Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Το απέραντο γαλάζιο της Ελλάδας

Από το lygeros.org
Με την υπογραφή για το θαλάσσιο οικόπεδο 2 στο Ιόνιο, το απέραντο γαλάζιο της Ελλάδας δεν είναι πια μόνο ένα όραμα μερικών ανθρώπων αλλά ενός ολόκληρου λαού που περίμενε τόσα χρόνια μια δικαίωση σε αυτόν τον τομέα. Διότι ακόμα κι αν δεν ήξερε όλες τις λεπτομέρειες, ήξερε ότι η Ελλάδα είχε υπογράψει το 1982 το Δίκαιο της Θάλασσας, ότι κύρωσε το 1995 αυτήν την απόφαση κι ότι ψήφισε το 1995 το Νόμο περί Υδρογονανθράκων, τον οποίο τροποποίησε το 2011. 

Περίμενε τόσα χρόνια και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού το 2014 και τα τώρα του 2017. Βλέπει όμως..

Η Σαουδική Αραβία αύξησε τις τιμές αργού Δεκεμβρίου για τις εξαγωγές στην Ασία

Από το worldenergynews.gr
Η Saudi Aramco αύξησε την επίσημη τιμή πώλησης του Δεκεμβρίου (OSP) για  το Arab Light στους Ασιάτες πελάτες κατά 65 σεντς το βαρέλι σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στην τιμή  των 1,25 δολαρίων το βαρέλι ως μέσο όρο των τιμών αναφοράς του Ομάν και του Ντουμπάι, ανακοινώθηκε  την Πέμπτη .

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters το OSP του Δεκεμβρίου σημείωσε..

Το Λόμπι του Φυσικού Αερίου Δαπάνησε € 100 εκατ. το 2016 για να Εξασφαλίσει τα Ορυκτά Καύσιμα στην Ευρώπη

Από το energia.gr
Το διεθνές λόμπι για το φυσικό αέριο δαπάνησε περισσότερα από € 100 εκατ. το 2016 για να στηρίξει τη βιομηχανία φυσικού αερίου, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του think-tank που εδρεύει στις Βρυξέλλες, ‘Παρατηρητήριο της Ευρώπης των Πολυεθνικών’ ( Corporate Europe Observatory - CEO) που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Η έκθεση - ‘ The Great Gas Lock-In’ - αποκαλύπτει ότι ..

Πακιστάν: H Honda καταγγέλλει ότι τα καύσιμα 3 πετρελαϊκών βλάπτουν τους κινητήρες της

Από το worldenergynews.gr
Η κρατική ρυθμιστική αρχή πετρελαίου και φυσικού αερίου του Πακιστάν ανακοίνωσε  την Πέμπτη 2/11 ότι θα ερευνήσει μια καταγγελία σύμφωνα με την οποία  οι προμηθευτές καυσίμων, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών μονάδων της Shell και της Total, καθώς και κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Πακιστάν (PSO) έχουν προσθέσει μαγγάνιο στη βενζίνη τους.

Η θυγατρική της Honda Motor Co της Πακιστάν, η Honda Atlas Cars Ltd., υπέβαλε την καταγγελία, λέγοντας ότι το πρόσθετο φαίνεται να είναι επιβλαβές  στους κινητήρες των  οχημάτων της.

Το μαγγάνιο μπορεί να ..

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΣΠΡΟΦΟΣ Για το θέμα της περιβόητης Μαθητείας και την Εμπλοκή των ΕΛΠΕ

Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Εδώ και λίγο καιρό ξεκίνησε η υλοποίηση της λεγόμενης μαθητείας από το Υπουργείο Παιδείας με την λειτουργία του τέταρτου έτους των ΕΠΑΛ. Στόχος του Υπουργείου είναι να επεκταθεί τον επόμενο χρόνο σε ακόμη περισσότερες ειδικότητες και για περισσότερους μαθητές. Έτσι, έχει προκληθεί μια έντονη συζήτηση σχετικά με την φύση, την σκοπιμότητα και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί ο θεσμός της μαθητείας.

Βγήκε – λοιπόν – στη …γύρα ο Υφυπουργός Παιδείας κος. Μπαξεβανάκης να …

Παρατάθηκε η εγκατάσταση GPS στα πλοία ναυτιλιακών καυσίμων

Ευελιξία στο θέμα της εγκατάστασης των συστημάτων εισροών εκροών και εντοπισμού θέσης στα πλοία εφοδιασμού ναυτιλιακών καυσίμων δείχνει η κυβέρνηση καθώς παρέτεινε την προθεσμία που εξέπνευσε στις 30 Οκτωβρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου 2018, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα και εκκρεμή θέματα που σχετίζονται με την προμήθεια των συστημάτων.

Ουσιαστικά πρόκειται για τη συνέχεια ..

Προσλήφθηκαν οι σύμβουλοι για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ - απρόθυμη παρ' όλα αυτά να πουλήσει το 35% εμφανίζεται η κυβέρνηση

Από το energypress.gr
Τουλάχιστον έξι μήνες θα απαιτηθούν προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την τύχη μιας από τις πλέον εμβληματικές μελλοντικές ιδιωτικοποιήσεις, αυτής των ΕΛΠΕ. Τόσο προβλέπει η διαδικασία ότι θα απαιτηθεί ώστε να αποτιμήσουν οι σύμβουλοι τις στρατηγικές επιλογές που έχει το ΤΑΙΠΕΔ και να εισηγηθούν τον βέλτιστο τρόπο αξιοποίησης.

Το πρώτο βήμα πάντως έγινε. Επειτα από ..