Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Στην Ελλάδα η 3η ακριβότερη αμόλυβδη στην Ευρώπη

Από το capital.gr
Σημαντικά αυξημένη ήταν η κίνηση στους δρόμους και κυρίως στα εθνικά οδικά δίκτυα κατά τη διάρκεια των εορτών, καθώς όπως δείχνουν και τα στοιχεία για την πληρότητα των εσωτερικών τουριστικών προορισμών, πολύς κόσμος επέλεξε να περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εκτός Αθηνών. 

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τις εταιρείες εμπορίας και τα πρατήρια καυσίμων, η αύξηση της κίνησης έδωσε μια έστω και μικρή ανάσα καθώς παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για ένα από τα χειρότερα τρίμηνα των τελευταίων ετών με σημαντική..

Η μελέτη Ιταλών επιστημόνων για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα... φύλλα δέντρων

Από το worldenergynews.gr
Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται παγκοσμίως για την κατάργηση του άνθρακα και τη διείσδυση των ΑΠΕ στη ζωή μας, η έννοια της πράσινης ενέργειας αποκτά όλο και περισσότερο κυριολεκτική σημασία.

Όσο και αν ακούγεται αδιανόητο, το όραμα ορισμένων επιστημόνων είναι η μετατροπή των δέντρων γύρω μας σε γεννήτριες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με το Sustainability Times, μια ομάδα ερευνητών..

Ένα τεχνολογικά προηγμένο drillship για την Transocean

Από το naftikachronika.gr
Η ελβετικών συμφερόντων Transocean Ltd., η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία στον τομέα των υπεράκτιων γεωτρήσεων, ανακοίνωσε ότι σύναψε συμφωνία με την αμερικανική Chevron για την διαχείριση ενός drillship βαθέων υδάτων, το οποίο βρίσκεται υπό ναυπήγηση την παρούσα περίοδο.

Η συμφωνία μεταξύ ..

«Έρμαιο» πολιτικών εξελίξεων η προσπάθεια αποκρατικοποίησης ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, λιγνιτικών

Από το worldenergynews.gr
Από μετάθεση σε μετάθεση τα χρονοδιαγράμματα για την πώλησή τους  


Το 2019 αρχίζει με τρεις σημαντικές ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη και το ερώτημα που τίθεται είναι εάν το προεκλογικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και συνεχώς εντείνεται θα επιτρέψει την υλοποίηση τους παρά ..

Γιατί είναι σημαντική η «ενεργειακή συνεργασία» ΗΠΑ-Ελλάδας

Από το insider.gr
Η Ελλάδα ξεκινά επίσημη συνεργασία με τις ΗΠΑ σε ένα νευραλγικό τομέα της οικονομίας και της πολιτικής, την ενέργεια, και πλέον η χώρα μας θα προμηθεύεται ενέργεια από ... μακρυά. Το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG)  έφθασε στη τρίτη δεξαμενή του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα και η Ελλάδα καθίσταται πύλη εισόδου του αμερικανικού LNG.

Πρόκειται για το πρώτο αμερικανικό φορτίο ΥΦΑ από σχιστολιθικό αέριο που εισάγεται στην Ελλάδα και το πρώτο που παραδίδεται από..