Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ RETUN SEE ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Από το poenergias.gr
Το περιφερειακό Δίκτυο συνδικάτων ενέργειας ΝΑ Ευρώπης ( RETUNSEE) όρισε την 12 Μάρτη 2018 ως ημέρα δράσης και αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στην ΑΛΒΑΝΙΑ με το σύνθημα :

ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ , ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΟΙ»

Οι οργανώσεις μέλη του Δικτύου , στα πλαίσια της Αλληλεγγύης μεταξύ των οργανώσεων
μελών του Δικτύου υιοθέτησαν το παρακάτω ψήφισμα..

ΠΟΕ: Ημέρα Δράσης & Αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στις εταιρείες Πετρελαίου στην Αλβανία


Από το poenergias.gr
Το Περιφερειακό Δίκτυο Συνδικάτων Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (RETUN SEE) αποφάσισε ομόφωνα και όρισε την 12 Μαρτίου 2018 ως ημέρα δράσης και αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στις Εταιρείες Πετρελαίου της Αλβανίας.

Το κεντρικό σύνθημα της Ημέρας δράσης και αλληλεγγύης είναι : ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΟΙ !!!ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ !!!

Ο ορυκτός πλούτος..

ΕΛΠΕ: Πρόγραμμα υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2018 - 2019 για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό

Από το dikaiologitika.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ) ανακοινώνει ετήσιο Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές στις χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία (αγγλόφωνα προγράμματα). Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη άριστων φοιτητών, που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με εξειδίκευση σε κλάδους, που απαιτούν τεχνολογίες αιχμής αλλά και σύγχρονες προσεγγίσεις σε θέματα Διοίκησης και Στρατηγικής.

Οι υποτροφίες αφορούν..

Μανιάτης: Σιγά μην ντραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τους υδρογονάνθρακες της Κρήτης


Από το energypress.gr
Τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τους υδρογονάνθρακες της Κρήτης σχολιάζει ο Γ. Μανιάτης, με ανάρτησή του στα social media, με αφορμή το σχετικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Τα Νέα".

Αναλυτικά, το σχόλιο του κ. Μανιάτη έχει ως εξής:

Έντονο παρασκήνιο πριν το άνοιγμα των προσφορών για ΔΕΣΦΑ

Από το capital.gr
Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην ανοίξουν ούτε αυτήν την εβδομάδα οι φάκελοι με τις δεσμευτικές προσφορές των δύο κοινοπραξιών που διεκδικούν το 66% του ΔΕΣΦΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, από πλευράς ταμείου ελέγχονται εξονυχιστικά όλα τα δικαιολογητικά των δύο υποψηφίων σχημάτων, καθώς όπως τονίζεται, δε θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφισβήτηση ή λαβή για πιθανές προσφυγές που θα καθυστερήσουν ή ακόμη και θα μπλοκάρουν την πώληση. Άλλωστε  είναι νωπές ακόμη..

Οι συμμαχίες από μόνες τους δεν αρκούν για την ΑΟΖ: Ιδού πώς πρέπει να τις αξιοποιήσουμε

Από το hellasjournal.com
Το κοίτασμα «Αφροδίτη» με τα 4.5 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου, βρίσκεται στο θαλάσσιο Οικόπεδο 12 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι αδειούχες εταιρείες είναι οι Noble (η οποία έχει οριστεί και ως διαχειριστής), BG Cyprus, Delek και Avner. 

Πριν από λίγες μέρες ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίων Τάρεκ Αλ Μουλά αποκάλυψε την επικείμενη υπογραφή συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου Κύπρου-Αιγύπτου. Πρόκειται ουσιαστικά..

Το μεγάλο παιχνίδι της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο

Από το euro2day.gr
Οι ενεργειακοί κολοσσοί κάνουν τη μια μεγάλη ανακάλυψη μετά την άλλη στην περιοχή, όμως οι πολιτικές διαμάχες δημιουργούν ένα περίπλοκο μωσαϊκό που δυσκολεύει την ανάπτυξη. Τα κοιτάσματα, οι διεκδικήσεις και οι εναλλακτικές.

Για τον τομέα της ενέργειας σήμερα, λίγες περιοχές αντιπροσωπεύουν μια τόσο περίπλοκη σκακιέρα. Η ανατολική Μεσόγειος προσελκύει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από..

Οι διαφορετικές προτεραιότητες "γράφουν" διαφορετικά σενάρια για την τύχη των ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Διαφορετικές επιδιώξεις συνεχίζουν να υπάρχουν γύρω από τη μεγαλύτερη ενεργειακή ιδιωτικοποίηση, και μια από τις μεγαλύτερες του ελληνικού προγράμματος, αυτή των ΕΛΠΕ, παρ’ ότι έχει "κλειδώσει" το σχέδιο για διάθεση του 51%.

Αν και το τελικό μοντέλο, που εγκρίθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου από τους δανειστές, μιλά για είσοδο στρατηγικού επενδυτή στα ΕΛΠΕ μέσω ταυτόχρονης πώλησης μεριδίων από το Δημόσιο και τον Ομιλο Λάτση, εντούτοις κάποιοι συνεχίζουν να εγείρουν ενστάσεις. Και επιμένουν να..