Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Η Vitol οδήγησε σε άνοδο έως και 20% τις τιμές LNG – Πάνω από τα 3 δολ. κινείται το φυσικό αέριο

 





Τρεις συναλλαγές για φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου που εκτελέστηκαν από τη μεγάλη εταιρεία εμπορίου commodity, Vitol ώθησε το ασιατικό περιφερειακό σημείο αναφοράς LNG έως και 20% πάνω.

Σύμφωνα με το Bloomberg οι προσφορές ..

Η ψευτο-οικολογική προβιά ως προκάλυμμα Ιεροεξεταστικής νοοτροπίας: Sierra Club και η αντίληψη για "δημοκρατία".

 


Το Sierra Club είναι μια απ' τις μεγάλες δήθεν "οικολογικές" οργανώσεις των ΗΠΑ, απ' αυτές που στην καλλιέργεια της κλιματικής υστερίας ανακάλυψαν "το μήνα που τρέφει τους εννιά". Η υποκρισία τους βέβαια "έχει κοντά ποδάρια": όσοι έχετε δει στο YouTube το ντοκιμαντέρ του Μάικλ Μουρ “Planet of the Humans”, θα γνωρίζετε ήδη τα όσα "ωραία" συμβαίνουν στις ΗΠΑ με την ηλεκτροπαραγωγή από "βιομάζα", έτσι λέγεται πλέον το συστηματικό πελέκημα των δασών για όσους δεν τους αρέσει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 




Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 22/10/20 έκτακτο Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ με θέματα ημερήσιας διάταξης, τη Στελέχωση Επιτροπών και Ενημέρωση Προέδρου – Διάφορα.

Εκτενής αναφορά και ενημέρωση έγινε για το θέμα του Shutdown των ΒΕΑ το οποίο βρίσκεται εξέλιξη καθώς και η Γενική Συντήρηση των ΒΕΘ η οποία ολοκληρώθηκε ασφαλώς και επιτυχώς. Τονίστηκε επίσης..

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Ετήσια Έκθεση 2020 για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση



 






Η Ετήσια Έκθεση 2020 για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση  καταγράφει την τρέχουσα κατάσταση στην αγορά εργασίας και στην ελληνική οικονομία.

Για τα βασικά σημεία, τις θέσεις και τις προτάσεις οικονομικής..

Πού πηγαίνουν τα «ανανεώσιμα» χρήματα που επενδύουν οι «μεγάλοι» του πετρελαίου

 


Κάθε φορά που ένας μεγάλος του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ανακοινώνει μια σημαντική είσοδο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι σκεπτικιστές υπονομεύουν τον κλάδο επειδή απλώς προσπαθούν να διαλύσουν τα πράσινα διαπιστευτήριά του.

Σύμφωνα με το OilPrice μερικές φορές η κριτική φαίνεται ανεπιθύμητη επειδή οι μεγάλοι του πετρελαίου έχουν επενδύσει..

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ. ΕΛ.ΠΕ: ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΠΣΕΕΠ


Συνάδελφοι,


Δηλώνουμε ότι δεν παριστάμεθα κατά την σημερινή Συνεδρίαση του ΔΣ ΠΣΕΕΠ διότι δεν θεωρούμε νόμιμη την σύγκλιση του ΔΣ ΠΣΕΕΠ και την λήψη αποφάσεων, καθώς υπάρχει πρόταση μομφής για το σύνολο των μελών του ΔΣ ΠΣΕΕΠ και δεν έχει συγκλιθεί Γενική Συνέλευση όπως προβλέπεται από το Καταστατικό του Σωματείου για να κρίνει επί αυτής (Άρθρο 11 του Καταστατικού). 

Θεωρούμε ότι μέχρι να γίνει Γενική Συνέλευση για το θέμα..