Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ-ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ

 

Ανακοίνωση Συνδικαλιστικής Κίνησης ΕΛΠΕ Δύναμη Ανατροπής!!!

Συναδέλφισσες-φοι,
Στις 16 & 17 Απριλίου 2018 ψηφίζουμε για τα όργανα του Σωματείου μας και για τις υπερκείμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις (Εργατικά κέντρα & Ομοσπονδία) μετά από την καταψήφιση του Διοικητικού Απολογισμού. Μια θεσμική και δημοκρατική διαδικασία που προβλέπεται από το καταστατικό μας. Μετά το καθαρό αποτέλεσμα της καταψήφισης του Διοικητικού Απολογισμού επιχειρήθηκε από παράταξη του προεδρείου να το ..

Πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για την πώληση των ΕΛΠΕ ζητά η Ν.Δ.

Από το thestival.gr
Πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των ΕΛΠΕ ζητά η Νέα Δημοκρατίας, όπως αναφέρει ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του κόμματος, Κώστας Σκρέκας.

Με αφορμή την ανακοίνωση υπογραφής συμφωνίας μετόχων για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ, ο κ. Σκρέκας επισημαίνει πως..

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Νέο ρεκόρ παραγωγής στα 10,46 εκατ. βαρέλια

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια ενίσχυσαν την παραγωγή τους, ανακοίνωσε  την Τετάρτη 4/4/2018  η Energy Information Administration (ΕΙΑ).

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια , σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 246.000 βαρελιών.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν..

ΕΛΠΕ: Υπεγράφη το Μνημόνιο Μεταξύ των Βασικών Μετόχων για την Πώληση του Πλειοψηφικού Πακέτου

Από το energia.gr
Τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν και επίσημα την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των βασικών μετόχων για την από κοινού πώληση ποσοστού τουλάχιστον 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέσω ανοιχτής διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών αναφέρει:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΕΕΠ


Από το poenergias.gr
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας είναι αλληλέγγυα στον αγώνα των εργολαβικών
συναδέλφων μας στον Όμιλο ΕΛΠΕ και στα αιτήματά τους για δουλειά με αξιοπρεπείς όρους και
σε συνθήκες ασφάλειας .
Στηρίξαμε και στηρίζουμε το πάγιο αίτημα τους για υπογραφή συμβάσεων εργασίας αορίστου
χρόνου με τα ΕΛΠΕ για όσους συναδέλφους καλύπτουν..

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Από το gsee.gr
Με τη γνωστή τακτική της κατάληψης και μάλιστα σε ώρα τηλεοπτικής αιχμής, τα μέλη του ΠΑΜΕ επιχείρησαν για ακόμη μία φορά να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, προσφέροντας υπηρεσίες στην κυβέρνηση αφού έχουν αναγάγει σε εχθρούς τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Κατηγορούν τη ΓΣΕΕ για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μια υπογραφή που διασφαλίζει συλλογικές ρυθμίσεις και θεσμικά δικαιώματα των εργαζομένων, αγνοώντας σκοπίμως ότι ..

«Φωτιές» στο διαγωνισμό του ΔΕΣΦΑ βάζει η απόφαση της ΡΑΕ για σταδιακή μείωση του μεσοσταθμικού κόστους κεφαλαίου (WACC) του ΑΔΜΗΕ

Από το worldenergynews.gr
Προβληματισμό έχει προκαλέσει στους υποψήφιους επενδυτές του ΔΕΣΦΑ η απόφαση της ΡΑΕ για το ετήσιο ρυθμιζόμενο έσοδο του ΑΔΜΗΕ που περιορίζει το μεσοσταθμικό κόστος κεφαλαίου WACC στο 7% για το 2018, 6,9% για το 2019, 6,5% για το 2029 και 6,3% το 2021. 

Το ύψος του WACC της αμέσως προηγούμενης περιόδου, το οποίο έλαβε υπόψη της και η κινεζική State Grid όταν εξέφρασε ενδιαφέρον..

Συμφωνία ελληνικού Δημοσίου και ομίλου Λάτση για την πώληση των ΕΛΠΕ – Ξεκινά άμεσα η διαδικασία ιδιωτικοποίησης

Από το worldenergynews.gr
Τον δρόμο για την έναρξη της διαδικασίας πώλησης του 51% των ΕΛΠΕ από τα ΤΑΙΠΕΔ, ανοίγει η συμφωνία μετόχων μεταξύ του Δημοσίου και της Paneuropean του ομίλου Λάτση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες οριστικοποιήθηκε χθες (3/4) το βράδυ. 

Το επισφράγισμα της συμφωνίας επήλθε, καθώς οι δύο πλευρές βρήκαν τη χρυσή τομή και στις τελευταίες εκκρεμότητες που απέμεναν, όπως ..