Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

BofA: Ανέβασε κατά 10 δολ. την πρόβλεψη για την τιμή του Brent το 2021




 Η Bank Research της Bank of America (BofA) ανέβασε τις προβλέψεις της για τις τιμές του αργού πετρελαίου Brent για φέτος, λόγω των περιορισμών της προσφοράς που προκάλεσε ο παγετός στο Τέξας, των περικοπών του ΟΠΕΚ + και των παγκόσμιων νομισματικών..

Ρωσικό φυσικό αέριο και υδρογόνο: Αλληλοαναιρούνται ή αλληλοσυμπληρώνονται;

 



Ιστορικό ρεκόρ σημείωσαν οι παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα παρέδωσε 19,4 δις κυβικά μέτρα, 6,1 δις κυβικά μέτρα ή 45,5% περισσότερα από τον Ιανουάριο του 2020. Υπερβάλλουσα ζήτηση παρατηρήθηκε στις ευρωπαϊκές χώρες και την Κίνα, κυρίως λόγω του βαρύ χειμώνα. Επίσης σοβαρός λόγος ήταν..

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ 2013 – 2020 (ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ, ΠΟΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ)

 






Στην εργασία αυτή επιχειρείται η διερεύνηση των εξελίξεων στα επαγγέλματα την περίοδο 2013-2020 και η αναζήτηση του κατά πόσο οι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν την αναβάθμιση, την υποβάθμιση ή την πόλωση των επαγγελμάτων καθώς και μια αρχική διερεύνηση της σχέσης των ψηφιακών δεξιοτήτων με τις μεταβολές της απασχόλησης στα επαγγέλματα. Η περίοδος της ανάλυσης διακρίνεται σε δύο υποπεριόδους. Στην πρώτη (2013-2019), που χαρακτηρίζεται από μια..

Ακάλυπτοι και από τη συμφωνία με την Αίγυπτο; Τι συμβαίνει με οικόπεδο ανατολικά του 28ου ;

 






ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΗΣ ΜΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΟΖ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ 28ου ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ….

Oι κρατικές εταιρείες Πετρελαίου (Egyptian General Petroleum Corporation – EGPC) και Φυσικού Αερίου (Εgyptian Natural Gas Holding Company – EGAS) της Αιγύπτου, προχώρησαν..

ΕΛΠΕ: Ζημιές το τέταρτο τρίμηνο του 2020 βλέπει η Optima

 





Τα Ελληνικά Πετρέλαια αναμένεται να εμφανίσουν «αναπροσαρμοσμένες» ζημιές ύψους 14 εκατ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2020, από κέρδη 24 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2019, εκτιμά η Optima Bank σε έκθεσή της στην οποία..

Σοκ και δέος στην αγορά διύλισης

 




Νέα, σαφώς πιο αρνητικά δεδομένα δημιούργησε για την παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου η πρωτοφανής κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφεί μείωση σοκ στη ζήτηση, να υποχωρήσουν οι τιμές και να περικοπούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πτώση της ζήτησης εκτιμάται ότι..

Oil market rebalancing largely complete, except for jet fuel

 


U.S. petroleum consumption and inventories have returned to normal after the pandemic and volume war last year, with the significant exception of jet fuel, where demand remains suppressed by travel restrictions.

Market rebalancing has been completed earlier than seemed likely a few months ago, as a result of a strong recovery in manufacturing, progress with vaccinations, hurricane..

Υδρογονάνθρακες: Σύσκεψη στο ΥΠΕΝ με τις πετρελαϊκές - Γρίφος η στάση της Repsol

 





Η αποχώρηση της ισπανικής Repsol  από το χερσαίο οικόπεδο της Αιτωλοακαρνανίας, στο οποίο είχε αναλάβει - από κοινού με την ελληνική Energean - την εξόρυξη και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων έχει θορυβήσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ). 

Γι΄ αυτό την προηγούμενη Παρασκευή  πραγματοποιήθηκε..