Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΣΕΕΠΕ: Βήμα κατά της λαθρεμπορίας η ρύθμιση για μετάδοση όλων των παραστατικών στο υγραέριο προς την ΑΑΔΕ

Από το energypress.gr
Ως σημαντική εξέλιξη χαρακτηρίζει ο ΣΕΕΠΕ την υποχρέωση των εταιρειών εμπορίας υγραερίου να μεταδίδουν στην ΑΑΔΕ όλα τα στοιχεία των παραστατικών διακίνησης από 1η Μαρτίου.

Αναλυτικότερα, ο ΣΕΕΠΕ αναφέρει τα εξής σε ανακοίνωσή του:

Γ. Μανιάτης: Ανιστόρητος κι επικίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ στα ελληνοτουρκικά και τους Υδρογονάνθρακες

Από το worldenergynews.gr
Σοβαρά λάθη διεπράχθησαν στη Βουλή από την κυβέρνηση και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με μια ηττοπαθή, ενδοτική, κι επικίνδυνα ανιστόρητη εξομοίωση των ελληνοτουρκικών, με το έτσι κι αλλιώς εθνικά επιζήμιο δήθεν μοντέλο των Πρεσπών. Ήταν μια απαράδεκτα κακή στιγμή για την ελληνική εξωτερική πολιτική να μην υπάρξει από το ΣΥΡΙΖΑ απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου βουλευτή, που μίλησε για δήθεν..

Οι ναρκαλιευτές έχουν πιάσει δουλειά για τους υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο

Από το energypress.gr
Παρά τις αναγκαστικές διακοπές του προηγούμενου διαστήματος, λόγω των καιρικών συνθηκών, οι εργασίες για τις γεωφυσικές έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα και την Θεσπρωτία προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, καθώς έχουν πλέον ολοκληρωθεί οι δυο πρώτες γραμμές.

Πλέον, τα συνεργεία που δουλεύουν ..

Αποκάλυψη τώρα ! Να γιατί η ΔΕΗ ζητά για άλλη μια φορά αύξηση τιμολογίων!

Από το greeklignite.blogspot.com
Για μια οποιαδήποτε χρεοκοπημένη χώρα είναι βασικό να κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να βασίζεται στους δικούς της πόρους και να μειώνει τις εισαγωγές όπου μπορεί. Στην Ελλάδα ωστόσο η λογική έχει πάει περίπατο και η κυβέρνηση όχι μόνο κάνει ό,τι μπορεί για να αυξήσει την κατανάλωση εισαγόμενων καυσίμων, αλλά κάνει επίσης ό,τι μπορεί για ν' απαξιώσει τον για 68 χρόνια δικό μας μαύρο χρυσό, τον εγχώριο λιγνίτη.

Το τελευταίο διάστημα ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ζητά..

Ιταλία: Δύο τραυματίες, ένας αγνοούμενος από κατάρρευση γερανού σε πλατφόρμα της Eni

Από το naftemporiki.gr
Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και ένας αγνοείται μετά την κατάρρευση γερανού σε υπεράκτια πλατφόρμα πετρελαίου της ιταλικής ενεργειακής Eni. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας ο γερανός ήταν σε λειτουργία, όταν κατέρρευσε στην πλατφόρμα Barbara F, περίπου 60 χλμ από το λιμάνι της Αγκόνας. Ο γερανός χτύπησε..

Εξορύξεις στη Σελήνη σχεδιάζουν Ευρώπη, Κίνα και Ινδία - Ρηγόλιθος, ήλιο και πυρηνική σύντηξη

Από το worldenergynews.gr
Οι Ευρωπαίοι επιστήμονες έχουν ανακοινώσει σχέδια για να αρχίσουν να εξορύξεις στη Σελήνη ήδη από το 2025, αν και αυτά που θα εξορύξουν δεν είναι ούτε χρυσός ούτε διαμάντια, αλλά πυρηνική ενέργεια χωρίς απόβλητα, που θεωρείται ότι αξίζει τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο στόχος είναι να τοποθετηθεί ένα διαστημικό επιστημονικό σκάφος  στην επιφάνεια της Σελήνης για να εξορύξει και να επεξεργαστεί το Ρηγόλιθος (regolith, στρώμα από βραχώδη συντρίμμια και σκόνη, που δημιουργήθηκαν..

Η Energean ξεκίνησε το γεωτρητικό πρόγραμμα στο Ισραήλ με τρεις γεωτρήσεις ανάπτυξης και μία ερευνητική στο Βόρειο Καρίς

Από το energypress.gr
Η Energean Oil and Gas, η ανεξάρτητη παραγωγός υδρογονανθράκων που είναι επικεντρωμένη στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε το γεωτρητικό της πρόγραμμα για το 2019 στο Ισραήλ.

Το πρόγραμμα απαρτίζεται από τρεις γεωτρήσεις ανάπτυξης και την γεώτρηση στο Βόρειο Καρίς. Πέραν του συγκεκριμένου προγράμματος, η Energean έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει έξι ακόμη γεωτρήσεις, με βάση..

Στις 25 Μαρτίου οι δεσμευτικές προσφορές των δύο σχημάτων που διεκδικούν το 50,1% των ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Για τις 25 Μαρτίου μετατίθεται η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ. 

H νέα προθεσμία αναμένεται να οριστικοποιηθεί και επισήμως σήμερα (5/3) από το ΤΑΙΠΕΔ και να γνωστοποιηθεί στη συνέχεια στους υποψηφίους επενδυτές.  

Η παράταση είναι αποτέλεσμα του διερευνητικού ενδιαφέροντος των νέων υποψηφίων Sonatrach και Carlyle που συμμάχησαν..