Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ο χάρτης με τις χώρες που πληρώνουν τους περισσότερους φόρους στην Ευρώπη



Σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές εάν η φορολογία που πληρώνουμε σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους είναι υψηλή και πόσο. 

Σίγουρα έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το αφορολογήτο όριο στις άλλες χώρες και πόσο επιβαρύνει το δικό σας πορτοφόλι η άμεση φορολογία, ο ΦΠΑ και οι κάθε είδους εισφορές. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημιούργησε έναν χάρτη ο οποίος δείχνει την φορολογία ανά χώρα στην Ευρώπη σε ποσοστό άμεσων φόρων. 

Όπως γράφει η εφημερίδα Independent  τα στοιχεία προέρχονται για την περίοδο 2012-2015 βάση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Δανία με το ποσοστό της φορολόγησης να ανέρχεται σε 44%. Ακολουθούν Βέλγιο, Γαλλία, Σουηδία, Φιλανδία και Αυστρία. 

Η Ελλάδα σε αυτόν τον χάρτη, δεν εμφανίζεται στην..

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΤΕΑΠΕΠ

Π.Ο.Ε.

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΕΑΠΕΠ

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,


Ύστερα από συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εργοδοτών, του κλάδου εμπορίας (ΣΕΕΠΕ) παρά τις διαβεβαιώσεις για τις καλές τους προθέσεις, δεν έχουν υποβάλει ακόμη νέα πρόταση, για τη χρηματοδότηση του επικουρικού ταμείου (ΕΤΕΑΠΕΠ).


Αυτό το ταμείο που χτίστηκε δεκαετίες από τους εργαζόμενους σε συνεργασία με τις εταιρίες του κλάδου και συνεχίζει να στηρίζει τις οικογένειες όλων των συνταξιούχων, σε αυτές τις δύσκολες εποχές, δεν έχουμε το δικαίωμα να το οδηγήσουμε σε ασφυξία.


Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας την Παρασκευή 04/03/2016 μετά από.

ΥΠΕΝ: Στο συμφέρον της Ελλάδας η απεξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα


«Έχουμε ισχυρότατο συμφέρον να απεξαρτηθούμε από τα ορυκτά καύσιμα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, προσθέτοντας ότι «θα έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα για τον υπόλοιπο αιώνα», κατά τη διάρκεια ημερίδας των Οικολόγων Πρασίνων στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. 
Όπως είπε ο αν. υπουργός, η χώρα μας θα απαλλαχθεί από τις συνέπειες των αυξομειώσεων της τιμής του πετρελαίου, καθώς επίσης και από τρίτες χώρες και από γεωπολιτικά συμφέροντα. 

Ο κ. Τσιρώνης επανέλαβε ότι το κόστος για τη χώρα μας από τη μη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή θα ανέλθει στα 700 δισ. ευρώ, ενώ με τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις αυτό δεν πρόκειται να πέσει κάτω από 400 δισ., σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην...

Independent: Η TTIP θα επιτρέπει στις ΗΠΑ να αλλάζουν τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς εμπορίου - Διαψεύδει η Κομισιόν

TTIP
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αναγκαστεί να συμβουλευτεί τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν υιοθετήσει νέες νομοθετικές προτάσεις, μετά τις συζητήσεις που γίνονται για την αμφιλεγόμενη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP).

Έγγραφο των συζητήσεων που επικαλείται ο Independent φέρεται να αποκαλύπτει ότι οποιαδήποτε επιφύλαξη της Κομισιόν στους όρους της συμφωνίας θα περνά από μια σειρά περίπλοκων διαδικασιών, εάν στέκεται εμπόδιο στις βλέψεις των ΗΠΑ. Ακόμα, στην σύσταση των εμπορικών κανονισμών που θα διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα έχουν μεγάλη επιρροή οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Η απόφαση της ΕΕ και των ΗΠΑ να βάλουν τις..

Διέκοψε την ανοδική του πορεία το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Τέλος μπήκε την Παρασκευή στην ανοδική πορεία του πετρελαίου έπειτα από τα νέα στοιχεία που έδειξαν οτι αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, ενισχύοντας τις ανησυχίες οτι η αναμενόμενη μείωση της παραγωγής μπορεί να μην έρθει. 

Το αμερικανικό συμβόλαιο αναφοράς, ενώ αρχικά ενισχυόταν κατά 2,5% σημείωσε πτώση μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων, ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές 1,9% χαμηλότερα στα 39,44 δολάρια το βαρέλι. Χθες Πέμπτη το συμβόλαιο έσπασε το φράγμα των 40 δολαρίων το βαρέλι, για πρώτη φορά από τις 3 Δεκεμβρίου. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο ICE του Λονδίνου, το συμβόλαιο brent επίσης γύρισε σε ημερήσιες απώλειες, κλείνοντας 0,8% χαμηλότερα στα 41,20 δολάρια το βαρέλι.

ΠΗΓΗ:capital.gr

Νορβηγοί μελετητές : ακραίες και βίαιες κλιματικές αλλαγές στη Γροιλανδία πολύ πριν την "ανθρωπογενή υπερθέρμανση".


Το μόνο που τελικά μπορεί -ίσως- να μας σώσει απ' την κλιματική παράνοια, που σαρώνει τα τελευταία χρόνια τα μέσα μαζικής προπαγάνδας του πλανήτη, θα είναι μια επικράτηση του Τραμπ στην Προεδρική εκλογή των ΗΠΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο. Διαφορετικά, έτσι κι επικρατήσουν ξανά οι Δημοκρατικοί, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε "μελέτες" σαν το κεφάλαιο 10 του AR5 του IPCC του ΟΗΕ, όπου στη σελίδα 869 ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε πως "η μόνη γνωστή φυσική πηγή θέρμανσης του πλανήτη είναι ο ήλιος, αλλά στην περίοδο 1951-2010 η δράση του ήλιου ήταν πιο αδύναμη απ' την επίδραση των "αερίων του θερμοκηπίου"": "Solar forcing is the only known natural forcing acting to warm the climate over this period but it has increased much less than GHG forcing". Φυσικά, όπως κι ένας μαθητής Γυμνασίου διδάσκεται, υπάρχει και μια άλλη "γνωστή φυσική πηγή θέρμανσης του πλανήτη" και δεν είναι άλλη απ' ..

No Comments...


Ποια επαγγέλματα θα έχουν ζήτηση τα επόμενα χρόνια και ποια όχι

Ποια επαγγέλματα θα έχουν ζήτηση τα επόμενα χρόνια και ποια όχι
Η μεγαλύτερη ανάκαμψη στην απασχόληση των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας στην ελληνική οικονομία, αναμένεται να προέλθει από τους τομείς των κατασκευών, της εστίασης, της φυτικής-ζωικής παραγωγής, τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την υγεία καθώς και τις δραστηριότητες μεταφορών.

Στον αντίποδα, οι κλάδοι που θα σημειώσουν κάμψη μέχρι το 2020 σε όρους απασχόλησης είναι το εμπόριο, ενώ ακολουθεί η δημόσια διοίκηση και άμυνα, η παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ενδυμασίας και δερμάτινων ειδών και οι νομικές και λογιστικές δραστηριότητες.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα συμπεράσματα της Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο : «Διεπιστημονικότητα, επιμόρφωση και αγορά εργασίας» που διοργάνωσαν το Ε-Learning του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το In Deep Analysis.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε..

Σύντομο ανέκδοτο: οι Βρετανοί πολιτικοί θέλουν μηδενικές εκπομπές "αερίων θερμοκηπίου" έως το 2050.


Μιλώντας στο Βρετανικό Κοινοβούλιο πριν λίγες μέρες ο πρώην αρχηγός των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ, αυτός που μάλλον ακόμα δεν έχει καταλάβει για ποιο λόγο έγινε "πρώην", ζήτησε επέκταση του "εθνικού στόχου" να περικοπούν οι εκπομπές "αερίων του θερμοκηπίου" κατά 80% έως το 2050 και να φθάσουν στο 100%. Μετά από 34 χρόνια είναι άγνωστο αν ο Μίλιμπαντ θα είναι εν ζωή για να καμαρώνει το "στόχο του 100%", αλλά έτσι είναι οι "οραματιστές" πολιτικοί, βάζουν μακρόπνοους στόχους κι αφήνουν άλλους να βγάλουν τα κάστανα απ' τη φωτιά.

Η Υπουργός Ενέργειας Άντρεα Λίντσομ έκανε ρελάνς κι απάντησε πως "πρέπει να ενσωματώσουμε στη νομοθεσία το στόχο της συμφωνίας, στη Διάσκεψη του Παρισιού για το Κλίμα τον περασμένο Δεκέμβριο, για μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το ερώτημα βεβαίως είναι όχι αν αλλά πώς θα το πετύχουμε - The government believes that we will need to take the step of enshrining the Paris goal for net zero emissions in UK law. The question is not whether but how we do it."

Επειδή ωστόσο στην ενέργεια γενικά και στον ηλεκτρισμό ειδικότερα ΔΕΝ υπάρχουν μαγικές λύσεις, οι φιλόδοξοι πολιτικοί θα πρέπει να μας πουν με ποιο ακριβώς τρόπο θα μειώσουν καταρχήν στο 80% μέχρι το 2050 τις εκπομπές. Ξεκινώντας απ' την ηλεκτροπαραγωγή, οι τεχνολογίες που υπάρχουν σήμερα και μπορούν να ..