναν και στον τομέα των υδρογονανθράκων. Σύμφωνα με κορυφαίους παράγοντες, αυτήν την περίοδο διερευνώνται οι δυνατότητες συμμαχιών με ξένους «παίκτες».

Παράλληλα, παράγοντες της εταιρείας κρίνουν ότι..

Saipem 12000 στην κυπριακή ΑΟΖ

Από το lygeros.org
Την ώρα που όλοι ασχολούνται με το τι θα πει και τι θα κάνει η Τουρκία σε διάφορα μέτωπα, η Κύπρος συνεχίζει το ερευνητικό της πρόγραμμα ακάθεκτα χάρη στα συμβόλαια που έχει υπογράψει με τις ξένες εταιρείες. 
Ένα χειροπιαστό παράδειγμα είναι ο ερχομός του γεωτρύπανου Saipem 12000 της ENI στην κυπριακή ΑΟΖ για να κάνει γεώτρηση στο κοίτασμα-στόχο Καλυψώ στο θαλάσσιο οικόπεδο 6. 
Δηλαδή την ώρα που..

Πώς «βαφτίστηκαν» τα κοιτάσματα της ΑΟΖ μας

Από το philenews.com
Άνθεια, Δελφίνος, Γλαύκος, Καλυψώ, Εραστοσθένης, Αφροδίτη, είναι ονόματα με τη δική τους σημασία και εκτόπισμα στη Μυθολογία, συνδεδεμένα και με την Κύπρο. Η Αφροδίτη είναι καλά γνωστό ότι είναι και το πρώτο επιβεβαιωμένο κοίτασμα εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Τα προηγούμενα μυθολογικά ονόματα είναι επίδοξα κοιτάσματα της κυπριακής ΑΟΖ. Και ο Ονισήφορος, ένα ιδιαίτερα συμβολικό όνομα άμεσα συνδεδεμένο με την Κύπρο και τις προσδοκίες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων γύρω από το υποθαλάσσιο όρος του Ερατοσθένη, είναι επίσης κοίτασμα, μη εμπορεύσιμο για την ώρα, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο τεμάχιο 11. 

Βέβαια έχουμε κι άλλα ονόματα που αφορούν..

Ξεκινά εντός των ημερών η γεώτρηση στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ από την ENI - Έτοιμη για προκλήσεις η Τουρκία

Από το worldenergynews.gr
Στην προκαθορισμένη θέση του πάνω από τον γεωτρητικό στόχο Καλυψώ, στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, αναμένεται να βρεθεί αργότερα σήμερα (27/12) το γεωτρύπανο Saipem 12000, της ΕΝΙ. 

Αυτό σημαίνει ότι είτε αργά απόψε είτε το πρωί της Πέμπτης (28/12) θα αρχίσει η διαδικασία σταθεροποίησης του πλοίου και μέχρι το Σαββατοκύριακο εκτός απροόπτου θα αρχίσουν και οι πρώτες εργασίες της γεώτρησης.

Παράλληλα, θα γίνει..

Η Motor Oil ανακαίνισε τον 2ο Παιδικό Σταθμό στη Μάνδρα Αττικής

Από το energypress.gr
Το πρωί του Σαββάτου, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη πήγε στη Μάνδρα Αττικής, όπου είχε διοργανωθεί μια όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή με την ευκαιρία της παράδοσης του ανακαινισμένου από την Motor Oil 2ου Παιδικού Σταθμού της περιοχής,  όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί η κυρία Βαρδινογιάννη, 3 εβδομάδες πριν, όταν είχε επισκεφτεί τη Μάνδρα.

Στο διάστημα που μεσολάβησε o Όμιλος της Motor Oil ανέλαβε..