Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΣΕΕΠ


Κατατέθηκαν στη Βουλή οι συμβάσεις παραχώρησης υδρογονανθράκων για Κρήτη, Ιόνιο, Κυπαρισσιακό

Από το worldenergynews.gr
Κατατέθηκαν πριν από λίγο στη Βουλή από το ΥΠΕΝ οι τέσσερις συμβάσεις παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, για τις οποίες εκκρεμούσε η κύρωση από το Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η κύρωση των συμβάσεων –οι διαπραγματεύσεις για τις οποίες διήρκεσαν από το 2015 έως το 2019- ενισχύει την εξωστρέφεια της Ελλάδας στον αναπτυσσόμενο τομέα υδρογονανθράκων και συνιστά ψήφο..

Α. Σιάμισιης: Ένας ξεριζωμένος από τη Μόρφου θα οδηγήσει τα ΕΛΠΕ στη νέα εποχή

Από το politik.gr
Το 1974 ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης ήταν μόλις 9 χρονών, παιδί μιας κυπριακής οικογένειας στη Μόρφου η οποία ξεριζώθηκε απο το σπίτι της, όπως χιλιάδες άλλες. Όταν έγινε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο ίδιος, με την οικογένειά του, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του και ξεκίνησε μια μεγάλη περιπέτεια η οποία διαρκεί έως σήμερα.

Σήμερα, μετά από επιτυχημένη επαγγελματική πορεία 30 χρόνων, πάντα σε μεγάλους ομίλους, είναι ένας απο τους ανθρώπους που..

Η ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΔΕ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ

Από το gsee.gr
Καταγγέλλουμε τις ωμές και απροκάλυπτες ενέργειες των στελεχών, του επιχειρησιακού βραχίονα του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ Καραντούσα Μανώλη (μέλος Διοίκησης της Συνομοσπονδίας) και του προέδρου του κομματικού Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου Κρήτης Γωνιανάκη Γιάννη, εναντίον του Οργανωτικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ Ευάγγελου Μουτάφη.
Συγκεκριμένα, σήμερα, οι δύο αυτοί κομματικοί ..

Απεργία ΠΣΕΕΠ για το Πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το νέο «αναπτυξιακό» πολυνοµοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.∆ που έρχεται σε ψήφιση, από την µία δίνει «γη και ύδωρ» στους επενδυτές που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στη χώρα µας, ενώ από την άλλη παίζει το ρόλο του οδοστρωτήρα για όσα εργασιακά δικαιώµατα έχουν αποµείνει.

Παρά τις διακηρυγµένες και καταγεγραµµένες..

WWF: Κοινή Διακήρυξη για Δίκαιη Μετάβαση από Ευρωπαίους δημάρχους λιγνιτικών περιοχών

Από το worldenergynews.gr
Στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Δημάρχων για τη Δίκαιη Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή που έλαβε χώρα στο Weisswasser (Βαισβάσερ) στη Λουσατία της Γερμανίας 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2019, υιοθετήθηκε ομόφωνα και κατόπιν διαβούλευσης η «Διακήρυξη για τη Δίκαιη Μετάβαση», την οποία και υπέγραψαν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι ,

Στο «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο» που τέθηκε την προηγούμενη Παρασκευή προς διαβούλευση,
εισάγονται ένα πλήθος εξαιρέσεων από την εφαρμογή των Όρων Εθνικών Κλαδικών ή
Ομοιοεπαγγελματικών Συλλογικών Ρυθμίσεων με ευρύτατες εφαρμογές που αφορούν τον κώδικα
του Συλλογικού και Ατομικού Εργατικού..

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΠΕ

Καθηµερινά καλλιεργείται µέσα από δηµοσιεύµατα, µετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την περαιτέρω Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, µία συγκαλυµµένη επιθυµία, όσων “ορέγονται οφέλη” από το ξεπούληµα αυτό, να παρουσιάσουν ως δεδοµένη και χωρίς περιθώρια αντίδρασης από τους εργαζόµενους αυτήν την εθνική προδοσία.

Η εκποίηση του εθνικού πλούτου της χώρας είναι..

Βγαίνουν στην αγορά τα ΕΛΠΕ με έκδοση ομολόγου - Παράγοντας αβεβαιότητας οι εξελίξεις στο Περσικό, πιθανή μετάθεση της διαδικασίας προς τα πίσω

Από το energypress.gr
Στην αγορά επιδιώκουν να βγουν το προσεχές διάστημα τα ΕΛΠΕ, με έκδοση ομολόγου που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα κυμαίνεται τουλάχιστον στα 300 εκατ ευρώ, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσουν υφιστάμενο δανεισμό, και με στόχο επιτόκιο κάτω του 2%. Τις τελευταίες ημέρες διεξάγονται ακριβώς για το σκοπό αυτό, συναντήσεις με τράπεζες και πιθανούς επενδυτές, δηλαδή funds που θα επιλέξουν να τοποθετήσουν κεφάλαια στο ομόλογο. 

Παράγοντας αβεβαιότητας ωστόσο αποτελεί..

Ανησυχίες για το επίπεδο ασφάλειας των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας

Από το worldenergynews.gr
Ανησυχίες για το επίπεδο ασφάλειας των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας αλλά και για τις επιπτώσεις που μπορεί να δημιουργήσει μεσοπρόθεσμα αυτή η αβεβαιότητα στην παγκόσμια αγορά του πετρελαίου, εκφράζουν αρκετοί αναλυτές μετά την επίθεση του Σαββατοκύριακου στο Abqaiq το οποίο εθεωρείτο εξαιρετικά προφυλαγμένο.  

Οι τιμές του πετρελαίου μετά την άνοδο έως και 20% που προκάλεσε το αρχικό σοκ χθες αποκλιμακώθηκαν, ωστόσο οι ανησυχίες ..

Mεξικό: Μεγάλη φωτιά σε διυλιστήριο - Δεν υπάρχει ενημέρωση για την έκταση της ζημιάς

Από το pronews.gr
Φωτιά ξέσπασε σε διυλιστήριο πετρελαίου στο Μεξικό, σύμφωνα με εικόνες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας). Οι πληροφορίες έκαναν λόγο και για έκρηξη που σημειώθηκε στην ίδια εγκατάσταση, ωστόσο η έκταση της ζημιάς δεν έχει γίνει, ακόμα, γνωστή.

Συγκεκριμένα, σύννεφα καπνού φαίνονται..