Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Δελτίο Τύπου - Εμμονή της Τρόικα στην καταστροφική συνταγή της λιτότητας


Οι «φωστήρες της Τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ)» επιμένουν στην ίδια χρεοκοπημένη και αδιέξοδη συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης και της άγριας περικοπής μισθών για τη «δήθεν» ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας. Για ακόμη μία φορά βάζουν στο στόχαστρο το ήδη ισχνό και υπερφορολογημένο εισόδημα των Ελλήνων εργαζομένων προτείνοντας μέτρα που το μόνο αποτέλεσμα που θα επιφέρουν είναι μεγαλύτερη φτώχεια και βαθύτερη ύφεση.
Tα επιχειρήματα τους έχουν καταρριφθεί στην πράξη. Παρουσιάζουν την εσωτερική υποτίμηση ως αναγκαία για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας, όταν οι δραματικές μειώσεις μισθών που έχουν ήδη επιβληθεί έχουν οδηγήσει σε κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και έχουν δημιουργήσει στρατιές ανέργων.
Για ποιά ανάπτυξη μιλούν λοιπόν; Ποιά ανάπτυξη έχει τέτοια δραματικά αποτελέσματα σαν αυτά που βιώνει ο ελληνικός λαός; Επιβάλλεται οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου που διεκδικούν τη ψήφο του ελληνικού λαού να πάρουν ξεκάθαρη θέση όσον αφορά στις νέες αυτές προκλητικές απαιτήσεις.
Η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη μεθοδευμένη και ψευδεπίγραφη επίκληση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και θα εντείνει τον αγώνα για την ακύρωση των μέτρων που μετατρέπουν το εργατικό δίκαιο της Ελλάδας σε «εργατικό δίκαιο» μεσαίωνα.
Μετά την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Συνομοσπονδία θα ασκήσει όλα τα δικαιώματά της ενώπιον και των Διεθνών Δικαστηρίων και θα υπερασπιστεί μαζί με όλους τους εργαζομένους τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 

ΠΗΓΗ:http://www.gsee.gr

Προσφυγή από το Ρωσικό Fund Energy για Αποκλεισμό του από τον Διαγωνισμό της ΔΕΠΑ




Συγκεκριμένα το Fund ENERGY θεωρεί ότι, μέχρι σήμερα, υπήρξε αδιαφάνεια στις διαδικασίες του διαγωνισμού και επομένως έλλειμμα στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Ζητά την αξιολόγησή του με ίσους όρους με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους του, ώστε μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό να προκύψει το μεγαλύτερο όφελος για τους Έλληνες πολίτες και το Δημόσιο.
Το Fund ENERGY δηλώνει ότι κατέθεσε νομίμως και εμπροθέσμως εγγυητικές επιστολές των τραπεζών CREDIT SUISSE KAI HYPOSWISS, συνολικού ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, που αποδεικνύουν την οικονομική δυνατότητά του και επομένως ζητά σήμερα αποκατάσταση της ισονομίας προς όφελος πάντοτε του διαγωνισμού και του δημόσιου συμφέροντος.
Το Fund ENERGY επιθυμεί να επιβεβαιώσει τη σταθερή απόφασή του να προχωρήσει σε μακροχρόνιες, αλλά και στρατηγικής επιχειρηματικής σημασίας, επενδύσεις στην Ελλάδα τις οποίες είναι αποφασισμένο να φέρει εις πέρας κατά τρόπο επωφελή για τον ελληνικό λαό, με την υψηλού επιπέδου, εξειδικευμένη τεχνογνωσία και χρηματοπιστωτική ικανότητα που διαθέτει.
Αναφέρει σχετικά ότι κύριο μέλημα και οδηγός στην προσπάθεια είναι η απασχόληση πολλών εργαζομένων και η ανάπτυξη των υποδομών, των φυσικών πόρων και κάθε άλλης πηγής ενέργειας. Επίσης τονίζει ότι η πορεία του Fund ENERGY και οι επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία σε πολλές χώρες αποδεικνύουν τα παραπάνω.
Το Fund ENERGY αξιώνει να τηρηθούν οι βασικές αρχές της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης, της ασφάλειας δικαίου και να μη διασαλεύεται η εθνική και ευρωπαϊκή έννομη τάξη. Στην κατεύθυνση αυτή είναι αποφασισμένο να προασπίζεται τα συμφέροντά του και τη φήμη του. 

ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr

Τα Ελληνικά Πετρέλαια βραβεύονται στην κατηγορία GOLD του CR Inde


Τα Ελληνικά Πετρέλαια βραβεύονται στην κατηγορία GOLD του CR Index

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια συμμετείχε στην αξιολόγηση, βάσει του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index) και διακρίθηκε στη «χρυσή» κατηγορία (GOLD) για τις επιδόσεις του στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, ενώ βραβεύτηκε με ξεχωριστό έπαινο το «Best Progress GOLD award», για τη σημαντική πρόοδο που επέδειξε σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή αξιολόγηση.
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης. Το CR Index είναι ένα διεθνές εργαλείο μέτρησης της ΕΚΕ, που εφαρμόζεται από το βρετανικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, Business in the Community (BITC) και το ελληνικό Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης το οποίο, επιπροσθέτως, προσδιορίζει μια φιλοσοφία διοίκησης της επιχείρησης, με στόχο τη μακροχρόνια βιωσιμότητά της.
Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης του CR Index, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες επιθεώρησαν με βάση διεθνή πρότυπα και κριτήρια τις επιδόσεις και τη συμβολή των συμμετεχουσών επιχειρήσεων στους τέσσερις βασικούς τομείς που αξιολογεί ο Εθνικός Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης, ήτοι την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και την αγορά. 
ΠΗΓΗ:http://www.imerisia.gr

ΔΕΣΦΑ: Έτοιμος ο Σταθμός Συμπίεσης Φυσικού Αερίου στην Θεσσαλονίκη





Εντός του Μαΐου θα ξεκινήσει η λειτουργία του Σταθμού Συμπίεσης φυσικού αερίου του ΔΕΣΦΑ, στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης. Με τη λειτουργία του θα υπάρξει δυνατότητα μεγαλύτερης τροφοδοσίας φυσικού αερίου μέσω αγωγών και παράλληλα θα επιτρέψει να εισέλθουν στην ελληνική αγορά και νέοι παίκτες πλην της ΔΕΠΑ.
Ο Σταθμός θα περιλαμβάνει δύο φυγοκεντρικούς συμπιεστές, ισχύος 7,7 MW ο καθένας, μαζί με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις.
Να σημειωθεί ότι ο ΔΕΣΦΑ συμμετέχει στην κοινή εταιρία για την όδευση από τη χώρα μας του South Stream, εξετάζει συνεργασία με τον TAP, ενώ επιδιώκει να συνεργασθεί με την Energian Oil & Gas στο έργο της υπόγειας αποθήκευσης του φυσικού αερίου, στην Καβάλα.
Σύντομα, εξάλλου, ο ΔΕΣΦΑ θα προκηρύξει διαγωνισμό για την ενίσχυση της δυναμικότητας αεριοποίησης της Ρεβυθούσας, από 1000 κ.μ. ωριαίως, που είναι σήμερα σε 1400 κ.μ. Το έργο αυτό προγραμματίζεται συνδυαστικά με την κατασκευή τρίτης δεξαμενής, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη το 2014.
Στο μεταξύ, λήγει σε μία εβδομάδα (στις 25 Απριλίου) η δημόσια διαβούλευση της ΡΑΕ για τη νέα τιμολόγηση του φυσικού αερίου. Ο ΔΕΣΦΑ έχει υποβάλει ήδη την τελική του πρόταση και όπως έχει δεσμευθεί δημόσια, θα προτείνει μειωμένα τιμολόγια, με το ύψος της μείωσης να εξαρτάται από την τελική γνωμοδότηση του Ρυθμιστή.
Οι χρήστες του Μαΐου
Η Αλουμίνιον είναι η μοναδική ιδιωτική εταιρία που έχει κλείσει τη Ρεβυθούσα το Μάιο για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, συνολικής ποσότητας 115.000 κ.μ. Το πρώτο φορτίο των 40.000 κ.μ. προγραμματίζεται να έρθει στις 3 Μαΐου και το δεύτερο και μεγαλύτερο, των 75.000 κ.μ. στις 11 Μαΐου. Στο πρόγραμμα της Ρεβυθούσας για τον ίδιο μήνα συμπεριλαμβάνεται και η ΔΕΗ, με 70.000 κ.μ., τα οποία θα έρθουν σε δύο δόσεις, στις 8 και στις 26 Μαΐου.
Η Αλουμίνιον προγραμματίζει να φέρει ένα μικρό φορτίο ΥΦΑ τον Ιούνιο, ήτοι, 40.000 κ.μ. και ένα ακόμη ισόποσο στα τέλη Ιουλίο


ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr

Ανάσα στην ELFE η νέα συμφωνία με τη ΔΕΠΑ Προσωρινή «ανάσα» στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα (ELFE Α.Ε.) δίνει η συμφωνία που υπογράφεται αύριο με τη ΔΕΠΑ για την επανατροφοδότηση του εργοστασίου με φυσικό αέριο.


Προσωρινή «ανάσα» στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα (ELFE Α.Ε.) δίνει η συμφωνία που υπογράφεται αύριο με τη ΔΕΠΑ για την επανατροφοδότηση του εργοστασίου με φυσικό αέριο. Υστερα από τη διακοπή παροχής φυσικού αερίου για ένα μήνα, ξεκίνησε από το Μεγάλο Σάββατο εκ νέου η διοχέτευσή του στις εγκαταστάσεις της ELFE Α.Ε. στη Νέα Καρβάλη, επιτρέποντας την επανεκκίνηση της διαδικασίας παραγωγής αμμωνίας.
Η συμφωνία επιτεύχθηκε με την παραγωγική διαδικασία να έχει πέσει στο 30% λόγω σοβαρών ελλείψεων σε πρώτες ύλες και τους περίπου 1.200 άμεσα και έμμεσα απασχολούμενους να κατέρχονται σε κινητοποιήσεις.
Η συμφωνία με τη ΔΕΠΑ υποχρεώνει την επιχείρηση να είναι απόλυτα συνεπής στις πληρωμές της και οποιαδήποτε ανακολουθία οδηγεί αυτομάτως στη διακοπή της τροφοδοσίας της μονάδας με φυσικό αέριο, που αποτελεί τη βασική ενεργειακή πρώτη ύλη του εργοστασίου. Ωστόσο, στο εργοστάσιο εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε άλλες εισαγόμενες πρώτες ύλες, όπως το κάλιο και οι φωσφορίτες.
Δημήτρης Διαμαντίδης


ΠΗΓΗhttp://www.imerisia.gr



Η Eni προχώρησε στη διακοπή της λειτουργίας του διϋλιστηρίου της στη Γκέλα της Σικελίας για ένα χρόνο, λόγω της υπερπροσφοράς πετρελαϊκών προϊόντων. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα διακοπεί η επεξεργασία ξένου αργού, αλλά θα συνεχιστεί αυτή του εγχώριου αργού.


ΠΗΓΗ: http://www.energia.gr

ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ