Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ RETUNSEE

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΚΑΒΑΛΑ OIL

 


Τίτλοι τέλους για τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Δυτ. Πατραϊκό – ΕΛΠΕ και Energean ενημέρωσαν την ΕΔΕΥ ότι αποχωρούν



 Λόγω του εκτιμώμενου μεγέθους του πιθανού κοιτάσματος, η περιοχή του Δυτικού Πατραϊκού είχε χαρακτηριστεί και ως νέος Πρίνος. Ωστόσο με βάση τις τελευταίες εξελίξεις δε θα μάθουμε ποτέ εάν οι εκτιμήσεις για ύπαρξη τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων απολήψιμων..

ΕΛΠΕ: Εξαγορά ΑΠΕ, πώληση ποσοστού στην ΔΕΠΑ Εμπορίας - Αυξημένο μέρισμα το 2022 - Ανοδικά η διύλιση

 



Στους μετόχους των Ελληνικών Πετρελαίων θα διατεθεί ως επιπλέον μέρισμα το 50% των εσόδων του ομίλου, από την πώληση του 35% της ΔΕΠΑ Υποδομών και κατά πάσα πιθανότητα θα διανεμηθεί στη χρήση του 2022.

Η σύμβαση αγοραπωλησίας των μετοχών μεταξύ των ΕΛ-ΠΕ και του ΤΑΙΠΕΔ (κατέχει το 65% της ΔΕΠΑ Υποδομών) με την Italgas, αναμένεται να υπογραφεί μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και εκτιμάται ότι η συναλλαγή θα..

Valero Louisiana refinery's soot pollution exceeds US limit

 



A Valero refinery outside of New Orleans recently produced lung-damaging soot at rates that exceeded federal limits while outpacing other major US refineries, according to disclosures by state and federal environmental regulators.

Soot, or small and fine particle pollution, has an outsized effect on poor and minority..

Beyond Oil and Gas Alliance: Θα συμμετάσχει η Ελλάδα στην πρώτη συμμαχία κρατών για την απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το ορυκτό αέριο;



 Μόλις πριν λίγη ώρα, από το βήμα της COP26, οι Υπουργοί Περιβάλλοντος της Κόστα Ρίκα και της Δανίας παρουσίασαν την επίσημη έναρξη της Πρωτοβουλίας Beyond Oil and Gas Alliance (BOGA). Στην παρουσίαση ανακοινώθηκαν τα πρώτα 10 μέλη και η δομή της Συμμαχίας, ενώ η Συμμαχία απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα με στόχο την ένταξη περισσότερων κρατών που..

Ποινική δίωξη σε κορυφαία στελέχη πετρελαϊκής εταιρείας της Σουηδίας - Για συνέργεια σε εγκλήματα πολέμου στο Σουδάν

 


Δύο κορυφαία στελέχη πετρελαϊκής εταιρείας της Σουηδίας αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη στην πατρίδα τους για συνέργεια στη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στο Σουδάν.

Έπειτα από πολυετή προκαταρκτική έρευνα, η σουηδική εισαγγελία ανακοίνωσε..

Κριτική Σιάμισιη σε ΔΕΗ και κυβέρνηση



 


Σχολιάζοντας τα κυβερνητικά μέτρα για την ελάφρυνση των καταναλωτών από τις μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, o CEO των ΕΛΠΕ κ. Α.Σιάμισιης τόνισε, ότι ήταν κεντρική επιλογή της κυβέρνησης να ..